13
feb
Seneste opdatering: 13/2-18 kl. 1207
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

sarrazin, 06.04.2013, II 021

Stadig dĂ„rligere opinionscifre for den planlagt tyske koalition. IfĂžlge Die Welt fĂ„r Merkels CDU kun 29.5 %, Scgitz’ rekordlave 16.5 procent. Socialdemokraterne ligger nu kun lige over AfD, der er tredjestĂžrste parti med 15 procent. Sarrazin skriver om det i Die Achse des Guten:

“Jeg vil… som medlem af SPD stemme imod en fornyet stor koalition”

Af Thilo Sarrazin (foto Snaphanen.dk)

Mellem den 29. januar og den 2. februar foretog tre velrenommerede opinionsinstitutter rundspĂžrger i hele forbundsrepublikken. Disse gav SPD mellem 17,5 og 19%, – endnu en nedgang efter forbundsdagsvalgets historiske lavpunkt pĂ„ 20.5%. AfD lĂ„ derimod i alle 3 rundspĂžrger sikkert pĂ„ sine 14 %, en tydelig fremgang i forhold til forbundsdagsvalgets 12,6 %.

Hvis den store koalition, ”GroKo”, bliver virkelighed vil AfD blive det stĂžrste oppositionsparti og har dermed – efter regeringspartierne – fĂžrste taleret i plenardebatterne. De seneste mĂ„neder har vist, at AfD forstĂ„r at udnytte sine parlamentariske muligheder til at profilere sig. AfD har i nogle dage ledet forbundsdagens budgetudvalg samt retsudvalget. De Ăžvrige partier bliver tvunget til normal parlamentarisk opfĂžrsel og dĂŠmoniseringen af AfD bliver stadig vanskeligere, sĂ„ lĂŠnge partiet ikke selv giver anledning til det.

I tre Ăžsttyske forbundsstater ligger AfD i de aktuelle rundspĂžrger foran SPD. I Bayern ligger de kun lige under SPD. I Baden-WĂŒrttemberg ligger SPD og AfD lige med 12,5 %.

Panisk zig-zag kurs

For kun tre Ă„r siden havde et sĂ„dant resultat vĂŠre utĂŠnkeligt. AfD er godt pĂ„ vej til at aflĂžse SPD som arbejdernes og de ringere stilledes parti. SPD formand Martin Schulz mĂŠrkede truslen, men hans analyse var ikke klar og har fĂžrt SPD ad en panisk zig-zag kurs de sidste 5 mĂ„neder. Han var fornĂŠrmet over, at Angela Merkel og CDU/CSU overtog SPD’s mĂŠrkesager i valgkampen og dermed sĂ„ at sige faldt dem i ryggen. Med sĂ„ slemme legekammerater ville han ikke lĂŠngere sidde i samme sandkasse og kastede skovlen fra sig for at lĂžbe vĂŠk.

Men den gik ikke sĂ„ lĂŠnge. Et folkeparti, som kan regere, men ikke vil regere, fordi man er stĂždt pĂ„ sin forfĂŠngelighed, gĂžr sig latterligt, og Martin Schulz blev venligt, men bestemt, af ledende venner i partiet fĂžrt tilbage til sandkassen. DĂ©r mĂ„tte han sĂ„ – under opsyn, – enes med Angela Merkel om, hvorledes man bygger et sandslot i fĂŠllesskab. Denne vanskelige opgave kaldte man i fĂžrste runde ’sonderende samtaler’ og i nĂŠste ’koalitionsforhandlinger’.

Vi bygger et sandslot

Som udkastet til dette fÊlles sandslot ser ud i Þjeblikket, mÄ det bekymre en analyserende statistiker. Hvad man dér forestiller sig, forekommer i hÞjeste grad enten sammenstyrtningstruet eller fuldstÊndig skudt ved siden af det nÞdvendige. Hertil 4 eksempler:

Der tales om en pensionsgaranti: Frem til Ă„r 2025 mĂ„ de sociale pensioner ikke komme under et netto-niveau pĂ„ 48%, – finansieringen uafklaret. Men de egentlige problemer begynder fĂžrst nĂ„r de store Ă„rgange gĂ„r pĂ„ pension: problemet skubbes blot videre, det er ren paradepolitik.

Ældreplejen skal forbedres vĂŠsentligt. Plejepersonalet skal aflĂžnnes bedre og der skal ansĂŠttes flere. Men bĂžrnene skal ikke lide under udgifterne til plejen af deres forĂŠldre. Det stĂ„r Ă„bent, hvorledes dette skal finansieres og betales.

Med en stor ’dannelsesoffensiv’ skal forbundsstaten give stor finansiel stþtte til forbundslandene til opgaver, som end ikke falder i dennes regi.

Det tyske uddannelsesvĂŠsens to hovedproblemer berĂžres overhovedet ikke, nemlig (1) at mulighederne for at styrke de unge menneskers uddannelse bliver stadig ringere pga. deres forskelligartede demografiske og sociale baggrund og (2) at de mangler, som en uddannelsespolitik, som har vĂŠret rettet mod fĂŠrre krav, inklusion og gymnasium for alle, slet ikke kan bekĂŠmpes med flere penge, men ligger meget dybere.

Hvad der ikke vil ĂŠndre sig

Hvad angĂ„r familiesammenfĂžring og flygtninge, som sĂžger beskyttelse, skal der oprettes en regulering af op til 1000 sĂŠrtilfĂŠlde pr. mĂ„ned. Men den Ă„bne ladeport ’Asylret’ forbliver, som den er, og det [synes] ikke vĂŠrd at nĂŠvne det faktum, at antallet af hjemsendelser fra Tyskland falder og ikke stiger.

De uregulerede problemer om migration og ankomsten af kulturfremmede velstandsmigranter og krigsflygtninge, det fortsatte misbrug af asylretten, de langfristede fÞlger for bÄde arbejdsmarkedet, de offentlige kasser og den sociale sammenhÊngskraft i Tyskland, stÄr stadig som hvide elefanter i det politiske rum. Denne flok elefanter behandles som om de var usynlige. Men de er det vÊsentligste problem nÄr det gÊlder vort samfunds fremtid.

De sĂ„kaldt ringere stillede fornemmer dette meget tydeligt. Politisk Ăžnsker de beskyttelse og perspektiv, og nĂ„r de ikke fĂ„r det, vender de sig andetstedshen. Karl Marx havde ret: livsforholdene bestemmer bevidsthedsindholdet, og derfor fĂžler flere og flere arbejdere ikke lĂŠngere, at SPD er deres parti. Og Macheath – i Dreigroschenoper – havde ogsĂ„ ret: ”FĂžrst kommer maden pĂ„ bordet, derefter kommer etikken”.

Lykkelige Østrig

For nogle mÄneder siden var den Þstrigske forbundskansler Sebastian Kurz pÄ besÞg hos Angela Merkel. Da jeg, under den fÊlles pressekonference, hÞrte hans friske, klare tale og sammenlignede den med Angela Merkels ordflom, blev jeg forstemt: Østrig, du har det bedre. Og det politiske establishment fornemmede faren: Endnu aldrig tidligere er en udenlandsk statsmand og demokratisk valgt leder af et land, man stÄr pÄ venskabelig fod med, blevet behandlet sÄ nedladende i et tysk talkshow som Kurz hos Maischberger. Den Þstriske forbundskansler vil ikke glemme det og vil vide at gengÊlde sin kollega i Tyskland det ved en passende lejlighed. Er man 31 Är gammel kan man ogsÄ i Europa vente ganske roligt til bedsteforÊldrenes tid er rundet ud.

Angela Merkel og Martin Schulz har mistet kontakten med deres tid, og det virker ogsÄ sÄdan. Hvert Är der gÄr, med CDU og SPD i koalition, vil blive til tab for den tyske fremtid og et tab af handlingsmuligheder. Derfor vil jeg i de kommende uger som medlem af SPD stemme imod en fornyet stor koalition.

————————————-

De forholdsvis mange léserkommentarer er nésten alle rosende og taknemmelige for ’de klare udtalelser’. Mange spþrger, hvorfor Sarrazin stadig arbejder for SPD og ikke hellere hjélper det velmenende men uerfarne parti AfD;

Die AfD löst die SPD ab (Snaphanens oversÊttelse)


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.