12
jan
Seneste opdatering: 13/1-19 kl. 1113
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Demonstration pÄ Norrmalmstorg

Se ogsÄ 2/2 MÄnga hundra missnöjda medborgare pÄ Norrmalmstorg!

 Det var Stefan Ritter, en af talerne, der for en del Ă„r siden mĂžntede udtrykket i Ring P1, da han ville introducere diskussionen om islam. Det var virkelig ikke populĂŠrt i Sveriges radio. Det var ikke meningen, at pseudodebatten skulle blive til en rigtig debat. Ring P1 er skindemokrati. Det kommer af ‘att ljuga’ – at lyve, og han mener, at Sverige er lĂžgnernes land. Talerne begynder minut 16:15. Janousch skriver: Sverigeprotesterna Ă€r en vĂ€xande rörelse mot maktmissbruket.

Svenske partier er enige: Mer indvandring

Ett nytt JĂ€mtland pĂ„ ett Ă„r – sĂ„ mĂ„nga fick uppehĂ„llstillstĂ„nd 2018

Af Øyvind Thuestad

(JÀmtland har 129.649 indbyggere) Miljöpartiet, Centern og Liberalerna er enige om en samarbeidsavtale, ifÞlge flere svenske medier. Sverige kan ha ny regjering klar neste uke.

Forhandlingene om regjeringsspÞrsmÄlet er i sluttspurten, opplyser flere ikke navngitte kilder til blant andre Aftonbladet. Ingen av de fire partiene har sÄ langt bekreftet opplysningene i svenske medier.

De fire partiene, som ikke har flertall i Riksdagen, skal vÊre enige om vanskelige spÞrsmÄl knyttet til arbeidsrett og utleieregulering, saker som stanset forrige runde med forhandlinger fÞr jul.

Et annet omstridt punkt var familiegjenforening, men det skal nÄ ha blitt oppnÄdd enighet om at «flyktninger» skal ha rett til dette, skriver Nyheter Idag:

Enligt en kÀlla med insyn har S gÄtt C till mötes nÀr det gÀller frÄgor som arbetsrÀtten och hyresregleringen. MP har enligt samma kÀlla fÄtt igenom att flygskatten Äterinförs och rÀtt till familjeÄterförening för flyktingar. Efter L:s önskemÄl ska ett förslag ska tas fram om hur skolan kan förstatligas.

De fire partienes respektive partiorganer skal i lĂžpet av helgen forankre samarbeidsavtalen. Ledelsen i Centern og Socialdemokraterna samler seg allerede fredag, mens de dypt splittede Liberalerna holder en Ă„pen partikonferanse lĂžrdag.

Kristersson tatt pÄ senga

BĂ„de Centern og Liberalerna har sammen med Moderaterna og Kristdemokraterna vĂŠrt med i den borgerlige Alliansen, som styrte Sverige i Ă„rene 2006-2014. FĂžr jul i fjor stemte de likevel ned Ulf Kristersson, lederen for Alliansen stĂžrste parti Moderaterna, som statsminister.

Selv om dette surnet forholdet mellom alliansepartiene erfarer Svenska Dagbladet at Centern ogsÄ har hatt intensive samarbeidsforhandlinger med Moderaterna og Kristdemokraterna i lÞpet av den siste mÄneden.

IfÞlge avisen kom opplysningene om at Centern og Annie Lööf skal vÊre enige med Socialdemokraterna som en «total overraskelse» for Kristersson og Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor.

IfÞlge SVT foreligger det et mottilbud fra Kristersson om en samarbeidsavtale med Moderaterna og Kristdemokraterna, der Centern og Liberalerna fÄr mulighet til Ä handle fritt i Riksdagen dersom de stemmer fram de to borgerlige partiene. (NTB)

Valget i Sverige i september i fjor endte med en fastlÄst situasjon, siden ingen ville samarbeide med Sverigedemokraterna som havnet pÄ vippen mellom hÞyre- og venstresiden.

En regjering med Socialdemokraterna, Liberalerna, Centern og Miljöpartiet vil trolig vÊre avhengig av stÞtte fra VÀnsterpartiet, hvilket vil vÊre noe overraskende, siden Liberalerna og Centern tidligere har utelukket Ä gi VÀnsterpartiet innflytelse.

SVT Nyheters kommentator Elisabeth Marmorstein tror den statsministerkandidaten Riksdagen som kommer til votering 16. januar trolig blir landets neste statsminister.

– SĂ„vĂ€l talmannen som flera av partiledarna ser gĂ€rna att frĂ„gan avgörs i den tredje omröstningen för skulle den misslyckas Ă€r risken stor att Ă€ven den fjĂ€rde gör det och dĂ„ stĂ„r vi inför det extra val som inget parti, förutom SD, vill ha, sier Elisabeth Marmorstein.

Man ved jo, at de forhenvÊrende kommunister kan forhindre hele planen ved ikke at stÞtte sÄdan en regering.

Ganske overraskende skriver Expressen: Det enda rimliga Ă€r att Jonas Sjöstedt röstar mot Löfven och satsar pĂ„ extravalog S-C-L-MP-UPPGÖRELSEN: INVANDRINGEN SKA TA NY FART.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
David
David
2 years ago

Det er jo dybt go’nat det her. Hvis svensken ikke snart vĂ„gner op, sĂ„ er der simpelthen kun tilbage at sige, at sĂ„ fĂ„r man som fortjent.

peerpede
peerpede
2 years ago
Reply to  David

Svenskerne vÄgner ikke op fÞr strÞm, vand og varme forsvinder pga nogen ansvarlig har sin bedetid i et kritisk leje.

Jens
Jens
2 years ago

Det er gÄet op for 1 enkelt svensk at Sverige er lÞgnernes land.
Hen ĂŠndrer sikkert mening (muligvis kĂžn) imorgen.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
2 years ago

En ynka röst i församlingen vÄgade sÀga sanningen. VÀljarna skall ha den avgörande rÀtten att sparka politiker som missbrukar sina vÀljares mandat. Varför kan det vara sÄ svÄrt att förstÄ detta enkla sammanhang?

Jörgen
Jörgen
2 years ago

HögförrÀderi, kapitel 19, paragraf 1, Brottsbalken:

“Den som, med uppsĂ„t att riket eller del dĂ€rav skall, med vĂ„ldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utlĂ€ndskt bistĂ„nd, lĂ€ggas under frĂ€mmande makt eller bringas i beroende av sĂ„dan makt eller att del av riket skall sĂ„lunda lösryckas, företager handling som innebĂ€r fara för uppsĂ„tets förverkligande, dömes för högförrĂ€deri till fĂ€ngelse i tio Ă„r eller pĂ„ livstid eller, om faran var ringa, i lĂ€gst fyra och högst tio Ă„r.”