12
mar
Seneste opdatering: 12/3-19 kl. 1924
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverige har en trend dÀr tryggheten försÀmras pÄtagligt

Sverige er nummer 11 pĂ„ listen over EU lande i WJP Rule of Law Index 2019 langt efter Danmark, Norge och Finland og efter Ungarn pĂ„ en femteplads. Det drejer sig om “tryghed pĂ„ gader og torve.” Social tillid tager Ă„rhundreder at bygge op, men i Sveriges tilfĂŠlde bare en generation at rive ned.

I ett internationellt index varnas för Sveriges sönderfallande ordning och sÀkerhet. Sverige kommer ocksÄ nÀr det gÀller rÀttssÀkerhet efter vÄra nordiska grannar Danmark, Norge och Finland.

DĂ€r riktar WJP en varning för Sveriges utveckling: ”Significant trends included a deterioration in Order and Security”. Med andra ord: Sverige har en trend dĂ€r tryggheten försĂ€mras pĂ„tagligt. Exempelvis har Ungern, som ju annars fĂ„r utstĂ„ kritik, kommer före Sverige i detta avseende. Internationellt kommer Ungern pĂ„ 10:e plats av 126 lĂ€nder, medan Sverige kommer pĂ„ 17:e. Sett till EU-zonen kommer Ungern pĂ„ 5:e plats medan Sverige kommer 11:a nĂ€r det gĂ€ller ordning och sĂ€kerhet. UNGERN SÄKRARE ÄN SVERIGE I INTERNATIONELL STUDIE.

Det vÄras för medborgargarden

Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim?

NÀr staten tycker att det Àr viktigare att upprÀtthÄlla alkoholmonopolet Àn att upprÀtthÄlla lag och ordning minskar inte bara medborgarnas incitament för att betala skatt, risken blir ocksÄ överhÀngande att de börjar att ta lagen i egna hÀnder. NÀr myndigheterna lÀmnar walk over Àr det rationellt av medborgarna att sjÀlva sörja för sin sÀkerhet. Men det Àr vad makthavarna fruktar allra mest.

Runt storstĂ€derna finns omrĂ„den som i praktiken Ă€r laglöst land, eller som polisen vĂ€ljer att benĂ€mna dem ”sĂ€rskilt utsatta omrĂ„den”. En nĂ€rmast tragikomisk illustration till fenomenet Ă€r den nya polisstation som Ă€r tĂ€nkt att byggas i Rinkeby i norra Stockholm, men som inte ser ut att bli av, eftersom byggbolagen anser det vara för farligt.

Frustrationen pÄ bygden var stor och ett medborgargarde bildades som letade upp och misshandlade en av de frislÀppta.

Vad hÀnder om de institutioner som legitimerar statens sjÀlva existens slutar med att göra sitt jobb? Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim och nÀr Àr det rationellt att ta lagen i egna hÀnder?

Det verkar med andra ord mer prioriterat att upprÀtthÄlla alkoholmonopolet Àn att upprÀtthÄlla lag och ordning. Det vÄras för medborgargarden.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
River
River
1 year ago

“Vid vilken punkt upphör staten att vara legitim?”. Let at besvare, nemlig i det Ăžjeblik Ăžvrigheden ikke lĂŠngere vil sĂŠtte magt bag ordene. Hverken mere eller mindre, hvad ellers?

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago

Amazon nĂŠgter nu, at sĂŠlge islamkritiske bĂžger Bl.a Tommy Robinson
Robert Spencer, Bill Warner etc.

Sandheden, om islams blodige og brutale historie (Jihad) mÄ for alt
i verden ikke komme frem – for sĂ„ falder alt sammen!

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago
Reply to  Allan Hansen

Du synes vÊre pÄ et andet internet.
https://www.amazon.com/s?k=bill+warner+books&crid=39CDSJH5NRRQL&sprefix=bill+warner%2Caps%2C257&ref=nb_sb_ss_i_4_11
amazon.com/s?k=robert+spencer+books&crid=1KNVVJFY0I76B&sprefix=robert+spencer%2Caps%2C265&ref=nb_sb_ss_i_5_14
amazon.com/s?k=tommy+robinson+book&crid=FFMH4VQZS5PF&sprefix=tommy+robinson%2Caps%2C246&ref=nb_sb_ss_i_7_14

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
1 year ago
Reply to  Peter Buch

Har du kört dessa frÄn UK?

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Nej. Fra Danmark.
Ubuntu med Firefox plus duckduckgo.
Amazon kan se jeg sĂžgte fra Danmark.

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Allan Hansen

Der findes andre dele af den blodige og brutale historie som kun de fÊrreste kender til. F.eks. skÞnnes det, at op mod 80 mio. indere blev myrdet under forsÞget pÄ at tvangsislamisere Indien:

https://www.sikhnet.com/news/islamic-india-biggest-holocaust-world-history

Og er det ikke nok for forstÄelsen, kan man evt. sÞge lidt pÄ den muslimske slavehandel i Afrika, der i sammenligning fÄr slavetransporterne over Atlanterhavet til at ligne behagelige og romantiske krydstogter.

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago
Reply to  Torsten K

Helt korrekt !

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago
Reply to  Allan Hansen

Koenard Elst in Negationism in India gives an estimate of 80 million Hindus killed in the total jihad against India. [Koenard Elst, Negationism in India, Voice of India, New Delhi, 2002, pg. 34.] The country of India today is only half the size of ancient India, due to jihad. The mountains near India are called the Hindu Kush, meaning the “funeral pyre of the Hindus.” 80 million Hindus Buddhists. Buddhists do not keep up with the history of war. Keep in mind that in jihad only Christians and Jews were allowed to survive as dhimmis (servants to Islam); everyone else… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago
Reply to  Torsten K

I fĂžlge politicalislam.com: “These figures are a rough estimate of the death of non-Muslims by the political act of jihad. Africa Thomas Sowell [Thomas Sowell, Race and Culture, BasicBooks, 1994, p. 188] estimates that 11 million slaves were shipped across the Atlantic and 14 million were sent to the Islamic nations of North Africa and the Middle East. For every slave captured many others died. Estimates of this collateral damage vary. The renowned missionary David Livingstone estimated that for every slave who reached a plantation, five others were killed in the initial raid or died of illness and privation on… Read more »