4
aug
Seneste opdatering: 4/8-19 kl. 1917
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Som dansker og nordmand mĂ„ man tĂŠnke pĂ„ den fĂŠlles grĂŠnse med det Sverige, vi ser i horisonten, der er pĂ„ vej ind i kaos og velfĂŠrdsnedbrud. NĂ„r det kommer, vil det – ligesom dĂžden – komme ubelejligt og uvelkomment. “TĂŠnk at det kunne ske her i vores kvarter,” vil kvinden pĂ„ gaden sige i TVÂŽs voxpops.  Politikerne vil sige det samme pĂ„ en mere indviklet mĂ„de, men en solid grĂŠnse til Sverige i tide, havde vĂŠret at hĂ„be pĂ„. NationalĂžkonomen Hans Jensevik fortĂŠller, hvad der sker nĂ„r en kommune rammer kistebunden, som de svenske gĂžr i dette Ăžjeblik:  Kan kommuner gĂ„ konkurs?

Document podkast #5 – volden i det nye Europa

Et par-tre episoder fra det nye Europa som gjorde dypt inntrykk i uken som gikk, ble hovedtema for ukens podkast:

Den massive politiutrykningen til Bogerud i Oslo, der det etterpÄ ble fremstilt som om politiets nÊrvÊr var problemet og ikke voldsmennenes, samt mordet pÄ en Ätte Är gammel gutt pÄ sentralstasjonen i Frankfurt og drapet med samuraisverd i Stuttgart.

«SikkerhetsfÞlelsen i Tyskland er anspent», erkjenner den tyske innenriksminister Horst Seehofer. Hvordan synes vi egentlig det gÄr med den berÞmte integreringen? BÄde norske og tyske medier toner ned eller bortforklarer alt som viser hva slags katastrofe den er.

Samtalen kommer ogsÄ inn pÄ Donald Trumps forestÄende besÞk i Danmark og Polen, Demokratenes nominasjonsvalgkamp i USA, klimapolitikk, og Documents nyutgivelse av Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage». Denne podkasten finner du ogsÄ pÄ YouTube, SoundCloud og Spotify. God helg!

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torsten_K
Torsten_K
4 years ago

Svensken har heldigvis selv tÊnkt, hvad angÄr en grÊnse. PrÊcis som Sverige smadrede Kalmarunionen har landet ogsÄ Þdelagt pasunionen.

(Et eller andet sted kan det nok ogsĂ„ bevises, at det var Sverige, der Ăždelagde den skandinaviske mĂžntunion…)

Kan tingene ikke blive som Sverige forlanger, bliver de slet ikke!

FörbannadeSvenneskit
FörbannadeSvenneskit
4 years ago

Jeg bor rett ved grensa til Sverige. Og her er det allerede gjerder, piggtrÄd og sinte hunder. Stakkars den svenskejÊvelen som prÞver Ä komme hit. Svensker er ikke spesiellt populÊre nÄ om dagen. Jeg mÞtte en igÄr, han stoppet meg og spurte etter veien til et sted. Jeg ba han komme seg tilbake til Sverige raskt som faan. De har Þdelagt sitt eget land, men ikke faan om de skal Þdelegge mitt ogsÄ. Svenneskit.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

..sÄ bra, men glem ikke det er den norsk regjeringen, en feg pengegrisk gjeng.. som stÄr for det store elendet.
Det er de som vil overfylle VÄrt elskede Norge med muslimer o annet rask..som ogsÄ dere opplever nÄ.
SÄ pass pÄ de ogsÄ..pÄ alle fronter.
Heia Norge.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x