3
apr
Seneste opdatering: 4/4-20 kl. 0108
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De gamle skulle beskyttes. Nu dør de alene og snart også ubehandlede. “Man har skapat en gigantisk dödsfälla för våra äldsta och mest sårbara” skriver journalisten Chris Forsne

(Sockdrottningen i landet Annorlunda, en svensk børnebog.) Mens hospitalspladser til intensivbehandling slipper op i weekenden, gamle ikke kan blive indlagt og må dø hjemme, og coronaen spreder sig på alderdomshjemmene, interesserer svensk journalistik sig for en tysk ARD journalist med base i Stockholm, der stiller kritiske spørgmål til magten.

Over 450 er nu smittet på alderdomshjem, der eufemistisk hedder “äldreboenden.” “De som styr i vårt samhälle har skapat en gigantisk dödsfälla för våra äldsta och mest sårbara,” skriver Johan Westerholm. 

Levedygtige nægtes behandling, tilbydes ilt og morfin

Man kan høre en datter fortælle om, hvordan hendes mor måtte dø alene, fordi ingen havde beskyttelsesudrustning til at gå ind på hendes værelse. En anden fortæller, hvordan hende stedfar måtte dø alene på et hjem, hvor man ikke engang gjorde liget i stand. Han lå som han døde, da hun kom. Fler kommer att dö ensamma, forlyder det lidet overraskende, og nu begynder det virkelige mareridt: Coronasjuka nekas vård – erbjuds morfin istället.

“Den mystiske tysker”

Nu hvor også mange unge smittes, har en tysk ARD journalist vakt opmærksomhed på pressekonferencerne i Stockholm: Han stiller kritiske spørgsmål til Sveriges strategi i et slow motion sammenbrud, der nu accelererer som en Ferrari.

“Den mystiske tysker” kalder Aftonbladets undrende journalister ham. I deres ordvalg gemmer der sig en hel historiebog. Så usædvanligt er fænomenet. Berlingske har også fået øje på Christian Stichler Hver dag stiller en »mystisk tysker« samme spørgsmål i Sverige: »Hvad har I gang i?«

En tysk journalist er blevet kendt i Sverige. Hver dag stiller han kritiske spørgsmål til de svenske myndigheders håndtering af coronakrisen. Og han undrer sig over, hvorfor flere svenskere ikke gør det samme.

»Tyskerne synes, at svenskerne er naive, blinde, og forstår ikke, hvordan man kan holde skolerne åbne, gå på restauranter og tage på fjeldtur, sådan som det er tilladt indtil mandag,« siger Christian Stichler i et andet interview med Aftonbladet: »Sverige er jo lig med Volvo, sikkerhedsseler og elg-testede biler. Man tager altid hensyn til sikkerheden. Hvorfor vælger man ikke det sikreste nu?«

Kan coronavirus smitte, hvis man ingen symptomer har? Altså, kan man give virussen videre i den inkubationsfase, der kan vare fra to til 14 dage, inden man selv begynder at opleve symptomer? Overalt i Europa svarer eksperter »ja« til det spørgsmål. Men fra de svenske myndigheder har svaret været mere uklart.

Anders Tegnell forklarede på et pressemøde 26. marts, at selv om der er en mulighed for, at smittede personer kan give virussen videre i den første fase af sygdomsforløbet, spiller det ingen rolle i forhold til, hvilke strategier regeringen bør følge i kampen mod coronavirus……»Det undrer mig, at spørgsmål, som jeg opfatter som selvfølgelige, får så megen opmærksomhed,« siger han til Dagens Nyheter.

Se også Löfven: – Vi kommer att få räkna de döda i tusental. En tegning jeg fandt på Twitter, der siger mere end mange ord

Seneste nordiske statistik

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
1 year ago

Jeg har meldt mig til “Corona team”, der skal pleje og overvåge patienter, som hospitalerne ikke har plads til. Her skal ingen dø alene. Det er selvfølgelig iført “rumdragter” vesir og hele svineriet. Men jeg er nu ikke bange. Som den tilknyttede læge siger “Dør vi af det her, så dør vi da i det mindste som glade jubelidioter”. Og det er ganske vist. Lige så notorisk en pessimist, jeg er, når det gælder de store linjer, lige så optimistisk er jeg i dagligdagens småtterier. Til den kategori, hører denne Kinasyge. Men apropos Kina og mi aldrig svigtende pessimisme, når… Read more »

Margrethe
Margrethe
11 months ago
Reply to  steen

I sammenhæng med den slags smitter og hvor farligt, vi opfatter dem, føler jeg mig lige pludselig meget gammel, når jeg kan fortælle vores unge, hvordan “faren” for at blive smittet med mæslinger blev håndteret, da jeg var barn. Da én af os viste tegn på mæslinger, blev vi alle fire søskende lagt i samme seng. Vi kunne jo lige så godt smitte hinanden med det samme, så var dét overstået. Og det skulle dét jo. Hvad ellers? Og ingen kunne drømme om at besvære familielægen ved at ringe om den slags “banaliteter”… Når kriserne kradser, er det ikke altid… Read more »

Himmelblå
Himmelblå
11 months ago
Reply to  Margrethe

Mine erfaringer med mæslinger ligner Margrethes, dog måtte en læge indblandes. I løbet af få dage fik hele min 3. klasse mæslinger, og vi sørgede for at smitte vores søskende, det var blot noget, der skulle overstås. Det samme med røde hunde og fåresyge, hvor ens mor fortalte en, at man så sjov ud. Med Corona er det anderledes, fordi vi på nuværende tidspunkt ved så lidt om sygdommen og ikke kan tage noget for givet. Det har været fremme i danske medier, at der er en ret intens trafik mellem Norditalien og Kina, men det drejede sig om bilindustrien.… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
11 months ago
Reply to  Margrethe

Tak tapre kvinde. Jo, vi bliver belært om, at smitten kommer fra barerne i Norditaliens skiområder. Så stopper “efterforskningen”. De mange kinesiske syersker i modeindustrien glemmes behændigt. Jeg fortalte min ældste datter om denne sammenhæng, men var forkert på den med Iran. Jeg troede, det var religionen, de hade fælles udveksling med. Det er det så ikke, for i Kina er de overvejende sunnier, har jeg læst. Men en skrev, at der arbejdede mange kineser med projekt i Iran. At alle kinesere, der overhovedet kan, rejser hjem til Nytår er velkendt. Nytår er sidst i Januar.

Tim Pallis
Tim Pallis
11 months ago

Epicentret for coronaen i Iran var den hellige by Qom, men det har ikke noget at gøre med smitten. Det kineserne er interesseret i i Qom er silketæppe industrien. Derfor myldrer det med arbejdende kinesere i Qom ligesom i Norditalien.

Hr. Snusk
Hr. Snusk
11 months ago
Reply to  Tim Pallis

Takker for information. Det havde jeg aldrig hørt om. Som sædvanlig hjælper MSM os ikke til at forstå de større sammenhænge.

Ragnar
Ragnar
11 months ago
Reply to  Margrethe

Jeg bare håper du kun tar deg av dansker. Hvis du hjelper en utlending, så er du en del av problemet. Så hvis du ser en syk afrikaner, ta en kaffepause.

Poul
Poul
11 months ago
Reply to  Margrethe

“Dør vi af det her, så dør vi da i det mindste som glade jubelidioter”. Hvis nogen i fremtiden mangler en titel til en opklarende bog om det tidligere sverige/europa på det tidspunkt, så er den lige der. Men der er ganske rigtigt et misforhold mellem hvordan kina opfører sig i mange tilfælde, og hvad vestlige journalister fortæller om det. Det er især blevet tydeligt i disse tider hvor INGEN medier på noget tidspunkt har spurgt hvilke konsekvenser det bør have for den kinesiske regering at lægge låg på coronaen i sit tidlige stadie, og dermed bidrage meget kraftigt til… Read more »

E. Frederiksen
E. Frederiksen
11 months ago
Reply to  Poul

Trump har jo ret. Men det kan de ikke fatte. Det er ikke ham men Kina, vi skal passe på.

E. Frederiksen
E. Frederiksen
11 months ago
Reply to  Margrethe

Grusomt

Himmelblå
Himmelblå
11 months ago

Jeg er vant til at have med tal at gøre og har i en uge undret mig over, at ingen lagde mærke til, at når man tager i betragtning, at Sveriges befolkning er næsten dobbelt så stor som den danske, er der ikke overbevisende forskel på corona-udviklingen i Danmark og Sverige. I hvert fald ikke i øjeblikket. I går var så flere af de såkaldte eksperter nået frem til det samme i Berlingske. Det er simpelthen alt for tidligt at konkludere det, der konkluderes her på Snapanen, Fx kan der jo ske det, at Sverige får flere dødsfald i starten… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Den svenske syge er noget helt andet. Svære og år- om ikke decennier lang foreløbig. Mange behandlinger er foreslået, ingen har endnu virket.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

“Den mystiske tysker” kalder Aftonbladets undrende journalister ham. I deres ordvalg gemmer der sig en hel historiebog. Så usædvanligt er fænomenet. Jeg tror Sveriges nationaltraume til dels bunder i, at de er gået fra at være global rollemodel til at være genstand for hån, spot og latterliggørelse. Man har som svensker været vant til at få suttet røv af det internationale pressekorps, så når vinden vender og man får bommen i nakken, er det ikke mærkeligt at man bliver lidt tummelumsk. På næsten alle nykonservative websites reagerer folk per refleks når Sverige overhovedet nævnes: de er idioter, de har fortjent… Read more »

Himmelblå
Himmelblå
11 months ago
Reply to  steen

Og så er der hele våbenindustrien. Sverige er en af de store dødens købmænd,

sussebassa
sussebassa
11 months ago
Reply to  Himmelblå

Det er et sterkt mønster.
Samme de gjorde under WW2..tillot naziene frakte malm igjennom Stockholms gater de tok ifra nordnorske gruver..forlenget dermed krigen..flere døde. Svensker/zosser bryr seg kun om seg selv.

peerpede
peerpede
11 months ago
Reply to  sussebassa

Ja du Susse, man kan vel sige at den såkaldte Svenske Neutralitet, er hmm ganske fleksibel, afhængig af hvem der ser ud til at vinde.

guest
guest
11 months ago
Reply to  sussebassa

Alternativet for Sverige var tysk besættelse. Tyskerne betragter fortsat de skandinaviske lande som deres vasalstater i deres baghave. Kun hvis de nordiske lande danner en ny KalmarUnion kan Norden gøre sig fri af tysk overherredømme. Sieg Heil Hitler Mitler, Metler, Merler, Merker, Merkel.

Himmelblå
Himmelblå
11 months ago
Reply to  guest

guest.

Tak, du har ganske ret, alternativet for Sverige var en tysk besættelse, Sveriges historie i krigsårene er lidet kendt blandt naboerne i nutiden. Det er fx ikke overdrevet at skrive, at svensk presse var censureret.

Prøv også at tænke på det uhyggelige kapitel i dansk krigshistorie, hvor unge frivillige danskere blev sendt af sted med fuld musik for at kæmpe på tysk side på Østfronten. En stor del af dem var end ikke nazister. Danske myndigheder håbede dermed at undgå, at danske mænd i almindelighed blev krævet indrulleret i den tyske hær.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Er det Kinesisk Lungepest eller Ny Sæsonforkølelse?

Jeg hælder – SVÆRT – til det sidste!

Anders Bo
Anders Bo
11 months ago
Reply to  steen

Prøv at forholde dig, til hvad jeg skriver…

Hvad vil vi kalde Covid-19 for i 2025?

peerpede
peerpede
11 months ago
Reply to  Anders Bo

Man kan jo kalde det Abo-19 virus (forumpest).

Hr. Snusk
Hr. Snusk
11 months ago
Reply to  steen

For ca. 30 år siden, da jeg var 16-17 år og i supergod form, fik jeg influenza. Lå i sengen i en hel uge, hvor jeg havde omkring 40 i feber i to døgn. Var stort set bevidstløs. Har aldrig oplevet noget lignende, men der var ingen nævneværdig mediebevågenhed om det. Sidste år blev jeg smittet med forkølelse og var snottet i tre måneder. Kunne simpelthen ikke slippe af med lortet – ligesom mine kolleger. Den slags plejer ellers ikke at få ram på mig, andet end nogle få dage med let snue. Men igen – der var ingen mediebevågenhed… Read more »

Martin
Martin
11 months ago
Reply to  Hr. Snusk

Japp. Det är samma överallt. Ta en titt på denna också:
https://youtu.be/qzhZFD19Udc?t=425

Niels Henriksen
Niels Henriksen
11 months ago

Det er vel strent taget østrigske øjne, Steen? 😉

Perla
Perla
11 months ago

Swedish journalism can, with just a few exemptions, as always be described as earnest triviality. Die dumme Schweden does seem to be a more and more fitting description of the population in this country behaving so absurdly in every way it beggars belief, and where it takes a German journalist for the most basic of questions being posed to those responsible for this latest crises.

Neipa
Neipa
11 months ago

Dette gjorde svenskene med vilje. De trenger flere bosteder til afrikanere. Den letteste måten å ordne det på, er å ta livet av alle de eldre. Slik svenskene ser det, så bidrar jo ikke de eldre med noenting lenger. De bare tar opp plass og bruker ressurser. Plass og ressurser svenskene vil bruke på analfabete pedofile mordere fra ørkenen. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å håpe at hver eneste svenske brenner i helvete. Svensker er ondskap.

sussebassa
sussebassa
11 months ago
Reply to  Neipa

Tegnell..han som styrer coronatiltakene i Sverige sier i “skavland” han kunnet kommunisera betre..hva nå det betyr/innebærer.
Flere andre spesialister i hele verden stiller spørsmålet som er så relevant..
hva vet Tegnell som ingen andre spesialister i hele verden Ikke vet..
Svenske eldre dør nå “som fluer”.
Sverige det eneste landet i hele verden som ikke følger WHO
rettningslinjer for hvordan hanskes best ifht corona.
Så dette gjorde svenskene med vilje..i alle fall løfvenregjeringen..de
ansvarlige..zossene.

Martin
Martin
11 months ago

Otroligt att folk ens går på samma scam om och om igen. När litade ni på media senast? Var har vi sett exakt sånt här tidigare?
https://youtu.be/qzhZFD19Udc?t=425
Vi vet dessutom att planen var att införa NWO via antingen en pandemi eller annan katastrof. Att få folken att själva be om det. Invandringen var bara en del i den planen för att först splittra länderna för minskat motstånd.