22
apr
Seneste opdatering: 22/4-20 kl. 1710
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det sidste foto af Lenin i 1923 helt stum efter tre hjerneblødninger

af Henrik M. Jensen

I dag fylder V.I.Lenin 150 år. Fødselsdagen skal ikke fejres her, men dog erindres, idet fødselaren utvivlsomt er den enkeltperson, der har gjort størst skade i det 20.århundrede.

Hans statskup i 1917 og indsættelse af et totalitært antiparlamentarisk, antiliberalt og antireligiøst diktatur blev i Italien den store inspiration for socialisten og leninisten B.Mussolini. Og for A.Hitler, der i 1920 meldte sig ind i DAP, (Det tyske arbejderparti, senere Det nationalsocialistiske tyske arbejderparti).

Leninister, fascister og nationalsocialister har vandret arm i arm til stor gensidig inspiration, men lige som shiaer og sunnier trods samme udspring strides om den rette fortolkning af den muhammedanske ideologi, har også kommunister og fascister været i blodig konkurrence om den rette fortolkning af Lenins totalitære vej.

Fra 1945-89 led Lenins totalitære arvtagere skibbrud i Europa, men i Asien hersker leninismens kinesiske arvtager, maoisterne, stadig på 70.år. Til stor skade for kineserne og hele verdens sundhedstilstand.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14
Deltag i debatten...

avatar
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Axel ArtkeAllan Gorm LarsenSantorPreben NielsenPoul Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Nu er det altid svært at opgøre antallet af ofre, når de skal tælles i millioner! Men Lenin og hans efterfølger Stalin repræsenterer nok verdenshistoriens mest dødelige regime og tæller man Maos Kina med er vi oppe på omtrent 100 mio. ofre. Sammenlignet hermed er de andre venstreorienterede ideologier NationalSocialismen med dine 25 mio. og den italienske fascisme med nogle få tusinde ikke nær så slemme. Danske socialister bliver altid sure når man gør dem opmærksom på at både Nazismen og Fascismen er venstreorienterede ideologier ganske som Kommunismen og Socialismen! Men selv uden denne kobling er kommunismen en uhyggelig ideologi!… Read more »

Preben Nielsen
Guest
Preben Nielsen

Lenin og hans følgere i dagens verden og de eksisterer både i Kina, Kuba, Vietnam, Nepal, Venezuela og overalt hvor marx-leninistiske partier har magten arbejder stadig efter mandens teorier om at samfundet skal ledes af proletariatets diktatur og ikke af et parlamentarisk demokrati. 96 år efter hans død undervises der stadig på kommunistiske partiskoler i hans umenneskelige ideologi, der har forårsaget flere døde end Hitlers nationalsocialistiske. Den dag i dag bruger intellektuelle tilhængere af Lenin det argument, at Lenins lære godt nok slog millioner ihjel, men det var historisk berettiget. Det var klassekrig. De benævner det som sociecid. Det er… Read more »

Allan Gorm Larsen
Guest
Allan Gorm Larsen

Det er simpelthen ufatteligt som den vestlige verden, for ussel mammon, lefler for den såkaldte kinesiske folkerepublik, når vi tænker på, hvor mange menneskeliv, Mao Tse Dong har på sin samvittighed.
Han knækkede mange mennesker totalt sammen med ydmygelser og tortur. Samtidig med at han TVANGSFORFLYTTEDE millioner af mennesker fra landet ind til sine uhumske fabrikker i byerne.
I dag sker der stadigt utallige ulykker, ofte med dødelig udgang, fordi at myndighederne lader hånt om sikkerheden.
Børnearbejde er langtfra en sjældenhed.

Santor
Guest
Santor

Ret ubehageligt at en mands aftryk på historien ikke blot slog over 100 millioner mennesker ihjel men vedbliver, den dag i dag, med at påvirke hele folkeslag negativt.

Det er slet ikke let at ryste fortidens tyranni af sig, selv efter så mange år.

trackback

[…] snakkede i den kommende 266b og en lille artikel på Snaphanen, der gjorde at jeg måtte på skadestuden med seks brækkede tæer på grund af akut krumning. Vi […]

Hjelmer
Guest
Hjelmer

Lenins gerninger fik visse ubehagelige konsekvenser, men jeg tror ikke han gjorde som han gjorde i en ond mening.

Poul
Guest
Poul

Hitler handlede også i en god mening, det samme gør islamisk stat, og danske venstreorienterede.. Prøv om du kan få øje på problemet.

Santor
Guest
Santor

Ah C´mon, efter ganske kort tid måtte han selv have set hvad vej det ville gå. Helt idiot var han trods alt ikke.

Igen, Det er den samme mekanisme der får nutidens fascist svin til at køre los med deres dogmer. Tænk antifa – “demokraterne” i USA, venstrefløjen i al almindelighed. De ved godt at de gør almindelige mennesker fortræd men det er for dem vejen til magten og den vil de have uanset om “folket” er imod dem.

Axel Artke
Guest
Axel Artke

Nej da, målet helliger som bekendt midlet… Og man kan jo ikke lave en omelet uden at knække et par æg… Og der er ikke noget i vejen med kommunismen, kun med menneskene… osv., osv. Fraserne står i kø.