16
jul
Seneste opdatering: 17/7-20 kl. 0732
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Blandt svenske journalister er Vilks avanceret fra afskyet til tålt på 13 år

Aron Flam er manden, der har fået hele sit oplag af en bog konfiskeret på en dårlig undskyldning. Den dokumenterer svenske socialdemokraters hjertelige forhold til nazismen, der først kølnedes efter Stalinggrad. Vilks kommer først på minut 33:06, men så varer han resten af videoen. Bortset fra sin ungdomshistorie og noget kunstteori, taler Vilks om sine svære samlivsforhold under bevogtning med sin 30 år gamle veninde Maj. De har svært ved at ses, fordi livvagtbeskyttelsen ikke dækker Vilks’ mere private, menneskelige behov.

Derfor kalder Aron Flam ham “en fange af den svenske stat.” Hans Nimis har iøvrigt rekordbesøg af turister i øjeblikket. Det lykkes svenske medier at nævne det dusinvis af gange, uden på noget tidspunkt at nævne Lars Vilks’ navn. “Mangfoldigheden” af svenske statsmedier er mirakuløst nok altid enige om alt, og Vilks er stadig noget, katten har slæbt ind. Blandt journalister er han avanceret fra afskyet til tålt på 13 år. Alt tager ufattelig tid i de kredse.

Sverige: 3 mord på en aften, 3-4 mordforsøg

Sverige var åsted for tre drab onsdag aften. I Kiruna blev afghaneren Jamshid Ahmadi hugget i hjel med kniv på en bus af en angiveligt sindssyg somalier og hans bror og far, i Örebro blev en person skudt, og i Stockholm blev en 18-årig dreng fundet dræbt på en dynge i et skovområde.  Også han er en ikke-svensk, Ahmed Muhudin. Dette er ikke rekord, det var fem mord på et døgn, og denne rekord vil også blive slået. Der er ingen voksne, der har kontrol med Sverige længere.

De svenske tabloider Expressen og Aftonbladet dækkede drabene. Aftonbladet topper torsdag morgen med to af drabene, mens hos Expressen forskydes oppslagene hurtigt nedover til fordel for korona- og kändidisstof. Drab er ikke længere sensationelle nyheder i vort naboland. Det svenske politiet er som alltid nøkterne i sin fremstilling. “Ingen grund til uro for almenheden.” Se videre på Sverige: Tre drap på en kveld, men «ingen anledning till oro för allmänheten» og Polisen efter knivavrättning på buss i Kiruna.

Tino Sanandaji om opløsningen af Sverige og klanmordet i Kiruna

Nordsverige var relativ förskonade från brutaliseringen, men igår fick kollektivtrafiken i Kiruna en smak av våldet när tre personer jagade ned och högg ihjäl sitt offer som sökt skydd i en buss.

Medias tystnad och omskrivningar tyder på socioekonomiska faktorer, de gripna är en pappa och hans 15- samt 17-åriga söner, vilket påminner om klanmord.

SVT rapporterar bara att det var ”grabbar”, medan SR försäkrar är att det ”inte finns anledning till oro” för ett ”en isolerad händelse”. Det är oklart om media anser att allmänheten bör känna empati när de läser om bussavrättningen och andra isolerade händelser senaste dygn:

• Stockholm: Tonåring hittad död i skogsparti – misstänkt mord
• Polisen i stabsläge efter skjutning i Örebro – ledare i kriminellt nätverk hittad död
• Eskilstuna: Man till sjukhus efter skottlossning
• Borås: Sex häktade efter skottlossningar
• Misstänkt skottlossning vid gatukök i Malmö
• Halmstad: Man knivskuren i handen
• Vimmerby: Tio personer i stort bråk
• Jönköping: Man grovt misshandlad
• Norrköping: Slogs blodig på gatan
• Norrköping: Tjuv slog till mot ett serviceboende
• Norrköping: Stenkastning av ungdomar vid Gusums skola
• Älvkarleby: Polisfamilj hetsad att lämna lilla samhället
• Falkenberg: man misshandlad av fyra för honom okända personer. Bland annat rispades ett knivliknande föremål på mannens mage
• Detonation utanför butikslokal i Arboga – boende evakuerades

Om ni undrar twittrar justitieministern inte om någon av dessa brott, han är upptagen med folliehatteri att andra länder ingår i en sammansvärjning att svartmåla Sverige och “utnyttjar oss för egna politiska syften”, eftersom Sverige är unik i världen att följa vetenskap!

”Vi är vana vid att förhålla oss försiktigt, söka oss till neutral, vetenskaplig grund. Låta opolitiska myndigheter vägleda, snarare än politiska nycker styra. Det gör oss extremt unika just nu. Kanske till världens bästa land?”
I takt med att problem växer är regeringens strategi att piska upp dumnationalism a là Erdogan, man gapar och slår sig på bröstet med absurditet som att inget annat land följer vetenskap, bara Sverige med värst gängvapenmord och femte värst coronadöd i västeuropa.
När forskare och journalister i omvärlden drar logiska slutsatser från statistiken är regeringens respons utlandsfientliga konspirationer, av typen vi känner igen och brukade skratta åt från bananrepubliker men snabbt normaliserats här. Facebook


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.