22
jul
Seneste opdatering: 24/7-20 kl. 1432
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Næstfattigste finner er 34 procent rigere

Fra 1930’erne frem til 1970 havde Sverige verdens højeste levestandard. Det er det “Sverigebillede” svenske politikere og journalister gerne vil formidle og se, når de spejler sig selv, men realiteterne har været borte i 30 år. På grund af statsjournalistikken befinder menige svenskeres selvbillede sig også et eller andet sted i 1980’erne. En lignende velfærdsderoute er ikke set i noget andet europæisk land, men Medelsvensson har ikke  opdaget det takket være statsmagtens “journalister.”

Og det såkaldte svenske “demokrati” har knapt reageret. Derfor er vælgere og Riksdagsvalg irrelevante. Det svenske folk vil aldrig redde sig selv fra udslettelse af internationale kapitalinteresser. Det danske og norske “demokrati” heller ikke, for de fatter ikke, hvad der foregår.

Hele bevægelsen staves EU. Storkapitalens signum, som vi har solgt vores nationer og demokratier til. Inden ti år vil EU have gjort det umuligt at udtrykke dissens, som det jeg skriver her. Vi vil da leve i det nye Sovjetunionen, og vi vil i modsætning til russerne have valgt det frivilligt.

Enligt förmögenhetsrapporten Credit Suisse Wealth Report 2019 var de svenska privatpersonerna de fjärde fattigaste i hela Västeuropa (det som låg till väster om den gamla kommunistiska järnridån), och allra fattigast bland de nordiska länderna. Svenskarna fjärde fattigast i Västeuropa – fattigast i Norden.

Tino Sanadaji skriver om EUs seneste statskup: Sådan skabte de Europas forenede stater.

Gunnar Sandelins självpresentation

Den samhällsupplösning som Sveriges politiska elit ägnar sig åt

Så här skriver Sandelins medförfattare, etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg, på sin blogg Invandring och mörkläggning:

För sitt arbete för tanke- och pressfrihet har Gunnar Sandelin nu fått det danska tryckfrihetssällskapets Sappho-pris och blir 20.000 kronor – förhoppningsvis danska – rikare. Sällskapet citerar George Orwell:

”Om friheten är viktig alls, då innebär det rätten att berätta för folk vad de inte vill höra”.

Det passar väl in på Gunnar. Han berättar för oss alla något som etablissemanget inte vill höra.

Tidigare pristagare är en bred samling prominenta fria intellektuella, som har det gemensamt att de vågat ta strid mot etablissemanget. Några namn: den nyligen avlidne filosofen Sir Roger Scruton, publicisten Douglas Murray, konstnären Lars Vilks och den engelske aktivisten Tommy Robinson.

Gunnar och jag brukar skicka texter till varandra för kritik och kompletteringar. Vi är sällan artiga och beröm utdelas bara när det är särskilt befogat. När Gunnar för genomläsning skickade mig den självpresentation som tryckfrihetssällskapet begärt av honom hade jag ingen tanke på att ta med den på bloggen. Det är således inte för att hedra Gunnar – i varje fall inte enbart – som den publiceras här, trots att den riktar sig till en dansk publik. Den främsta anledningen är att den ger ytterligare ett bidrag till berättelsen om den samhällsupplösning som Sveriges politiska elit ägnar sig åt.

Jag hoppas att Sverige ska kunna bli mer likt Danmark.

Jag hoppas att jag kan medverka till att bryta denna tragiska samhällsutveckling och att fakta ska segra så att vi ska kunna få en öppen debatt om Sveriges ödesfråga i modern tid. Tyvärr är vi inte där. Istället ökar polariseringen i samhället. Men det har också medfört att det inte längre är lika lätt som tidigare att skrämma kritiska röster till tystnad genom att kalla dem för rasister. Trots det är alltför många personer fortfarande alltför rädda för att säga sin mening offentligt. Jag hoppas att jag kan hjälpa mina läsare att bli modigare om de bättre förstår vad som händer med vårt land. Där hoppas jag att Sverige ska kunna bli mer likt Danmark.

Jag har velat visa att det är den svenska underklassen som får betala priset för att Sverige har västvärldens högsta invandring per capita från tredje värden, främst från Mellanöstern och Afrika. Detta orsakar helt andra konflikter i samhället jämfört med den tidigare invandringen från övriga Norden och Sydeuropa. Denna förvandling av samhället har kunnat ske för att min yrkeskår, journalisterna, inte har skött sitt arbete, utan bedrivit agendajournalistik och asylpropaganda. De har vägrat att granska den invandringspolitik som har lett fram till att Sverige idag alltmer blir ett farligare och fattigare land att leva i. Det har också inneburit att vi har gått från att vara ett samhälle som var öppet för olika åsikter till att bli ett semi-totalitärt land, där vi som är dissidenter fråntas våra möjligheter att försörja oss. Gunnar Sandelins självpresentation

5 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Perla
Perla
1 day ago

Many congratulations to Gunnar Sandelin – winning the Sappho prize puts him in eminent company. Happy to see a Swede being recognised in this way. Hopefully, but perhaps not likely, the news will spread like rings on the water to his fellow countrymen.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x