8
aug
Seneste opdatering: 8/8-20 kl. 1242
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Gilleleje, august 2020. © Snaphanen.dk

Dansk Folkepartis nye nÊstformand, Morten Messerschmidt, markerer sit indtog ved at kalde Pernille Vermund et blÄlys, en hykler og en kopivare. Det er sket, efter at han sammen med et par partikammerater har siddet i et udvalg, der skulle opfriske partiets profil efter det katastrofale nederlag ved det seneste valg. SÄ det er Äbenbart noget af det, som de har fundet frem til.

Det tegner ikke godt. Mens Pernille Vermund i et nyligt opslag pĂ„ Facebook har understreget vigtigheden af, at Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stĂ„r sammen i kampen mod Danmarks islamisering, vĂŠlger DF’s unge hĂ„b altsĂ„ at erklĂŠre krig.

Det kedelige spĂžrgsmĂ„l, der stĂ„r tilbage, er, hvad nĂŠstformanden egentlig prioriterer hĂžjest. Er det at fĂ„ aflĂžb for et ulmende had til en konkurrerende politiker, eller er det hensynet til Danmarks fremtid? Rent personligt kan Morten Messerschmidt og de andre ledende DF’ere naturligvis mene, hvad de vil, om Nye Borgerliges formand, men er det formĂ„lstjenligt at lufte sine aversioner pĂ„ et tidspunkt, da de to nationaltsindede partier stĂ„r over for en massiv venstreflĂžj, som vil blĂŠse Danmark en lang march?

Hovedfronten i dansk politik bÞr gÄ mellem dansksindede pÄ den ene side og de socialdemokratiske vÊlgerakrobater pÄ den anden

Hvis man vil vÊre en seriÞs politiker, gÄ det altsÄ ikke an at lade sig styre af jalousi og had. Man sÞger samarbejde med andre, som trods naturlige forskelligheder dog grundlÊggende stÄr for den samme kurs.

Hvis Dansk Folkepartis opfriskningshold havde tĂŠnkt sig om, ville de have hĂŠftet sig ved et mere oplagt blĂ„lys, nemlig Mette Frederiksen, som betog de betuttede DF’ere med sine lĂžfter om en stram udlĂŠndingepolitik fĂžr valget for efter valget at sĂŠlge ud af butikken. Hovedfronten i dansk politik burde gĂ„ mellem de dansksindede pĂ„ den ene side og de socialdemokratiske vĂŠlgerakrobater pĂ„ den anden.

Tror Messerschmidt for alvor, at det gavner Dansk Folkeparti at skÊlde ud pÄ Nye Borgerlige? Vil det skaffe flere stemmer, som DF har sÄ hÄrdt brug for?

Dansk Folkepartis fĂžrergruppe er tydeligvis grundigt sur pĂ„ opkomlingene i Nye Borgerlige, som de mĂ„ske gĂžr ansvarlige for DF’s tur ned ad slisken. Men en simpel hovedregning viser det absurde i en sĂ„dan antagelse.

Ved valget i 2019 opnĂ„ede NB 2,4 pct. af stemmerne, og lĂŠgger vi Stram Kurs’ 1,8 pct. til, ender vi pĂ„ tilsammen 4,2 pct. Heroverfor stĂ„r DF med et tab pĂ„ 12,4 pct. Dansk Folkeparti har altsĂ„ tabt 8,2 pct. som ikke kan skyldes afvandring til NB eller SK. Men som mĂ„ skyldes egne dumheder.

Det var nok det, som Dansk Folkepartis fornyelsesudvalg skulle have spekuleret over.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.