18
aug
Seneste opdatering: 18/8-24 kl. 0929
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Hedegaard og Ezra Levant, København 2014, ⓒ Snaphanen

Af Lars Hedegaard

Vi gamle kan huske en tid, da politik drejede sig om diverse uenigheder. Nogle ville have lavere skatter, andre ville have højere. Nogle mente, at staten var blevet for dominerende, mens andre ikke kunne få nok af statslig indblanding. I slutningen af 1940’erne var der uenighed om tilslutningen til NATO. Senere var der ballade om udlændingeloven. For at tage nogle eksempler.

I dag handler politik ikke om politik, men om magt. Det har den måske hele tiden gjort, men nu er tydeligere.

Hvorfor truer EU Elon Musk med retssager, hvis han tillader Donald Trump at komme til orde? Hvorfor pudser den britiske premierminister Keir Starmer politiet på borgere, der siger noget i de digitale medier, som han ikke kan lide? Hvorfor kræver dele af den tyske presse forbud mod Alternative für Deutschland, hvis forbrydelse består i at modsætte sig den igangværende folkeudskiftning?

Hvorfor er der vild opstandelse i de amerikanske medier ved udsigten til, at Trump kan vinde præsidentvalget? Hvorfor bliver han kaldt Hitler?

Er det fordi demokraterne og deres medier for alvor tror, at Trump er den nye Adolf? Naturligvis ikke. Hvis det var tilfældet, havde han chancen for at opkaste sig til Führer, da han var præsident.

Balladen og censurbestræbelserne har intet at gøre med politik i den gamle forstand, men er udslag af klassekamp. Den herskende klasse er hunderæd ved udsigten til, at nogen vil antaste dens ret til at herske.

Verden er nu delt mellem to antagonistiske grupper: På den ene side magthaverne, som aldrig er på valg, og på den anden jævne mennesker, der bare vil have lov at sige deres mening og et land at kalde deres.

3.4 10 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
24 days ago

Det er godt, at Løkke får det slået fast endnu en gang så russerne ikke glemmer det:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/lars-loekke-slaar-fast-ukraine-maa-gerne-bruge-danske-vaaben-i-rusland

Der kommer en regning at betale og den bliver stor.

Porcus Practicus
Porcus Practicus
23 days ago

I de fleste krige er det landet med de fleste ressourcer, som vinder – så derfor er Ukraine dømt til at tabe på forhånd. Undtagelsen herfor er dog krige imellem atommagter – her er reglen om Mutually Assured Destruction (MAD) gældende. Vi mangler kun lige at få det bevist i praksis.
Det er nok bedst at følge Trumps plan om fred. Sandsynligvis vil Trumps plan gå ud på, at Ukraine sælger de østlige/sydlige regioner til Rusland til en i forvejen aftalt pris; sammen med en garanti fra NATO om aldrig at optage Ukraine som medlem.

Nielsen
Nielsen
22 days ago

Ingen tvivl om at Lars Løkke Rasmussen er bindegal. Øgenavnet Lars Ulykke som bedre beskriver hans bedrifter, vil nok sidde ved ham en rum tid endnu.

H.P.
H.P.
20 days ago
Reply to  Nielsen

Lars Løkke er en provinsiel badutspringer med et udsyn som sad han i bunden af en brønd.Han ved mindre end ingenting om noget som helst af betydning . Nu puster han sig så op overfor Vladimir Putin denne verdens største nulevende statsmand. Vi kan kun håbe på at russerne når alt dette er ovre vil tilgive os.

Limewood
Limewood
24 days ago

I oktober 1962 offentliggjorde det tyske blad “Der Spiegel” oplysninger of det tyske militærs manglende forsvarsevner. Den Kolde Krig var på sit højeste – denne episode skete kort tid før Cuba-krisen. Den tyske forsvarsminister hed på daværende tidspunkt Franz Joseph Strauss fra CSU. FJ Strauss indledte en kampagne mod Der Spiegel – hvis kontorer og ansatte blev udsat for husundersøgelser, samt bevismateriale, der blev beslaglagt under en anklage om højforræderi. Affæren endte dog med at Franz Joseph Strauss måtte trække sig fra forsvarsministerposten og den skadede grundlæggende hans politiske karriere. Den blev i øvrigt brugt som bevis på højrefløjens anti-demokratiske… Read more »

ino
ino
24 days ago
Reply to  Limewood

Meget spændende læsning, tak.

Dragen
Dragen
24 days ago

Noget har grundlæggende flyttet sig med den digitale udvikling. Idag er det lettere at slå et meget stort antal mennesker ihjel end , at styre dem mentalt . Tidligere har det været omvendt . Det var teknisk lettere at styre og kontrollere mennesker mentalt end at slå den samme mængde ihjel . Det må flytte noget i metoder og interne magtbalancer , der hvor magten for alvor udspilles. Men pgså eksponerer forhold det har været lettere at holde skjult eller indenfor den kreds af privilligerede “medejere” af magten . Men kontrollen af ,om man overhovedet har lov til , at… Read more »

Dragen
Dragen
24 days ago
Reply to  steen

Ja , jeg tror det er det jeg mener. Kombineret med den magt til de-banking mm der også er kommet ind . Magten og magtens vilkår og forvaltningen af den , har ændret sig . Og jeg tror , det er som du beskriver ; – at “magten er trængt op i et hjørne” ,- og derfor er meget meget farlig lige nu.

Dragen
Dragen
23 days ago

Delingpod’en med Yeadon , skal den ikke have et kommentarspor?

ino
ino
25 days ago

Det var dog en tynd kop te. Du plejer at gøre det bedre, Lars. Politik har i øvrigt altid drejet sig om magt, men der er kommet en yderligere krølle på diskussionerne. Det handler nemlig ikke mere om bare magt, men om at fastholde en tro på at man er et bedre menneske end modstanderne, en indbildsk moralsk ret om man så kan sige.
Derfor spiller “menneskesynet” en stor rolle.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x