25
aug
Seneste opdatering: 26/8-24 kl. 1014
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Muhammed er ikke en historisk figur”

Af Lars Hedegaard

Jeg har med stor interesse lyttet til Winston Marshalls nylige interview med Ibn Warraq – ikke mindst fordi jeg oversatte hans berþmte bog, ”Why I Am Not a Muslim”, som udkom i 2004 med den danske titel ”Derfor er jeg ikke muslim”.

Jeg syntes, at bogen var lidt rodet, men forfatteren gav mig frie hĂŠnder til at rette op pĂ„ teksten – mest i form af, at jeg omplacerede nogle tekststykker – uden at jeg naturligvis ĂŠndrede meningen.

Ibn Warraq har ikke opgivet sin kompromislÞst radikale kritik af islam. Faktisk betragter han de hellige skrifter, Koranen og Hadithen, som frit opfundne fortÊllinger om en person med titlen Muhamed (Muhamed er ikke et navn, men betyder snarere Den ophÞjede), der pÄstÄs af vÊre dÞd i 632, men som aldrig har levet. Historierne om Muhamed blev opdigtet flere hundrede Är efter hans pÄstÄede dÞd, og Koranen stammer ikke fra Mekka eller Medina. Det er, siger Ibn Warraq, ligesom med Robin Hood, hvorom der er skrevet mange bÞger og lavet adskillige film, men som heller ikke er en historisk person.

Ibn Warraq betragter det som umuligt at reformere islam. Islam har f.eks. aldrig – som Vesten har gjort – beklaget og taget afstand fra slaveriet, selv om de millioner af afrikanere, der er indfanget siden 600-tallet og nésten indtil i dag (der er stadig slaveri i Sudan), led en grummere skébne end dem, der blev fragtet over Atlanten til den nye verden. Mandlige slaver blev kastreret, og kvinderne blev brugt som sexslaver. Og han kunne have tilfþjet, at hvis de sorte slaver fþdte bþrn, blev disse ombragt umiddelbart efter fþdslen. Derfor er der nésten ingen sorte i de fleste muslimske lande.

OgsÄ andre steder fór islam frem med yderste grusomhed. Verdenshistoriens stÞrste folkemord fandt sted i Indien, hvor muhamedanske krigsherrer udryddede over 100 millioner hinduer.

Som sagt tror Ibn Warraq ikke, at man kan reformere islam, fordi de hellige skrifter betragtes som Allahs uforanderlige budskab, der gĂŠlder til alle tider, men alligevel sker der noget, fortĂŠller han.

Hvad han betegner som en ”tsunami” af mennesker i de muslimske lande har forladt islam, men tĂžr ikke stĂ„ frem, fordi straffen for frafald er dĂžden, med mindre man angrer og vender tilbage.

Hvorfor ser vi fÄ eksempler pÄ frafald i Vesten? Ibn Warraq mener, at det blandt andet skyldes Vestens selvpineri, som isÊr praktiseres af venstreflÞjen, der sjÊldent forsÞmmer nogen lejlighed til at lÊgge den vestlige kultur og historie for had. Og hvor mange muslimer har lyst til at lade sig integrere i en synkende skude?

Ibn Warraq, KĂžbenhavn 2008

Da Ibn Warraq fik Trykkefrihedsselskabets pris i 2008, troede jeg desvÊrre der var fotoforbud af hensyn til hans sikkerhed, sÄ jeg har bare disse billeder, som jeg tyvstjal. Lars Hedegaard og Ibn Warraq og Ibn Warraq og Peder Jensen i kolonaden i Stormgade pÄ vej til en eller anden restaurant.

4.8 17 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kultur Kurt
Kultur Kurt
24 days ago

“..der sjĂŠldent forsĂžmmer nogen lejlighed til at lĂŠgge den vestlige kultur og historie for had. Og hvor mange muslimer har lyst til at lade sig integrere i en synkende skude?” Man kan vel tale om flere forskellige kulture i europĂŠisk historie. De antikke og hedenske keltiske, germanske, romerske og grĂŠske kulture. Den katolske middelalder kultur og dens protestantiske afart. Plus den moderne sekulĂŠre oplysnings-humanistiske vestlige kultur. Var/er disse kulture entydigt gode og rare? Hertil kan svaret nok ikke ligefrem vĂŠre et ja. Mennesket er ret dysfunktionelt og dets vekslende kulture derfor ligesĂ„. Warraq har i det hele taget lidt for… Read more »

Nielsen
Nielsen
23 days ago
Reply to  Kultur Kurt

Nationalismen blev lagt for had af de venstreorienterede humanister, som almindeligvis udlever deres godhed med tvangsudskrevne skatter. De konservative, havde ikke den fornÞdne evne til at stÄ imod marx og andre fantaster, som lover os et utopisk samfund, hvis vi bare vil lade os udplyndre af skatteopkrÊverne og deres bagmÊnd politikerne, som synes at have svar pÄ alle vores problemer, som selvsamme politikere har pÄfÞrt os. De skulle skamme sig ved at kalde det latterlige cirkus de dagligt opfÞrer i galeanstalten Christiansborg og rundt i de tyvagtige kommuner for et arbejde..

Torben C
Torben C
23 days ago

Strengt taget er det ligegyldigt om Muhammed har levet eller ikke. Det vigtige er at sÄ mange fÞlger (?) koranen og betragter den kristne kultur som en synkende skude.
Kristendommen er prÊget af forstÄelse og tilgivelse. Smukt, men livsfarligt for dens tilhÊngere.
BĂ„de Koranen og jĂždernes Tora er anderledes kontante og i takt med Darwins beskrivelse af naturen.

Fru Olsen
Fru Olsen
23 days ago

Her noget at grine ad đŸ€Ł Kamala impersonator. Hun er genial. https://x.com/mommyrn88/status/1787894035325030559

Nielsen
Nielsen
18 days ago
Reply to  Fru Olsen

Inden jeg klikkede pĂ„ dit link, tĂŠnkte jeg, at det var den gamle Katie Hopkins “Sniff and Blow” , som jeg ikke kan finde, efter en halv times sĂžgning. Men men men

Nu vi griner, kunne det mÄske vÊre pÄ sin plads, at fÄ fastslÄet, om man griner af eller om man griner ad. Det er trods alt en vÊsentlig del af vores sprog.

Vesteuropa som dÄrekiste
Vesteuropa som dÄrekiste
23 days ago

Islam har fĂžrt meget med sig, etnicitet naturligvis hemmeligholdt:

https://www.bt.dk/krimi/13-aarig-hastet-paa-skadestuen-politiet-efterforsker-overfald-paa-fodboldbane

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x