2
sep
Seneste opdatering: 2/9-24 kl. 1104
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Hedegaard på Mosbjerg, ⓒ Snaphanen

Af Lars Hedegaard

Søndagens landdagsvalg i de tyske forbundsstater Thüringen og Sachsen viste betydelig fremgang for det indvandringskritiske parti, Alternative für Deutschland.

I Sachsen opnåede AfD 30,8 pct. af stemmerne – kun en anelse after CDU, der fik 31,8 pct. Helt galt gik det for Socialdemokratiet, der endte med sølle 7,3 pct. De tidligere magtfulde Grønne sneg sig med 5,2 pct. lige over spærregrænsen på 5 pct. Analytikerne er enige om, at ”klima” ikke længere tiltrækker vælgere. Med 4,5 pct. klarede venstrepartiet, Die Linke, ikke spærregrænsen, hvilket givetvis hænger sammen med, at det nye, formodede, venstreparti, Bündnis Sahra Wagenknecht, med ca. 12 pct. af stemmerne blev Sachsens tredjestørste.

Endnu bedre klarede AfD sig i Thüringen, hvor partiet blev forbundslandets største med 32,9 pct. (mod 23,4 ved valget i 2019). CDU blev næststørst 23,7 pct. efterfulgt af Sahra Wagenknecht med 15,6 pct. Her klarede Die Linke sig meget bedre og opnåede 12,9 pct., som dog er en betydelig tilbagegang fra 31 pct. ved 2019-valget. Også i Thüringen måtte forbundskansler Olaf Scholz’s socialdemokrater lide den ydmygelse med nød og næppe at klare spærregrænsen og opnåede blot 6,1 pct.

Det er bemærkelsesværdigt, at AfD står stærkt blandt de helt unge. Hele 39 pct. af partiets vælgere i Thüringen er 18-24 år.

Spørgsmålet er imidlertid, hvad Alternative für Deutschland kan bruge de mange stemmer til. Ingen af de øvrige partiet vil samarbejde med partiet. Det er i hvert fald, hvad de siger.

Bundesverfassungsschutz, som skal vogte det tyske demokrati, betegner rent ud AfD som ”højreekstremistisk”. Det synes at være den almindelige betegnelse for ethvert europæisk parti, der vil bekæmpe islamiseringen og folkeudskiftningen. Flere politikere har luftet ideen om simpelthen at forbyde AfD. Det bliver naturligvis sværere, efterhånden som partiet vokser.

De tyske valg bekræfter et tydeligt europæisk mønster: Partier, der vil forsvare den hjemmehørende befolkning mod fremmedovertagelse, bliver kaldt ekstremistiske og udemokratiske, mens partier, der betragter folkeudskiftningen og islamiseringen med sindsro, betegnes som demokratiske og ansvarlige.
Men hvor længe endnu?

4.4 7 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
13 days ago

Sidste melding er, at der som følge af en softwarefejl er tildelt AFD for mange mandater, men det er korrigeret nu!

Den sidste tillid til staten/regeringen må være borte nu.

https://m.bild.de/politik/inland/verrechnet-bei-landtagswahl-sachsen-afd-koennte-ploetzlich-schwaecher-sein-66d5579a78f47027c38ad4bb

Last edited 13 days ago by Den Europæiske Dårekiste
Ole
Ole
13 days ago

Herhjemme gik det mere enkelt til – de valgtilforordnede satte blot et ekstra kryds på stemmesedler med kryds ved Stram Kurs, og så var de ugyldige

Nielsen
Nielsen
13 days ago

Sådan blev vi (Stram Kurs) sat udenfor indflydelse. De turde simpelthen ikke have os indenfor dørene i deres CASH COW : regeringen.

Dragen
Dragen
12 days ago

Det bĺiver mere og mere åbenlyst at der foregår “et eller andet”. Det er det gode ved underlige historier som den du nævner .

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
12 days ago

Det er glædeligt, at der igen er kommet rigtig gang i Hanen. Steen er her og der er mange gode skribenter, det giver trods alt stor glæde i en tid hvor der ikke er meget at glæde sig over i øvrigt.

Tak til jer alle

H.P.
H.P.
12 days ago

Selv tak.

Nielsen
Nielsen
13 days ago

Hvis vi er højreorienterede, bliver vi sammnlignede med nationalsocialister. Det er sådan der argumenteres fra kommunister og socialister, som har befængt de lovgivende forsamlinger rundt omkring i landet. Ikke at de nogensinde har haft hverken ret eller pligt, til at formulere love. Men utøjet gør det satme alligevel. Omkring 100 % af de love galningene skriver på hoppeborgen er grundlovsstridige. Et af punkterne i grundloven er, at kun Kongen kan slå mønt. tænke tænke tænke Den amerikanske grundlov stipulerer tydeligt, at KUN guld og sølv kan være gangbar mønt. Da Federal Reserve så havde forurenet betalingsmidlet så meget, at de… Read more »

Anders
Anders
13 days ago
Reply to  steen

Det bygger han vel på politikernes ønske om at begrænse, sabotere eller ødelægge dig.
Som de ønsker det for alle frit tænkende danske.
Men det svar får du ikke i en retssag, pr. Politisk bestilling.
Bagvaskelse og diffamation, er hverdag en politiserende offentlig anklagemyndighed.
Alt som ikke er til “venstre”, er “helt ude til “højre”.
En vældig forsimplet verdensanskuelse, som fungerer på de åndeligt forarmede.

H.P.
H.P.
12 days ago
Reply to  Anders

“Åndeligt forarmede” er et godt og præcist udtryk. Som jeg sagde til konen i går, det er som at leve i et samfund hvor man er omgivet af zombier.

Limewood
Limewood
12 days ago
Reply to  steen

Det kan vel ikke undre nogen at Danmarks Radio kalder AfD for højreekstremt: Det er som regel den måde venstreekstreme omtaler alt til højre for Socialistisk Folkeparti. Det er blot et eksempel på endnu en dysfunktonel institution, der projicerer egen (psykologisk uacceptable) politiske ekstremisme over på andre. Med andre ord er det udtryk for en slags skabs-totalitarisme, man kunne betegne med med det latinske ord for højre plus -fobi. Altså dextra-fobi.

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
12 days ago

I skal da lige opdateres:

To perler røg i totterne på hinanden i går et sted i Tyskland ved en moroy:

https://m.bild.de/regional/nordrhein-westfalen/juechen-handwerker-yusuf-an-autobahn-erstochen-polizei-jagt-weissen-mercedes-66d61eb1a051440b3ce81a9c

Den ene perle (en familiefar, mønsterborger) er ikke længere.

Ja det er underligt at AFD har fremgang.

Nielsen
Nielsen
11 days ago

Nationalisme er det bedste våben vi har mod globalister og føderalister. Hvis vi mister kærligheden til vores land, har vi ikke længere dette vigtige våben mod dem, som bevidst mod bedre vidende vil nedbryde den danske kultur i Danmark, den norske i Norge og så fremdeles i alle verdens lande. Og en ting er sikker. Vi har aldrig haft gavn af at bringe sydlændinge til Skandinavien.

Last edited 11 days ago by Nielsen
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x