12
sep
Seneste opdatering: 13/9-24 kl. 0204
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mikael Jalving og Mikkel Bjørn, ⓒ Snaphanen.dk

Mikael Jalving skriver på Kontrast:

Striden mellem folketingsmand Mikkel Bjørn (DF) og menneskerettighedsjuristen Knud Foldschack har antaget principiel karakter. Den udspringer af en ordveksling i radioen, hvor de to var uenige om, hvad man skal kalde den otteårige dreng, der åbenbart skal evakueres fra Syrien, fordi han har et dansk pas.

Ifølge juristen er drengen dansk, fordi han har papir på det, altså, et spørgsmål om jura. For Mikkel Bjørn er drengen kun dansker formelt set, men næppe dansk af sindelag, altså, et spørgsmål om kultur, levevis og normer.

Drengen, som er født i Syrien, har kun boet tre år i Danmark, og moderen, født i Danmark, der rejste fra Danmark til England som seksårig, fik frataget sit danske statsborgerskab i forbindelse med, at hun drog videre til Syrien i 2014 og tilsluttede sig terrororganisationen Islamisk Stat. Faderen ved vi intet om. Det er ikke ligefrem en regnbuefamilie fra Østerbro, vi taler om.

Striden er kun blevet mere festlig af, at Knud Foldschack har truet folketingspolitikeren med et sagsanlæg for sine udtalelser i radioen. Mikkel Bjørn har kvitteret med på sociale medier at efterlyse søgsmålet under overskriften #KomNuKnud, idet han rimeligvis finder det afslørende, at juristen tyer til forbud af bestemte synspunkter i stedet for at forsøge at vinde debatten med argumenter. Kan man ikke klare sig, kan man altid forsøge at lukke munden på sin modstander.- læs videre på Kan man være dansker uden at være dansk?

4.3 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole
Ole
5 days ago

Der skal være meget færre “danskere”i fremtiden, efter min mening.

a.jensen
a.jensen
4 days ago
Reply to  Ole

Er det også æreskrænkende at mene om hyæner og sjakaler, at de ikke er danske, selv om de er født og registreret i danske zoologiske haver ?

Piotr
Piotr
4 days ago

Den dag, denne kNud er borte, vil jeg ikke begræde! JO før desto bedre! Forrædere af denne kaliber, er kun til evig byrde for fædrelandet. Lad denne Knud betale for importen af denne forræder fra Daesch + afskum, til evig tid. Hvor er foræderen selv født? HVordan kan foræderen afskum være dansk statsborgere? Født i den syriske ørken af en forræderisk kvinde. Skete undfangelsen da foræderen havde dansk pas? OG, få så opsagt de konventioner og gi´ F-fingeren til EMD i Strassbourg. Denne udemokratiske, politiserende instans, nedsat af NWO, WEF og EU, samt Soros, som socialisterne klynger sig til, så… Read more »

Det Europæiske Galehus
Det Europæiske Galehus
4 days ago

Foldschack er fuld af lort og varm luft. Lad ham da endelig anlægge en retssag. Elendig advokat, som altid har levet af narrativet.

Limewood
Limewood
4 days ago

Sagen illustrerer et andet problem. Højesteret har sagt god for den juridiske aktivist Foldschacks argumentation: Men hvem har har det retlige grundlag for afgørelsen? Formentlig spiller EUs menneskerettighedsdomstol fortolkning af det juridiske grundlag en ikke uvæsentlig rolle i denne lovgivning? Men denne domstol har også tiltaget sig en fortolkende magt, der går ind på det lovgivende område – og slører derved magtens tredeling. Dette er hverken demokratisk da dommerne ikke vælges af EUs befolkninger, eller hensigtsmæssigt da det fratager magt fra de nationale regeringer.

H.P.
H.P.
4 days ago

Vi lever i en ond tid.

Last edited 4 days ago by H.P.
Anders
Anders
5 days ago
  1. Kan man være dansker uden at være dansk? – JA
  2. Kan man være lovlydig dansker og betvivle holocaust? – NEJ
  3. Kan man være lovlydig dansker og brænde sin egen koran? – NEJ.

Summa summarum: Alle kan være danske, men der er flere pligter end rettigheder.

b.hansen
b.hansen
4 days ago
Reply to  Anders

Hvorfor er Danmark et lorteland? Fordi der er immigreret flere r.vhuller end bagere til landet.

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
15 hours ago

Klud lever efter det samme narrativ som SAS: Nothing is really Scandinavian.

Landsforrædere, som i bedste fald slipper med en landsforvisning til Eritrea hvor han kan hygge sig og parre sig med sine klienter.

Spred din sæd Klud, til glæde for menneskeheden.

Sven Svin
Sven Svin
2 days ago

Dansk statsborger: krapyl
Dansker: Dansk mentalitet i overetagen på godt og ondt.

Hans Vestergaard
Hans Vestergaard
4 days ago

Hvis drengen har en kontrakt med firmaet Danmark som Mette F er direktør for lige nu. Alt ting er maritime law/søretten. Det handler ikke om hvem der synes dit og dat, hvad står der i kontrakten?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x