23
okt
Seneste opdatering: 23/10-24 kl. 1129
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

Amerikanerne stoler ikke på medierne – i det mindste ikke de traditionelle – og deres såkaldte ”journalister” tager det tungt.

En nylig Gallup-måling bekræfter en årelang tendens. Kun 12 pct. af republikanerne, 27 pct. af de uafhængige vælgere og et snævert flertal af demokraterne, nemlig 54 pct., siger, at de mere eller mindre nærer tillid til, at medierne præsenterer nyhederne på en fyldestgørende og fair måde.

Samlet set siger 36 pct., at de overhovedet ikke har nogen tillid til medierne, mens yderligere 33 pct. fortæller, at de ikke stoler særlig meget på dem.

Det har naturligvis ikke styrket mediernes renomme, at det tidligere ansete TV-program, ”60 Minutes” netop er blevet taget i at frisere et interview med Kamala Harris ved at fjerne en længere, rablende ordskvalder og erstatte den med et kortere svar, som i det mindste gav en vis mening.

Det bliver stadigt tydeligere, at de gamle medier – NYT, WaPo, CNN, CBS, MSNBC m.fl. – intet har med fair nyhedsformidling at gøre, men optræder som propagandister for det demokratiske parti.

Hvis det ikke var for de nye on-line medier som Elon Musks X, Newsmax og uafhængige journalister som Tucker Carlson, Megyn Kelly, Dan Bongino, Matt Taibbi og Joe Rogan, ville amerikanerne aldrig høre et sandt ord om nationens tilstand eller de ledende politikeres synspunkter.

Få ædruelige iagttagere betvivler, at medier, der ikke adlyder staten, vil blive underkastet streng censur, hvis Kamala Harris vinder præsidentvalget. Hillary Clinton har sagt det lige ud: Hvis der ikke bliver grebet ind mod uregerlige medier, ”mister vi kontrollen”.

I Danmark går det bedre, for her har venstrefløjen fuldt styr på alle medier, der skriver af efter de medier, som amerikanerne ikke stoler på.
Derfor mener næsten hele den danske befolkning, at Donald Trump er et fascistisk uhyre, der burde sidde indespærret – sådan som præsident Joe Biden netop har forlangt.

5 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
1 hour ago

Ja alle aviser i Danmark er mere eller mindre løgnagtige. De har f.eks. fået fortalt, at Putin er ond og Selenskij er god -på trods af at han umiddelbart inden Ruslands indgriben i NATOs aggressioner blev regnet for verdens korrupteste politiker. Sådan vender medierne og politikerne på en underkop. Troende, at vi ikke gennemskuer dem. Hvordan kan du f.eks. se at en politiker lyver? Jo på samme vis som du kan se, at en mikrofonholder på TV eller radio lyver: De bevæger læberne. Hvis du er radiolytter ser du det ikke, men deres løgne skinner igennem alligevel. Du kan øve… Read more »

Politisk vanvid kan ødelægge os allesammen
Politisk vanvid kan ødelægge os allesammen
38 minutes ago
Reply to  Nielsen

Hvis man kender medierne indefra, eller partierne indefra, eller sundhedsvæsnet indefra, eller skilsmisse-bureaukratiet indefra, eller klima-bevægelsen indefra, så véd man at det hele er blevet skævvredet af uduelige og arrogante politikere. Der er enkelte ærlige og dygtige journalister, læger og borgere som fortæller sandheden om hvordan det står til. Og fra dem kan man skaffe sig viden. Sandheden er at skandaløse tilstande præger alle de store bureaukratier og samfunds-systemer. Vi er i en løgneverden styret af forklædte kommunister, korrupte pam- pere, rabiate politik-kvinder, indoktrinerede ungdoms-aktivister, fanatiske pladderhumanister og “grønne” klima-tåber. Massemedierne bortcensurerer masser af vigtige oplysninger, og bla.a. derfor er… Read more »

Bastardo
Bastardo
1 hour ago

Luk de såkaldte journalistuddannelser – øjeblikkeligt.
Fjern mediestøtten.
Seriøs journalistik vil overleve.

Og ‘de dumme’ har mange andre kanaler for underholdning.

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
38 minutes ago

Det danske mediebillede er bizart, men sådan har det været i mange år. Det er derfor håbløst, at diskutere noget som helst politisk emne med en dansker, jeg anser 90 % af befolkningen som værende programmeret i samme omfang som befolkningen i Nordkorea. Den gruppe, som tilhører de sidste 10 %, ja det er også os her på Snaphanen, har meget dårlige kår i debatten. Jeg debattere nu ikke noget med nogen da det er håbløst og spild af tid. Vi kan ikke redde nogen, der ikke vil reddes. Når den største del af danskerne kun får deres information gennem… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x