4
mar
Seneste opdatering: 4/3-23 kl. 1906
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

2 x Lars Hedegaard

Af Lars Hedegaard

Omgivet som vi er af lÞgn og bedrag, har mange svÊrt ved at orientere sig, for hvad skal man tro? Noget af det, som regeringen og medierne fortÊller, er sikkert sandt, men hvordan kan man skelne mellem sandhed og lÞgn, nÄr man dagligt bliver proppet med propaganda?

ForstĂ„eligt nok vĂŠlger mange at afvise alt, hvad myndighederne og medierne fortĂŠller, som det rene opspind. De bliver fordĂžmt som konspirationsteoretikere – indtil konspirationerne viser sig at vĂŠre sande. Hvorefter medierne gĂ„r over til noget andet.

SĂ„ledes er der f.eks. blevet underligt tyst om covid-vaccinernes undergĂžrende virkninger. Og nĂ„r det om nogle Ă„r er blevet koldere, vil politikere og presse bedyre, at de aldrig har pĂ„stĂ„et, at mennesket styrer klimaet, eller at CO2 er en dĂždsensfarlig gift. MĂ„ske vil den herskende klasse ogsĂ„ en dag indrĂžmme, at EU i forbavsende grad ligner den gamle Sovjetunion – bortset fra at de russiske kommunister ikke var sĂ„ dumme at masseimportere fremmede, der ville omstyrte staten.

Men hvordan foregÄr den topstyrede udbredelse af lÞgne og undertrykkelsen af afvigende meninger? Det har vi netop fÄet illustreret i forbindelse med den nye portion Twitter-dokumenter, som journalisten Matt Taibbi kunne offentliggÞre i torsdags.

AfslÞringerne viser, hvordan den amerikanske regering har sortlistet borgere, som uden grundlag blev beskyldt for at gÄ fremmede magters Êrinde. De nye files viser ogsÄ, hvordan regeringsorganer i samarbejde med sociale medier og gammelpressen har opdigtet og udbredt lÞgnehistorier med henblik pÄ at styre den offentlige meningsdannelse.

Centralt i disse bestrĂŠbelser stĂ„r det sĂ„kaldte Global Engagement Center (GEC), der finansieres af de fĂžderale myndigheder og isĂŠr af Forsvarsministeriet. GEC’s bevillinger er bl.a. gĂ„et til 39 organisationer, som har haft travlt med at afslĂžre ”misinformation”. Hvem disse organisationer er, meddeler GEC ikke noget om.

Officielt er det GEC’s opgave at afslĂžre og imĂždegĂ„ misinformation fra fjendtlige, udenlandske magter, men de nye Twitter-dokumenter viser, at ofrene for statens sandhedsministerium ofte har vĂŠret amerikanere, som ikke havde ringeste forbindelse med USA’s fjender, men blot havde andre meninger end dem, som regeringen ville udbrede. Ofte kunne man blive sortlistet blot ved at linke til en kilde, der kunne sĂŠttes i forbindelse med Rusland – en taktik, der gĂ„r under navnet ”guilt by association”.

Mette Frederiksen kan nÞjes med at holde en pressekonference, sÄ ved journalisterne, hvad de skal fortÊlle.

PĂ„ den mĂ„de er et stort antal amerikanere i praksis blevet forhindret i at udbrede deres synspunkter eller oplysninger – hvilket har overladt pladsen til de pĂ„stande, som regeringen har Ăžnsket at bringe til torvs.
Det geniale ved konstruktionen er, at opgaven med at censurere og undertrykke officielt er blevet overdraget til private aktĂžrer som Twitter, der mere eller mindre nĂžlende har efterkommet regeringens ordrer.

I Danmark er det ikke nÞdvendigt med regeringsordrer, for her er medierne sÄ veldresserede og sÄ afhÊngige af skatteydernes penge, at Mette Frederiksen kan nÞjes med at holde en pressekonference, sÄ ved journalisterne, hvad de skal fortÊlle.

Magthavernes og mediernes problem er naturligvis, at man ikke kan tillade sig at blive taget i for mange lÞgne, fÞr de begge mister enhver trovÊrdighed. Man kan sagtens fÄ journalister til at rette ind, men der er endnu ikke opfundet en metode til at fÄ folk til at tro pÄ deres historier.
Sandhedens hjul drejer langsomt, men det drejer.

Twitter Files #17 Drops – The State Sponsored Blacklists

 

Den svenske propaganda giver bagslag

Af Lars Hedegaard

Sverige kan opgive at blive medlem af NATO, med mindre lĂžgnene, de falske nyheder og fornĂŠrmelserne mod Ungarn hĂžrer op.

NÄr man er moralsk stormagt, som Sverige har vÊret i Ärtier, er der ingen ende pÄ, hvad man kan slippe af sted med. Enhver historie udspredt af regeringen og dens stÞtter bliver uden videre troet af befolkningen. Ikke bare den svenske befolkning, men sandelig ogsÄ andre landes. Det gÊlder f.eks. danskerne, som via medierne blev opdraget til at betragte svensk politik som vejen til det jordiske paradis.

Med propaganda og lĂžgne kommer man langt. Problemet er, at trĂ„den fĂžr eller siden knĂŠkker. PĂ„ et eller andet tidspunkt kommer nogen og siger, at selv de mest oppustede moralister og verdensforbedrede er underligt nĂžgne, og pludselig ramler hele deres ”narrativ”.

SÄdan er det gÄet for Sverige, som fÄr besÞg af en parlamentarisk delegation fra Ungarn, der vil fortÊlle, at Sverige godt kan opgive at blive medlem af NATO, med mindre lÞgnene, de falske nyheder og fornÊrmelserne mod Ungarn hÞrer op.

Som Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto, har fortalt det svenske statsfjernsyn, har reprÊsentanter for den svenske regering de seneste Är regelmÊssigt udspredt lÞgne og opfundne nyheder om Ungarn. Det vil Ungarn have en ende pÄ, ellers vil regeringen i Budapest nedlÊgge veto mod Sveriges optagelse i NATO.

Noget tyder pÄ, at Ungarn (sammen med Tyrkiet) vil se forskelligt pÄ de svenske og finske NATO-ansÞgninger og acceptere Finland, men ikke Sverige.

Skal nye medlemmer optages i NATO, krĂŠver det accept af alle nuvĂŠrende medlemmer.

Uanset hvad, kommer den svenske meningselite til at indlede et ydmygende tilbagetog. Det samme gĂŠlder Sveriges danske beundrere.

Ungersk delegation till Sverige i protest mot lögner och falska nyheter

4.4 7 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Danskheden vil smelte vĂŠk som sne i sol
Danskheden vil smelte vĂŠk som sne i sol
1 year ago
Reply to  steen

Ja, masseindvandring og multi-kulti er opskriften pÄ
konflikt, terror og krig. SĂ„dan har det vĂŠret i over
2000 Är. Men nÄr lande ledes af uvidende historielÞse
og svagt begavede politikere, psykopatiske pseudo-
-intellektuelle eller feministiske pladderhumanister,
skal det jo ende galt.

Men er det overhovet noget tab for Sverige ikke at
komme med i Nato? Fortsat neutralitet er nok bedre.

Chrborg er danskernes farligste fjende
Chrborg er danskernes farligste fjende
1 year ago

TRODS REGERING OG MEDIER MARCHERER
SANDHEDEN, skriver Hedegaard ovenfor, i endnu
en god artikel. Og det har han jo ret i. Men marcherer
den hurtigt nok, til at vi undgÄr folkeudskiftningen og
massedĂžden?? Det er det spĂŠndende ved danskernes
situation. Alle gammelmedierne har travlt med at fortie
eller bortforklare gammelpartiernes magtmisbrug,
overgreb og kommende forbrydelser.

Dog er der begyndt at opstÄ smÄ sprÊkker i muren
af lĂžgne. DR havde i dag et kort indslag om at 100
danskere var ramt af “vaccine”-bivirkninger. Og
Ekstrabladets bagside og et par sider mere havde
ret kraftig kritik af Mette Marxist og andre politikere.

Chrborg er danskernes farligste fjende
Chrborg er danskernes farligste fjende
1 year ago
Reply to  steen

Der er et eller andet betonhoved som morer
sig med at uddele minus-points til udmĂŠrkede
og fornuftige indlĂŠg.

Fordrukken Taber
Fordrukken Taber
1 year ago

SĂ„ er det tid til lidt Fordrukken Taber-lĂžrdagspropaganda!! Here goes: Apropos Ungarn sĂ„ har de netop annonceret flytning af deres ambassade i Israel til Jerusalem! SÅDAN DEEEEER!!!!! đŸ™đŸ˜„đŸ˜„đŸ˜„đŸ‡źđŸ‡±đŸ‡źđŸ‡±đŸ‡źđŸ‡±đŸ‡źđŸ‡±đŸ€™đŸ€™đŸ€™đŸ•șđŸ•șđŸ•șđŸ•ș Tak til Ungarn for at stĂžtte Israel pĂ„ denne mĂ„de! Og FU til EU og Danmark for fortsat st stĂžtte Israels fjender og de muslimske naboers kamp for islamisering af landet. Tak til Lars Hedegaard- fremragende opslag! Mon ikke Erdogan glemmer at der er lande, som ikke vil acceptere Sverige sf andre grunde end hans? Erdogan skal ikke tro at hans kamp for censur mod Vesteuropas kristne er vundet endnu. Det er… Read more »

Danmark, pÄ vej i massegraven
Danmark, pÄ vej i massegraven
1 year ago

Sverige valgte Palme og selvom de fik ham aflivet sÄ var skaden sket. Tage Erlander var en dygtig statsminister, Palme en fantast.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

Citat: “…Ofte kunne man blive sortlistet blot ved at linke til en kilde, der kunne sĂŠttes i forbindelse med Rusland…”:
SĂ„ skal den tyske FĂŒhrer Adolf Scholz vel ogsĂ„ sortlistes? Og fru von der Lögner?
Underligt nok – der meldes, at nĂ„r FĂŒhrer Scholz hĂžrer musik af Tjaijkovskij fĂ„r han en stĂŠrk trang til at erobre og kolonisere Rusland.

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Alex Jones kan nok ikke fĂ„ Hersh (Harsh?) pĂ„ siden han er for venstreorienteret til at passe hos Alex og Hersh, men det kan jo vĂŠre det kommer. Hersh ved godt hvem der er presse nu og hvor han skal gĂžre sin optrĂŠden. Celente kan sagtens tage det interview, han er sĂ„ smart at han holder sig gode venner med alle, og optrĂŠder ogsĂ„ stadig pĂ„ David Knight 🙂 NĂ„, men sĂ„ har Infowarssiden altsĂ„ tilgivet det med Nixon, gĂ„r jeg ud fra. Det hele bliver mere og mere kompliceret NORD STREAM | SEYMOUR HERSH | EXPLOSIVE REPORT | GERALD… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Vesten pĂ„stĂ„r, at Vesten pĂ„fĂžrer Rusland enorme Ăžkonomiske tab som fĂžlge af sanktioner. Hertil kan kun bemĂŠrkes, at Vesten pĂ„fĂžrer sig selv enorme Ăžkonomiske tab i form af bjerge af gratis vĂ„ben samt ammunition til Ukraine, NATO udstationering af tusindvis af NATO tropper med vĂ„ben og ammunition i en belejring af Rusland + Hviderusland. Yderligere taber Vesten gigantiske belĂžb pĂ„ en kunstig ivĂŠrksat inflation (Bidenflation) pga. globale komplet ineffektive sanktioner. Energipriserne, fĂždevarepriserne og mange konsumvarer eksploderer ogsĂ„ pga. Bidens vanvittige inflation. Antageligt taber Vesten 10 gange sĂ„ meget i Ăžkonomisk styrke end dĂždsfjenden Rusland. Balancen mĂ„ neutrale og objektive nationalĂžkonomer… Read more »

Danmark, pÄ vej i massegraven
Danmark, pÄ vej i massegraven
1 year ago

Rusland har de Êgte rÄvarer, olie, gas, kul, metaller og mineraler. Vesten har papirpenge og varm luft. Hvem tror du stÄr bedst?

Finn A. Skov
Finn A. Skov
1 year ago

Den der har flest “Boots” on the ground, og stĂžrst industri kapacitet.
SÄ skide vÊre med den ukrainske befolkning, der bliver decimeret for hver dag der gÄr, og murbrokkerne regner ned over dem.
Dette synes at vĂŠre den fremherskende tankegang her i Vesten.
Vi sidder her foran “Husalteret” med X-Faktor og Vild Dans, og vi vil kĂŠmpe til den sidste Ukrainer.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  steen

Skinhelligheden har kronede dage. Lad os kalde en spade for en spade:
USAs brutale proxykrig mod Rusland er ikke en forsvarskrig for “frihed & demokrati” – det er en presset supermagts vilde slag i luften mod en potentiel konkurrent i verden og intet andet.
Kun frygten for selv at blive totalsmadret i en global atomkrig mod Rusland blokerer for USAs hĂŠmningslĂžse aggression.
Senest i 2024 bliver verden dog heldigvis fri for den mumlende zombie med de hÄrde kolde smalle Þjne i det hvide skur.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x