26
sep
Seneste opdatering: 26/9-24 kl. 1754
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SkĂŠrmbillede fra Der Untergang (2004)

Af Lars Hedegaard

Efter at have ligget vÄgen med rygsmerter og bekymringer om verdens fremtid, hvis Kamala Harris skulle rykke ind i Det Hvide Hus, indser jeg, at jeg snart mÄ finde noget andet at gÄ op i.

Hvis verden vil gÄ til helvede, kan jeg ikke gÞre noget ved det.

Min afdÞde ven, SÞren Krarup, citerede sin far for udtalelsen: Jo vÊrre, jo bedre. Denne forvisning mÄ skyldes en tro pÄ, at verdens skÊbne i sidste ende ligger i Guds hÄnd.

I 1919 – efter FĂžrste Verdenskrigs masseslagterier – spĂ„ede William Butler Yeates, at der mĂ„tte komme en ny Ă„benbaring. Den er ikke kommet endnu, og den gamle Ă„benbaring i Det Nye Testamente bliver gjort til grin af tankehelte, som mener, at de kan skabe et paradis pĂ„ jord, blot de kan komme fremgangens fjender til livs.

Jo mere de herskendes tankekonstruktioner braser sammen, des stÄlfastere bliver magthavernes overbevisning om at have retten til at bebyrde menneskeheden med et jordisk paradis styret af globalisterne i EU, World Economic Forum, FN og talrige humanitÊre organisationer.

Efter adskillige forsĂžg pĂ„ at pĂ„tvinge menneskene et tusindĂ„rsrige – tĂžr man nĂŠvne Savonarola, Lenin, Hitler og Mao? – er vi ikke kommet en tĂžddel videre. Nutidens mennesker er ikke klogere, end vore forgĂŠngere var for 25.000 Ă„r siden, men vi er Ă„benbart mere godtroende. Hvis vore formĂždre havde vĂŠret lige sĂ„ dumme og godtroende end os, ville nutidens mennesker ikke eksistere.

Derfor spÄede SÞren Kierkegaard, at verden ville gÄ under i et stort grin. Som han skrev i Enten-Eller:

”Det hendte paa et Theater, at der gik Ild i Coulisserne. “Bajads” (en klovn, gĂžgler m.m.), kom for at underrette Publicum derom. Man troede, det var en Vittighed og applauderede; han gjentog det; man lo og jublede endnu mere. Saaledes tĂŠnker jeg, at Verden vil gaae til Grunde under almindelig Jubel af vittige Hoveder, der troer, at det er en Witz.”

Da jeg i nat lÄ og vendte mig med bekymringer og rygsmerter, kunne jeg have haft behov for en vittighed. Er der nogen, der kan noget morsomt?

Man kan se hele den klassiske film her, hvis man forstÄr tysk

3.4 5 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
DavidK
DavidK
9 hours ago

Nutidens mennesker er dummere end folk var i stenalderen. I forhold til kranievolumen begyndte hjernerne at skrumpe for omtrent 3.000 Ă„r siden. Årsagen er mĂ„ske urbanisering og specialisering: Nu behĂžver man stort set ikke andre evner end at sidde og digte pĂ„ et kontor. Resten af livets udfordringer klares af andre ligeledes specialiserede, som mĂ„ske ikke er hverken specielt dygtige, engagerede eller dedikerede, men har papir fra en pĂžlsefabrik. Vi taler om en befolkning, der har brug for en “Beredsskabsstyrelse” for at fortĂŠlle os, at man har brug for at drikke vand hver dag. LĂŠg dertil at AGI hvis ikke… Read more »

H.P.
H.P.
5 hours ago
Reply to  DavidK

“Vi taler om en befolkning, der har brug for en “Beredsskabsstyrelse” for at fortĂŠlle os, at man har brug for at drikke vand hver dag.” Du rammer hovedet pĂ„ sĂžmmet med dit indlĂŠg. Det er jo klart at vi er nĂždt til at indfĂžre kunstig intelligens nĂ„r der nu stort set ikke lĂŠngere findes menneskelig intelligens. “i et omfang sĂ„ folk under 30 Ă„r ikke kan koge et ĂŠg eller afkode en busplan uden at skulle bruge en app”. Igen rammer du plet. Det er rystende at se alle de tomme hylstre der render rundt med blikket stift rettet imod… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
3 hours ago

Det tog mig en sĂŠtning udtalt pĂ„ to tidspunkter forskudt af en del tid en lang samtale med mig selv igennem nogle uger at pludselig finde den endegyldige Ă„rsag til vrĂžvlets irritationsmoment, som gjorde mig opmĂŠrksom pĂ„ talrige absurditeter i dagens skolede og pĂ„ mange mĂ„der kollapsende samfund, som fĂžlge af befolkningens generelt meget dĂ„rlige evne til at tĂŠnke og evne til rationel adfĂŠrd og modtagelighed for argumentation om virkelighedens natur. SĂŠtningen blev udtalt af min bedste ven, som er virkelig veluddannet efter de flestes opfattelse i samfunds- sĂ„kaldt “videnskab” i den del af samfundets vigtigste og helt grundlĂŠggende teorier… Read more »

Last edited 3 hours ago by Cat Girl
b.hansen
b.hansen
7 hours ago

Philosophiske smuler af Sören Grabplatz:
Det har oftest vÊret sÄdan, at der er magthavere i samfundet, som har det bedst, nÄr alle samfundets plebejere er lige glade.
Udtaler du sidste del af foregĂ„ende sĂŠtning hurtigt, er du fascist – hvis langsomt er du kommunist.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x