7
okt
Seneste opdatering: 7/10-24 kl. 1409
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Death by doctor

Jeg læste dr. Makis artikel om den canadiske læge Ellen Wiebe, der har hjulpet over 400 mennesker til at dø under landets euthanasilov og fik lyst til at se den BBC dokumentar fra maj i år, der omtales i artiklen. Også fordi dødshjælp for tiden breder sig i de rige lande med nu 12 der har det, og fordi signalerne fra Folketinget kunne tyde på, at det vil brede sig til Danmark.

Jeg har omtalt emnet et par gange i forbindelse med, at jeg syntes at observere, at aktiv dødshjælp kørte af sporet allerede fra starten i Canada. Et af de groteske eksempler var Covid-vaccinerede Kayla Pollock fik rygmarsskade. Et andet var den kun 28-årige Zoraya ter Beek, der blev aflivet i maj i år på grund af “uhelbredelig depression.”

I Canada blev 1000 mennesker aflivet det første år, de havde loven om Medical assistance in dying (MAID). NU seks år efter tallet 13.000.

Filmen her er et meget livsbekræftende modindlæg af en samling handikappede aktivister i kørestol, og især af den stærkt handikappede Liz Carr. Hun er “actress, comedian, broadcaster and international disability rights activist,” og vi må håbe, at vi i Danmark ikke indfører dødshjælp før det er diskuteret lige så dybtgående og med samme indlevelse, som hun formår.

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x