18
okt
Seneste opdatering: 18/10-24 kl. 1110
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Et journalistisk kunstvĂŠrk af James O’Keefe

Den var ikke nem at finde, men her er den, og det var det vĂŠrd. Da jeg var 11 Ă„r og kĂžbte mit fĂžrste kvalitetskamera, et VoigtlĂ€nder, hos Kongsbak og Cohn pĂ„ StrĂžget, blev jeg oplĂŠrt i lukkertid, blĂŠnde og lysmĂ„ler, men jeg stiftede ogsĂ„ bekendtskab med krigsfotografen Robert Capa. Det har runget i mig som et ekko hen over alle Ă„rtierne siden, hvad han sagde: ‘Hvis dine billeder ikke er gode nok, er du ikke tĂŠt nok pĂ„’.

Dette er en film om den illegale migration over USA’s sydgrĂŠnse, om en Biden-regering der arrangerer og betaler det hele lige fra mexicanske grĂŠnseptatruljers vĂ„ben, hjelme og biler, til de busselskaber der fragter migranter til de lejre, hvori de opbevares. Hvad der  sker ved sydgrĂŠnsen, er ikke et uheld.

SĂ„ regeringsarrangeret er det, at enhver migrant kan svar pĂ„, hvilken stat de skal til endnu inden de krydser grĂŠnsen. Og sĂ„ er der de uledsagde bĂžrn, der i hundredetusindvis handles med og misbruges. O’Keefe er helt tĂŠt pĂ„ dem allesammen. “Jeg gĂžr bare mit job.”

“TĂŠt nok” hentyder ikke altid til meter og centimeter, men kan forstĂ„s pĂ„ flere andre mĂ„der. O’Keefe er det skjulte kameras mester. Det er en mĂ„de, at komme helt tĂŠt pĂ„ et motiv eller et emne pĂ„, og det kommer vi sandelig i denne film, der er hans debut som producent af en lang film pĂ„ en time og tre kvarter.

Smid linket over pÄ din pc eller din mobiltelefon, og kast den sÄ op pÄ en stor skÊrm og gÄ i biografen her i  weekenden.

5 1 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x