4
apr
Seneste opdatering: 5/4-10 kl. 0105
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Spiegel TV viser overraskende åbent, hvad der sker i Hamburg distriktet Billstedt: Zoner hvor politifolk kun vover sig ind i meget store grupper. Spillover-kriminalitet med en allerede skånselsløs brutalitet mod politiet. Unge mænd med indvandrerbaggrund, der er komplet ligeglade med værdier som demokrati, tolerance og integration og lige  så uberørte af deres ofres lidelser. forsøger Et kvarter, hvor politiet prøver at genvinde magten på gaden. (PI – Snaphanens oversættelse, video tysk, utekstet.)

Ny bog: Den danske syge

Besindigt og prisværdigt interview med Erik Meier Carlsen, der  kun skylder at forklare, hvorfor han føler behov for at bruge ordet “nationalpopulismen” om DF og SD fem gange i interviewet. Er der ikke  andre populister i Folketinget og Riksdagen, og hvad skal vi nu til at kalde Villy Søvndal og Lars Ohly ?

Journalisten og forfatteren Erik Meier Carlsen har sammen med den borgerlige debattør Markus Uvell skrevet bogen Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Sverige har fået sit Dansk Folkeparti i blå-gule farver, og det er vitamintilskud, mener Meier Carlsen. [..]
Carlsens halvdel af bogen, der hedder »Den danska sjukan«, er en beretning om danskernes erfaringer med »det nationalpopulistiske Dansk Folkeparti«, som Carlsen betegner DF. Hans lokkende pointe er, at partiet har været med til at befæste velfærdssamfundet – eller folkhemmet, som svenskerne historisk og højstemt kalder denne samfundsmodel.

»Ja, det kan du godt sige. ‘Den danske syge ‘ afspejler den dæmoniserings- og stigmatiseringsstrategi, som har været på spil over for den nye skandinaviske nationalpopulisme. Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfældige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhæng med den skandinaviske velfærdsmodel,« mener Carlsen som tilføjer, at han ikke selv deler den fremgangsrige strømnings samfundssyn. »Den skandinaviske folkehjemspopulisme drømmer om tiden før opbruddet i 1960erne. Det er for sentimentalt, men jeg anerkender dens legitime rolle i dagens politik. Der er intet grundlag for at hævde, at udviklingen i Danmark med den åbne,og delvis brutale debat om indvandringen, med den voksende støtte til Dansk Folkeparti og DF’s position gennem snart ti år som særdeles indflydelsesrigt støtteparti for den borgerlige regering skulle have ført til øget intolerance endsige fremmedhad. Snarere tværtimod.« Carlsens vurdering er, at DFs indflydelse ikke har været den »benzin på fremmedhadets bål«, som mange frygtede. Carlsen tager dermed afstand til forfatterne af en anden ny bog om Sverigedemokraterna , Slaget om svenskheten (2009).

Erik Meier Carlsen & Markus Uvell: Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Forlaget Timbro. Udkommer 21. april. (Weekendavisen 31.03.2010 , ikke online,) Timbro 21 april Sverigedemokraterna – som folk är mest? Boklansering: Folkhemspopulismen – berättelsen om Sverigedemokraternas väljare

Påskefarver

Hesselø Bugt v. Tisvilde. Klik f. helskærm.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Julia Caesar

Posted: 4 april 2010 - 19:13 - Svar

TACK för underbara bilder, Steen!
Havet, det oändliga, som vaggar oss till sömns. Havet som har sköljt mot våra stränder i hundratals miljoner år.

Ingenting förvånar havet. Havet har sett och hört allt. Havet vet allt.
Havet betraktar vår samtid med upphöjt lugn, liksom det har betraktat alla tiders samtid med samma lugn.
Havet säger “So what?”.

Till havet kan jag söka mig om jag är ledsen, glad, upprörd, arg, uppfylld av sorg eller kärlek – vad som helst.
Havet skvalpar in mot stranden med upphöjt lugn och ger oss oändlighetens perspektiv.

Mitt hav finns runt Gotland. Men det är samma hav som vid Nordsjaelland. Allting hänger ihop. Människor och hav.

Teknikken

Posted: 4 april 2010 - 19:52 - Svar

Nils

Posted: 4 april 2010 - 20:43 - Svar

Skagensmalerne kan slänga sig i väggen. 🙂

Liva

Posted: 4 april 2010 - 23:14 - Svar

Sikke nogle skønt behårede billeder, steen. 🙂 Pragtfulde billeder.

  Liva

  Posted: 4 april 2010 - 23:26 - Svar

  Med andre ord – billederne er skønt sanselige.

  Liva

  Posted: 5 april 2010 - 15:45 - Svar

  Her er nogle andre ‘siv’ der duver i vinden. Vind der skabes af pragtfuld og åndfuld musikalitet.

  http://www.youtube.com/watch?v=Fs9A9Tos85U&feature=related

  Lone Nørgaard har for nyligt begået en fin artikel om læsning af koranen, hvor der bl.a. står at islam fordrer at kvinder vogter det skjulte. F… det!

  Lad os her i Vesten fortsætte med at vogte det synlige. Og IKKE gemme skønhed og ynde og talent væk i grimme stoffer og religiøs intolerance.

   Liva

   Posted: 5 april 2010 - 16:17 - Svar

   Mageløst.. prøv at se det i helskærm…

   http://www.youtube.com/watch?v=9TwjDGIdZ5A

    Henrik Jørgensen

    Posted: 5 april 2010 - 16:34 -

    Det er ikke noget at tale om, du skulle bare se mig på vej ud til mit morgen toilette, efter en våd aften! 😀

    li

    Posted: 5 april 2010 - 21:47 -

    Smukt, er der noget jeg også holder af, så det ballet. Meget interessant både at se på og læse om, forstår godt Dronningens og H.C. Andersens betagelse af ballet verden.
    Sjovt nok siger! opera mig ikke noget, det har nok noget med tonen! at gøre 😉

    Netop så smukke ting som ballet, kan gøre mig glad og meget negativ indstillet overfor idelogien i slam, som ikke ejer fornemmelsen for disse værdier, men fandens ondskabsfuldt pakker det ene køn i smagsløse affaldssække som kun herefter kan udtrykke sig som en sæk nødder!

    Liva

    Posted: 6 april 2010 - 09:20 -

    I ballet skørt? Det ville jeg godt se. thi hi 🙂

    Liva

    Posted: 6 april 2010 - 09:20 -

    hov, den var til Henrik.

    Liva

    Posted: 6 april 2010 - 10:02 -

    li

    Skøn kontrast at du synes om ballet samtidig med at du drøner rundt på motorcykel. 🙂 Det sidste har jeg se tat du har skrevet om på Uriasposten. High-5 !

Liva

Posted: 4 april 2010 - 23:17 - Svar

OT. Socialdemokraterne vil nedlægge det kongelige teater på Kongens Nytorv. Typisk socialdemokratisk negativitet overfor dansk kultur.

“S vil nedlægge den gamle scene”

h t t p://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/04/04/04105627.htm

Robin Shadowes

Posted: 5 april 2010 - 01:01 - Svar

En av dom vackraste ballader jag vet, First Signs Of Spring.

http://www.youtube.com/watch?v=oXuBfR3QACw

Bird of all seasons you’ve heard many stories
The wind whispers many a tale in your ear
Come sit beside me, I’ll sing you a song
All about a love that’s gone
So far from here

Bird of all seasons can you keep a secret
Carry my dreams to the one that I miss
Then sit beside her and sing her my song
May she ask where it is from
Then tell her this:
“You’ll know if you come along”

I’ve been waiting all winter
Across the sky you’ll spread your wings
Returning with the first signs of spring
Here with me
Waiting all winter
For you to come and birds to sing
Waiting for the love that you’ll bring
Back to me

Bird of all seasons can you keep a secret
Carry my dreams to the one that I miss
Then sit beside her and sing her my song
May she ask where it is from
Then tell her this:
“I’ll take you where your heart belongs”

Julia Caesar

Posted: 5 april 2010 - 05:59 - Svar

Tack Robin, den var fin.
Här är en riktig gammal goding som passar till Steens fantastiska bilder av stranden vid Tisvilde:

http://www.youtube.com/watch?v=fd_nopTFuZA

La mer med Charles Trenet.
En storslagen hyllning till havet som alltid får mig att rysa av välbehag.

Robin Shadowes

Posted: 5 april 2010 - 07:08 - Svar

Tack Julia. I dessa dystra tider pluggar jag gärna ett av mina favorit-band från Holland. En av grundarna, trummisen Pim Koopman avled så sent som i höstas nån gång. Han hoppade av och kom tillbaka i olika omgångar. Han var dock inte med på Phantom Of The Night, albumet där låten First Signs är hämtad ifrån. Kayak tillhör genren progressive rock men är inte lika tunga som band som Yes, ELP, King Crimson och Gentle Giant. Dom kanske framstår som lite mer lättviktiga men å andra sidan så kan dom säkert tilltala även en publik som är mer mainstream då deras musik är väldigt melodiös och välproducerad.

PBr

Posted: 5 april 2010 - 09:53 - Svar

Liva

Posted: 5 april 2010 - 12:18 - Svar

“Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfældige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhæng med den skandinaviske velfærdsmodel,«

Ja, de er forfriskende stemmer i den demokratiske debat og det er yderligere en forfriskende kamp for forskellighed i europæisk/vestlig regi. Mere fransk kultur, tak. Mere italiensk kultur, tak. Mere svensk kultur, tak. Mere spansk kultur, tak. Mere engelsk kultur, tak. Mere irsk kultur, tak. Mere amerikansk kultur, tak. Mere tjekkisk kultur, tak. Mere polsk kultur, tak. Det er skønt med den mangfoldighed – og forskellighed. Så det at DF og SD insisterer på kultur og værdier, ser jeg som en skøn opblomstring af europæisk, vestlig kultur, der igennem mange år er blevet nedtonet græsseligt – af bl.a. EU og paradoksalt nok af multikulti ideologer.

Julia, tak for link til Charles Trenet. Uhhh, der er så meget skøn fransk kunst; både musik, litteratur, teater og film. Det DF og SD gør, er også en cadeau til andre landes vestlige og særegne kultur og værdier.

Også tak til dig, Robin, for ballade. 🙂

  Prudentius

  Posted: 5 april 2010 - 21:53 - Svar

  Hej Liva

  Til helvede med “særegne”, “vestlige” kulture og værdier!

  Man skal bekæmpe islam fordi det er et ondsindet, morderisk mareridt af en ugudelig ideologi!

  Ikke fordi det er “fremmed” eller ikke “vestligt”.

  Vores tåbelige udenrigsminister har just iført sig slør i Afghanistan ud fra devisen om skik følge eller land fly – Hvilket er er en brøler af karat og viser hvor lidt intellektuelt potentiale de konservative, hvis ikke hele regeringen besidder – Sandheden er jo nemlig at islam er lige katastrofalt i østen som i vesten!

  Islam er forkert igår, idag og imorgen, i øst og i vest, i syd og i nord.

  Om folk via deres skikke, traditioner eller kulture spiser fisk til morgenmad, ryger pibe i sengen iført en gummistøvle på hovedet og nægter at binde deres snørrebånd fordi sådan har man altid gjort der hvor de kommer fra er og bliver i småtingsafdelingen.

  Muslimerne forsvarer altid islam med at det er deres “kultur”! Til helvede med kultur!

  Ind med rigtigt og forkert!!!

  Det er forkert at myrde, lyve og stjæle ergo er islam forkert!!!

  Basta!

   Prudentius

   Posted: 5 april 2010 - 21:59 - Svar

   “intellektuelt potentiale” er en dårlig formulering!

   Per Stig besidder sikkert et stort intellektuelt potentiale og det har intet hjulpet ham.

    Universalgeni

    Posted: 5 april 2010 - 22:23 -

    Per Stig er bare en habil akademiker, der har skrevet lidt i sin fritid. Resten er reklame. Samme gælder for Lene Espersen.

   Liva

   Posted: 6 april 2010 - 09:15 - Svar

   Det er nu bevidst at jeg så ofte skriver om vestlig kultur og værdier – og ikke mindst det vestlige blik. Det gør jeg for at sætte fokus på at vi – også du og jeg – både taler og skriver og agerer og tænker med vores baggrund – som er vestlig kultur og historie – primært i hvert fald. Vores primære og tungest vejende bagage er vestlig. Og det er rigtig mange andres også. Kultur betyder en hel masse – mikro makro. For den enkelte og for vores samfund som helhed. Den vestlige kultur betyder en masse. I rigtig mange år er den bare blevet behandlet som noget nær en paria. Og det er det vestlige blik på verden også. Særligt det vestlige mandlige blik. Det bør der laves om på. Derfor skriver jeg måske lidt provokerende om vestlighed. Det vil jeg for øvrigt blive ved med.

   Liva

   Posted: 6 april 2010 - 09:17 - Svar

   Hvad angår Lene Espersen, så svigtede hun netop den vestlige verden og værdier ved at tage islamisk klud på hovedet.

Prudentius

Posted: 5 april 2010 - 14:14 - Svar

“og lige så uberørte af deres ofres lidelser”…

“I, der tror! Bekæmp dem af de vantro, der er i nærheden af jer! Lad dem finde jer skånselsløse!” Koranen Sura 9, vers 123

Lige efter bogen. Igen og igen!

Liva

Posted: 6 april 2010 - 09:58 - Svar

Apropos kultur. Det bliver interessant at se om FIFA kan finde ud af at holde på vestlige frihedsværdier – og lade kvinder spille uden religionspolitisk og kønsapartheid islamisk hijab. Eller om FIFA islamiseres, som så meget andet.

“Det internationale fodboldforbund har modtaget en klage fra Irans olympiske komite, fordi FIFA ikke vil tillade kvinder at spille fodbold med nijab til ungdoms-OL”

h t t p://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/international_fod bold/article1324627.ece

Liva

Posted: 6 april 2010 - 10:33 - Svar

Igen apropos kultur. Det er IKKE en tilfældighed at det er i et vestligt land nordpå – med vestlig kultur og frihedsværdier – at en kvinde KAN, KRÆVER og MÅ skrive sådan her. Skønne kvinde:

“DET ER EN FORNÆRMELSE mod demokratiet, at vi går baglæns af angst for repressalier fra nogle middelalderlige mørkemænd. Vi skal tage kampen op og sige vores mening i stedet for at bilde hinanden ind, at de der søde mennesker dernede ikke skal såres på deres religiøse følelser. Vi er midt i et korstog, hvor tempelridderne rider den forkerte vej.”

h t t p://ekstrabladet.dk/nationen/article1324444.ece

Hvis vi vil beholde vores åbne, frie og frisindede og VESTLIGE kultur, så må vi saft suseme kæmpe for at beholde den.

Leave a Comment