11
maj
Seneste opdatering: 12/5-10 kl. 1614
95 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

SvD´s Gudmundsson rammer det umiddelbart centrale: Det skal slet ikke kunne lade sig gøre at overfalde Vilks til en offentlig forelæsning. Var folk blevet visiteret for våben ved indgangen ? Hvis ikke, så var det Vilks og Sveriges heldige dag i dag. Da Lars Vilks var i København, var bombehundene igang to timer inden mødet og alle deltagere tjekket af PET. Overfaldet startede da Vilks ville vise en filmen Allah ho Gaybar af den iransk- hollandske kunstner Sooreh Hera, som er en kommentar til behandlingen af homoseksuelle i muslimske lande. Da blev det mørke midt på dagen på Uppsala universitets filosofiska fakultet :

Aftonbladet har en lidt anderledes version af ovenstående video. (With English subtitles here.)Og filmet fra tilskuerpladserne og udenfor auditoriet. Portræt af en k…nå, ja, det kan enhver jo se. SVT særlige klipning sørger for at man netop ikke kan se det. You Tube lader os ikke slippe så nådigt:

Fler personer kastade sig över honom och måttade fler slag emot honom. Det är är i nuläget oklart om Lars Vilks blev skadad.Det var lugnt till en början men sedan kastade sig en man som satt på första raden över Vilks och plötsligt hade han ytterligare två personer över sig. Alla måttade slag emot honom, säger Tor Jonsson, UNT:s fotograf på plats.Ihressalen var fylld till sista plats och stämningen var till en början lugn. Men när lars Vilks började visa en film med sexuellt innehåll blev stämningen snabbt hätsk. “Stämningen var extremt aggresiv,” säger Tor Jonsson.Fler poliser slet loss männen som låg ovanpå Lars Vilks och dessa förde snabbt ut ur lokalen. Kvar på golvet låg konstnärens trasiga glasögon.
Hur vet du att de är muslimer? “De ropade Muhammed, Muhammad,” svarar Vilks.Han säger att det pågår tumult i lokalerna ännu vid 18-tiden.

Anders Montelius var en av cirka 260 personer som samlats när Lars Vilks skulle föreläsa under temat Konst och yttrandefrihet. “Innan föreläsningen var det omkring 40 personer som demonstrerade med plakat utanför lokalen,” säger han. “Inne i föreläsningssalen avvisades en kvinna som högljutt protesterade innan Lars Vilks hunnit börja sin föreläsning.”Fem minuter in på föreläsningen såg Anders Montelius hur en hel grupp åhörare som satt på första bänk rusade fram och gav sig på Vilks.

– Det känns inte som en tillfällighet att de satt på första raden. Åtminstone en av dem fick in ett knytnävsslag i ansiktet på Vilks som sänkte honom, säger Anders Montelius.De grep en hel del personer i lokalen, säger Montelius.Enligt uppgift skallades Vilks i bröstet och fick ett knytnävsslag i ansiktet så att hans glasögon gick sönder.”Det här är ett exempel på när toleransen besegras av intoleransen”, säger Anders Montelius. Lars Vilks överfallen under föreläsning. Lars Vilks misshandlad av tre män under föreläsning. Han blev vittne till misshandeln av Lars Vilks. Det var när Vilks visade videokonstverket ”Allah ho gay bar” som fick några åhörare att tappa besinningen. Uppsala har blivit en knutpunkt för högerextremistisk islamism. – Men Vilks skjebne vil bli alles skjebne. Til slutt kan man bare snakke høyt og si mening bak hjemmets fire vegger.
– Det er kun få uger siden et foredrag af forfatteren Benno Barnard på lignende måde blev saboteret på Antwerpens Universitet. “Noget er ved at finde sin bane”, og jeg vover knapt nævne det ved navn. En svensk ven gjorde for nylig: “De sender os ud i krig”, og jeg måtte svare efter min bedste overbevisning: “Ja, jeg anser det for uundgåeligt efterhånden.På den ene eller den anden måde,  vil det ske. Disse billeder er en krigserklæring, ikke mod Vilks, men mod Sverige. Disse antagonister vil aldrig bøje sig for andet end rå overmagt, de vil gribe til meget værre vold, men de burde kalkulere med, at nok er svenskerne et ubeslutsomt og tålmodigt folk, men hvis det pludselig ændrer sig, et det også et massivt bevæbnet folk. Det er ét af kortene i kabalen,  hvis situationen spinner ud  af kontrol en dag. Billederne viser også noget andet, nemlig hele Riksdagen og dens livsfarlige samfundsbyggeri i ren striptease.

Lars Vilks: Att bestämma yttrandefrihetens gränser med våld

Jo, det blev lite livat i Uppsala. Min egen upplevelse var att jag under föreläsningen blev påhoppad av en aggressiv ung man från första raden. Men det gick fort och när händelseförloppet har rekonstruerats framgick att den pro9fessionelle säkerhetsmannen kastade sig emellan och gav mig en kraft knuff samtidigt som han blockerade den attackerades danska skalle. Sedan drog han ut mig i ett angränsande rum medan 4-5 andra väktare fick ta spjärn mot ungefär det dubbla antalet ilskna muslimer.

Den video jag visade och som upprörde en stor del av de närvarande muslimerna var av Soohra Heera, en iransk konstnär som gjort en video på det kritiska temat Islam, profeten och homosexualitet. Den skulle ha visats i Haag men av säkerhetsskäl blev den stoppad. Den blev också stoppad på YouTube. På en föreläsning om yttrandefrihet borde den vara ett intressant exempel på konsten och yttrandefrihetens gränser. När muslimerna krävde att den skulle stoppas kunde jag inte gå med på det. Vem skall bestämma agendan på ett svenskt universitet.

Nu vet jag hur det känns att utsättas för ett fysiskt attentat. Vilks.net


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Pk

Posted: 11 maj 2010 - 19:25 - Svar

Hvor almindeligt er det at kunstnere overfaldes her i skandinavien?
Har lidt kendskab til at kunstnere kunne føle sig dårligt behandlet
af det borgerlige samfund, men overfald??
Mon det er fordi profeten var glad for at en muslim skar halsen over på en
kvindelig digter, der havde kritiseret denne voldelige profet?
Er islam mon er stort gode som venstrefløjen siger?

Victor

Posted: 11 maj 2010 - 19:51 - Svar

Du burde have hvidpixeleret billedet….

  Bjovulf

  Posted: 11 maj 2010 - 20:01 - Svar

  😀

  Men ellers et fantastisk billede:

  “Bindegal, voldelig islamist stoppes af modig svensk polis-kvinna med peberspray” –
  det burde jo i glas og ramme 😉

   Victor

   Posted: 11 maj 2010 - 20:11 - Svar

   Kvinden der havde flere nosser end mange af de andre mænd i lokalet. Læg mærke til, hvordan hun lidt senere ligger og slås med en anden fætter på gulvet.

   Til gengæld er der mange af de etniske svenskere i salen, som er alt, alt for pæne. Jeg havde brugt en kuglepen til at hamre ind i øje eller adamsæble på en af de båtnakker.

LFPC

Posted: 11 maj 2010 - 20:14 - Svar

Ja, den slags er en ydmygelse som vi slet ikke kan forestille os. En nydelse at skue 🙂 .

  Bjovulf

  Posted: 11 maj 2010 - 20:24 - Svar

  “Allah ho gay bar” ROFLMAO

  Han forstår sgu da virkelig også at puste til ilden, ham Vilks.
  Hvornår mon den film kommer på DR2?

Ulla Nørtoft Thomsen

Posted: 11 maj 2010 - 20:33 - Svar

Hvad er det, ham i den mørke vest og røde t-shirt roder med i sin højre lomme?

  Kometen

  Posted: 11 maj 2010 - 22:46 - Svar

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7114073.ab

  Dette klip er i lidt højere opløsning. Han tager et objekt fra sin ene hånd til den anden, og fumler det i lommen. Han blik er fikseret imod Lars Vilks. Det kunne meget vel været et våben. Han stive blik og koncentration, får mig til at gætte på at han vil forsøge noget.

  Niels Hansen

  Posted: 12 maj 2010 - 01:36 - Svar

  Jeg tror at hand tager en hands free telefon af venstre øre og kommer i lommen. Han har sikkert været med til at koordinere angrebet via mobil telefon

  Julia

  Posted: 12 maj 2010 - 06:39 - Svar

  På svenska forum misstänker man att det är en kniv eller något slags vapen.

  peerpede

  Posted: 12 maj 2010 - 10:59 - Svar

  Det ser ut som han hanterar en “butterfly” kniv…

pukke

Posted: 11 maj 2010 - 20:36 - Svar

Second photo ROFL

polinos

Posted: 11 maj 2010 - 20:47 - Svar

Hej derovre, Christina! Vi venter spændt på din kommentar!

  peerpede

  Posted: 11 maj 2010 - 20:51 - Svar

  Ha tålamod polinos, det kan ta ett par timmer att få bort pepparsprayen ur ögonen så man ser igen.

   Henrik Jørgensen

   Posted: 11 maj 2010 - 20:57 - Svar

   😀

polinos

Posted: 11 maj 2010 - 20:55 - Svar

-> peerpede

Ja, du har ret. Husker det, fra dengang jeg var soldat. Jeg vil væbne mig med tålmod, så!

Bjovulf

Posted: 11 maj 2010 - 20:56 - Svar

Den slags opførsel og angreb på en kunstner og på svenska polisen burde være hjemsendelsesgrund.
Bemærk, hvordan det ligefrem synes at være organiseret – det er ikke bare et par stykker, der tilfældigvis
“kommer til” at gå amok.

Hvad i alverden skal vi dog samle på den slags letantændelige, bindegale fanatikere for, som ikke tåler
kritik af deres balladereligion og deres vanvittige profet og ytringsfrihed, her i vore førhen så fredelige lande?
Hvilken glæde har vi egentlig af dem? Hvorfor skal vi dog betale til “elitens” sindssyge og uansvarlige
godhedscirkus på andres bekostning???

Universalgeni

Posted: 11 maj 2010 - 20:59 - Svar

Kan arrangørerne så få pengene fra brugerbetalingen for sikkerhed tilbage fra Säpo? Den var der jo ikke?

Marius

Posted: 11 maj 2010 - 21:06 - Svar

Det værste er at den slags overfald virker. Lars Vilks er mange henseender en éner. Der kan fra modpartens side sagtens ofres et dusin radikale tabere fra det muslimske segment på at lukke hans mund – men der findes kun én Vilks. Næste gang vil et attentat ske mere målrettet.

Det primitive overfald og de magtesløse svenskere er ulækkert at skue og vækker til mere end eftertanke – vi iagttager simpelthen det svenske samfunds henfald til mellmøstlige tilstande. Vi har stadig alternativer til væbnet konflikt eller kapitulation i Dk, selvom det næppe er dialog der vil bide på disse personer. Massive hjemsendelser under tvang og assimilisering af resten er dele af den bitre medicin der skal tages.

frank

Posted: 11 maj 2010 - 21:12 - Svar

“Uppsala har som bekant blivit en knutpunkt för högerextremistisk islamism”
– genial formulering

peerpede

Posted: 11 maj 2010 - 21:13 - Svar

Svenska “Aktuellt” (SVT) nämnde inte ens attentatet i sin ingress till programmet och efter vad man än så länge kan se i svensk media, kommer denna händelse att sopas under mattan av rent politiska hänsyn, man vill helt enkelt inte främja SD då detta jo 100% säkert är ett planerat Islamist-attentat.

Om nu svensk polis hade varit sin uppgift vuxen, hade man jo visiterad alla närvarande och man hade dessutom registrerad varje besökare efter attentatet på Vilks, allt för att få en bild av vem var på platsen, vilka relationer har de och vilken i “källaremoské” har dessa planer smidets?

Hela hanteringen är en katastrof och polisen (SÄPO) vänder blinda ögat till i rädsla att skapa konflikter med Sveriges växande muslimska grupp och missar därmed viktig underrättelses-information.
Sverige idag får anses som en “trojansk häst” i Europa genom sin undfallenhet överför Islamisk extremism.
Förövrigt visade SVT nyss i Aktuellt 10 sekunder med bild utan lyd om händelsen.

Sverige är rökt och det är bara frågan om tid innan landet hamnar i ett inbördeskrigs-liknande tillstånd då staten har förlorad kontrollen överdelar av landet och samtidigt på alla plan vikar ned sig för de extrema Islamistiska krav..

Egil

Posted: 11 maj 2010 - 21:26 - Svar

Det er ret underholdende at se en svensker, specielt en svensk journalist, slå knude på sig selv for at forklare det selvindlysende.

I det aktuelle tilfælde er Lars Wilks blevet overfaldet af ”högerorienterade” islamister. Hvornår lærer de satans svenskere at der ikke findes nogen højreorienteret Islam lige så lidt som der findes en særlig højreorienteret nazisme. Begge dele kan stå selv i deres hæslighed uden yderligere prædikat.

Men selvfølgelig, for en svensk journalist må jo alt som han ikke kan lide eller forstå være ”åt höger”. Jeg venter bare at de begynder at beskrive kommunismen som ”högerorienterat” når den ikke lever op til deres ophøjede, utopiske idealer.

Skarprättarn

Posted: 11 maj 2010 - 21:55 - Svar

Det blir allt lättare att börja hata alla muslimer faktiskt. Min uppfattning är att innan det sker något hemskt bör de återvända till medeltiden, men så blir det naturligtvis inte. Deras invandringssiffror i Europa och USA och födelsetalen visar klart på att det pågår ett erövringskrig i det tysta. Ser man det här filmklippet går det inte att undvika rysningar… http://www.youtube.com/watch?v=4wqHdR1tDD4&feature=player_embedded#! och tänker jag på barn och barnbarn vill jag gråta. Våra politiker har för länge sedan övergett oss. Ibland undrar jag om de fattat vad de ställt till med? Sveriges sista hopp är verkligen Sverigedemokraterna vid valet i höst…

Kometen

Posted: 11 maj 2010 - 22:17 - Svar

Det er det værste jeg nogensinde har set…

Peter Buch

Posted: 11 maj 2010 - 22:18 - Svar

Svensk wiki
Historisk-filosofiska fakulteten är en av nio fakulteter vid Uppsala universitet. Ett humanistiskt centrum har funnits på olika platser i flera omgångar och ibland har institutionerna legat utspridda på olika platser i Uppsala. Idag finns ett humanistiskt centrum för institutioner inom humaniora, samhällsvetenskap, språk och teologi på Thunbergsvägen, i det gamla kvareret Kemikum. Det officiella namnet är Engelska parken. Humanistiskt centrum….

HUMANISTISK CENTRUM- min femhævelse.

Peter Buch

Posted: 11 maj 2010 - 22:19 - Svar

fremhævelse

Gunnar Biering

Posted: 11 maj 2010 - 22:20 - Svar

Man må antage, at tilhørerne er blevet visiteret inden mødet. Ellers havde Vilks næppe overlevet. Det er selvfølgelig skandaløst, at de kan komme helt ind på livet af ham.
Ellers synes det at være en flok hysteriske, udadreagerende unge, der laver balladen – dem over 30 virker mere som deres dukkeførere. Det er påfaldende, som der er mange unge piger, der skriger op mod Vilks. Det må være Stockholmssyndromet!

Man kan godt forstå, at Helle Thorning ikke ønsker, at hendes børn går i skole med ret mange af dem. Det er sværere at forstå, at de radikale (og Christina!) stadig vil lukke mange flere af dem ind. Hvorfor?

LFPC

Posted: 11 maj 2010 - 22:24 - Svar

Jeg er meget spændt på at se hvordan dette bliver spinnet fra anstændigt hold. Disse primater opsøgte selv en de vidste havde ‘krænket’ dem før, og som sikkert ville gøre det igen. Skal man ikke være ret kreativ for at gøre dem til ofrene?

  tavsen

  Posted: 11 maj 2010 - 22:30 - Svar

  Ja, det er netop det grinagtige. De bosætter sig steder, hvor deres sarte følelser kan blive krænket 😀 😀

  Gunnar Biering

  Posted: 12 maj 2010 - 09:33 - Svar

  Som Casper skriver nedenfor, vil håndteringen blive: Man vil nedtone, helst ignorere sagen. F.eks. 3-4 enspaltede linier uden billede fra Ritzau på Berlingskes midtersider. Med en meget underdrevet tekst.

   Universalgeni

   Posted: 12 maj 2010 - 11:36 - Svar

   Jo, men en udenrigsminister og en statsminister er blevet myrdet derovre. Og talløse andre politiske mord. Mulimer hærger alle byer, både store og små. Der er mord en masse.

   Der sker ikke en disse som følge af denne sag.

   Der er indført brugerbetaling for ytringsfrihed. Vilks eller arrangørerne skal selv betale for sikkerhed. Det gælder alle i samme situation. De svenske politikere ved lige præcis, hvad det indebærer. De er villige til at ofre deres systemkritikere. Beskeden til svenskerne er: hold kæft eller du bliver nakket. Staten hjælper dig ikke.

tavsen

Posted: 11 maj 2010 - 22:29 - Svar

Du godeste, hvor er det dog nogle ynkelige væsener. Totalt uegnede til at leve i et civiliseret samfund.

Fuldt forståeligt de aldrig har været i stand til at opbygge et samfund, der er værd at leve i.

Allah er stor råbes der. Herligt, herligt. Men altså ikke stor nok til at kunne skabe et paradis for muslimer 😀 😀

MUSLIMER KAN KUN FÅ ET GODT LIV I ET KRISTENT PARADIS.

Det må være en trist erkendelse. Så giver det lidt mere mening, at de ønsker at ødelægge Vesten

Men festlig underholdning er det. Her er lidt mere muslimsk humor

http://www.youtube.com/watch?v=UFJ2GgxYqpE

LFPC

Posted: 11 maj 2010 - 22:36 - Svar

Marisol Seibold på Jihad Watch er altid god til at opsummere det væsentlige:

Meanwhile, this just might not be the rich tapestry (or mosaic, if you prefer) of diverse viewpoints that idealistic politicians were likely hoping for. There can be no stable society, and therefore no prosperous society, if its members do not possess the self-restraint and humility not to fly into a rage at when their sense of entitlement not to be offended is ever challenged.

Universalgeni

Posted: 11 maj 2010 - 22:37 - Svar

Her er min kommentar til de svenske muslimer:

     ▂▃▅▅▅▃▂   ▲◢◤▀◥◣▃ ▍◢◤
    ▂▅▓▓▅██████▇▅◢██▀  〓 ★ 〓
   ◢▓▓▅███■▀████▓▓█◤   ◤ ▍◥◣
  ◢▓▓▆███▀▐ ▊▀▓▀█▓ ▓▲
  ◢▓▓▆██▀ ▼▍▍▲▌▐▓◥█▓▓██◣
 ▃ ▓▆███▓ ▍▎▌▍▍▼▍▌▓ █████▅
▐█▓█████▃▼▌▐ ▐ ▌▍▼ ◢█████▓█◣
█▊■██████◣▓ ▌▍▲◥◤ ▅██████▓█▊
◥■ ████████▅▼▀▃▆███████▓▓▼
◢█▲▓████████▆█▀▓▓▓█■▀▓▓ █▅
███▓▓▀██■▀  ▀■▓▓█▓▓▓▓ ██
▐██◣▓▓■▀  ▍▎   ▀■▓▓▓▓█■▀
 ▀■◢▅▂▅▃ ▐ ▍ ▃▅▂▃▅ ▼◢▓██◤
  ▌ ▀█■▆▓▓▇■█■▀ ▲█▀
  ▲▀▓◣▀ ◢▍ ▐◣▀ ◢〓◤ ◢■▀
  ◢▓█◣ ◥〓▌ ▐◥〓◤ ▃▓◢▉
 ▐▓█▓◣ ◢▍ ▂◣  ◢▓███▋
  ███▓▓ ▐◣▃▅█▅ ▃▓████
  ▼██▆▇█▅ ▀██▅▓▓▓████
  ▀███■▀  ◥▌▀■▇█■▀
  ███▀▓▓〓▃〓▓▓▀■▀
  ▀■▓▓▓▓▓▓▓▓〓▀
    ▀■▓▓〓▀

  Kometen

  Posted: 11 maj 2010 - 22:47 - Svar

  Du er for cool.

   Universalgeni

   Posted: 11 maj 2010 - 22:49 - Svar

   Takker. :mrgreen:

    Bjovulf

    Posted: 12 maj 2010 - 03:00 -

    Som Inspector Closseau ville have sagt: “Yu ‘ave tu be verri cairfyl – zhis iz a prophit bømbe!” 😉

    Liva

    Posted: 12 maj 2010 - 08:05 -

    Universalgeni

    Fantastisk flot billede du har lavet! 🙂

    Som der siges i vist nok en reklame for et morgenmads produk: Det vækker en tiger i mig.

    Lad truslerne fra islamister og islamisme vække en humoristisk og satirisk tegner i os – OG en tiger. 🙂

    Nå det er sagt, hvad søren gør vi så for at støtte mere op om Vilks og Westergaard og mange andre som også er blevet chikaneret og truet af islamister? Det er ikke nok at vise deres tegninger – og det må vi jo så heller ikke hvad Westergaards tegning angår – tilsyneladende. Hvad kan der gøres? Har I nogle bud? Hvordan støtter vi op om vestlige kunstnere, tegnere, politikere, journalister, bloggere, systemkritikere og religionskritikere – ud over det der allerede gøres?

    Universalgeni

    Posted: 12 maj 2010 - 08:26 -

    Jeg kan desværre ikke tage æren. Det er et, jeg har hugget, da jeg fandt det på nettet….

  Liva

  Posted: 12 maj 2010 - 08:34 - Svar

  Dit billede af ‘trompeten’ kan bruges som grundlag for vævning og broderi hahaha… ja, muhammedkrisens vestlige billede af
  en såkaldt profet er i sandhed blevet en klassiker – som f.eks. Bayeux-tabetet er blevet det.

  http://www.laer-it.dk/fag/his/eks/bayeux/tapetet/hif2269d.jpg

  I Vesten tegner, maler, skriver, synger, syer, væver og strikker vi selv hvordan vi ser verden. Vi lader os ikke stække af religiøse tabuer og utidig religiøs magtdemonstration. Heller ikke selvom den nuværende amerikanske præsident bukker og skraber for ikke-vestlige lande. Se ny artikel fra Sappho. Det er sgu ikke noget kønt syn at en sort præsident bukker og skraber på den måde, som det er vist på et foto. Er der ikke nok sorte, der har bukket og skrabet rigeligt? Jo, det er der sgu! Stop så den form for underkastelses gestik!

   Liva

   Posted: 12 maj 2010 - 08:35 - Svar

   Ok Universalgeni – forhåbentlig er det uden copyright – det er der i den grad brug for. ‘Trompet’ billeder uden grænser.

    Universalgeni

    Posted: 12 maj 2010 - 10:54 -

    Ja, jeg vil ikke tilråde at tage copyright på den gafik, vedkommende ejer jo ikke rettighederne til originalen. 😆

    Liva

    Posted: 12 maj 2010 - 11:04 -

    Universalgeni

    Go’ humor. 🙂

   Liva

   Posted: 12 maj 2010 - 11:03 - Svar

   Det er rystende så passive de svenske tilhørere er under overfaldet. De sidder bare og glor. Og politiet render rundt som en joke med peberspray. En passiviseret svensk befolkning og ditto politi er et uhyggeligt godt grundlag for netop det der skete mod Vilks. Jeg er vred – så vred!!

   Hvad kan vi gøre for på demokratisk vis at vise vores støtte til Lars Vilks og vores frihedsrettigheder? Kom med nogle bud.

   Hvad med at der laves en friheds demonstration. De mennesker der løber rundt og råber allah er stor virker jo gale. Fuldstændigt hjernevaskede – og uden kendskab til demokratisk adfærd.

   Der må gøres noget. Heldigvis kan jeg se at Trykkefrihedsselskabet flotte arbejde bærer frugt i og med at et medlem af selskabet nu har fået en blog på JP. Det var også på tide.

    Peter Andersen

    Posted: 12 maj 2010 - 11:27 -

    Man skal måske også lige tænke på, at et fakultet normalt ikke er et sted, der tiltrækker AK81 o.l.

    Men det havde klædt dem, at stå lidt mere imod.

    Næste gang et arrangement, af en sådan art, kan mistænkes for,at ville blive underløbet af islamisterne, ville det måske være meget godt, at have “rigtige mænd” skjult blandt publikum…

    Liva

    Posted: 12 maj 2010 - 18:33 -

    Peter

    “Man skal måske også lige tænke på, at et fakultet normalt ikke er et sted, der tiltrækker AK81 o.l.”

    Hvad mener du? er det nu AK81-agtigt at forsvare mennesker der bliver overfaldet? Eller hvad mener du?

    Peter Andersen

    Posted: 13 maj 2010 - 12:12 -

    Jeg mener såmændt bare, at de svenskere der var tilstede ved forelæsningen sikkert, og med rette, er blevet skræmt fra vid og sans, af en sådan form for opførsel.

Victor

Posted: 11 maj 2010 - 22:39 - Svar

En lille ekskurs:

For nogle dage siden fangede en gruppe russiske elitesoldater 10 somaliske pirater, der havde forsøgt at kapre et russisk skib.

De ti pirater blev sat på fri fod igen. I en lille jolle. 600 km ude på åbent hav. Uden kompas og madpakker.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10005989

Jeg er bange for, at russerne er ved at være slemt islamofobe.

  Henrik Jørgensen

  Posted: 11 maj 2010 - 23:28 - Svar

  Hvad skulle de dog også med et kompas, jeg mener, retningen mod Mekka må da være tilstrækkelig i deres situation.

Universalgeni

Posted: 11 maj 2010 - 22:42 - Svar

De kan forresten lige få en til, nu jeg er i gang:

…………………./´¯/)
………………..,/¯../
………………./…./
…………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
………./’/…/…./……./¨¯\
……..(’(…´…´…. ¯~/’…’)
………\……………..’…../
……….”…\………. _.·´
…………\…………..(
…………..\………….\…

Robin Shadowes

Posted: 12 maj 2010 - 00:34 - Svar

Varför i helvete är dom så jävla dumma att dom släpper in mohammedaner på en sådan där tillställning? Bjuder man in räven till hönsgården?

li

Posted: 12 maj 2010 - 01:37 - Svar

Nu må det da gå op for de mest tomme hjerneblæste socialister, at vi må slippe vores indespærrede aber i Zoo fri, og overlade deres bur indespærringen til racen muslimerne!

travelmate

Posted: 12 maj 2010 - 01:53 - Svar

@ Egil

Jeg er enig i dine betragtninger. Men da vi har at gøre med Sverige, må vi glædes over, at det overhovedet nævnes, at det er muslimer, der står bag.

  Egil

  Posted: 12 maj 2010 - 10:23 - Svar

  Det kan du have ret i, men det ser ud til at de største svenske aviser er støvsuget for ordene Islam og Muslimer i denne omgang. Man kunne få det indtryk at svensk presse kun vil nævne muslimer hvis det er DE som er den forulempede part. Indtrykket SKAL være at de undertrykkes i et islamofobt og “högerorienterad” samfund. Islams uhyrligheder og fascistoide verdensanskuelse må ikke nævnes med et ord.

  Peter Andersen

  Posted: 12 maj 2010 - 11:30 - Svar

  De spurgte faktisk Vilks hvordan han kunne vide det var muslimer.

  De råbte Muhammed, Muhammed!

Universalgeni

Posted: 12 maj 2010 - 02:18 - Svar

Der ligger en video på YouTube (ny), der siger, at der blev fundet et skydevåben på gulvet i auditoriet, men jeg kan ikke finde andre kilder. Synes, sådan en påstand kræver mere dokumentation.

KenUSA

Posted: 12 maj 2010 - 02:45 - Svar

Unless you folks take back control of your country from the savages of Islam your country is doomed. That may mean expulsion, prison, punishment, quarantine … whatever it takes. Otherwise the Scandinavian culture will be non-existent in 100 years. Unfortunately you must fight evil with force – not love. Hitler was not stopped with olive branches and clichés – he was stopped with tanks. (I apologize for not speaking your language.)

  Universalgeni

  Posted: 12 maj 2010 - 03:53 - Svar

  Thanks for stopping by, KenUSA. You are absolutely right. But it’s out of our hands. It all runs on rails: the EU treaties. It no longer matters what government we elect nationally. They too can’t stop it. We no longer have democracies in the European countries. 👿

  Bjovulf

  Posted: 12 maj 2010 - 04:30 - Svar

  Yes, more and more people are beginning to realise this here in Denmark – and in even in Sweden and Norway
  of lately. The Swedish election in the fall is going to be very exciting to follow, because an anti-immigration
  ( of muslims!) party, Sverigedemokraterne ( The Sweden Democrats ), for the first time has a realistic chance of
  gaining seats in the Swedish parliament “Riksdagen”, since they have consistently been well above the 4 pct.
  representation limit ( 6-7.5 pct. in many ) in several opinion polls in a row for the past 6 months or so. And if they
  get in it will be increasingly hard for the very PC Swedish ( massively state supported !) media to keep ignoring or
  distorting their agenda and the massive real world immigration problems – in particular islamism, organised muslim
  racism” and hate speech against “infidels” ( ie. all non muslims !), honour killings, rapes( even gang rapes !),
  severe violence and very serious gang activities … , that they have become true experts at lying about and painting
  it all pink to keep alive the illusion of their beloved multicultural society and all the oh-so-culturally enriching Middle East
  cultures – and other muslim cultures as well – even though most ordinary Danes, Swedes and Norwegians have
  long since realised – or even witnessed by themselves – that this insane full scale social experiment simply does NOT
  work and it never will!; on the contrary it’s turning into a living nightmare, and we have only just seen the beginning of
  what’s in store for us because of our deeply naive, ignorant, irresponsible or even indifferent / corrupt(?) politicians.
  No-one has ever given them the tiniest shadow of a mandate to create this insane multi-culti-circus with all sorts of
  unintegrateable, disrespectful, very ungrateful, criminal and even extremly hateful people!

  No need to appologise, Ken – you are very welcome here. Fortunately most of us speak and write your language,
  so have no worries about that 😉

  ( Our 3 very similar languages here – which are more like dialects of the same base language – have some really amazing
  and very deep connections with (Old) English way back and have even influenced it immensely, so much so that even today
  they still share the “same” basic grammatical structure as well as an extensive elementary vocabulary with English –
  within some fairly simple and systematic vowel and consonant shifts or dropped letters at worst – , so fortunately English
  is a relatively easy language for us to pick up – since we already know “half” of it from scratch and just need to be told
  this – so we don’t have think very much when speaking English; a very good thing naturally. So in many ways English
  is more like an extension of our own languages rather than a completely new language 🙂 –
  Try and see if you can spot some words here and there 😉 ).

  Liva

  Posted: 12 maj 2010 - 08:10 - Svar

  Ken

  Great that you stop by. 🙂

JonBannerUSA

Posted: 12 maj 2010 - 05:11 - Svar

The video exposes muslims as irrational barbarians, and enemies of western civilization. There is only one way to deal with irrational people, that is by force. We are seeing creeping sharia here in the US and it is nothing less than a cancer, choking off free speech and trying to kill the good parts of the country.

Islam approves of terrorism, murder, rape, mutilation of infidels, clitorectomies, & pedophilia. Islam is the largest negative force on earth.

  Universalgeni

  Posted: 12 maj 2010 - 11:27 - Svar

  Amen! Ain’t that the truth! :twited:

Julia

Posted: 12 maj 2010 - 06:25 - Svar

Bilden där en av islamisterna blir pepparsprayad borde ha texten:

“Bus ticket to art seminar: $1
Pepper spray: $20
Freedom of speech: Priceless!”

Hans ansiktsuttryck säger väl egentligen ALLT?

(Och tack Danmark, för allt “politiskt inkorrekt” stöd. Vi uppskattar det.)

  Egil

  Posted: 12 maj 2010 - 10:31 - Svar

  Ja, det må være ydmygende for en muslim-macho at blive pacificeret af en kvindelig politibetjent. Jeg har læst et sted at de tror at en mand som bliver dræbt i kamp af en kvinde ryger lige lukt i helvede.

  Lad os få flere kvinder ind i politikorpset!

  Bjovulf

  Posted: 12 maj 2010 - 18:57 - Svar

  ROFL @ Julia 😀

  Den var bra!

Casper | Borgerlig bums

Posted: 12 maj 2010 - 07:25 - Svar

Ritzaus version går ud på at “en mand” i publikum lod sig provokere til at angribe Lars Vilks, og det betones at Vilks var “forholdsvis uskadt”.

Sikke fredeligt, kun en enkelt ballademager ud af 250 fredelige foredragstanter, og han kom kun til at knuse et par briller.

Forholdsvis uskadt, jvf. forholdsvis lidt gravid og lignende udtryk.

tavsen

Posted: 12 maj 2010 - 07:47 - Svar

For et stykke tide siden var der en lignende video fra et universitet i USA. Kan den findes??

Karsten Larsen

Posted: 12 maj 2010 - 09:21 - Svar

Haram og hallal. Sort og hvide: Dejlig enkel verdensopfattelse. Allah har skabt det hele. Hellige mænd bestemmer, hvad der er mam og hvad der er bæ. Gå i knæ for den muslimske verdensorden 5 gange daglig. Den almindelige muslim er fri for at tænke selv og tage stilling til den moderne verdensorden, hvor livet er nuanceret. Imamer bestemmer via brevkasser, hvad der er mam og hvad der er bæ. Stop det. Stop jeres enfoldige religionskultur og vær velkommen i friheden.
Vi og andre vil ikke finde os i den fladpandet kriger-moral fra oldtiden, der diskriminerer kvinder og er racistisk i forhold til os andre i den kultur, som lader muslimsk kultur infiltrere vort samfund. Vores samfund tager imod mennesker, der åbenlys foragter vores kultur (men ikke vores rigdom og orden) og har det åbenlyse formål at undergrave/omstyrte det. Det er u-taknemmelige gæster, vi har lukket ind i vores samfund – som efter planen skal erobres indefra. Euopa er under kolonialisering af en barsk, stillestående religions- og krigskultur fra oldtiden.
Religion er over-tro eller (tanke)lort. Islam det værste lort. En lille latterlig tegning, der skrives Muhammed nedenunder får hele den totalitært opbyggede islamiske kultur til at rase, begå drab og bombe. Ingen er mere latterlig end Muhammed-figuren. Koranen er selvfølgelig ikke skrevet af ham, men andre hellige mænd efter ham – ligesom Biblen.
Skid på alt helligt – pis på alle hellige bøger Koranen, Biblen, Thora-rullerne og hvad der ellers er at pisse på. Tænk selv. – Det har vi kæmpet os fri til i Europa siden Katolikker og Protestanter holdt op med at slås om deres latterlige overtros små forskelle. Smid det religiøse vraggods ad helvede til. Det hele er indbildning. Både Gud, Allah og Fanden er skøre fantasi-produkter. Bliv humanist, ateist. Fornægt den religiøse fascisme. Hurrah for Lars Vilks og Kurt Westergaard. Vi er påført en religionskrig igen – de er frihedskæmpere.

  Lars

  Posted: 12 maj 2010 - 20:33 - Svar

  Smukt sagt!

Peter Andersen

Posted: 12 maj 2010 - 11:51 - Svar

Det forbandede ved det hele er, at vi bliver nød til, at række hånden frem til venstrefløjen. Vi kan ikke blive ved med, at sige “Hvad sagde vi!” Det forsvinder problemet jo ikke af. Vi må finde en konstruktiv måde, at fremfører og fremvise kritikken på, så selv Margrethe Vestager kan se det skal stoppes. Mediemennesker med indflydelse må iværksætte stævnemøder, hvor islam bliver indgående og ordenligt debatteret. Man bliver nød til, at hive Spencer, Sultan, Hirsi Ali og andre gode kræfter ind i mainstream-debatten. Dette er simpelthen alt for vigtigt til, at blive reduceret til internet-slagsmål og ligegyldig fløj-pingpong! I engelske byer bliver hvide børn simpelthen omvendt og det vil naturligvis sprede sig til resten af Europa med lynets hast. Lad os nu, for guds skyld, komme ind i den næste fase. Det er simpelthen verdens problem nr.1!!!

  Universalgeni

  Posted: 12 maj 2010 - 12:29 - Svar

  Der er stadig 2 effektive midler: strammere udvisningslove (kriminalitet) og betalt udvandring. EUs domspraksis står i vejen for stammere udvisningsregler, men jeg er ikke overbevist om, at vi fra dansk side har udnyttet de muligheder, der er. Betalt udvandring er der perspektiver i i ret stort format.

   Peter Andersen

   Posted: 13 maj 2010 - 13:18 - Svar

   Jamen, hvor umuligt det end lyder, så er det jo i EU-regi disse tiltag skal gøres. Et burka-forbud i Frankrig og Belgien gør det jo ikke. Det er og bliver jo EU-parlamentarikerne, som skal insisterer på, at få islam på dagsordenen. Hvis de er kloge kan de nok finde en måde, som gør at de ikke bliver buuhet ud af den anden del af salen. Dette arbejde, véd enhver med en smule organisations-virksomhed i blodet, skal gøres i korridorene. Det er hér alle disse gruopvækkende eksempler, ikke mindst i Brussel, skal fremvises og debattéres. Hele ytringsfriheds-debatten er blevet fastlåst så længe vi ikke gider, at diskuterer hvad vi vil finde os i og hvad vi ikke vil finde os i. Og det er her vi må og skal have venstrerfløjen på banen.

    Liva

    Posted: 13 maj 2010 - 17:29 -

    “Hele ytringsfriheds-debatten er blevet fastlåst så længe vi ikke gider, at diskuterer hvad vi vil finde os i og hvad vi ikke vil finde os i. Og det er her vi må og skal have venstrerfløjen på banen.”

    Jamen, kære Peter, det er skønt hvis du gør noget for at det sker. 🙂 At venstrefløjen kommer på banen. Det skal ske både i debatter på nettet og sammen med kolleger, venner og familie.

  Liva

  Posted: 13 maj 2010 - 11:45 - Svar

  Peter du har ret i at der bliver nødt til at findes en måde at nå til næste fase på. Der skal findes en måde at komme i tale mellem højre og venstrefløj. Og det sker også ganske langsomt. Heldigvis. F.eks. så ser jeg Trykkefrihedsselskabet som sådan en platform – og efterhånden også Uriasposten og Snaphanens debatspor – der er både debattører fra – traditionelt set – den ene fløj og fra den anden fløj. Men Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag. Og vi skal så at sige lære at være i stue sammen.  Og jeg synes at der skal være højt til loftet med uenighed – det gør et demokratisk samfund dynamisk og levende. Vi skal alle kunne kritisere hinandens holdninger – uanset hvad – uanset om vi er såkaldt højre eller venstre – og uanset vi synes om islam eller ej. Og husk på at det er mange, mange år siden Europa sidst havde islam at slås med – jeg er sikker på at sidste gang var islam også med til at splitte befolkninger, kommuner, bydele, venner, familier, grupper etc. ad i Europa.

  Et konkret og ganske godt tegn på at der er ved at ske en vis erkendelse – og forandring, er, trods alt, at der er flere og flere der deltager i debatten her – og til forskellige arrangementer – rundt omkring i landet og i foreninger – og at flere og flere internationale islamkritikere støtter op om Trykkefrihedsselskabet og lignende internationale tiltag. Fri Debat har også set dagens lys. Husk at se de små gode tegn – også.

  – Og det at være uenig om noget, gør ikke nødvendigvis at man er uenige om alt.

  Personligt for mig: Nu skal store dele af venstrefløjen – min gamle fløj – lige have lov til at – i overført betydning – stege – for usagligt og unfair og råddent at have hængt meningsmodstandere og moderne religions- og systemkritikere og vesterlændinge ud som racister, fremmedfjendtlige, snæversynede og hvad ved jeg – bare fordi de ikke synes at islam er en god idé.

  Og så skal venstrefløjen til stadighed holdes fast på at venstrefløjen bliver nødt til at tage stilling til det der står om ikke-muslimer – jøder, homoseksuelle, ikke-troende, kvinder, ytringsfrihed i det hele taget og vestlig livsform og normer etc. i koranen. Særligt nu, hvor det er venstrefløjen – i øvrigt mange helt unge kvindelige politikere – der vil bygge stormoskeer i flere byer i Danmark. Og det er venstrefløjen der har været med til at indføre halal madordninger og hijabs i offentlige institutioner i Danmark.

  Store dele af venstrefløjen har et ansvar – et stort ansvar for at islam nu atter befinder sig i Vesten – og får lov til at diktere hvordan vi vesterlændinge skal mene og udtrykke os i vore egne lande. Se nu f.eks. hvad der sker med vestlige kunstnere, med jøder, med ikke-troende, med koran opdragede der ønsker at forlade islam, med systemkritikere og religionskritikere og med kvinders frihedsrettigheder. De stækkes alle – af islam og islamisk gejstlige. Islam hører med den facon bare ikke til i Vesten.

  Men ja, Peter – vi skal til næste fase.

  Og næste fase er måske at den ledende venstrefløj genopdager at religionskritik er magtkritik. Lige nu har størstedelen af venstrefløjen end ikke opdaget at det er muligt at kritisere islam – størstedelen af venstrefløjen tør end ikke tage et kig i koranen. Ikke officielt i hvert fald. Det gør venstrefløjen svag og utroværdig – at den freder religion på den måde. På må sigt gør det heller ikke – for der er mange venstrefløjsere der er godt trætte af særbehandling til islam. Men også venstrefløjen er en stor skude at vende. En del er desværre fastlåst i potemkin kulissen multikultur ideologi.

  Venstrefløjen SKAL tage stilling til at det netop er traditionelt set venstrefløjs folk, der nu overfaldes og chikaneres af koran opdragede. Kunstnere, forfattere, avisskribenter etc. chikaneres for at bruge det frie ord. Ord og billeder – og mennesker – i Vesten slås igen ihjel af religiøst opdragede – af tilrejsende.

  Nu er lorten på dåse (Manzoni) kommet ind i varmen og gøres til noget fint og er kommet på museum i Europa – samtidig så ser vi nu at religionskritikere – kunstnere der selv vil give sit aktuelle bud på hvordan de ser tingene – behandles som lort – af bl.a. museumsverdenen og af store dele af venstrefløjen. Det viser vel bare at venstrefløjen med islam – ikke mere er venstrefløj, men er blevet stive og intolerante dogmevogtere.

  Hos dele af venstrefløjen er lort ikke mere lort – nu er det islamkritikere der er lort. Og behandles som lort.

  Venstrefløjen skal være åben for at hjælpe islamkritikere og vestlige kunstnere – der ser på islam med egne vestlige øjne – ind i varmen – som venstrefløjen hjalp Picasso ind i varmen.

  Vilks er måske islams Picasso? Eller der findes måske allerede ikke-vestlige Picasso’er, der selv bestemmer hvordan de tegner menneskekroppen – også profeters kroppe? Der skulle laves en udstilling med det, hvis de findes.

travelmate

Posted: 12 maj 2010 - 12:49 - Svar

@ Egil

Igen er jeg enig, men når det drejer sig om Sverige, må man glæde sig over, at de i det mindste ikke møjedes med at sende en version lig den danske Ritzau-historie ud

Liva

Posted: 12 maj 2010 - 18:42 - Svar

OT

Wau! Hvor er det godt at se at der kommer flere og flere til i debatten – både fra DK og og det øvrige Norden og nu også fra USA. 🙂

Jeg kan godt huske hvor få der var i starten. Tålmodighed betaler sig. – og en vedkommende, insisterende og interessant blog.

Eyvind Dk

Posted: 12 maj 2010 - 18:51 - Svar

TV-A har lige haft et indslag og også her er det kun en mand og grunden til at han gik amok var et indslag om homoseksualitet.
OMG!!!

  Lars

  Posted: 12 maj 2010 - 20:48 - Svar

  Der blev vist sagt “homoseksualitet og religion” . Man fik årsagen( homoseksualitet), men ikke virkningens sande ansigt (islam)

Robin Shadowes

Posted: 12 maj 2010 - 20:42 - Svar

“Lad os få flere kvinder ind i politikorpset!”

Gärna sådana som praktiserar taekwando som Sarah Michelle Gellar, alternativt nån annan kampsport. Vi vill se fler Buffy The Muslim Slayer!! Rock on!!! 😀

Ammz

Posted: 15 maj 2010 - 21:39 - Svar

Er utrolig forarget over de kommentarer jeg læser her. Det er dog første gang jeg er inde på “snaphanen”, er det udelukkende sådan et indhold, der et at finde her?

Mange har vist glemt hvad mellemøsten og “dem der” har gjort af gode ting. Men ak, det er vel så meget lettere blot at være subjektiv og være fyldt med had ligesom “dem der”.

  LarsS

  Posted: 15 maj 2010 - 22:31 - Svar

  Hej Ammz. Ja, her finder du mange der har valgt at tage stilling og dermed indtage en subjektiv holdning – ligesom dig!

  Liva

  Posted: 15 maj 2010 - 23:01 - Svar

  Hvis forargelsen kan få dig til at stoppe op og tænke, så er det ikke så ringe endda.

  Christina

  Posted: 16 maj 2010 - 00:30 - Svar

  Hej och välkommen Ammz.

  Trevligt att Snaphanen får besök av människor med olika åsikter. Det skapar ett sunt debattklimat.
  Jag ser fram emot att få ta del av dina synpunkter framöver. Om du spenderar lite mer tid här på bloggen så kommer du också märka att alla här inte är fyllda av hat. Tvärtom så finns det faktiskt en hel del kärlek att finna mellan raderna. Försök att ge det en chans.

  …och jag är helt säker på att Lars inte är ‘fyldt med had’ i alla fall…det enda den mannen är fyldt med är skumma delfiner från topp till tå… 😆 😉

  http://www.youtube.com/watch?v=E_v468ptuXw

Leave a Comment