23
jul
Seneste opdatering: 25/7-11 kl. 0112
163 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Anders Behring Breivik (32) som er pågrepet for bomben i Oslo sentrum, og massedrapene på Utøya, har bodd på Oslos vestkant i hele sitt liv, før han meldte flytting til Hedmark for én måned siden.VG har fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det var Anders Behring Breivik som ble pågrepet av væpnet politi etter massedrapene på Utøya fredag.VG var også tilstede da beredskapstroppen aksjonerte mot leiligheten 32-åringen disponerte på Oslos vestkant. Flere utenlandske medier har også navngitt Breivik som gjerningsmannen.Etter det VG får opplyst er Breivik ukjent for politiet fra før. Han skal ha blitt dømt for mindre trafikkforhold for over 10 år siden.Pågrepet 32-åring kalte seg selv nasjonalistisk.Pictured: The blond Norwegian, 32, arrested over ‘holiday island massacre’ and linked to Oslo bomb blasts.

Der er mere end én løsagtig sladdertaske på nettet, der tror at Breivik er identisk med skribenten Fjordman. LGF i USA tror det også, der er mange mytomaner i omløb, der ser ganske stort på, at Fjordman har været online på GoV hele aftenen, og altså ikke siddet i politiforhør. Man kan tage mit ord, – da jeg selvsagt ikke poster et billede af Fjordman som bevis – for at han har et andet navn, en anden alder og et andet udseende, og hans våben er pennen og intet andet. – Terrorhandlingen i Norge – NRK sender live her.

Katastrofen på Utøya langt værre end frygtet

Det er ingen tvil om at 23. juli vil gå inn i historiebøkene som den mørkeste dagen i norsk historie siden andre verdenskrig.Til sammen er nå minst 87 personer drept i de to angrepene. Et ukjent antall personer er skadd.Dette er en situasjon som påvirker oss alle. Dette er en hendelse av helt katstrofalt omfang, sier politidirektør Øystein Mæland på en pressekonferanse klokka 03.30 natt til lørdag.Han sier at det er minst 80 personer som er drept på Utøya, og Mæland kan ikke garantere at tallene ikke stiger. Minst 80 mennesker er bekreftet drept etter et skytedrama på Utøya. Politiet: Minst 80 drept på Utøya. Frykter at dødstallene vil stige ytterligere.

Vidner fortæller om to gerningsmænd

Politiet sjekker om det kan være en gjerningsmann på frifot etter terrorangrepet mot AUF-leiren på Utøya.Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skytemassakren på Utøya at det må være to gjerningsmenn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG. Vedkommende var ikke iført politiuniform, slik Anders Behring Breivik (32) var da han ble pågrepet og siktet for terrorangrepene i Oslo og på Utøya.
– Vi har hørt akkurat de samme vitnebeskrivelsene om at det skal være en gjerningsmann nummer to. Vi jobbet på høytrykk med å avklare situasjonen i går kveld og jobber fortsatt på spreng for å avklare om det er en nummer to, opplyser politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt til VG. Politiet undersøker vitneinfo om ny gjerningsmann


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


163 kommentarer » Spring til kommentarfelt

LFPC

Posted: 23 juli 2011 - 01:46 - Svar

Disclaimer: Alle synspunkter i læserkommentarer står for skribentens egen regning. Evt. manglende afstandstagen fra blogredaktionens side er ikke udtryk for enighed. Vi fører en lempelig moderationspolitik, og fjerner normalt kun indlæg der indeholder åbenlys opfordring til strafbare handlinger, eller skønnes at være postet i trollende øjemed.

Johannsen

Posted: 23 juli 2011 - 01:50 - Svar

Breivik har været vældig aktiv på document.no og andre højrefløjsblog meget lig Snaphanen og Uriasposten, og har ivrigt heppet på FrP, SverigeDemokraterna og dansk Folkeparti. Mon ikke Breivik har tænkt mange af de samme tanker som 99 % af brugerne her på Snaphanen har gjort? Mon ikke der er en del brugere herinde, der snart kan vente et opkald fra PET med nærgående spørgsmål? Der er nok ikke nogen, der er interesseret i en dansk Breivik…

  LFPC

  Posted: 23 juli 2011 - 02:05 - Svar

  Min første reaktion da du dukkede op her var at du kunne være en indsigtsfuld iagttager, måske endda med særlige forudsætninger for at udtale sig, men ak, nu prøver du at spille for de billigste rækker. Gavner Breiviks ugerning os personligt? Nej, mildest talt. Gavner Breiviks forbrydelser kampen mod islamisering, jihad og kulturelt selvhad? Nej. Har vi på noget tidspunkt skrevet noget der kunne antyde at vi tænkte i disse baner? Nej. Falsificeres de historier og artikler vi har bragt af den kendsgerning at der har været en galning som hangaround et eller andet sted? Nej. Sværtes enhver venstrefløjsblog automatisk af de voldsfascister og loonier der florerer i kommentarsporene der? Nej. Er enhver blog om ethvert emne automatisk shamed hvis blot én kommentarskriver er en voldelig galning? Nej.

  Nice try. Jeg ved godt at du nu fortsætter monomant i dette spor.

   Johannsen

   Posted: 23 juli 2011 - 02:21 - Svar

   Du kommer nok ikke udenom, at der vil blive skabt den “kobling” allerede fra i morgen. “Højreorienterede blogs med ekstreme synspunkter” vil blive nævnt igen og igen, artikler om organisationer på den yderste højrefløj vil skyde op, og man vil spørge Bonnichsen om vi kan forvente noget lignende i Danmark. Var det det samme tankegods, som findes herinde, som fik Breivik til at gøre som han gjorde? Grammofonen er sat igang…

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 02:45 -

    Ja, du er jo tidligt ude i denne henseende. Reality check I: De scenarier du nævner har alle at gøre med verden omkring os, ikke med os selv. Shaming er en del af erhvervsrisikoen ved at skrive om de emner vi beskæftiger os med. Enhver må gøre op med sig selv om man er villig til at risikere at blive shamed, eller om man vælger at tie. Jeg vælger det første.

    Reality check II: Venstrefløjsblogs bliver ikke shamed af pæne mennesker p.g.a. loonier i kommentarsporene. JPs blogs bliver ikke shamed fordi en voldsdømt venstreloony er flittig kommentarskriver der. Uriasposten bliver ikke shamed fordi venstreloonier fra voldelige miljøer skriver der.

    Dette er vilkårene, og jeg vælger altså at leve med dem frem for at tie af frygt for hvad du og andre kan finde på at belyve os med – fordi I ikke evner at gå ind i en rent faktuelt baseret diskussion om de emner vi dækker.

    Reality check III: Verden omkring os går videre, og de ting vi skriver om vil stadig være en del af virkeligheden, uagtet hvad en loony i Norge har forvoldt, og uagtet hvad du prøver at associere os med.

  FSJ

  Posted: 23 juli 2011 - 02:06 - Svar

  Nu er massemord på forsvarsløse børn jo ikke ligefrem en naturlig forlængelse af de synspunkter som han og – indrømmet – mange herinde fremsætter. Sådan et nutjob kunne have haft enhver politisk observans. Han kunne have været pacifist, kommunist eller socialdemokrat – det ville ikke have ændret en tøddel på, at han har en hjernefejl.

Utlandssvensk

Posted: 23 juli 2011 - 01:50 - Svar

På Flashback verkar många tro att att Anders Behring Breivik är den mycket kände bloggaren Fjordman.

https://www.flashback.org/t1605716p121

Det verkar dock otroligt, tycker jag, eftersom Fjordman har kommenterat dagens händelser på GoV

  steen

  Posted: 23 juli 2011 - 02:04 - Svar

  Jeg kender Fjordman (også af udseende), og naturligvis er det ikke ham. Johanssen kan godt spare sig sine insinuationer og spekulationer – erdet ikke nok for EN aften nu ? Hvis det overhovedet ragede nogen, ville jeg fortælle om mit udmærkede forhold til PET, men det vil jeg ikke.

  Når sådan noget her sker – ligesom sidst i Stockholm – prøver vi at lave klassisk reportage, kemisk renset for opinion og formodninger. Du er støj på linjen.

   mette

   Posted: 23 juli 2011 - 09:13 - Svar

   Sammenlignet med meget af det, som verdenspressen har lagt ud på nettet under denne tragedie, har Snaphanen været tilbageholdende, hvilket Johannsen hurtigt kan konstatere, hvis altså Johannsen tør.

   Desuden vil Johannsen kunne konstatere, at islamister hurtigt tog ansvaret for massakrerne og dermed på et falsk grundlag øjensynligt forsøgte at vinde prestige i deres egne miljøer. Der var ingen på Snaphanen, der jublede over denne død og elendighed.

thorr

Posted: 23 juli 2011 - 02:11 - Svar

Noen som vet hva nicket til denne fyren var på document.no? Jeg skriver der selv av og til, så nå ble jeg virkelig nysjerrig.

snaphans

Posted: 23 juli 2011 - 02:28 - Svar

http://skattelister.no/skatt/profil/anders-behring-breivik-33747942/

Her kan man se hvad han har tjent fra 2006 til 2009 og hvilken formue han har.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 02:45 - Svar

Det kan være han har været ekstremt sur overfor en passiv norsk regering der er passiv overfor bla 90 voldtægter, shariaindførelse, tørklæde, burkaer, niqab, moskeer, de ikke lærer norsk, bander, meget vold fra deres side, osv.. Han boede i Vest Oslo, og det er netop der indvandrerne bor.
Her bliver norske børn mobbet i skolen

  thorr

  Posted: 23 juli 2011 - 02:46 - Svar

  Nei, han bor i et etnisk norsk strøk på Oslo vest. Innvandrerene bor på Oslo øst.

   Tim

   Posted: 23 juli 2011 - 02:49 - Svar

   Thorr…det er totalt skrækeligt det der er sket. Hvordan ser du situationen som en nordmand? Måske har du nogle vinkler på sagen, som en dansker ikke har

  falkeøje

  Posted: 23 juli 2011 - 11:24 - Svar

  Ja! Og hvor kommer alle disse syge tilskyndelser fra?
  De kommer fra egensindige politikere, der ikke spørger deres egen befolkning, inden de sætter
  deres projekter i gang.
  I Danmark har vi på det seneste mærket, at de springer op og falder ned på Danmarks Riges Grundlov.

  falkeøje

thorr

Posted: 23 juli 2011 - 02:54 - Svar

Dette er rett og slett sinnsykt. Nynazister har vært et sterkt marginalisert miljø i Norge i det siste, og at de kunne klare å gjennomføre noe slik, eller ønske det i det hele tatt, er vanvittig.

Fyren har forøvrig muligens skrevet på både Aftenposten, Minervas og Documents nettsider.

http://www.minervanett.no/2010/01/27/det-imperfektes-politikk/
http://www.aftenposten.no/nettprat/article3251899.ece
http://www.document.no/2011/03/red-status/#comment-171798014

Jeg understreker at jeg ikke kan BEVISE at dette er han.

LFPC

Posted: 23 juli 2011 - 03:02 - Svar

Det bliver værre: Nu må selveste John Stuart Mill også blive shamed som voldsopvigler:

“For en uges tid siden lagde han sin første og hidtil eneste besked ud på Twitter i form af kendt citat af den britiske filosof og økonom John Stuart Mill”.

http://jp.dk/udland/europa/article2495916.ece

En Mand

Posted: 23 juli 2011 - 03:06 - Svar

Hold kæft en klaphat
Han har med et slag slået enhver kritik at multikulti-kulten tilbage med ti år, nu skal vi trækkes med sammenligninger med ham hver gang vi debatterer i det offentlige rum….suk. Hvilke billige point at give MSM og PCerne.
Gid idioten havde holdt sig til saglig argumentation.

  GT

  Posted: 23 juli 2011 - 07:00 - Svar

  Det er slet ikke en mand det drejer sig om. Antiterror eksperter i vesten har frygtet højre radikalt terror i lang tid og der er god grund til det. En flok galninge.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 03:09 - Svar

@ En mand
Det håber jeg godt nok ikke…jeg kan lige se for mig en Zenia Stampe stå og vrøvle og sammenligne multikultur med det der sker i dag, og bruge det som et våben….Yikes!

En Mand

Posted: 23 juli 2011 - 03:18 - Svar

@Tim

Prøv at tænk hvor mange gange Tim Macwhatever samt et mord på en abortlæge i USA tilbage i 80erne/90erne er blevet brugt til bevis for en nationalistisk, fundementalistisk kristen bølge der er væltet ind over vesten (folk køber jo disse argumenter) og som lægges til grund som bevis for at kristne og “ikke røde” er mindst lige så voldsfikserede som Islamisterne, vi kan begynde helt forfra nu…. endnu større SUK.

Endnu en vantro

Posted: 23 juli 2011 - 03:26 - Svar

Hvorfor? Har politiet udtalt sig hvorfor han har begået disse terrorhandlinger?

  thorr

  Posted: 23 juli 2011 - 03:29 - Svar

  De har ikke sagt noe ennå, men det er jo helt åpenbart: Ekstrem voldsbruk mot ideologene og de som administererer multikulturen og innvandringspolitikken. AUF-leiren på Utøya og Regjeringskvartalet er nervesystemet til Arbeiderpartiet og meget symboltunge mål.

   Endnu en vantro

   Posted: 23 juli 2011 - 03:42 - Svar

   Men det stopper jo på ingen måde multikulturen, han har blot fået afløb for en hans lyst til at dræbe.
   Måske hjælper det multikulturen i virkeligheden. Man må antage at nu bliver fokus flyttet i særlig grad overpå de højreorienterede miljøer og blogs feks som denne her, i MSM´s evige kamp imod alt der ikke rimer på Marx og Engell.

   Det værste er at uanset hvad han havde angrebet, ville det have styrket hans modstandere. Medierne skulle nok hælde kul på ligesom nu. Mon ikke AP kommer ud styrket pga empati-tilkendegivelser?

   På denne her blog er det tydeligt at det er endnu mere skyts til venstrefløjen og dets støtter: https://www.flashback.org/t1605716p124

    thorr

    Posted: 23 juli 2011 - 03:49 -

    Jeg vil tro AP får en god del umiddelbar sympati, det fortjener de såklart, dette er jo helt sykt.
    Samtidig er det vanskelig å spå hva langtidskonsekvensene blir. Mark Steyn har sagt at de som er mest villige til å oppføre seg barbarisk er de som dikterer utviklingen i et flerkulturelt samfunn. Det har man jo sett, det er islamister og venstreradikalere som har brukt mest vold i vestlige land, og de har hatt initiativet. Politisk voldsbruk av denne størrelsen er noe helt nytt i Norden.

    Jeg har forøvrig aldri sett statsminister Stoltenberg og justisminister Storberget så redde og ukomfortable som idag.

    I sum vil jeg si at vi nå har fått det forferdelige sekteriske voldssamfunnet man har advart mot på denne type blogs. Det denne fyren har gjort er ikke ulikt hva islamister gjør i muslimske land: terrorisere de muslimene som ikke er hardlinere med bomber og vold.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 03:29 - Svar

@ En mand
åhhh ja abortlægerne. Det er INTET i forhold til islamisterne, som man ser synligt hver dag med tørklæde, niqab, burka, og mht til antal osv. Deres sammenligninger er bare SÅ VAGE!

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 04:00 - Svar

MEGET VÆRRE ER…
Burde nogle ikke lede opmærksomheden overpå hvor hadefuld propaganda der er i Mellemøsten mht israel, jøder, usa etc.
Jeg siger bare det bliver systematisk industrialiseret had. Det er rent vand i forhold til ALLE andre steder på jorden.
Vi kommer jo til at snakke om at præparere sitiationer som dette verden over, og den store elefant i rummet er i mellemøsten.
Og så skal vi have gang i de nationale debatter, og hvad der bliver forsømt, og hvad man kigger væk fra

li

Posted: 23 juli 2011 - 04:16 - Svar

Tja, nu skal én gal mands værk sidestilles med de daglige jihad angreb og drab på os vantro.
Helt sikkert vil den naive og dhimmie underkastelses villige reaktionære venstrefløj bruge dette enkeltstående tilfælde på islam kritikernes TONE er skyld i alt dette.
Det hele er en sørgelig affære både for de personlige berørte og alle os andre. Det ændre bare ikke på, at vi bliver nødt til at se konflikten med masse importen af muhammedaner og de problemer det skaber i øjnene.
Vi kan ikke tie problemerne væk, vi må erkende, at mennesker med totalitære livsstils ideologier som islam ikke er foreneligt med vores sekulære demokrati.
Forfølgelse og undertrykkelse af kritikkerne af islam, kan kun skabe flere problemer oveni de problemer muhammedanerne selv skaber ved at kræve vores samfund indrettet efter deres ideologi.

Desværre tror jeg de selvgode underkastelses villige reaktionære venstrefløjs mennesker og Radigale vil misbruge denne sørgelige hændelse til at kræve yderligere islamiske krav efterkommet, for en smule fred i vores tid!
De vil kaste os islam kritikere i samme bås som Utøya morderen!

Jeg kan nu kun udtrykke min afsky for Utøya-morderen og dem der vil sætte islam kritikkerne i samme bås som denne galning.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 04:30 - Svar

Skal det hele tolkes som om multikulturen har TOTALT fejlet?
Dem der er imod bliver ikke hørt, men ignoreret…

Albert

Posted: 23 juli 2011 - 05:14 - Svar

Hur känns det när andra, som delar dina åsikter i övrigt, mördar närmare nittio personer?

  Bjovulf

  Posted: 23 juli 2011 - 14:44 - Svar

  Albert
  Posted: 23 July 2011 – 05:14 – Reply

  “Hur känns det när andra, som delar dina åsikter i övrigt, mördar närmare nittio personer?”

  Vad fan prater du om, Albert? Vi delar för F. i H. INTE åsikter med den idioten! Inga här har såna åsikter als!!!

  Hur känns det, om någon, som gillar samma färg eller samma sångar som du, begår en fruktansvärd massakre eller våldtäkt, Albert? Inser du kanske nu, hur dum din fråga egentligen var?

  Hur känns det, att ha röstat på partier, som har gjort Sverige til et multikulturelt samhälle med suverän Europarekord i våldtäkter och med bombsprängninger och gäng skjutningar på svenska gator nästan värannnan dag nu? – IMOT svenska befolkningens vilja! Och helt utan den minnsta lilla skuggan av demokratiskt debat nånsin!

  Det är faktisk såna som NI, som i grunden har främprovocerat dessa förfärliga tilstand,
  som skapar personer som Breivik i Norge. Det är folk som ni, som bär ansvaret!

sebastian

Posted: 23 juli 2011 - 05:21 - Svar

Det vil ikke overraske mig hvis islamkritikere de næste mange måneder bliver generaliseret på den ekstremt spinkle baggrund, som Anders Behring Breivik udgør, men en større katastrofe vil det være, hvis massakren bliver opfattet som ”bevis” på at også islamkritikere har følelser, som ikke tåler at blive krænket.

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 06:57 - Svar

Der findes kun eet svar:

“Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå en gentagelse af Utøy. Det er ikke en trussel, det er en advarsel.”

  GT

  Posted: 23 juli 2011 - 07:09 - Svar

  Ja, meget godt svar, hvis du ellers er komplet hjerneforladt. Det er en trussel.

  mag

  Posted: 23 juli 2011 - 12:29 - Svar

  Erling , du er et menneske med behov för værme og kærlek men sprider bara hat och förakt.

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 07:14 - Svar

Plejer Snaphanens paneldeltagere i øvrigt ikke at sukke af længsel efter at borgerkrigen skal starte? Hvor er lykønskningerne? Nu er der faktisk een, der har slået et slag der ikke bare har ramt en dyne – han sætter enbenede bombemænd i perspektiv. Som jeg skrev ved anden lejlighed: “Don’t fuck with Whitey.”

Norske ung-politikere tænker sig nok om to gange, før de lægger deres politiske karriere an på en rolle som ædel og humanistisk multi-kulti-forkæmper. Selvfølgelig skal vi nu høre på en masse ævl om at stå sammen og ikke lade sig true, men sådan spiller klaveret jo ikke. Vold er den ultimative valuta i politik og Hr. Breikvik har med statsgaranti ledt flere tvivlere væk fra socialismens dydige sti end alverdens nok så velskrevne blogs.

P.S. Jeg tager naturligvis afstand fra enhver form for vold. Hæhæ…

  Bjovulf

  Posted: 23 juli 2011 - 12:56 - Svar

  “Plejer Snaphanens paneldeltagere i øvrigt ikke at sukke af længsel efter at borgerkrigen skal starte? Hvor er lykønskningerne? Nu er der faktisk een, der har slået et slag der ikke bare har ramt en dyne – han sætter enbenede bombemænd i perspektiv. Som jeg skrev ved anden lejlighed: “Don’t fuck with Whitey.” ”

  Det kan jeg da godt nok ikke mindes nogensinde at have set fra nogen af de faste bidragydere her, Erling ?!
  Har du ikke lige nogle kilder til det? Tror du ikke, du er kommet til at forveksle Snaphanen med et af de ekstreme sites, du plejer at frekventere?

  Tværtimod tror jeg, at langt de fleste herinde netop FRYGTER, at det skal gå den vej på længere sigt, når de alvorlige konsekvenser af den selvbestaltede, dybt uansvarlige “elites” svig for alvor begynder at gå op for danskerne, fx. når hele landet eller større lokalområder på det nærmeste bliver uregerlige og ustabile og for alvor begynder at komme helt uden for de danske myndigheders kontrol ved fx. 25 % muslimer lokalt ( procenten i nogle områder vil endda på det tidspunkt ligge langt højere – langt over 50 % endda !!! ), fordi man så af skræk for konsekvenserne simpelthen ikke længere vil vove at gribe ind over for islamisternes forsøg på at islamisering fx. via krav om lokale sharialove og islamiske no-go-zones for ikke “tækkeligt” klædte kvinder eller for homoseksuelle, sådan som vi ALLEREDE NU begynder at se alvorlige tegn på det i England, Frankrig, Belgien & Holland mfl. DK er mindst 20 år efter på dette punkt – vi har kun lige set starten. Det kommer til at blive langt værre end nu. og alle de frelste politikere og de pseudointellektuelle PK-tosser vil blive ved med at forsøge at indbilde os, hvor sundt det er for os at blive “kulturberiget”, så de og deres partier kan slippe for at blive stillet til ansvar for deres landsskadelige handlinger, sådan som de ellers med rette kunne fortjene.

   PBr

   Posted: 23 juli 2011 - 17:11 - Svar

   Lige her syntes jeg nok jeg har savnet en mere klar afstandtagen til “falkeøjes” udgydelser, han har,. stort set uimodsagt, kunnet bable sine voldsfantasier af sig i snart en del år,

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 17:30 -

    Falkeøje har gentaget den samme monomane opfordring i flere år, og er vist aldrig blevet mødt med andet end afstandstagen. Hans ‘analyse’ af situationen er så primitiv som tænkes kan: En uholdbar analogi med besættelsestiden, og absolut ingen refleksioner over de samfundsmekanismer der har muliggjort udviklingen, eller over hvordan en sejr skal forstås, og hvordan et sejrende Europa skulle fortsætte med demografisk implosion og ingen tro på egne værdier.

    Han har enkelte fans fordi han ‘tør’ være så kontant, men det er rent skryderi uden substans. Det er begrænset hvor mange gange man gider tage afstand, når han så tydeligt bare bjæffer ud af en tandløs mund.

    PBr

    Posted: 23 juli 2011 - 17:31 -

    Det gælder også “nielsen” “fritz” “charles nielsen”. På, stort set, intet tidspunkt er de blevet sat på plads som fantaster og voldsliderelige.

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 17:46 -

    Jeg er ret sikker på at vi engang slettede noget af nielsen. Normalt ville jeg nok sige at man ikke skal tage afstand hver eneste gang, hvis det ikke skønnes så groft at det skal slettes. Vi kan tage afstand herfra og til dommedag, men associationstrick er et vilkår der kommer med at debattere disse emner. Men lige i den nuværende situation skal man måske være mere striks. Det er ikke raketvidenskab, og prisen for at køre en åben moderationspolitik er at man kan godkende noget man selv rynker på næsen af.

    PBr

    Posted: 23 juli 2011 - 17:53 -

    Tak, det havde jeg også på fornemmelsen men som du selv nævner, i ekstreme situationer er det på tide at stramme op.

    mette

    Posted: 23 juli 2011 - 18:37 -

    Hvis du gider at gå nogle år tilbage, vil du opdage, at falkeøje jævnligt fik en over snuden af flere af os. Indstillingen har ikke ændret sig siden da, men der er grænser for, hvor tit man går i rette med en person, der vel må være i firserne.

Ciska

Posted: 23 juli 2011 - 07:58 - Svar

Det her måtte bare ikke ske.

Det er den eneste måde, man ikke skal bekæmpe multikultiprojektet. Det her er noget hele PKsegmentet, venstrefløjen, Zenia, mmfl. vil bruge i årene, der kommer.
Hver eneste gang man vil diskutere islam, indvandring m.m, vil man få smidt Utøya-morderen i hovedet. Som om det ikke er svært nok i forvejen at diskutere dette emne. Polariseringen vil forstærkes yderligere.

Men det her scenarie er jo også blevet diskuteret før. Hvor længe vil den indfødte europæer finde sig i at se samfundet blive islamiseret dag for dag.
Her var der så én gal mand, som desværre fik sat hele den islamkritiske fløj skakmat. Vi får det svært nu.

mette

Posted: 23 juli 2011 - 08:26 - Svar

Man kan nu læse en komplet samling af Breiviks kommentarer på document. De er skrevet af et intelligent menneske, så meget kan i hvert fald konkluderes, skønt det er helt uforståeligt, at nogen kan mene, at de er berettiget til at tage menneskeliv og så i det omfang. Han omtaler i øvrigt Fjordman, som sikkert også længe har været kendt af de norske myndigheder. Breivik er tydeligt nok ikke identisk med Fjordman.

Breivik må have vidst, at han til sidst blev fanget, hvis han ikke begik selvmord. Han kunne ikke slippe bort fra øen, så mon han ikke fremkommer med et eller andet planlagt “budskab”. Hvis han da ikke i sidste øjeblik blev bange for også selv at dø.

  Johannsen

  Posted: 23 juli 2011 - 09:26 - Svar

  Et forslag kan være på vej: Identificering og registrering af folk, der bruger højreorienterede blogs. I lyset af tragedien i Norge, så må det være i alles interesse at få belyst trusselsbilledet.

   LFPC

   Posted: 23 juli 2011 - 11:57 - Svar

   Det har jeg altid taget for givet at man gør, og det er nok en god ting at have muligheden for at kigge en persons historik igennem om nødvendigt. Om ikke andet ligger al elektronisk kommunikation sikkert lagret hos NSA i USA.

   Men … vent …. du er jo ved at shame. Det er den postuleret bedrevidende og bekymrede iagttager der løfter en advarende finger uden mindste autoritet bag, i et billigt forsøg på at skabe guilt by association.

   Ved du hvad, Johannsen, hvis du ikke er en troll der lugter blod ville det være en naturlig ting at du smøgede ærmerne op og begyndte at melde lidt klarere ud hvad din kritik egentlig går på, og hvad du selv repræsenterer. Mit umiddelbare gæt ville være at du er venstreekstremist med forbindelser til voldeligt anlagte personer, men i et moderne politisk landskab hvor selvgodhed og pænhed gennemstrømmer hele det politiske spektrum er dette på ingen måde givet – du kunne sagtens være lalle-liberal, f. eks.

   Kom nu ind i debatten, og meld klart ud hvad dine anker her går på:

   Er enhver blog i verden der på noget tidspunkt har ytret kritik af islam nu for altid shamed af en nordmands forbrydelser?

   Har vi her på Snaphanen fremført faktuelt ukorrekte oplysninger der har oppisket en stemning – jeg mindes ikke at du nogensinde har gået ind i debatten?

   Er de frafaldne muslimer som Wafa Sultan, Ibn Warraq og Sam Solomon som vi i høj grad trækker på også moralsk ansvarlige for forbrydelsen i Norge?

   Når Breitvik kalder sig kristen, betyder det så at kristendommen nu også er shamed? Mener du at mainstreamkristendom kan bruges til at legitimere denne slags terror?

   Er enhver kilde som Breitvik har brugt i sine skriverier nu også shamed – Mills, f. eks.? Hvor langt rækker shamingens logik, er det kun politiske modstandere i en aktuel samfundsdebat dette er relevant for?

   Den røde tråd her er at jeg prøver at lokke dig ud af busken og vise at du ikke bare troller og belyver, men faktisk selv står for synspunkter der kan være frugtbare i en debat.

   Jeg tror du troller og prøver at score billige points. Jeg tror ikke at du vil gå ind i debatten.

   Vis mig nu at jeg tager fejl.

    mette

    Posted: 23 juli 2011 - 12:41 -

    Mig bekendt er det en udbredt antagelse hos islamkritiske bloggere og kommentatorer, at vi er under opsyn og længe har været det. For min skyld gerne, jeg har intet at skjule.

   Bjovulf

   Posted: 23 juli 2011 - 15:15 - Svar

   Gælder det så også for alle de volds- og terrorparate autonome & andre venstretosser ude i de ekstreme cirkler, hvor du færdes, Johannsen?

   Jeg tror ikke, du vil kunne finde nogle “højreorienterede” her eller på andre almindelige blogge
   med nationale og islamkritiske holdninger, der er villige til at forsvare Breiviks vanvittige handlinger og holdninger, sådan som du åbenbart har gået og bildt dig selv ind – iblandet en solid dosis hjernevask fra
   rundkredspædagoggerne – snarere tværtimod.

   Faktisk er mange her knapt nok højreorienterede i klassisk forstand – jeg er fx. ikke! Vi tillader os såmænd bare at sætte spørgsmål ved det viselige i at tillade masseindvandring af folk med hang til islamisme og tilbagestående kultur, og som endog foragter stort set alle elementer af dansk / vestlig kultur, vore love og danskernes omgangsformer i al almindelighed. Vi ønsker således at begrænse den så meget som muligt, belært af de mange yderst bitre erfaringer med denne type “kulturberigelse”, som en flok dybt naive, uvidende og komplet uansvarlige politikere samt såkaldte eksperter og “intellektuelle” har påført os, uden nogensinde at have haft mandat til det på noget tidspunkt og helt uden nogensinde at have overvejet de meget alvorlige konsekvenser, som vi nu for alvor begynder at se tårne sig op overalt.

   Hvor mange danskes liv, tabte førlighed og ødelagte sind har venstrefløjen, de kulturradikale PK-tosser
   og deres medløbere mon ikke indirekte ansvaret for at have ofret på den salige multikulturs alter ved aldrig
   at have tænkt et eneste sekund over de meget alvorlige konsekvenser af deres endeløse selvgodhed på andres bekostning?
   Hvis vi skulle til at rende i fakkeltog for hvert af de ofre, så ville vi jo knapt nok behøve elektrisk lys i gaderne
   i København, men den slags ofre – helt almindelige danskere – bekymrer vel ikke “store” ånder som dig, vel?
   De er og var såmænd bare undværlige skakbrikker i det store godhedspil for alle jer multikulti- og PK-tosser, ikke sandt? “Hvor der handles, der spildes – og alting er jo lige godt, så det gør ikke så meget” synes jeres motto at have været.

   Det er naive fjolser som jer, der skaber folk som Breivik, Johannsen –
   se dig selv i et spejl og skam dig!

Svinet, hunden og aben.

Posted: 23 juli 2011 - 08:27 - Svar

#Ciska

“Hver eneste gang man vil diskutere islam, indvandring m.m, vil man få smidt Utøya-morderen i hovedet.”

Så smider du bare en nyheds update i hovedet på dem:

2011.07.22 (Makhachkala, Dagestan) – Islamic radicals murder two “non-believers” in a shooting attack.
2011.07.20 (Kandahar, Afghanistan) – Mujahideen attack a government building, killing at least three guards.
2011.07.20 (Aden, Yemen) – A British businessman is killed in a targeted car bombing.
2011.07.19 (Landi Kotal, Pakistan) – Islamic militants lob mortars into a town, injuring nine children playing cricket.
2011.07.19 (Charkhel, Pakistan) – Religious radicals kill two hostages, burning a student and shooting the other civilian to death.
2011.07.19 (Pattani, Thailand) – Islamists bomb a group of men trying to protect teachers, killing two of the guards.

Menig 442

Posted: 23 juli 2011 - 09:30 - Svar

Det er selvfølgelig en sorgens dag for ofrene og deres pårørende.
Vil der ske det, at multikulturens apologeter stiller sig dette kritiske spørgsmål: “hvad har vi gjort forkert, som kan afstedkomme et sådan had og vrede og hvad kan vi gøre for at forhindre en gentagelse?”
Jeg tror, at man i stedet går på heksejagt.

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 09:35 - Svar

Mette
Hans budskab er ikke svært at forstå. Han citerer jo ganske relevant Mills: One person with a belief is equal to a force of 99 who have only interests. Hvis han er så smart som du siger (jeg kan ikke åbne linket fra Document) lader han det blive ved det. Holder han længere, programmatiske taler, er det for let for magthaverne at få ham til at fremstå som sindssyg.

Og ligesom f.eks. det berømte Jefferson-citat om at frihedens træ fra tid til anden skal gødes med blodet fra patrioter og tyranner, så er det jo den slags citater der normalt vækker genlyd her på siden, og det lyder da også skidegodt at sige det. Men når nogen rent faktisk handler på disse højtragende sentenser, flyver tudekiksene een om ørerne, nu skal der lige pludselig ikke kæmpes længere, men snakkes. Hvem skulle have troet at der var så mange skabs-appeasere her i dette forum?

Anders Behring Breivik er en appelsin i turbanen på alle kontra-jihadisterne rundt omkring ved de mange keyboards. Nu har de endelig noget at true med… øh, advare imod. Og der bliver nok næppe lavet noget kast-sko-efter-Siv-spil i den nærmeste fremtid. Som torr skriver ovenfor: Jeg har forøvrig aldri sett statsminister Stoltenberg og justisminister Storberget så redde og ukomfortable som idag.

P.S. Jeg tager naturligvis afstand fra enhver form for vold. Det må I gerne meddele jeres venner i PET.

  mette

  Posted: 23 juli 2011 - 10:11 - Svar

  Erling

  Nu er jeg jo en af dem, der rent faktik har læst John Stuart Mill og hver dag har ham stående på hylden her mindre en to meter fra mig. Jeg kan derfor bevidne, at den mand har megen blidhed og meget forståelse for de undertrykte i sig.

  Elsa Gress har skevet forordet til min udgave af Stuart Mills “Om friheden” og indleder med ordene:

  “Om retten til at være forskellig, modsat pligten til at være ens, handler John Stuart Mills “Om friheden” […] “Om friheden” hører også hjemme i den store europæiske tradition for samfundskritik”

  John Stuart Mille havde ikke fantasi til at forestille sig, hvad der sker i Europa i dag. I indledningen skriver han:

  “For en nation har ikke behov for at beskytte sig mod sin egen vilje, en nation risikerer ikke at misbruge sin magt mod sig selv. Hvis herskerne havde et reelt ansvar over for folket og med øjeblikkeligt varsel kunne fjernes, kunne folket tillade sig at give dem al magten, for så bestemte det jo selv, hvordan den skulle bruges.”

  Senere i indledningen lyder det:

  “Derimod præges moralbegreberne i samfund, hvor den hidtil herskende klasse er på retur eller i alle tilfælde ikke længere nyder folkets beundring , snarere af en folkelig utålmodighed efter at knuse den herskende klasses selvtillid”.

  Det mener jeg er aktuelt, den herskende norske klasses selvtillid er tydeligt rystet.

  Lad mig tage et eksempel på, hvordan den herskende klasse i Norge på det seneste ikke alene har trådt på manges følelser men også danset krigsdans på dem. På Stiklestad, som er et sted, der er umådelig symbolsk for nationalt sindede nordmænd, har man planer om at bygge et center, hvor der skal bedrives den nok så omtalte dialog med islam. Det ville svare til, hvis man i Danmark opførte et dialogcenter på Dybbøl banke eller i de nye glasbure ved Jellingestenene. Hvis man mener at kunne træde så taktløst, er man ikke uden ansvar for en modreaktion.

  Det ligger mig imidlertid fjernt at hovere. Dette er efter min mening en sørgedag, flagene er på halv stang i Norge, og jeg har den dybeste medlidenhed med alle, der er personligt ramt af denne tragedie.

   Erling

   Posted: 23 juli 2011 - 10:44 - Svar

   Derimod præges moralbegreberne i samfund, hvor den hidtil herskende klasse er på retur eller i alle tilfælde ikke længere nyder folkets beundring , snarere af en folkelig utålmodighed efter at knuse den herskende klasses selvtillid.

   Glimrende citat. Jeg har John Stuart Mills (ikke ‘Mill’ eller ‘Mille’) et par milimeter fra mine fingerspidser:

   The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself.

   og

   Indeed the dictum that truth always triumphs over persecution, is one of those pleasant falsehoods which men repeat after one another till they pass into common places, but which all experience refutes.

   og

   The only purpose for which power can be rightfully exercised over any member of a civilized community, against his will, is to prevent harm to others. His own good, either physical or moral, is not sufficient warrant.

   Jeg har også læst Mills engang, men som Tim Lehrer sagde: Når beskeden er modtaget, læg røret. John Stuart Mills er ligesom Spinoza, David Hume og Rousseau blevet en så integreret del af den vestlige kulturarv, at deres citater i dag virker som selvindlysende sandheder. Mills læser man af kulturhistorisk interesse, ikke for at lære noget.

   Hvis man mener at kunne træde så taktløst, er man ikke uden ansvar for en modreaktion.

   Jamen så er vi jo enige. Bortset fra at du tager afstand fra folk der modreagerer.

   Dette er efter min mening en sørgedag, flagene er på halv stang i Norge, og jeg har den dybeste medlidenhed med alle, der er personligt ramt af denne tragedie.

   Hvad har det med noget som helst at gøre? Skal revolutionen aflyses, bare fordi nogle multi-kulti-enablers smager deres egen medicin? Når Stoltenberg er bange, er det jo fordi Anders Breivik er en trussel mod ham og hans medløbere, hvor islamisk terror kun truer folk som Westergaard og Vilks eller folk der er så røvfattige at de bliver nødt til at køre med tog. Indtil i dag har han jo ikke haft grund til at bekymre sig om multi-kulti-blowback., men nu kommer – for nu at holde os til anglicismerne – the chickens home to roost.

   Det siges, at udsigten til snarlig død skulle skærpe den analytiske sans. Lad os håbe at der er nogle politikere, der begynder at føle varmen fra Nagasaki. Som Al Pacino siger i The Devil’s Advocate: You remember we talked about this, Kevin? Pressure! Take a big whiff!

   P.S. Jeg tager naturligvis afstand fra enhver form for vold.

  thomas prange

  Posted: 24 juli 2011 - 09:16 - Svar

  Hej Erling,

  Har du lyst til at stå frem med dine holdninger på TV 2?

  mvh

  Thomas Prange
  thpr@tv2.dk

Ole Burde

Posted: 23 juli 2011 - 10:50 - Svar

Erling
Breivik har sandsynligvis gjort mere skade for den islaamkritske sag end nogen anden enkeltperson . Det er vaerd at investere en stor maengde tid og energi for at findeud af hvad der helt noejagtig skete med manden , hvornaar og hvorfor.
Manden har muligvis vaeret klinisk sindsyg .Hvorfor angribe sine egne landsmaend ? Hele ideen ved en NATION er at man staar sammen , ogsa med de individder som man kan vaere MEGET uenige med.
Jeg forstaar udmaerket Erlings synspunkt , at Islaam sag er blevet effektivt hjulpet af at der altid er en TRUSSEL i baghaaden , eller det som ma ogsaa har kaldt “the good cop -bad cop routine” . Problemet er bare at der her er overskredet en kulturel graense som bringer os fuldstaendig uden for det som vi proever at forsvare , og DEFOR vil denne terroraktion goere langt mere skade end den gavn som Erling ganske rigtigt har beskrvet .
I Israel har dervaeret et par tilfaelde som minder lidt om Breivik-afaeren . En bosaetter ved navn Goldstein massakrede helt alene et stort antal muslimer i en omstridt “hellig hule” , og en “hoejreekstremist”ved navn yigal amir draebte Israels maaske mest imponerende statsmand (manden som planlagde og tog beslutningen om 6-dageskrigen)
I begge disse tilfaelde har aktioneren vaeret en politisk katasrofe for hoejrefloejen , som det har taget 10-15 aar at “rulle tilbage”.
Man behoever derfoer IKKE at vaere en naiv og eller forskraekket “keyboard” fighter for at foele afsky for Breivik .
Hvis bare min tidsmaskine virkede lidt bedere sku’ jeg gerne personligt ha’ vredet halsen om paa ham , fjolset.
Som sagt , et deprimerende NEDERLAG for hoerefloejen . Vi blibver noedt til at smoeje aermerne op , bide taenderne sammen og anstrenge os for at blive BEDRE til det vi goer .

  Erling

  Posted: 23 juli 2011 - 11:16 - Svar

  Hvorfor angribe sine egne landsmaend ?

  Fordi de er landsforrædere. Islamisterne har en legitim grund til at kæmpe. Jeg tror tidligere jeg har skrevet her på sitet, at så længe vi bomber deres brødre, sidder de på den moralske høje hest. De har jo ingen forpligtelser overfor vestlige kuffar-samfund, så at bombe islamister er som at bombe soldaterne i skyttegravene ved Verdun. De skyldige er ikke soldaterne, men politikerne. Anders Breivik har rettet sit gevær i den rigtige retning.

  Problemet er bare at der her er overskredet en kulturel graense som bringer os fuldstaendig uden for det som vi proever at forsvare.

  Er vi i krig, eller er vi ikke i krig? Jeg synes nok jeg mindes at der er fremsat nogle ganske bastante udsagn desangående her på siden.

  Kulturelle normer gælder ikke for fjender og landsforrædere og staten har i øvrigt ikke problemer med selv at slå uskyldige ihjel. Det er derfor vi ikke har noget imod at der ryger nogle kvinder og børn i Afghanistan. Vores kulturelt betingede modstand mod mord, gælder kun i fredstid.

  Vi blibver noedt til at smoeje aermerne op , bide taenderne sammen og anstrenge os for at blive BEDRE til det vi goer .

  Vi skal blive bedre til at snakke om revolutionen?

  Hvis bare min tidsmaskine virkede lidt bedere sku’ jeg gerne personligt ha’ vredet halsen om paa ham , fjolset.

  That's more like it! Ecrazés l'Infame.

   LFPC

   Posted: 23 juli 2011 - 12:25 - Svar

   Jeg vil ikke her citere det du skriver i linje fem, for realiteten i dagens kulturkonflikt er at nogen kunne citere mig for at sige dette. Der er et legendarisk fortilfælde for noget lignende i en shamingpost om Uriasposten. Det er så langt ude, og jeg kunne godt overveje den mulighed at du er agent provocateur.

   Ikke bare er det uhyrligt og ekstremt dårlig situationsfornemmelse at placere skyld på denne måde. Det er også himmelråbende dumt. Som jeg har skrevet et utal af gange her og på Urias er problemerne langt dybere liggende end den populære myte om politikernes forræderi. Newsflash: Disse politikere er folkevalgte. Der er ikke foregået valgsvindel. Det vi er oppe imod er i sidste ende ikke onde politikere der har kuppet nogen, men den værdirelativisme og det kulturelle selvhad der er blevet noget taget-for-givet. Politikerne er bare symptomet på denne udvikling, hvis årsager jeg ikke skal gøre mig klog på, men det er jo dette tema vi kredser om i blogs som denne.

   Jo, vi bruger vrede ord om grotesk virkelighedsresistente og manipulerende politikere som Zenia Stampe og Linda Kristiansen, men jeg vil påstå at vi på vores side af kulturkløften er langt mere bevidste om at de er den synlige manifestation af noget der ikke findes nemme løsninger, eller formentlig nogen løsninger, på, end de er på den anden side med deres primitive opfattelse af DF som primus motor for alt ondt.

   Det siger sig selv at vanvittige massakrer ikke bringer almindelige gammeldags dyder tilbage på dagsordenen, eller får europæiske kvinder til at sprøjte babyer ud på samlebånd, hvilket jo er en forudsætning for overhovedet at have politiske visioner om fremtiden.

    Axel

    Posted: 23 juli 2011 - 13:29 -

    Vel talt.

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 14:03 -

    Jeg vil ikke her citere det du skriver i linje fem, for realiteten i dagens kulturkonflikt er at nogen kunne citere mig for at sige dette.

    Fornuftigt nok. Jeg sympatiserer endda. Men så er det jo godt at man har et kobbel tamme blodhunde, der kan sætte tingene på spidsen for een, udtale de usagte konklusioner, sådan som det til dagligt sker her, under linien.

    Klassisk politisk græsrodsstrategi: lad fjolserne gå forrest. Jeg gider ikke scrolle gennem back issues, men vi er jo begge to godt klar over hvad jeg mener, når jeg skriver at der normalt diskuteres i et helt andet, blodtørstigt tonefald her på stedet.

    Newsflash: Disse politikere er folkevalgte. Der er ikke foregået valgsvindel.

    Og folket har valgt at blive koloniseret af muslimer? Hvem er det lige, der ligger under for populære myter? Valgsvindel kan foranstaltes på flere måder. At demokrati så er det mindst ringe er en anden sag. Det rokker ikke ved, at folket ikke har nogen inflydelse på den førte politik – i hvert fald ikke når det gælder vigtige emner som f.eks. EU, udenrigspolitik eller immigration.

    Jeg kunne godt overveje den mulighed at du er agent provocateur.

    Også fornuftigt nok. Men jeg er bare en harmløs trold. Jeg synes det er skideskægt at udstille hulheden i folks uforpligtende hygge-had.

    Jeg vil påstå at vi på vores side af kulturkløften er langt mere bevidste om at de er den synlige manifestation af noget der ikke findes nemme løsninger, eller formentlig nogen løsninger, på, end de er på den anden side med deres primitive opfattelse af DF som primus motor for alt ondt.

    Og Politiken vil sikkert påstå noget andet.

    Jeg læser Snaphanen regelmæssigt, og bortset fra fyldstof som det fra the Daily Hail, er det en førsteklasses blog, I har fået skruet sammen. Tak for det. Også en stor cadeau for at jeg får lov til at trolle jeres debatforum ucensureret. Det er, i min erfaring, en ret unik tilgang til ytringsfrihed, desværre.

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 14:12 -

    men vi er jo begge to godt klar over hvad jeg mener, når jeg skriver at der normalt diskuteres i et helt andet, blodtørstigt tonefald her på stedet“.

    Nej, jeg er ikke klar over hvad du mener. Vi får tit ord for at vores debat er en salon. Care to elaborate?

    Du lyver lodret når du taler om “usagte konklusioner”. Lige nu handler det om den menneskelige tragedie (som DU bagatelliserer, ikke vi), men der er intet udkomme af Breiviks forbrydelse der gavner nogen som helst demokratisk sindede mennesker. Når du svinger dig op til så grov tilsvining må du også kunne udrede hvordan massakren kan føre til noget vi har været fortalere for.

    Kan du ikke det taler det for at dine forvirrede indlæg udspringer af agent provocateur-virksomhed.

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 15:06 -

    Sorry. Lad mig moderere mit ordvalg lidt. Slet ‘blodtørstigt’ og indsæt ‘radikal’. I etableret, dansk politisk sammenhæng er Snaphanen en radikal blog og kommentarerne under linien er endnu mere radikale. Fjordmand er en radikal blogger, de fleste af dem i linker til, ligger langt til højre for noget, der er at finde i det danske folketing.

    Du lyver lodret når du taler om “usagte konklusioner”.
    (Hvordan kan jeg det, hvis de er usagte?)

    Jeres budskab er, at muslimer ikke kan integreres. I har ikke (så vidt jeg ved) på noget tidspunkt selv leveret et bud på, hvad konklusionen er. Jeres læsere gør det jævligt og konklusionen er sjældent mere dialog.

    Når du svinger dig op til så grov tilsvining må du også kunne udrede hvordan massakren kan føre til noget vi har været fortalere for.

    Undskyld mig, men var det ikke Snaphanen, der citerede et par af Machiavelli’s aforismer for nylig? Hvordan er det nu, alt det der med at være elsket, hadet og frygtet?

    Breivik vil selvfølgelig ikke stoppe de politikere der har adgang til sikkerhedsvagter på skatteborgernes regning, men en masse småfisk som Linda Kristensen vil i fremtiden tænke sig om to gange. Det havde selvfølgelig været bedre, hvis Breivik havde fået ram på nogle flere ministre og nogle færre børn, men en Komsomol-agent er en Komsomol-agent.

    Ti af Breivik’s slags, og de Radikale ville ikke have flere medlemmer.

    (Gosh, de sender mig til Guantanamo)

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 15:15 -

    I etableret, dansk politisk sammenhæng er Snaphanen en radikal blog …

    Sorry, det var en smutter. Som I selv siger rapporterer I bare, men jeres redaktionelle smag er radikal.

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 15:36 -

    I etableret, dansk politisk sammenhæng er Snaphanen en radikal blog og kommentarerne under linien er endnu mere radikale“.

    Det er lige til at lukke op og skide på. Som jeg har skrevet utallige gange er det politiske spektrum i de sidste 20 års tid forskudt langt mod venstre. Traditionel Ninn Hansen’sk borgerlighed ligger iflg. de pæne og anstændige du refererer til langt ude i det højreekstreme. Og? Skulle jeg og andre holde mund af den grund, eller skulle vi ytre os om det der optager os, og insistere på at vi står for helt traditionelle mainstreamværdier som er blevet retorisk marginaliserede?

    Du lyver lodret når du taler om “usagte konklusioner”.
    (Hvordan kan jeg det, hvis de er usagte?)

    Du lyver netop fordi du mener at kende disse usagte konklusioner, som du jo mener at læserne formulerer for os. Det er så langt ude at jeg snart må bede dig om at put up or shut up. Kig på virkeligheden lige nu: Hvordan kan dette udkomme gavne noget som helst vi har talt for? Hvordan kan det undgå at skade alt, bl. a. vores insisteren på at stå for traditionelle vestlige frihedsrettigheder?

    Jeres budskab er, at muslimer ikke kan integreres“.

    Ikke helt ved siden af, men du misser pointen: Vi bringer dokumentation for dette, dokumentation som er så godt som fraværende i mediernes journalistiske stof. Det betyder ikke at vi ønsker det skal være sådan, eller at vi ikke vil lytte til faktuel debunking. Gå ind i debatten og forhold dig til emnet fra et faktuelt udgangspunkt. Al snak om tone og anstændighed er helt irrelevant her, og vil også være det fremover. Det massive angreb på blogverdenen der formentlig venter vil ikke forholde sig til fremlagt dokumentation, men vil udelukkende handle om motivtilskrivninger og skjulte mål.

    I har ikke (så vidt jeg ved) på noget tidspunkt selv leveret et bud på, hvad konklusionen er“.

    Det er ved at blive en floskel, men det er sandt: Jeg har utallige gange skrevet at jeg ikke tror at der findes nogle løsninger, og at det er historiens hjul der drejer væk fra os. Løsninger ville først og fremmest handle om at genfinde troen på vestlige værdier, og aflæggelse af den refleksmæssige kulturrelativisme, OG om at kvinderne i Europa skal føde flere børn. Alt det tekniske ift. islamisering er sekundært, men det ville selvfølgelig handle om helt andre boller på suppen f. eks. mht. udvisning og klassificering af former for religiøs ortodoksi som subversiv propaganda. Hvis du kigger efter går jeg ikke så meget op i dette, fordi det ER sekundært, men selvfølgelig kunne problemerne tackles af demokratisk valgte mainstreampolitiske regeringer, hvis blot vores rettigheder fik (selvfølgelig) forrang.

    Men dette primære jeg ser som problemet (og det har jeg altså OGSÅ skrevet utallige gange) kan vi som menige debattører selvfølgelig intet stille op ift. Vi kan ikke rejse en begejstring for tarditionelle dyder, eller formå kvinderne til at føde mange flere børn – vi er ikke indbildske. Når jeg skriver her er det ene og alene fordi jeg har en masse harme jeg gerne vil af med, og at jeg ikke vil have det siddende på mig at jeg bare forholdt mig passivt under afviklingen af vores samfund. Kan man så med information der sætter kognitiv dissonans i gang hos nogen være med til at puffe dem ud af selvbedraget om multikulturens lyksaligheder, er det jo en god sidegevinst. Men det er slet, slet ikke her bevægelserne sker. Og en formulering jeg også har brugt mange gange er at udviklingen mht. multikultur kører efter sin egen indre dynamik. Vi sætter bare ord på det.

    Det ville klæde dig at formulere dig uden retoriske games. Du har flere gange skrevet noget der lød som sympati med Breivik, men jeg aner egentlig ikke om det bare er en rolle du går ind i.

    Hvad jeg slet ikke gider lægge blog til i længden er ondsindede motivtilskrivninger fra din side.

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 16:11 -

    Hvordan kan dette udkomme gavne noget som helst vi har talt for? Hvordan kan det undgå at skade alt, bl. a. vores insisteren på at stå for traditionelle vestlige frihedsrettigheder?

    Traditionelle vestlige frihedsrettigheder taber, ja. Men det har de jo gjort de sidste 50 år. Føromtalte PET kan jo med et klik på musen fremtrylle en sagsmappe på enhver af jeres læsere, der ville få STASI til at blegne af misundelse.

    Men nu handler det ikke om frihedsrettigheder, men om frihed. De sidste 30-40 år har Europa været under angreb fra islam, og forrædere i det europæiske kulturetablissement har ikke blot stiltiende set til, men aktivt jublet om kap med de muslimer, der jublede 9/11. Er det en storyline der lyder bekendt?

    “Jeres budskab er, at muslimer ikke kan integreres“.

    Ikke helt ved siden af, men du misser pointen: Vi bringer dokumentation for dette, dokumentation som er så godt som fraværende i mediernes journalistiske stof.

    Det er derfor, jeg læser Snaphanen. Et nødvendigt korrektiv. Og jeg siger heller ikke at man har pligt til at komme med en løsning, fordi man påpeger et problem. Men det ændrer ikke på, at der er masser af problemløseren under linien.

    Løsninger ville først og fremmest handle om at genfinde troen på vestlige værdier, og aflæggelse af den refleksmæssige kulturrelativisme

    Og hvordan er ovenstående sætning mere indholdsmættet end: “Løsninger ville først og fremmest handle om at genfinde troen på fællesmenneskelige værdier, og aflæggelse af den refleksmæssige kulturchauivisme”

    Alt det tekniske ift. islamisering er sekundært, men det ville selvfølgelig handle om helt andre boller på suppen f. eks. mht. udvisning og subversiv propaganda.

    Subversiv propaganda? Betyder det at jeg skal smides ud?

    Hvis du kigger efter går jeg ikke så meget op i dette, fordi det ER sekundært, men selvfølgelig kunne problemerne tackles af demokratisk valgte mainstreampolitiske regeringer, hvis blot vores rettigheder fik (selvfølgelig) forrang.

    Så det er sekundært at diskutere hvordan problemerne skal løses? I så fald er der vist ingen tvivl om, at vores folkevalgte ville kunne leve op til opgaven, nej. Hvis vores rettigheder (?) fik forrang, selvfølgelig.

    Når jeg skriver her er det ene og alene fordi jeg har en masse harme jeg gerne vil af med…

    Det er okay. Sådan er vi mange der har det. (Beklager, jeg sagde jo at jeg var troll.)

    og at jeg ikke vil have det siddende på mig at jeg bare forholdt mig passivt under afviklingen af vores samfund.

    En anden grund til at jeg læser Snaphanen. Det er nemt nok at være spydig. Men sådan følte Anders Breivik garanteret også.

    Det ville klæde dig at formulere dig uden retoriske games. Du har flere gange skrevet noget der lød som sympati med Breivik, men jeg aner egentlig ikke om det bare er en rolle du går ind i.

    Hvorvidt jeg mener det jeg siger eller ej, burde være irrelevant, jeg poster som sagt for sjov, men det er ikke mig, der kører retoriske games. Jeg rapporterer ligesom I gør. Jeg har hverken sym- eller antipati for Breivik, jeg snakker bare om strategi. Som udgangspunkt har folk der myrder børn ikke nogen stor stjerne hos mig, men omvendt mener jeg som Hitler, Churchill, Roosevelt og Stalin, at alt er tilladt i fædrelandets tjenste.

    mette

    Posted: 23 juli 2011 - 16:32 -

    “The lady doth protest too much, methinks.”, skrev Erling, men forstår han elizabethansk?

    Næppe, for der er ikke tale om en protest, det er en senere tids betydning af ordet. Men hvis Erling er klar over, at affirm på nutids engelsk er det rette ord i den sammenhæng, har han da ganske ret i, at LFPC ligesom Gertrud forholder sig skeptisk overfor de store armbevægelser, som Erling og andre optræder med på scenen.

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 16:39 -

    @Mette
    Jeg bad selv om at få kommentaren slettet fordi jeg synes den var lige smart nok, men min request ligger nok i een eller anden kø.

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 16:46 -

    Traditionelle vestlige frihedsrettigheder taber, ja. Men det har de jo gjort de sidste 50 år. Føromtalte PET kan jo med et klik på musen fremtrylle en sagsmappe på enhver af jeres læsere, der ville få STASI til at blegne af misundelse“.

    To udsagn som jeg ikke aner hvordan hænger sammen. Du har stadig ikke svaret på hvordan Breiviks forbrydelse skulle kunne føre os væk fra denne udvikling, i vores optik som du mener at kende. Jeg gætter på at denne udeladelse bliver en af elefanterne i rummet i den kommende tid: Der er bare ikke nogen indre logik der vil kunne føre til noget der kan kaldes godt, og man vil ureflekteret tilskrive folk en sympati for noget der er ren nihilisme, og ikke tjener en politisk sag.

    De sidste 30-40 år har Europa været under angreb fra islam, og forrædere i det europæiske kulturetablissement har ikke blot stiltiende set til, men aktivt jublet om kap med de muslimer, der jublede 9/11. Er det en storyline der lyder bekendt?

    Du er velkommen til at gå ind i debatten og forholde dig til de indlæg vi citerer fra og kommenterer på. I stedet for at prøve at shame ved at associere med en loony der brugte lignende retorik – som ikke hænger logisk sammen med udåden, som jeg lige skrev.

    Og jeg siger heller ikke at man har pligt til at komme med en løsning, fordi man påpeger et problem. Men det ændrer ikke på, at der er masser af problemløseren under linien“.

    Lige før skrev du at vi faktisk havde ‘løsninger’ som vores læsere formulerede uforblommet. Kan du bestemme dig?

    Og hvordan er ovenstående sætning mere indholdsmættet end: “Løsninger ville først og fremmest handle om at genfinde troen på fællesmenneskelige værdier, og aflæggelse af den refleksmæssige kulturchauivisme””.

    Har jeg sagt at den var mere indholdsmættet? Men dit udgangspunkt om kulturchauvinisme er latterligt i en tid der er gennemsyret af apologi og relativisme.

    Så det er sekundært at diskutere hvordan problemerne skal løses? I så fald er der vist ingen tvivl om, at vores folkevalgte ville kunne leve op til opgaven, nej. Hvis vores rettigheder (?) fik forrang, selvfølgelig“.

    Du manipulerer. Pointen er, at det er omsonst at diskutere f. eks. udvisninger i strid med menneskerettighederne, når der ikke engang er enighed om at vi befinder os på en glidebane der kræver rettidig indgriben. Mit fokus ligger på at dokumentere problemets eksistens i min lille niche her.

    En anden grund til at jeg læser Snaphanen. Det er nemt nok at være spydig. Men sådan følte Anders Breivik garanteret også“.

    Du leger med det infame.

    Erling

    Posted: 23 juli 2011 - 17:02 -

    Du har stadig ikke svaret på hvordan Breiviks forbrydelse skulle kunne føre os væk fra denne udvikling…

    Hvem var det nu af os to, der var agent provocateur? Jeg har skrevet nok om den sag til at skaffe mig en strafferetssag på halsen. Du har ikke skrevet noget som helst.

    “Og jeg siger heller ikke at man har pligt til at komme med en løsning, fordi man påpeger et problem. Men det ændrer ikke på, at der er masser af problemløseren under linien“.

    Lige før skrev du at vi faktisk havde ‘løsninger’ som vores læsere formulerede uforblommet. Kan du bestemme dig?

    Jeg sagde ikke at I havde løsninger, tvært imod sagde jeg at I overlod de smudsige detaljer til læserne. For the record: Efter min bedste overbevisning, har ingen juridisk ansvarlig person med forbindelse til Snaphanen.dk sagt noget, der er i strid med dansk straffelov.

    …apologi og relativisme…

    Tsk, tsk, tsk….

    Du leger med det infame.

    If the shoe fits…

   Erling

   Posted: 23 juli 2011 - 16:43 - Svar

   …og Mette, det er dig der ikke er helt au fait med din Shakespeare. “Protest” betyder (inter alia) forsvarstale.

    mette

    Posted: 23 juli 2011 - 18:45 -

    Nej, Gertrud taler om, at man ikke skal love for meget.

    anonym

    Posted: 23 juli 2011 - 20:50 -

    @ erling

    Som du selv skriver kan det være sjovt at være den spydige, men for at vi andre også kan få lidt ud af det, kunne det jo være “sjovt” hvis du også selv kort – når nu du er dukket op som trold af en æske – redegjorde for dine positioner;
    – hvem stemmer du på
    – hvordan forholder du dig til islam
    – hvor begejstret er du for multikulturalismen og masseindvandringens kulturberigelse

    Indtil videre er der ikke rigtigt nogen der bliver klogere på noget. Det er for billigt blot at dukke op og stille lidt spørgsmål med grove antydninger hist og her.

Prudentius

Posted: 23 juli 2011 - 11:01 - Svar

Sikke dog et slagteri.

80 mennesker, måske mere, mange skudt af ham på klods hold.

Savlende vanvid!

  Erling

  Posted: 23 juli 2011 - 11:29 - Svar

  Savlende vanvid!

  Ja, fuldkomment uforståeligt. Ingen rationel forklaring på hans handlinger lader sig udgrunde.

  Zenia Stampe kunne ikke have sagt det bedre.

mette

Posted: 23 juli 2011 - 11:16 - Svar

Erling, du kan ikke udlede af mine ord, at jeg tager afstand fra at modreagere, og det har jeg nu gjort i mange år, men der er grænser for, hvad jeg vil heppe på, og en massakre på børn og unge mennesker hører ikke til i den kategori. Mange forældre bliver sikkert heller aldrig sig selv igen.

Hvad der er sket, er makabert, og jeg insisterer på, at hvis man taber sin medmenneskelighed, har man alligevel tabt alt. Jeg ønsker ikke at ende i den grøft.

Tak Ole Burde.

mette

Posted: 23 juli 2011 - 11:20 - Svar

p.s. Og så vil jeg lige gøre opmærksom på, at mange af de islamkritiske i bund og grund er socialdemokrater, som føler sig trådt på af deres egne, og at jeg ikke i min vildeste fantasi kan forestille mig, at de nogensinde har ønsket, at norske socialdemokrater skulle miste deres børn. Det skete ligger milevidt udenfor normalområdet.

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 11:33 - Svar

Hvad der er sket, er makabert, og jeg insisterer på, at hvis man taber sin medmenneskelighed, har man alligevel tabt alt. Jeg ønsker ikke at ende i den grøft.

Den grøft placerede du dig selv i, da du valgte at blive fast bidragyder til Snaphanen. Medmenneskelighed handler om empati. Har du empati for de islamister, der vælger at kæmpe med de våben de nu engang har til deres rådighed?

En eller anden Hamas-fætter blev engang spurgt om, hvorfor Hamas sprængte kvinder og børn i luften ved selvmordsterror. “Vi ville også foretrække at gøre det med kamphelikoptere, men vi har desværre ikke nogen.”

  mette

  Posted: 23 juli 2011 - 11:47 - Svar

  Erling, jeg synes, at du skulle prøve at sætte dig ind i, hvad ordet empati betyder, for det har du helt misforstået. Det er i øvrigt meget almindeligt. Prøv wikipedia.

  Du har åbenbart heller ikke fattet, at liberale synspunkter som f.eks. Stuart Mills altid har den underliggende præmis, at man må tage ansvar for sine handlinger. Så hvis Breivk har forstået det, hvilket noget tyder på, vil han sikkert komme med en eller anden syg forklaring, der er ment som retfærdiggørelse af hans handlinger.

  Jeg har valgt at skrive på Snaphanen, fordi det er et af de steder, hvor man hurtigt kan gøre det, og hvor det er acceptabelt at have andre meninger end dem, der luftes i MSM. Jeg mangler ikke vidnesbyrd om, at jeg tit har været på tværs af andre, også her, netop fordi jeg har de liberale synspunkter lige under huden og altid reagerer ud fra dem. Desuden skriver jeg læserbreve fra tid til anden og har ikke svært ved at få dem optaget. Der ligger flere hadetråde om mig ude i cyberspace, og de hadende repræsenterer hele det politiske spektrum.

Boel Tammes

Posted: 23 juli 2011 - 11:35 - Svar

Breiviks massemord er et udtryk for vanvid og den rene og skære psykopati. Andet er der ikke at sige til det. Massakren har desuden ødelagt ufatteligt meget arbejde for alle, der stiller sig kritisk til det mulitikulturelle samfunds velsignelser. Erlings bemærkninger om, at “vold er den ultimative valuta i politik”, og han forsikringer om, at han selv personligt “tager naturligvis afstand fra enhver form for vold. HÆ HÆ …” er det sidste, der er brug for. Infantilt og umodent pjat!!

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 11:35 - Svar

Piben skal nok få en anden lyd. Om tredive år lever vi som israelerne, bag sikkerhedshegn og kontrolposter. Så får vi se, hvor langt din medmenneskelighed rækker.

Mackety

Posted: 23 juli 2011 - 12:06 - Svar

Det der er sket i Oslo og på Utøya er en katastrofe for alle tænkende mennesker, omend Erling muligvis ser anderledes på det?

Først og fremmest fordi en masse mennesker er døde – dernæst fordi det der er sket, vil være den perfekte anledning for rødfascister i hele Europa til at accelerere nedmonteringen af demokratiet. For det tredje fordi multikulten vil se det som en anledning til at accelerere afskaffelsen af nationalstaten.

Disse tre ting hænger sammen. Nationalstaten og demokratiet hænger sammen – afskaffer du nationalstaten er der høj sandsynlighed for at du også afskaffer demokratiet. Slår du dusinvis af mennesker ihjel, vil magtgale politikere altid se det som en chance for at få endnu mere magt.

Det er noget pis, det der er sket i Oslo. Det er ufatteligt deprimerende!

Havde det så for fanden bare været Al Qaeda eller en anden tilsvarende gruppe, så kunne der måske være kommet noget positivt ud af det – men dette rod – alle de døde mennesker bare fordi en psykopat ønskede at fremskynde en borgerkrig, der desværre ikke virker som et usandsynligt fremtidsscenarie.

Hvordan Erling eller nogen anden kan se det der er sket som noget positivt, fatter jeg ikke.

Lad os håbe, at noget lignende aldrig sker i Danmark. Det er jo trods alt derfor, vi er imod islamiseringen af det offentlige rum – fordi vi netop IKKE ønsker den slags tilstande.

Lavard

Posted: 23 juli 2011 - 12:08 - Svar

Zionister er koldblodige mennesker.

http://blog.balder.org/?p=1241

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 12:11 - Svar

“Mor, jeg er vildt forarget over at USA er sådan nogle imperialist-svin, så jeg har meldt mig ind i Radikal Ungdom. Der er landslejr i næste måned, og…”

Not.

Ole P

Posted: 23 juli 2011 - 12:17 - Svar

Hold op med at reagere på Erling. Han er en klassisk “troll”, der blot er ude på, at provokere svar frem. Lad ikke ham afspore en ordentlig og interessant debat om, hvad der er sket.

JacobCete

Posted: 23 juli 2011 - 12:21 - Svar

Det store forskel er (forhåbentlig) at dette er een mands gerning, hvorimod muslimernes
terror er med store organisationer som Al-Qaeda og med Saudi Arabien som finansiel backup!

Prøv at sammenligne det med en enkelt galgning, som køber våben og kunstgødning!

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 12:24 - Svar

Mackety
Jeg prøver bare at udlede konsekvensen af al den macho-retorik, siden her normalt flyder over med. Anders Breivik er ‘one of us’, som Conrad siger, forskellen er at han har tro, ikke kun interesse. Og det er derfor der går 99 af din slags på een af Breitviks slags.

Havde det så for fanden bare været Al Qaeda eller en anden tilsvarende gruppe…

Jeg tror det siger alt om din medfølelse for ofrene, men…

…alle de døde mennesker bare fordi en psykopat ønskede at fremskynde en borgerkrig, der desværre ikke virker som et usandsynligt fremtidsscenarie.

…borgerkrigen ER her jo allerede, hvis man skal tro Snaphanens panel. Det er kun de hjernedøde Politiken-narkomaner der ikke har fattet det, ikke sandt?

  Bjovulf

  Posted: 23 juli 2011 - 13:02 - Svar

  Du er godt nok langt ude i hampen, Erling 😉

mette

Posted: 23 juli 2011 - 12:29 - Svar

http://politiken.dk/udland/ECE1343461/formodet-gerningsmand-er-staerkt -nationalistisk/

Politiken har travlt på den der særligt infame radikale måde. At tænke sig, at Breivik er både kristen, direktør, frimurer, våbenejer, nationalist og kommenterer på document.no. Jeg forestiller mig, at Zenia Stampe og Lone Dybkjær er gået i permanent orgasme af lutter fryd.

Og så citerer man ellers et indlæg, som der findes tilsvarende tusinder af i hele den vestlige verden, de vælter ind hver dag. Hvorfor mon? Hvad vil man gøre med alle disse mennesker, der ikke passer ind i det radikale mønstersamfund? Den psykiske terror fra radikale kredse er næppe nok til at kue dem.

  Mackety

  Posted: 23 juli 2011 - 12:49 - Svar

  Den artikel er et fabelagtigt godt eksempel på, hvad vi kan vente os i fremtiden, desværre.

  Jeg har såmen stor sympati med ofrene, og man kan indvende at vores tanker burde gå eksklusivt til ofrene, men man kan roligt regne med at rødfascister over hele Danmark lige nu sidder og spekulerer på, hvordan de kan lave propaganda, af det der er sket.

  Det er sindsygt deprimerende at tænke på, at vi nu skal trækkes med artikler af den art i hobevis. Imens sidder islamister over hele Europa og jubler over det skete.

  Demokratiet har lidt et nederlag i disse dage. De eneste der har vundet ved det her, er de selvsamme islamister, som den forbandede psykopat hævdede at være modstander af.

   mette

   Posted: 23 juli 2011 - 13:01 - Svar

   Mackety.

   Prøv at læse denne artikel i Aftenposten, der går på samme melodi men er endnu værre, alle islamkritiske er hermed udskreget til jaget vildt af den ekstreme slags.

   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4181195.ece

   Hykleriet er stort. Aftenpostens debatforum har i mange år været leveringsdygtig i islamkritiske indlæg af langt mindre stueren art, end document.no tillader. Redaktør Rustad er ganske striks.

   Aftenpostens netudgave havde også i flere dage Muhammedtegningerne liggende, men det blev der aldrig talt om. Nu har Aftenposten indført forhåndscensur af debatindlæg, og det er jo at smide benzin på det flammende bål. De burde i stedet lette trykket, for man kan ikke tæske alle mennesker til at mene det samme og trække i samme retning.

    Mackety

    Posted: 23 juli 2011 - 21:38 -

    Jeg læste artiklen du henviste til, og du har helt ret – den er styg.

    Desværre kan vi godt regne med at se mere af den slags. Hvis du vil se hvordan den allermest rabiate og hadefulde del af venstrefløjen syder lige for øjeblikket, kan du bare tage et kig i kommentarspalterne hos den overordentligt radikale http://www.politiken.dk

    For mit eget vedkommende tager jeg heldigvis på ferie en uges tid fra i morgen, og jeg har definitivt IKKE tænkt mig at tage computeren med. Jeg kan tidsnok finde ud af, hvordan politiken-segmentet har tænkt sig at udnytte tragedien til at slå alle hæderlige mennesker oven i hovedet, så de kan tvinge deres multikult ned i halsen på danskerne, koste hvad det vil.

    Gud fader, hvor er det deprimerende!

    mette

    Posted: 23 juli 2011 - 22:54 -

    Ja, det er deprimerende, men forhåbentlig får jeg det på afstand, når min ferie starter i morgen. I går græd jeg, i dag har jeg forsvaret ytringsfriheden og er blevet udskreget i Ekstrabladet som højreekstremist.

    Universalgeni

    Posted: 23 juli 2011 - 23:00 -

    EBs angreb er for langt ude. Enhver, der ikke er socialist, er åbenbart højreekstremist. Sådan hamrer man løs i både den danske og den norske presse. Pludelig skimter man med gru årsagen til, at der er folk på højrefløjen, der advarer. Kan venstrefløjspressen ikke selv se, hvad det er, de laver?

   JacobCete

   Posted: 23 juli 2011 - 13:13 - Svar

   Det er sindsygt deprimerende at tænke på, at vi nu skal trækkes med artikler af den art i hobevis. Imens sidder islamister over hele Europa og jubler over det skete.

   Ja for pokker – dette er nærmest det mest skadelige man kunne forestille sig, for at få bremset multikulturen.
   Der sidder sgu ikke nogen højre-bloggere og triumfere i dag – jublen kan kun findes blandt islamisterne.

   jeg græmmes og jeg sørger med nordmændnene

Peter Andersen

Posted: 23 juli 2011 - 13:19 - Svar

Det der er sket i Norge må vel netop fører til en diskussion omkring hele multikulturalismen. Vi kan jo sagtens blive enige om, at det der er sket er forfærdeligt men det tyder jo også på, at noget i vores samfund er gået helt galt. Sådan kan det jo ikke fortsætte. Vi lever idag med en høj grad af ekstremisme, på begge sider, som vi bliver nød til, at tage stilling til. Hér handler det sgu ikke om hvilken side der “vinder”, men om hvad der er gået galt og hvordan vi kan komme videre. Det er dét denne, helt klart forfærdelige, hændelse må og skal føre til. Hvis vi fortsat har tænkt os at bedrive tiden med shaming af hinandens synspunkter er det ret op og ned kynisme. Der har været lig på bordet længe nok!

  Mackety

  Posted: 23 juli 2011 - 13:37 - Svar

  “Hvis vi fortsat har tænkt os at bedrive tiden med shaming af hinandens synspunkter er det ret op og ned kynisme.”, sagde Peter Andersen.

  Det er jo det jeg og en del andre siger. Venstrefløjen er kyniske ud over enhver grænse, og du kan godt regne med, at de vil bruge det her til at shame alle, der ikke har nøjagtigt de samme holdninger til multikultur, som de selv.

  Din tanke med at vi skal holde fred, er da en smuk tanke, men desværre med forkert adressat. Du skulle prøve at sende den besked til Politiken i stedet – der er nok et par redaktører der, der kunne have godt af en opsang.

   Peter Andersen

   Posted: 23 juli 2011 - 13:48 - Svar

   Det er da også det jeg håber, at Politiken-segmentet snart vil prøve at forstå! Noget er gået galt. Så meget kan vi da konkluderer. Men er det alle de skrækkelige mennesker med nationalfølelse der skal “omvendes” eller hele projektet der skal gentænkes? Hér er svaret vel ikke så svært igen – eller?

   Det er det jeg både håber og tror vil blive udfaldet. Men naturligvis ikke allerede imorgen…

    li

    Posted: 23 juli 2011 - 14:09 -

    Forvent ikke de politiske korrekte virkeligheds resistente Pølletiken-demente……øh, segmentet kan udlede noget som helst fornuftigt, de vil trælle videre i deres utopitiske fantasi verden, hvor de tror totalitær islamist ideologien bare kan “integreres” ind i vores stik modsatte sekulære demokratiske samfund.

    Nej, Pølletiken-segmentet vil snart konventer til deres islamiske venners racistiske ideologi.

JacobCete

Posted: 23 juli 2011 - 13:29 - Svar

Medierne og de politisk rettroende ELSKER simpelthen at manden er blond og med “arisk udseende”.
Ligesom med Geert Wilders er det nærmest grund nok til at hade manden

Peer Pedersen

Posted: 23 juli 2011 - 14:05 - Svar

Det verkar finnas vissa likheter mellan Norge-tragedin och Oklahoma-bombningen…
Man kan ställa sig frågan vart kedjan ramlar av och varför.
Har vi ett demokratisk problem pga stigmatisering av nationalism och detta medför ett politisk tomrum där lämnar plats för högerextremism?

Man ser inte helt samma bild på vänstersidan, där har man i alla tider förmått att härbärgera de mest extrema i sina olika fraktioner där ofta innehåller halva alfabetet i sina partibeteckningar.

Sen kan man jo frukta att detta vansinnesdåd inte är det sista i sitt slag och sannolikheten att en annan extremist kommer ta liknande initiativ kommer öka genom de kommande reaktioner och efterföljande stigmatisering av högernationella och motståndare till mångkultur.

  LFPC

  Posted: 23 juli 2011 - 14:57 - Svar

  Har vi ett demokratisk problem pga stigmatisering av nationalism och detta medför ett politisk tomrum där lämnar plats för högerextremism?

  Der ER et interessant spørgsmål her, men i den nuværende situation kan det alt for let udlægges som apologi og fokusflytning.

Josefina Bergfast

Posted: 23 juli 2011 - 14:33 - Svar

Dådet utfört av en Israelvän?

Att islam och många muslimer kanske har visat sig vara, och också är, både verkliga och potentiella fiender till Israel, till judar och också kanske till judendom, det verkar vara en verklighet.

De bråk och konflikter, och motsättningar som funnits, bl. a. redan ”från början”, till att staten Israel över huvud taget skulle få bildas där hon fick bildas, (som ju faktiskt FN trots allt godkände), och som alltsedan dess förevarit mellan ”palestinier” (till stor del arabiska muslimer) och Israel är ju en mycket tråkig och sorglig historia. Att det judiska folket ville ha och också av världsopinionen efter kriget ansågs behöva, ett nationalhem det verkar kunna utveckla sig till en hela världens konfliktbas?

Nationalhemmet och nationalstaten för judar är verkligen ingenting man missunnar dem, men grundkonflikten mellan det palestinska muslimska folket, och därtill hörande islam, och tydligen alltmer hela den muslimska världen, och Israel och därtill hörande sionism och judendom, det är tydligen en konflikt som alltmer riskerar att sprida sina tentakler över världens alla hörn?

”De som inte är med oss är emot oss”, sa den amerikanska presidenten, och identifierade ”the Axels of Evil”, som i stort sett hela den muslimska världen?

Hela den muslimska världen och dess islam, anses kanske alltmer som potentiella och hotfulla ”fiender till Israel”, och därmed behöver och anser sig Israel ha all rätt i världen att vidta de åtgärder till självförsvar och självbevarande som hon anser sig behöva vidta.

Detta ”terroristbudskap”, detta ”varningens allvarliga, och verkligen mördande ord, och inga visor”, som nu alltså utförts av ”en sann vän och allierad till Israel”, och tillika kristen sionist, samt också frimurare, och som verkar vara riktade till ”de personer som verkar uttala stöd TILL ISRAELS POTENTIELLA FIENDER, och som därmed också i praktiken blir Israels potentiella fiender, som Israel, och hennes förtrogna och vänner, anser sig ha all rätt att vidta förebyggande självförsvarsåtgärder mot?

Detta är kanske alltså att betrakta som en VARNING, i handling, till de eller dem som ställer sig på ISRAELS FIENDERS sida på ett eller annat sätt?

Det som uppenbarligen och uttryckligen det norska socialdemokratiska ungdomspartiet har gjort? De har alltså haft demonstrationer som har sagt: ”Bojkotta Israel”, och det verkar ju verkligen som att de därmed har ställt sig på ”Israelfiendernas” sida i konflikten?

Precis som USAs president också sa, så är då ”de som inte är med oss, emot oss”, och får då SMAKA PÅ vad det kan få för konsekvenser?(Att alltså bli betraktade som ”fiender till Israel” är i princip samma sak som att vara fiende till USA, eftersom USA är uttalade trogna och sveklösa vänner till Israel?)

Och även de muslimska länderna Irak och Afghanistan har ju fått smaka ”piskan” vad gäller att förhålla sig i en potentiellt fientlig ställning i förhållande till Israel.

Så vilka har ”rätt”? Palestinierna?( Tillsammans med islam och muslimer i flera olika länder.) Eller Israel, (tillsammans med judendomen, sionismen, och också många Israeltrogna kristna)?

Det är inte alltid så lätt att veta sådär tvärsäkert, men som sagt, nog vill man att Israel som nation och nationalhem skall få finnas för judarna. Men samtidigt vill man kanske inte helt utrota palestinierna heller. Det är, eller kan vara, svåra val, och svåra frågor.

Det som är problematiskt för Europa och européerna är ju att från det s.k. ”politiskt korrekta” hållet, så tillåts de INTE ha några åsikter om att invandringen till deras egna länder har varit för stor och för snabb och skulle behöva SANSAS sig lite till en mer BALANSERAD och ANSVARSFULL nivå, för då blir de ”slagna på fingrarna”, och blir åthutade med både ”fy och usch”, tillsammans med beskrivningar som ”rasistisk, främlingsfientlig, antisemit, och islamofob”, och blir nästan per automatik betraktade som ONDA av det politiska och massmediala etablissemanget, även om kanske inte ALLA som delvis kan dela dessa ÅSIKTER behöver ha några som helst onda avsikter eller viljor mot några som helst medborgare, eller människor.

Och OM då i stället medborgarna ställer sig på den ”muslimska sidan”, och försvarar bildandet av en Palestinsk stat, och är för ”massinvandring”, samt kanske t.o.m. för islam och muslimer i allmänhet, (och alltså då kan anses vara ”politiskt korrekta”, och ”mångkulturvänliga”, och därmed ”ickerasistiska” och ”ickefrämlingsfientliga”, samt ”ickeaislamofobiska”, och därmed bli betraktade som GODA medborgare, som har anammat den ”politiskt korrekta inställningen” i invandringsfrågan), DÅ få de då ISTÄLLET SMAKA PÅ PISKAN, i dödande ORD och BUDSKAP, från en som kanske då anser att de är POTENTIELLA FIENDER TILL ISRAEL, samt USA och sionismens sak? Eftersom de HAR VALT SIDA och ställt sig tillsammans med Israels fiender, och kräver t.o.m. bojkott av Israel?

Det är minst sagt ett komplicerat läge som de europeiska invånarna befinner sig i?

Jesper

Posted: 23 juli 2011 - 14:45 - Svar

Well done, er vel det eneste rigtige at sige i denne sammenhæng.

Aglet Xander

Posted: 23 juli 2011 - 15:08 - Svar

Hvordan i alverden kan et så tolerant og inkluderende parti skabe sig sådanne fjender ?

Måske Socialdemokrater i hele Europa skulle stille sig selv det spørgsmål .. . . . . . . .

  mette

  Posted: 23 juli 2011 - 15:43 - Svar

  Der finder en informationsstyring sted, som stadig kan byde på overraskelser i flere retninger.

  Mellem kl. 21 og 22 så jeg i aftes en direkte transmission fra Norge, hvor en repræsentant for politiet flere gange oplyste, at der var mellem ni og ti omkomne på Utøya. Dette blev senere gentaget i de store avisers netudgaver. Men øen er ganske lille, og som det også tidligere forlød, kan man gå omkring den på ti minutter, hvilket luftfotos også har vist. Jeg undrer mig over, hvordan så mange unge mennesker kan stuves sammen på så lidt plads.

  Det er klart, at politiet allerede i aftes må have vidst, hvor forfærdeligt det stod til. Det kan ikke have overset omkring 70 lig på så lille en ø, og man -politi og regering – har vel forsøgt at dæmme op for chokvirkningen ved at starte med at underinformere offentligheden. Samtidig med at politiet selv kæmpede med at rydde op og finde til bunds i, hvad der var sket. Dette er ikke en misundelsesværdig opgave, politifolk er selv fædre og mødre, og at blive konfronteret med så mange tabte unge liv må være et chok for livet. Intet normalt menneske kan gøre sig hård overfor sådan et indtryk . Det er altsammen såre forståeligt.

  Snaphanen modtog tidligt i går et luftfoto fra øen fra en Johannsen. Da det kun kan have været redningsfolk og politi, der har optaget det, går jeg ud fra, at man har villet forsøge at dæmme op for tænkte verbale overfald på islam og muslimer, som aldrig fandt sted. Mon ikke det var en malplaceret hilsen fra vore egne myndigheder, der i kampens hede glemte at tage den internationale presse i ed. Det var nemlig der, man kunne læse de indlæg, som Johannsen forsøgte at pådutte Snaphanen. Tænk lige over det en anden gang.

Peter Buch

Posted: 23 juli 2011 - 15:38 - Svar

Allerede nu lever vi som israelerne, hvis vi tænker os om.
Sikrede rum, afspærringer, kontrol, væbnede styrker nær, om muligt.
Drabene på den amerikanske militærbase blev ikke flere da bevæbnede stoppede drabsmanden relativt hurtigt.

Når våben og sprængstoffer er tilgængelige, og det er de jo, er det kun et spørgsmål om tid før de benyttes i sammenhæng hvor våbene, de ikke skulle kunne findes eller gerningerne optræde.
Ikke alle er konstant opfyldt med fred,venlighed og omsorg for næsten.

Peter Hummelgaard Thomasen udtaler: Jeg tror ikke, at man forsvarer demokratiet ved at stille vagter op osv. Vi skal i stedet have is i maven. Åbenheden og samtalen må ikke forsvinde. http://jp.dk/udland/article2495990.ece

At flere i det offentlige rum bærer våben er nok i denne del af verden forgæves, hvorpå kontrol, og sikringsrum er eneste muligheder. Som jeg ser det.
Med de ofre undervejs en ikke væbnet befolkning da alligevel kan imødese.

Tragedien er alvorlig, min medfølelse går til de berørte.

Ole Burde

Posted: 23 juli 2011 - 15:49 - Svar

Ole P , Erling
Erling er ikke nogen “troll” . Hans synspunkt er et han har ret til at have , og vi andre har brug for at nogen fremfoerer dette synspunkt , fordi EN DEL af sandheden ligger her , og at det er strengt noedvendigt at klargoere hvorfor det kun er en en mindrebetydende del .
Det er ikke nok for os at reagere mod Breivik med et forvirret “ja men det kan man da ikke ! ” eller diverse foelelseses ladede musikalske udgydelse r.
Breivik har U-ret fordi man ALDRIG har ret til at draebe uskyldige civile saa laenge der er nogensomhelst form for mulighed for at undgaa det , og selv da , med ryggemn mod muren, er det bedst at vente LIDT laengere end logikken egentlig tillader .
Hvis nogen ,maaske Erling saa vil paastaa at vi allerede er der hvor der ingen andre mulighede er, saa er dette synspunkt et udtryk for en total PROPORTIONSFORVRAENGNING . Der er stadig massser af tid til at proeve utallige andre veje , der er stadig utallige reeele muligheder for at problemerne omkring den muslimske indvandring vil faa en helanden slags overraskende losning .
Foerst den dag hvor tungt vaebnede muslimske militser systematisk og permanent haerger og draeber tusinder af uskyldige europaeere i deres hjembyer vil Erling faa ret , eller i et andet scenarie, den dag hvor regeringsmagten er blevt underkuet totalt af et islamistisk parti og det er blevet utaaleligt at leve som vandtro i etget land . Foerst dendag er man loebet toer for andre muligheder og maa overveje om Breiviks valg .

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 16:35 - Svar

@Ole Burde
Tak.

Hans synspunkt er et han har ret til at have , og vi andre har brug for at nogen fremfoerer dette synspunkt , fordi EN DEL af sandheden ligger her , og at det er strengt noedvendigt at klargoere hvorfor det kun er en en mindrebetydende del .

Der er stadig nogen, der fatter hvorfor ytringsfrihed er vigtigt.

Det er ikke nok for os at reagere mod Breivik med et forvirret “ja men det kan man da ikke ! ”

Netop. Vil man fordømme ondskaben, må man først forstå den.

mette

Posted: 23 juli 2011 - 16:49 - Svar

Jeg håber, at nordmænd kommer forbi og ser denne video, der viser, hvordan der bliver lagt blomster ved den norske ambassade København.

http://jp.dk/jptv/nyheder/indland/article2496125.ece

Endnu en vantro

Posted: 23 juli 2011 - 17:01 - Svar

@Erling
Er det tankepoliti du drømmer om? At man skal kunne straffes, eller i hvert fald på en eller anden måde stå til ansvar for ens drømme og tanker? UANSET om folk sympatiserer eller ej med hans handling, hvilket jeg kan forsikre dig om at kun et fåtal gør herinde, så er det TANKER og intet andet. Det er kun ham og hans eventuelle medsammensvorne der bærer ansvaret for hans skyderier og bombesprængninger i sidste ende.

Hvis du vitterligt bliver stødt og forarget og har lyst til at pege fingre over folk der støtter drab på uskyldige civile, så kan du eventuelt søge på 11 September og Vollsmose blandt andet. Der blev FESTET der og jublet da de 2 tårne og de andre terrorangreb imod USA blev gennemført. Hos araberne. Gad vide om du protesterede over dette på islamiske websites? Du må meget gerne linke til det hvis du har gjort dette. Jeg vil MEGET gerne se dokumentation for at du er konsekvent. Du kan også besøge et stort antal(præcis hvor mange har jeg ikke tal på) af danske facebooksider der sympatiserer med enhver islamisk/muslimsk terrorist der har udgydet blod. Ytret af herboende danske muslimer.

Altså jeg kender godt din type. Du er mester i at pege fingre af den anden fløj, men usandsynlig blind overfor alt der foregår bare her i landet hvad angår tilkendegivelser og ytringer ift terror og islamisme. ALT kan dækkes ind under ytringsfrihed og frie tanker, så længe det kun går 1 vej. Krænkelser og jeg skal komme efter dig, men den anden vej er der påfaldende stille. Ligesom da DR fuldstændig ignorerede massakren på en hel jødisk familie af 2 arabere for et par måneder siden.

Men jeg giver dig fuldkommen ret, at der findes folk her, der i deres desperation og manglende personlige succes(og perverterede livssyn), drukner over i had og ligegyldighed overfor ofrene. Ikke fordi jeg tror at man jubler eller fester, men ligegyldigheden og bortrationaliseringen foregår givet hos nogle debatører desværre. Men SNAPHANEN er så sandelig ikke et talerør for disse rabiatte og ensomme sjæle, det er sikkert. De får dog muligheden for at skrive indlæg, men det er så det.

Erling

Posted: 23 juli 2011 - 17:14 - Svar

@Endnu en vantro
Helt enig.

  Endnu en vantro

  Posted: 23 juli 2011 - 18:13 - Svar

  Nu har du en ny kamp at kæmpe, i din desillusionerede verden. Kampen for muslimer rundt om i verden og i Danmark ikke? Kampen for “socialisme” som her blev ramt direkte i hjertet. Massakreret. Socialismen der i sidste ende skal ende i en stor fælles glad verden, hvor alle er lige og alle får en stor bid af kagen.

  Jo du terrorhandlinger imod civile er altid afskyelige ligeså deres sympatisører. Mange på venstrefløjen og vi snakker slet ikke ude på det ekstreme, viger ikke for sympatitilkendegivelser, BLOT det går den rigtige vej. Så er det frihedskamp og en kamp imod undertrykkelse, og en sidste desperat udvej. Jo jeg har set MANGE af den slags udsendelser på DR og læst mange artikler på Information og politiken der omhandler venstreorienteret eller islamistisk terror, smart pakket ind som frihedskampen.
  Og hørt folk på gaden ytre det samme, overalt hvor der findes multikultur i KBH.
  Nu rammer det her i Skandinavien, så kan der ingenlunde være tale om frihedskamp, men en naturlig konsekvens af højreorienterede kræfter der drømmer om borgerkrig, der nu har fået det “ansigt” som de rabiate MSM medier har drømt om at kunne give det. Og der mangler bestemt ikke artikler eller vinkler der bekræfter dem i deres selvfedme. Jeg venter bare på hvem de sætter i samme bås som Anders Behring.

  Det har bare skadet kampen imod multikultur, og det ELSKER MSM skjult bag deres sædvanlige facade af godhed og multi-kulturkærlighed. Slutmålet er et skridt tættere, men tro nu ikke at du får det på skrift. Så dumme er de heller ikke.
  Vi andre skal nok blive hængt op på det i al fremtid, de andre går fri. Sådan er det og sådan vil det altid være.
  Ligesom Nazismen. Det evige trumfkort man kan hive op af ærmet. Jojo den er god nok Erling. Du har nogle fine pointer og rammer plet, men kontekst udelader du med vilje.

thorr

Posted: 23 juli 2011 - 19:06 - Svar

Øyvind Strømmen skylder på antijihadistene.

http://oyvindstrommen.be/2011/07/23/kven-er-terroristen/

benny

Posted: 23 juli 2011 - 19:50 - Svar

hvad var det for en frimuer logie han var med i ???
noget zionistisk ???

Robin Shadowes

Posted: 23 juli 2011 - 20:25 - Svar

Fjordman fick sannerligen rätt men att det skulle gå så fort hade jag aldrig trott. Det formligen kryllar av vänstertroll på sverigedemokratiska och andra islam-kritiska bloggar här i Sverige. Det tog verkligen inte många timmar för dem att krypa fram från under sina stenar och förfölja oss med sina hånfulla kommentarer. Fy fan vilka vidriga människor som uttnyttjar den här tragedin bara för att ta billiga politiska poäng och få en chans att sparka på SD. Iskalla bestar var det vad ett av trollen kallade oss. Och det skall komma från dessa cyniska kulturmarxister som vi nu ser gråta krokodiltårar över dom mördade barnen. Jag tror inte ett ögonblick på att nån enda av alla dessa pladderhumanister verkligen bryr sig om dom döda barnen och deras anhöriga. Dessa psykopater visar upp den gråtande sidan bara för att dom vet att det går hem. Man sänder då ut signalen att alla andra som inte gråter med dem är onda monster. Det är ren skär politisk strategi och inget annat. Jag blir så äcklad av att dom bokstavligt talat går över lik för sin politiska agenda. Jag tror att det kommer resas krav snart på att stänga ner alla dom “främlingsfientliga” och “högerextrema” bloggarna så Fjordman har rätt i att vi går mot mycket svåra tider nu.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 21:27 - Svar

Det findes 1000+ sider blandt nordmænd og andre der hader Anders og det han har gjort. Vi har at gøre med 99.99999 procent af befolkningen der tager TOTALT afstand og fordømmer.
Det ser man ikke hos muslimer når de laver terror eller dræber 105.000 kristne hvert år.
Hvorfor mon?

  Universalgeni

  Posted: 23 juli 2011 - 21:41 - Svar

  Nu er det så underordnet om en terrorhandling bliver udført af en muslim eller af en ikke-muslim. Vesterlændinge er altid de egentligt skyldige, – altså dem til højre for midten, forstås. Læser du ikke aviser? Blogge som Snaphanen og Document.no har i årevis blogget imod ekstremisme og terror, så det er da helt klart at man vælger at bebrejde præcis det segment. Hvad ellers?

Ole Burde

Posted: 23 juli 2011 - 22:07 - Svar

Som Sagt foer ,er enhver form for konsistens eller sammenhaeng noget totalt fremmed for venstrefloejen.
Hvor mange gange har vi ikke hoert fra deres side at vi ikke maa “stigmatisere” alle muslimerne bare fordi en lille gruppe paa et par tusind ekstremister (eller “asiater” som englaenderne kalder dem ) render rundt og slaar folk ihjaeld i islaams navn ?
Naa , men nu er der saa EEN norsk psykopat som har lavet en masakre i islaamkritikkens navn. Det maa i foelge venstrefloejens indre kompas helt klart vaere acceptabelt grundlag til at “stigmatisere” en hver form for kritik af islaam .
For hvert lille gram af SKADEFRO som venstrefloejen nu lugger ud , mister den en grad af legitimitet i debatten.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 22:09 - Svar

Nej det er det ikke. Der er andre reaktioner på forskellige terroraktioner som er min pointe. Der er absolut ingen som giver en rød reje for Anders, men de muslimske terroraktioner er talrige flere og der er mange der støtter op omkring det. Derfor er der mange muslimer der ikke tager afstand. Derfor er der stort set ingen muslimer når vi protesterer mod Hizb Ut Tahrir, eller vi hører intet når der er terror, osv. Det viser lidt om det landskab vi befinder os i.
Det er to vidt forskellige ting når man zoomer ud

Universalgeni

Posted: 23 juli 2011 - 22:17 - Svar

Ja, nu går de nok ud og pander borgerlige ned. Zenia Stampe, hjælp os! Der kommer et backlash! Skal statsministeren ikke ud og advare?

anonym

Posted: 23 juli 2011 - 22:20 - Svar

Ekstra Bladet har undersøgt de danske “højreekstreme” sites, og gæt engang, blandt andet citeres “Erling” herindefra.

Hvad siger Erling mon selv til denne udlægning som den grundige EB research tildeler ham, og hvad tænker man mon det fortæller om mediernes generelle omgang med såkaldt “højreekstremisme”

http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1590976.ece

  Universalgeni

  Posted: 23 juli 2011 - 22:30 - Svar

  Jamen, det er da klart, at der sparkes igennem nu da lejlighed byder sig. De borgerlige er trods alt tilhængere af demokrati og ønsker at standse embedsmandsvælde, domstolsstyre, venstrefløjsaktivisme i råd, nævn, organer og lignende tilfælde. Ikke et ord om venstreekstremisters “væbnede revolution” og lignende kampskrifter. Det ville jo minde folk om de rette proportioner i denne sag.

  LFPC

  Posted: 23 juli 2011 - 22:33 - Svar

  Citat:

  På den dansk/svenske højrefløjsblog Snaphanen, vælter det også ind med kommentarer til massakren. Adskillige indlæg bakker op om Esben Kristensen, formand for de danske nazister, vurdering af, at massakren med stor sandsynlighed vil ske igen i et af de Skandinaviske lande“.

  WTF? Godt nok er her mange indlæg, men er der nogen der kan fortælle mig hvor jeg finder dette?

  Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå en gentagelse af Utøy. Det er ikke en trussel, det er en advarsel, skriver Erling på Snaphanen“.

  Nååh, Erling, der var vist nogen der skrev at du udtrykte dig “forvirret” og spillede “retoriske games”, var der ikke? Pssst: Sproglig klarhed og forsigtighed mht. ironi er lige her og nu en rigtig, rigtig god ting. Hvis der kommer et par alvorlige herrer med øresnegl og trenchcoat og spørger om de lige må ‘tale’ med dig – så sig ikke at du ikke havde fået et vink med en vognstang. Hold …. da ….. kæft, tænk at der skulle opstå en situation af dyb komik på denne mørke dag.

   Universalgeni

   Posted: 23 juli 2011 - 22:46 - Svar

   Jeg har ikke set nogen her, der bakker nazister op…

   Bendt Weinstein

   Posted: 23 juli 2011 - 22:55 - Svar

   Det stinker af bevidst manipulation. “Stine Thomsen,” husk det navn.

   Aglet Xander

   Posted: 23 juli 2011 - 23:01 - Svar

   Hun skulle bankes med en tør phthalat fyldt kinesisk gummikusse hende Stine Thomsen !

   Nøj en heks . . . .

    LFPC

    Posted: 23 juli 2011 - 23:04 -

    Jeg hader at spille streng skolelærer, men gider du ikke godt droppe sprogblomster og retoriske overdrivelser lige nu? Jeg ved godt du ikke mener det bogstaveligt, men netop folk som hende kaster sig over alt de kan bruge, når de ikke lige digter.

    Aglet Xander

    Posted: 24 juli 2011 - 11:01 -

    Jo sry , men det er godt nok grove løjer det der , det kunne selv modkraft ikke havde gjort bedre .

    “Enig med Esben Kristensen” hvad bilder hun sig !

  mette

  Posted: 23 juli 2011 - 22:46 - Svar

  Jeg er også citeret i Ekstrabladet som “højreekstremist”, man har fordrejet det, jeg skrev ved at udelade konteksten. I mit hele liv har jeg kun en gang haft Ekstrabladet mellem mine hænder, og det var på et oversøisk fly på vej hjem til Danmark efter en lang ferie. Det var det eneste danske blad på flyet, og jeg har aldrig ønsket at forny bekendtskabet. Ekstrabladet er åbenbart ikke klar over, hvor hårdt det psykiske pres har været på mange nordmænd, der ikke deler venstresidens idealer. Eller også mener bladet, at man ikke har ret til at kritisere, at det finder sted. Måske er man ligefrem begejstrede for kronikker som Jostein Gaarders antisemitiske i Aftenposten.

Svend

Posted: 23 juli 2011 - 22:42 - Svar

Fra RT: Expert say Multiculturalism is to blame for 22/7 in Norway

http://www.youtube.com/watch?v=0Ll-STT2pLY

  Axel

  Posted: 23 juli 2011 - 23:21 - Svar

  Tak for linket, Svend.

  Klippet er en oplagt kandidat til forsiden af Snaphanen i morgen.

   mette

   Posted: 23 juli 2011 - 23:28 - Svar

   Jeg takker også.

   LFPC

   Posted: 24 juli 2011 - 00:06 - Svar

   Ja, virkelig forfriskende og frygtløs journalistik. Og nej, man skal selvfølgelig ikke opfatte “multiculturalism is to blame” som bortforklaring eller apologi. Svinet er først og fremmest selv ansvarlig for sine handlinger.

Dante

Posted: 23 juli 2011 - 23:26 - Svar

Bare en kort kommentar. Hvor ville det glæde mig at se at majoriteten herinde fordømte det helt forfærdelige angreb på MENNESKER i Norge. I stedet taler i om hvor forfærdeligt i får det fordi i ytrer jer i hvort frie land. Rystes over slet skjult sympati og bortforklaringer af det hele som en gal mands værk. Ønsker i tilfældige drab på mørklødede personer som i Sverige og øget samarbejde med russiske nazister der dræber 100 vis af mennesker hvert år. jeg har to mørkhårede adopteredes sønner og jeg frygter ærligt talt for deres fremtid i JERES danmark. Brug dog denne lejlighed til at samles som mennesker imod ondskab i stedet for på linje med rød stue at bruge den politisk

LFPC

Posted: 23 juli 2011 - 23:42 - Svar

Rystes over slet skjult sympati og bortforklaringer af det hele som en gal mands værk. Ønsker i tilfældige drab på mørklødede personer“.

Kom med eksempler på dette, og hvis du har ret skal jeg nok slette disse kommentarer. Vis mig bare ét eksempel på at folk her har noget imod “mørklødede personer”. Men det kan du ikke, vel?

  mette

  Posted: 23 juli 2011 - 23:48 - Svar

  Jeg synes også, at du skulle spørge, hvorfor Dante ikke kan få øje på al den medlidenhed og sorg, der er blevet givet udtryk for på Snaphanen.

   LFPC

   Posted: 24 juli 2011 - 14:09 - Svar

   Alle uden undtagelse jeg har bedt om dokumentation og citater for grove påstande er efterfølgende forduftet fra debatten.

Tim

Posted: 23 juli 2011 - 23:47 - Svar

@Dante
Hvor dum er du ikke? Tror du ikke samtlige herinde tager afstand fra alt det der er sket? Det er jo rent vanvid
DU er jo en komplet tosse
Dante nu snakker du meget, men kunne du heller ikke lige tage afstand fra muslimske mord i Mellemøsten på kristne? Jeg tror nemlig du sympatiserer med dem og at du har et had….kan du høre hvor dumt det lyder?

Universalgeni

Posted: 24 juli 2011 - 00:04 - Svar

Jeg synes, Dante har ret. Lad os alle sammen udtrykke noget sorg. Jeg udtrykker min sorg over tab af MENNESKER. Alene i dette kalenderår, sørger jeg – ud over min dybe sorg for de norske tab – også over – se denne liste: http://www.thereligionofpeace.com/attacks-2011.htm

  Universalgeni

  Posted: 24 juli 2011 - 00:31 - Svar

  PS: Altså jeg sørger selvfølgelig også hende der Winehouse og mobiliserer gerne alt hvad der ellers skal til af sorg for ikke at blive beskyldt for at terrorsympatisør. Men jeg sørger ikke over at være borgerlig. Det er jeg ret glad for, at jeg er.

Universalgeni

Posted: 24 juli 2011 - 00:45 - Svar

Det mangler et ord: være. Steen eller LFPC, sæt det lige ind…

Huvudbry

Posted: 24 juli 2011 - 11:31 - Svar

Breivik för ett krig mot mångkulturen genom att angripa förespråkarna till densamma.
Politikerna har skapat Breivik och detta klimat själva genom att inte lyssna på ursprungsbefolkningen.
Oförlåtligt att döda unga människor,han gjorde det för sin mission.Samma sak kan hända också i Sverige där situationen är värre än den i Norge.Alla vi som inte vill ha massinvandring av 3:e världens folk såsom araber och afrikaner,aggresiva muslimer som inte passar in i vårt öppna och fria samhälle vad ska vi göra som påtvingas detta?
Jag anser att vi ska ha en folkömröstning om invandringen så att folket får välja vilket samhälle majoriteten vill leva i.
Invandringen skördar brottsoffer i form av våldtagna kvinnor,misshandel,åldringsrån,mord etc.etc men ingen bryr sig om detta.
Vem står upp för deras sak?
Om ingenting görs om man inte lyssnar på folket så går vi en mycket mörk framtid till mötes i Norden och i Europa.
Kanske rent av inbördeskrig i framtiden.

Anonym

Posted: 24 juli 2011 - 13:46 - Svar

Jeg lavede tidligere link til Ekstra Bladets løgnagtige historie, hvor provokatøren Erling var fremmeste kilde som udtryk for “Højreradikale”

BT har i søndagens trykte version også en kort historie med fokus på Snaphanen, hvor det forklares at højreradikale sympatiserer med galningen i Norge. Forklaring; et par citater af en enkelt person herinde fra. Gæt hvem; Erling

Det kunne være forfriskende hvis den venstreradikale gæst, Erling, selv lige ville give en lille kommentar om hvad han tænker om at to danske aviser har valgt at bruge hans kommentarer herinde til at dække over hvad “højreradikale” bloggere tænker og mener ?

  LFPC

  Posted: 24 juli 2011 - 14:07 - Svar

  Jeg skal ikke tale for Erling, men siden han ikke er dukket op i dag vil jeg bare sige at det om noget lige nu handler om at være forbandet bevidst om de retoriske midler man bruger. Det siger sig selv at ironi må frarådes på det kraftigste. Vi bliver også her på Snaphanen nødt til at være mere restriktive i vores moderationspolitik end sædvanlig. Vi ved i mange tilfælde godt når kendte debattører er ironiske, men vi har mange nye besøgende p.t., og ikke alle ønsker eller evner at læse indenad.

   Universalgeni

   Posted: 24 juli 2011 - 14:21 - Svar

   Politisk korrekt, altså. Det er modtaget og forstået. Luk lortet. Luk Snaphanen!

    LFPC

    Posted: 24 juli 2011 - 14:32 -

    Det er ikke rimeligt at udlægge det sådan. Du ved meget vel at bloggere som Kim Møller bliver taget til indtægt for ekstreme ytringer i kommentarsporet, når de vel at mærke kommer fra højre. At der også florerer venstreekstreme ytringer ignoreres.

    Jeg taler først og fremmest om formen her, Universalgeni. Det er ikke rimeligt at vi kommer til at hæfte for skødesløs omgang med sproget. Er det politisk korrekthed at udbede præcision?

    Jeg aner reelt ikke hvad Erling i går mente med de ord der nu er i EB, og måske er han heller ikke selv helt klar over det. Hvis han mente dem alvorligt har han bevæget sig ud over det acceptables streg. Hvis det var popsmart retorik har han været lallende skødesløs på vores bekostning. Synes du det er rimeligt?

    Universalgeni

    Posted: 24 juli 2011 - 15:03 -

    Jeg mener ikke, det er rimeligt at give Erling skylden for terror i Norge. Specielt ikke eftersom han skrev sin kommentar efter at det hele var overstået. Der er tilmed uklarhed om, hvordan Erlings kommentar i det hele taget skal forstås. Her har pressen begået en klar fejl overfor en stakkels debattør. Og her begår Snaphanen så endnu en fejl overfor Erling og gør ham ansvarlig for pressens omtale af Snaphanen og terror. Vel vidende at havde de ikke fundet Erling, havde de bare taget en anden. Alt kan tages ud af sammenhæng og misbruges.

    LFPC

    Posted: 24 juli 2011 - 15:09 -

    Jeg giver ham på ingen måde skylden for noget. Men dette ligner velkendt mafiasprog vi kender fra ‘moderate’ muslimske talsmænd:

    Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå en gentagelse af Utøy. Det er ikke en trussel, det er en advarsel, skriver Erling på Snaphanen“.

    Mit gæt er at han netop laver en pastiche på denne sprogbrug, men det er altså alt, alt for subtilt lige nu – og langt over en pludrende EB-gås’ hovede. Kan Erling ikke selv se dette er han en klaphat.

Universalgeni

Posted: 24 juli 2011 - 15:21 - Svar

The blame game. Det er Erlings skyld. Jeg kan ikke indse, at den citerede kommentar fejler noget. Ergo er jeg også en klaphat ligesom Erling.

Jesper

Posted: 12 august 2011 - 20:25 - Svar

Koranen er bevis nok i sig selv, den opfordrer jo muslimerne til alt den vold vi ser fra deres side med nedbrændinger, overfald, voldtægter, trusler, hærgen og nedbrydning af vores samfund, det er koranen som er racistisk. det indrømmer hr Naser Khader jo også i en blog i berlingske hvor han selv henviser til nogle af de mange hundrede vers i koranen som driver muslimernes vold mod den vestlige verden men også vold mod ikke vestlige som ikke er muslimer. Koranen er farlig men den er også et fantatastisk bevismateriale mod muslimerne så brug den dog.
Brug en mand som iraneren Farshad kholgi som er pro anti Islam.

Anders B. B. er ligesom drengen i kejserens nye klæder af Hc Andersen , som ser sandheden og råber op. Når man ikke hører må man føle. Islam skal ud af vesten og dem der er tilhængere af islam kan bare sælge alt hvad de ejer og rejse med så undgår vi vold og krig, rejs til Islam. rejs til syrien, iran, somalia, irak, marokko, saudiarabien Rejs, vi skal nok hjælpe jer derned så i kan etablere jer der.

Leave a Comment