15
aug
Seneste opdatering: 16/8-11 kl. 0030
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

In 1998, Albanians made up 66 percent of Kosovo’s population. Now they number 92 percent. Albanian families have from four to 10 children, making it one of the fastest-growing populations in Europe.Thousands of Serbs have left, because life is becoming more dangerous for them.

I “Europas Jerusalem”, det tidligere multikulturelle Sarajevo, er det ikke meget bedre for ikke-muslimer:

War changed the ethnic and religious profile of the city. It had long been a multicultural city, and often went by the nickname of “Europe’s Jerusalem”. At the time of the 1991 census, 49.2 per cent of the city’s population of 527,049 were Bosniaks, 29.8 per cent Serbs, 6.6 per cent Croats and 3.6 per cent other ethnicities. 10.7 per cent described themselves as Yugoslavs. By 2002, 79.6 per cent of the canton’s population of 401,118 were Bosniak, 11.2 per cent Serb, 6.7 per cent Croat and 2.5 per cent others. Wiki.

Mere om de nye tider her: Islamisierung in Sarajevo Metropole der Minarette, Katolikkerne blev de store tabere i Bosnien, The Croatia Libertas says that the decision to paint pavements in Sarajevo in green is pure provocation.

»The Barbarians Inside Britain’s Gates«

Listen over læger, der har skabt sig et navn i litteraturen, er kilometerlang: François Rabelais, Friedrich Schiller, John Keats, Emil Aarestrup, Anton Chekhov, Alfred Döblin, W. Somerset Maugham, Louis-Ferdinand Céline, Arthur Schnitzler, Lars Gyllensten, P. C. Jersild og fortsæt selv. En af vores yndlingsdoktorer har igen stillet en diagnose på et land, han ved mere om, end de der kloger sig om “fritidsklubber og fattigdom og for små fladskærme” i TV´s morgensofaer, og hvis refleks altid er, at sociale sygdomme er luftbårne og kommer fra et fjernt, eksotisk sted, ligger i DNA ´et eller psyken, eller alt hvad der overhovedet kan tænkes, som ikke involverer den fri vilje. Bortforklaringer er et speciale under humaniora, langt mindre på medicinstudiet, hvor nøgternhed stadig er en slags dyd. Flere læger i engelsk politik, var nok en idé som landet ligger derovre, og hellere kirurger end børnelæger. Frøken Cameron “is not the man for the job,” om han så kunne starte endnu en mellemøstlig krig. – Titlen spiller på doktor Dalrymples ni år gamle The Barbarians at the Gates of Paris.

All the young rioters will have had long experience with the justice system’s efforts to confer impunity upon law breakers.

The youth of Britain have long placed a de facto curfew on the old, who in most places would no more think of venturing forth after dark than would peasants in Bram Stoker’s Transylvania. Indeed, well before the riots last week, respectable persons would not venture into the centers of most British cities or towns on Friday and Saturday nights, for fear—and in the certainty—of encountering drunken and aggressive youngsters. In Britain nowadays, the difference between ordinary social life and riot is only a matter of degree, not of type.

A short time ago, I gave a talk in a school in an exquisite market town, deep in the countryside. Came Friday night, however, and the inhabitants locked themselves into their houses against the invasion of the barbarians. In my own little market town of Bridgnorth, in Shropshire, where not long ago a man was nearly beaten to death 20 yards from my house, drunken young people often rampage down one of its lovely little streets, causing much damage and preventing sleep. No one, of course, dares ask them to stop. The Shropshire council has dealt with the problem by granting a license for a pub in the town to open until 4 a.m., as if what the town needed was the opportunity for yet more and later drunkenness. If the authorities show neither the will nor the capacity to deal with such an easily solved problem—and willfully do all they can to worsen it—is it any wonder that they exhibit, in the face of more difficult problems, all the courage and determination of frightened rabbits? [..]

So several things need to be done, among them the reform and even dismantlement of the educational and social-security systems, the liberalization of the labor laws, and the much firmer repression of crime. David Cameron is not the man for the job.Theodore Dalrymple, The Barbarians Inside Britain’s Gates, Wall Street Journal. – (Politiken: Årsag til oprør: Hver fjerde unge brite er deprimeret.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Ulla Lauridsen

Posted: 15 august 2011 - 06:48 - Svar

Så har I gjort det igen: Opdateret en gammel postering fra i lørdags med nyt stof.
Show of hands: Er jeg den eneste, der er dødtræt af, at jeg skal scrolle flere dage tilbage hver gang, jeg besøger Snaphanen, for at være sikker på at få det hele med?
Og findes der nogen forklaring på fænomenet?

  16830911

  Posted: 15 august 2011 - 16:33 - Svar

  Äntligen någon mer än jag som störs av denna idioti.

  Jag får inte heller reda på i min RSS-läsare när gamla poster uppdateras.

  Och kommentarerna vet man inte vilken del av posten de avser.

  Ingen annan blog håller på med detta trams.

  Skärpning!

  Svend

  Posted: 16 august 2011 - 11:48 - Svar

  Helt ærligt, så generer det mig ikke voldsomt, og det kommer vel også en dag, når tiden er moden til en opdatering af sendefladen.

  For mig er det primære, at det er sobert og pålideligt stof og kommentarer, der publiseres af Steen & Co., at læserskaren er støt voksende, og at de fleste af kommentarerne er blevet mere indsigtsfulde og læseværdige med tiden … tilsyneladende er der også på det sidste kommet flere fra Norge, og velkommen til dem.

  I kølvandet på Muhammedkrisen opdagede jeg PajamasMedia, fordi Flemming Rose var gæsteskribent der; dengang var det ‘blot’ en blog som mange andre, omend af høj kvalitet … i dag er den en væsentlig del af alternativet til mainstream medierne med bl.a. egen TV produktion. Godt gået.

  Så lad os give Steen, LFPC, Julia og andre lidt tid, og et stort tak til dem for deres arbejde.

Maria Due

Posted: 15 august 2011 - 11:33 - Svar

Jeg undrer mig over, at man gentagne gange langer så hidsigt ud efter Cameron, for hvad er alternativet? Den sædvanlige socialdemokratiske Blair-liberalisme.

I øvrigt fandt jeg Camerons tale fra forleden udmærket, og ingen kan med rette påstå, at myndighederne ikke er sat i gang med at statuere eksempler for at lægge dæmper på fremtidige plyndringer og voldsscenarier. Cameron har det enorme handicap, at han skal rydde op efter Blair og Brown, ligesom Obama skal rydde op efter sine forgængere, bl.a. Clinton der sjoflede udenrigspolitiken. Disse forhold får såvel Cameron som Obama til at fremstå som dårligere, end de formodentlig er eller ville have været i en anden sammenhæng.

I politik må man af og til at støtte op om det mindst frastødende. Cameron har ganske vist det handicap, at han er opvokset under økonomisk privilegerede forhold, hvilket ikke er ensbetydende med overvejende privilegerede forhold, men den automatmisundelse, der altid følger med og i nogens øjne altid vil få ham til at fremstå som suspekt og som en samfundsfjendsk kapitalist, er vel til at leve med, hvis en ny kurs begynder at tage form. Alene vil han ikke magte meget, men over tid kan han komme til at fremstå som den, der tog de første skridt.

barfbag

Posted: 15 august 2011 - 14:23 - Svar

Off topic
‘Ikke-vestlige indvandreres beskæftigelse er faldet’: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2011/NR376_1.pdf

JensH

Posted: 15 august 2011 - 14:25 - Svar

“Cameron wants to abolish ‘twisted’ human rights laws to set up ‘British Bill of Rights'”

“He also pledged to tackle human rights laws which have been so ‘twisted and misrepresented’ that they have had a ‘chilling effect’ on society by creating a ‘British Bill of Rights’.”:
:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2026163/Cameron-pledges-non-mi litary-national-service-ALL-16-year-olds-overhaul-human-rights-laws-ch illing-effect-society.html

  LFPC

  Posted: 15 august 2011 - 14:38 - Svar

  Han kunne starte med at annoncere den folkeafstemning om EU han havde lagt op til, og komme med en krybende undskyldning for hans groteske sleskeri for Tyrkiet, så kunne det være at man kunne tage ham alvorligt. “Make no mistake about it, the rules of the game are changing”, som Blair jo sagde efter 7/7. Jeg var mere naiv dengang end jeg er i dag. Forskellene er nok ikke så meget anderledes mellem partierne i UK end de er mellem rød og den såkaldte blå blok herhjemme.

   T. Snorrason

   Posted: 15 august 2011 - 19:07 - Svar

   Et eller andet sted læste jeg, at det var en bevidst politik fra det britiske udenrigsministerium at arbejde for Tyrkiets medlemskan af EU, idet man dermed mener, at EU vil bryde sammen automatisk og af sig selv?

    LFPC

    Posted: 15 august 2011 - 21:53 -

    Det lyder som en lidt for fantastisk konspirationsteori, synes jeg. Er Tyrkistan først kommet inden for EU vil de måske nok kunne få hele Babelstårnet til at styrte i grus, men hvis prisen så er millioner af tyrkere på europæisk jord ved jeg ikke om der er vundet noget. Men det der menes er måske at den langstrakte optagelsesproces vil få EU til at knage og sprække, ikke mindst når befolkningerne vender sig imod fantasteriet?

    T. Snorrason

    Posted: 15 august 2011 - 23:31 -

    Det blev ikke fremsat som “konspirationsteori”, men som en ganske seriøs kommentar vedr. engelsk udenrigspolitik.
    England ønsker ikke et samlet Europa eller et EU.
    Så enkelt er det.

JensH

Posted: 15 august 2011 - 14:51 - Svar

“Han kunne starte med at annoncere den folkeafstemning om EU han havde lagt op til, og komme med en krybende undskyldning for hans groteske sleskeri for Tyrkiet”

Dette sker naturligvis ikke. Men alene det han (Cameron) nu åbner for et opgør med hele dette Menneskerettigheds-cirkus er i det mindste en begyndelse. Herhjemme påstår VK + Rød Blok jo nærmest, at disse menneskerettigheds-konventioner er guds givne, og derfor kan der overhovedet ikke stilles spørgsmåls-tegn ved dem. Hvis Cameron virkelig vælger at ‘scrappe’ disse konventioner til fordel for en Britisk ‘Bill of Rights’ får de hjemlige politkere svært ved at undgå debatten om hele konventions-tyranniet. I disse triste tider, hvor stort set alt går i den forkerte retning, må man jo tage de små ‘sejre’ med kyshånd.

  Maria Due

  Posted: 15 august 2011 - 15:17 - Svar

  Netop, JensH.

  Hvis du har læst foromtalen af Camerons næste tale, vil du også vide, at han griber om nældens rod og er meget på linje med os, der ser moralsk opløsning og tiltagende anarki snart sagt over alt.

  LFPC

  Posted: 15 august 2011 - 15:21 - Svar

  Det jeg mener er at der må komme konkrete resultater på bordet før man kan tage noget alvorligt. Cameron kan lige så vel bare være en glat internationalist der forstår at spille på folkestemninger. Hvor meget konkret har vi fået serveret på nuværende tidspunkt? Der var menneskerettighedsdomstolens afgørelse om at britiske straffefanger ikke måtte få frataget deres valgret som førte til en kraftig modreaktion i parlamentet, men har der været så meget andet konkret på bordet?

JensH

Posted: 15 august 2011 - 15:33 - Svar

“Det jeg mener er at der må komme konkrete resultater på bordet før man kan tage noget alvorligt.”

Naturligvis skal Cameron bedømmes på de konkrete resultater han opnår, og han har jo the LibDems med i regeringen, som værdipolitisk vel nærmest kan sammenlignes med Det Radikale Venstre. Og du har også ret i, at det sidste gang “fusede ud”, da der ellers var flere parlamentsmedlemmer, som krævede et opgør med denne Menneskerettighedsdomstol.

Men jeg kan nu alligevel ikke lade være med at blive en smule ‘opstemt’ når en regeringsleder fra et af de store Europæiske lande giver udtryk for, at der nu skal indledes et opgør med Menneskerettigheds-cirkuset, og at disse rettigheder skal være nationalt baserede.

Nu er debatten inden for en kort periode blevet rejst to gange derovre, og man kan da håbe på, at det er begyndelsen på en politisk proces, der i sidste ende vil føre til et opgør med disse (nationalt selvmorderiske) internationale konventioner. Hvis Cameron ikke gør noget nu efter at ‘have pustet sig sådan op’, så vil han da miste al politisk troværdighed´, eller hur???

  LFPC

  Posted: 15 august 2011 - 16:21 - Svar

  Festen kan ikke fortsætte, lige så sikkert som det er umuligt at bygge en evighedsmaskine. Lige nu fosser pengene ud af den britiske statskasse så man skulle tro at der ingen ende var på det:

  Jobless Somali asylum seekers are put up in lavish £2m, six bedroom house paid for by the taxpayer

  Problemet er, så vidt jeg kan se, i høj grad at rettighedstankegangen er blevet banket ind i rygmarven på embedsmænd og instanser hele vejen ned gennem hierarkiet, som denne historie er et af de seneste groteske eksempler på. Common sense er blevet udraderet gennem propaganda og genopdragelse. Forleden var det et posthus der måtte ombygges fordi ‘health and safety’-officerer vurderede at det var for farligt for postbudene at gå op og ned ad trappen. Et postbud i en anden historie fik ordre om at gå en meget lang omvej hen til et lyskryds, fordi den øde landevej skønnedes at være for farlig at krydse. Læser man kriminalhistorier derovre fra er det slående hvor gode kriminelle er blevet til at påkalde sig ‘yuman rights’. Der var indbrudstyven der slap for fængsel fordi hans forsvarer havde held med at overbevise dommeren om at det ville være at fratage arrestanten hans menneskerettigheder hvis han blev forhindret i at være hos sine børn. Politiet er overbebyrdet af at udfylde papirer, dog kan man godt afsætte ressourcer til at hente en 13-årig dreng i hans seng fordi han havde kastet et æble efter en anden.

  Hvis Cameron virkelig ville gøre op med vanviddet skulle det være forbundet med omprogrammering af alle offentlige ansatte, med drabelige konsekvenser for den enkelte hvis de holdt fast i deres kommissærbeføjelser. Det ville være en kamp både på indre og ydre fronter, men man kan så håbe at netop fordi the UK er kørt så langt ud af en tangent, og alligevel har en stærkere stemme internationalt end mindre lande, at det kunne blive dem der får ketchuppen til at flyde ud af flasken til gavn for os andre.

   Prudentius

   Posted: 16 august 2011 - 10:11 - Svar

   “rettighedstankegangen” udgør kernen i alle vores problemer.

   Man betragter i de europæiske regeringer simpelthen mennesker fra den ganske globe som borgere, der bare tilfældigvis ikke befinder sig på vores territorium, men så snart de gør det, har ret og krav på en lang række ydelser, samt permanent ophold.

   Dette er/bliver vores nationers og samfundordens død.

   Ligeledes tror jeg at meget få af vores politikere er klar over hvad de har gang i, desværre. Man virker meget lidt klar over hvad virkeligheden er for et sted, det virker højrøvet og en smule patetisk at sige det, men jeg er mere og mere overbevist om det.

    Prudentius

    Posted: 16 august 2011 - 10:27 -

    Samme tankegang fører iøvrigt til den udbredte opfattelse, at folk der kritiserer menneskerettighederne er fuldstændigt forskruede og/eller lede racister, netop fordi de forekommer at nægte andre mennesker det, som er “retmæssigt” deres og søger at holde dem ude af et fællesskab de bør have al retmæssig adgang til, for vi er jo en stor familie ikke? Og der skal vel være lighed for loven ikke?

    Denne sanseløse idioti er som taget ud af Fagre nye verden og får de europæiske magthavere til at ligne den italienske kvindelige fredsaktivist der iført brudekjole, rejste ud i verden for at erklære mangfoldigheden sin kærlighed og endte voldtaget og myrdet i en grøft i Tyrkiet.

    Tak for kaffe.

JensH

Posted: 15 august 2011 - 16:04 - Svar

OT

Her er så dagens joke severet af Berlingske.dk;

“Danske journalister blandt de mest upolitiske i Europa

Danske journalister er blevet mere fokuserede på at være saglige og objektive som en modreaktion på politikernes dyre medietræning og et utal af spindoktorer, mener forsker.”

http://www.b.dk/politiko/danske-journalister-blandt-de-mest-upolitiske -i-europa

Hvis de Danske journalister virkelig er de mest “saglige og objektive”, så må det stå meget slemt til i resten af Europa.

Maria Due

Posted: 15 august 2011 - 16:19 - Svar

Der er allerede udvist mere kontant afregning end i Blairs tid. Biler kører for eksempel rundt med store fotostater af sorte forbrydere for at efterlyse dem, den slagst var utænkeligt, da Blair satte dagordenen, og der er lynhurtig rettergang og ingen pardon.

Pudsigt nok er mange forældre solidariske med dem, der burer ders børn inde. Rigtig mange ser den moralske fallit i øjnene.

bowlaren

Posted: 15 august 2011 - 18:52 - Svar

Politiker vet att människor bor i utanförskap av massinvandringen , så dom tycks vara nöjda med att det byggs upp ghetton.

JensH

Posted: 15 august 2011 - 19:06 - Svar

@LFPC

Angående dit Daily Mail link: Ja, man er jo næsten blevet vant til den slags vanvittige historier fra det Britiske galehus, men du skriver noget særdeles interessant i dit seneste indlæg:

“Problemet er, så vidt jeg kan se, i høj grad at rettighedstankegangen er blevet banket ind i rygmarven på embedsmænd og instanser hele vejen ned gennem hierarkiet”

Der tror jeg faktisk du rammer hovedet på sømmet. Jeg formoder vi kan alle huske, da Frau Merkel holdt sin meget opsigtsvækkende tale om, at multikulturen havde slået totalt fejl, og tiden var inde til at gøre op med denne. Hvad skete der et par uger efter talen?? Der skete følgende:

“På trods af kansler Angela Merkels nylige erklæring om multikulturalismens død, lever den stadig sit eget liv i tysk lovgivning. I sidste måned fastslog en tysk domstol, at det er lovstridigt at fyre medarbejdere, der nægter at udføre almindeligt butiksarbejde af religiøse grunde. Det skete i en sag, hvor en muslimsk medarbejder havde nægtet at håndtere alkohol, hvorefter han fik sparket. Det betyder i praksis, at folk med en eller anden tilfældig religion har helt andre beskyttelser mod at blive fyret end de stakler, der ikke tror på noget guddommeligt.”

http://blogs.jp.dk/konflikten/2011/03/09/hvad-skal-integration-dog-nyt te/

M.a.o. kan Bundeskansler Merkel holde alle de taler hun gider, ,men det gør ingen forskel. Implementeringen af det Multikultruelle samfundsprojekt har så at sige ‘fået sit eget liv’, som kører videre fuldstændig uafhængigt af hvad landets politiske ledelse måtte mene.

Herhjemme har der netop været et eksempel på dette fænomen, idet S+SF i Odense netop har belsuttet, at genindføre modersmålsundervisningen på to skoler i Voldsmose. Modermålsundervisningen var ellers blevet afskaffet i 2002 af VKO-flertallet i Folketinget:

http://www.tv2fyn.dk/article/312949:Vollsmose-skoler-genindfoerer-mode rsmaalsundervisning

JensH

Posted: 15 august 2011 - 19:54 - Svar

Der er ingen tvivl om, at Cameron får svært ved at få sin ‘hårde’ linje gennemført i dette ‘politiske miljø’. Han er virkelig oppe mod nogle stærke kræfter i det Britiske samfund, og hans regeringspartner er ikke just loyal overfor hans linje:

“My son’s human rights have been violated, says mother who faces eviction from her taxpayer-funded flat”:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2026035/UK-RIOTS-My-sons-victi m-says-Daniel-Sartain-Clarks-mother-faces-eviction.html

“Lib Dems revolt over Tory pledge to strip looters of benefits and council houses”:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2025998/UK-riots-2011-Lib-Dems -revolt-Tory-pledge-strip-looters-benefits.html

Men man må da håbe, at han har styrke nok til at gennemtvinge et opgør med menneskerettigheda-konventionerne.

Ha

JensH

Posted: 16 august 2011 - 10:45 - Svar

@Steen

Ny undersøgelse: “Svenskere er mere indvandrerfjendske end danskere”:

“Fremmedfjendskheden er større i Sverige end i Danmark. Hvis en svensk politiker positionerer sig på indvandrerskepsis, kan det sikre magten, vurderer danske forskere, der har undersøgt forskellene mellem Danmark og Sverige

Hvis Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt beslutter at drage indvandrerspørgsmålet ind i den næste svenske valgkamp, kan han sikre magten lang tid fremover. Det vurderer dansk forsker, efter han og en kollega har kortlagt udviklingen i indvandrerskepsis i Danmark og Sverige”

http://videnskab.dk/kultur-samfund/svenskere-er-mere-indvandrerfjendsk e-end-danskere

Vivi Andersen

Posted: 16 august 2011 - 22:16 - Svar

Hvordan hulen får albanske forældrer råd til at sætte ca. 10 børn i verden ?

Det er dog et betragteligt antal børn, som hver dag skal have mad i skrutten og som der vel også selv for albanske forældre er mange andre omkostninger ved .

Jeg kan begribe dette med 4 børn, da min Ældste Søn og min mellemste, mine eneste datter, hver har 4 børn og det går strygende, men det er et hårdt slid !

Og omkostningerne, folkens ………de er mange og store ikke alene i kroner og ører.

Her er der sågu ikke noget der hedder fritid til forældrerne .

Næe, søvn = “fritid”.

  LarsS

  Posted: 16 august 2011 - 23:51 - Svar

  Kære Vivi,

  Det gjorde vi nu også her i gamle Danmark for ikke særlig længe siden – fik rigtig, rigtig mange børn!

  Dengang familier var bundet sammen fra fødsel til død og hvor det sociale ansvar gik i arv til næste led i kæden og ikke blev overladt til offentlige sikkerhedsnet og private pensionsordninger.

  At albanske (og/eller andre fattige folkefærd´s) forældre sætter +10 børn i verden er ikke ikke spørgsmål om de har råd til det, men tværtimod om, at de ikke har råd til at lade være!

  Survival of the the fittest society!

  Selv far til mange!

Leave a Comment