1
apr
Seneste opdatering: 2/4-12 kl. 1136
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Den russiske dissident og journalist Olga Romanova fik igår Sappho-prisen ved et velbesøgt møde i Trykkefrihedsselskabet på Vartov. Foruden særligt Ruslandskvalificerede som prof. Bent Jensen og Marie Krarup var der bla. tre forhenværende og to nuværende folketingsmedlemmer. For at danne sig en indtryk af forholdene i Putins og Medjedevs mafiøse, korrupte parodi på et demokrati, er det nok at høre journalist på Weekendavisens Anne Libaks introduktion på engelsk (13 minutter) og den første halve time af Romanovas tale for at begribe omfanget af den russiske katastrofe.

Der er færre uskyldigt fængslede i Rusland end i Sovjet, nu kun omkring 500.000 på frit opfundne, vilkårlige anklager. Pressefriheden er lige så elendig og korruptionen er formentlig værre, Rusland er på niveau med Uganda. Meget er som det var i Sovjet-tiden – men i dag findes internettet, der endnu er ucencureret. Vi tager det som en selvfølge, men kun en brødel af denne verdens beboere er så heldige som vi. Af 192 selvstændige stater, er kun 28 demokratier i vores forstand, og af dem er mange ganske små. Vi er en ø i et historisk og geografisk hav, og vi kan forsvinde som to dugdråber for solen, hvis vi tolererer én trussel for meget mod vores privillegium og bedrift. Et citat fra sidste gang, Rusland var på Vartov:

“Historians say that communism has killed about 95 million people. More or less, it’s not important. But nobody has yet counted how many souls have been killed, how many minds have been twisted, corrupted, polluted. The number is innumerable, and we are a people with dead souls and corrupted minds”.Rusland på Vartov, maj 2009.

Det kan være tungt at høre det hele, for det forgår på russisk uden manuskript og med en dansk tolk. Så i første omgang satser vi på en ren russisk version til det hårdt trængende russiske marked, så må vi se om nogle af de 5-6 tilstedeværende eksilrussere kan hjælpe med en kortere tekstet version uden oversætter. (Video II her min 28:49) (klik fotos f. helskærm. alle © Snaphanen.) 02.04.2012: Det hele er oversat og udkommet i Holland i dag.

Artikler om Romanova på engelsk fra det seneste år: Husband of Russian activist jailed for 5 years, Russian activist’s husband jailed, ‘Political Prisoners’ Return to Russian Politics, Opposition Organizer Olga Romanova on Russia’s Rotten Justice System, In Kafka’s court system. Journalist Olga Romanova apprehended in Presnensky courthouse.Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Thomas Nydahl

Posted: 1 april 2012 - 13:08 - Svar

Det hedrar Trykkefrihedsselskabet att man sätter ljuset på den skrämmande utvecklingen i Ryssland. Hoppet om en demokratisk ordning släcktes rätt snabbt med Putin vid spakarna. De modiga människor som står upp och berättar hur det verkligen förhåller sig behöver allt stöd de kan få. Olga Romanovas pris kan säkert ingjuta lite hopp i andra medborgare som vill se en annan utveckling i det gigantiska landet.

Bjovulf

Posted: 2 april 2012 - 05:27 - Svar

Søren Pind: “De kriminelle udlændinge(S) bedste ven…”

http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2012/03/31/de-kriminelle-udlaedni nges-bedste-ven/

Stor var min forbløffelse, da jeg opdagede, at den var god nok. Regeringen har i størst mulige stilhed, langt inde i et høringsdokument, foreslået, at den regel, jeg i sin tid indførte som integrationsminister, der skulle sikre, at bl.a. typer som den såkaldte Fiz-Fiz skulle ryge ud af landet, bliver fjernet igen. Hvad gjorde og sagde Socialdemokraterne dengang? De stemte for lovændringen, der pålagde danske domstole at gå så langt vi kunne, og kun undlade udvisning af kriminelle udlændinge, hvis det med sikkerhed var i strid med internationale konventioner.

Hensigten var klar: Det handlede om, at danske politikere påtog sig en såkaldt procesrisiko, og gjorde alt, hvad der stod i vores magt for at sikre, at nogle af de groteske situationer, hvor selv hærdede kriminelle blev i landet, blev standset. Og Socialdemokraterne stemte for. [ på skrømt! ]

PK

Posted: 2 april 2012 - 06:53 - Svar

Om ikke at få smidt Fiz Fizzerne ud af Danmark, så må forklaringen være de radikale.
Og igen bøjer socialdemokraterne sig.
De gjorde de også i 80-og 90.erne, til ufattelig skade for landet og befolkning.

Bare man kunne forbyde farlige partier lige som f.eks. cigaretter.
P.S. Hvad får ,især, kvinder til at støtte udenlandske forbrydere ?
Er kvinderne på venstrefløjen og radikale omvandrerne bomber af ondskab?

Roman

Posted: 2 april 2012 - 07:06 - Svar

Olga Romanova just mislead people. Her husband Kozlov never ever was jailed because of political reasons. He was jailed for economical crime and fraudulant acts.

Greg Sedov

Posted: 2 april 2012 - 07:48 - Svar

Olga Romanova protected 3 islamic terrorists who were trained in the Taliban camp. And now she defends islamic drug criminals from Tambov. Could she prove now all what she was talking about in Copenhagen ?

Greg Sedov

Posted: 2 april 2012 - 08:08 - Svar

Olga Romanova prestigious auction

Author: Anton moons made a, 3/29/2012 06:31:01

Wife cheaters with Swamp area sells bandits place on the list of political prisoners

The scandalous history of the support pillars of the Russian Mafia kingpins of the pravozašity are well known since the 1990 ‘s. The most distinguished himself there old Maverick, the Chairperson of the Commission on human rights of the Supreme Council of the Russian State Duma deputy and future patron of Chechen terrorists Sergey Kovalev, a defender of the thief in the Act of Vyacheslav Ivankova (“Âpončika”). Funny, that his client was not only one of the most violent mob, but unlike the cosmopolite, called himself a Russian Patriot, not jail, with few exceptions, the Caucasians, constantly fought with Georgian thieves and was killed at their request. Sergei Adamovich knew all this, but the money is not smelled, and equally good and Chechen Shamil Basayev and killer Slavic robber Vyacheslav Ivankov.

Twenty years have passed – and this sad story has repeated itself. Starting a campaign to save his convicted of theft of husband-fraudster Aleksey Kozlov and securing its recognition of “political prisoners”, journalist Olga Romanova quickly soobrazila that in the same category may be other experienced criminals, taking with them during this round. Who do you give to a crowd of opposition activists into ploughshares for your freedom in the Swamp area and Sakharov Avenue, reporters covered on all channels, any advice you would wrote down in Europe in the new Nelson Mandela? After the heavy artillery from the President of the Russian Federation would clearly not choice but to pardon or a retrial.

Amidst the success of the winter meetings was presented a “list of Russian political prisoners”, Olga Romanova was to be held in the Kremlin. Being cautious and clever Lady, she was able to overcome the temptation to make the document several bandits – this could scare even naive Metropolitan Liberals, nationalists, and Communists, aplodirovavših its incendiary speeches from the rostrum. At first, decided to restrict itself to one – but who do you choose? It was difficult for someone to give preference, when political prisoners had intended to become a bunch of very distinguished citizens, willing to pay. Of course, Kozlov has a bunch of navorovat′, and his wife, by own admission, generously handing million bribe to investigators, but these funds at definite times and costs for personal and political life.

Way out of the stalemate, seemingly inspired by an experienced husband and wife decided to arrange an auction among bandits. The winner’s name has been in the first “politzekov”, the rest of the list has been given a promise to write their identities in the following, an extended version of the document, and have the money taken directly from all and sent to the attention of the only worthwhile charitable goal is bringing Romanova from lattice citizen Kozlova.

The most famous was the legendary leader of wanting “Tambov” group Vladimir Coumarin (“Ccp”), which human rights activists and Liberals are already supported. Back in 2007, it intervened , the leader of the St Petersburg branch of the United Civil front Garry Kasparov, Olga Kurnosova. Subsequently, Kurnosovoj joined the urban section of one of the oldest opposition organizations based in exile people’s Labour Union. “Kumu» protection does not work, and he got 14 years, but it is guaranteed to support the Russian opposition and list on the table by the master of the Kremlin.

True, and the amount requested vpečatlâla – only to participate in the auction were asked to contribute $ 500 thousand, but Princess which Kurnosova get-together with a lawyer “Kuma Sergey Afanassiev, explained the reason for the high cost. According to her, half of the money collected will have to give the President of the Council for the development of civil society and human rights under the President Mikhail Fedotov, who will present the list of repressed by the bright eyes of Dmitry Anatolievich.

«Kum» paid, and then twice more during the auction raised contribution. As he entered, and sentenced to life imprisonment for the murder of several former Senator from Bashkiria Igor Izmest’ev. Shortly before the rallies of the opposition, the Supreme Court upheld his sentence and, although counsel for Senator with a large road Sergey Antonov threatened Russian justice Strasbourg Court, it was decided not to neglect and Russian Democrats. Transfer from Izmest′eva Romanova was the same scenario as Coumarin, only as a mediator was not a member of Kurnosova yabloko and the head of the Committee for civil rights “Andrei Babushkin, the name itself has so far spared the bloody protects ward.

Other participants of the auction – the not-so-bright personality, but the winner was overshadowed by all. Sentenced to 12 years for extortion and blackmail is one of the leading functionaries of the Military Brotherhood of Moscow region Governor Boris Gromov Dmitry Baranovskiy is considered to be one of the most famous Raiders of Moscow and Moscow suburbs, and was formerly known as one of the ringleaders of the “solncevskoj” faction named “Dima white.

When the dashing 1990-e over, and beat out money from businessmen with a baseball bat was dangerous, Baranovsky agreed that blackmail, threatening to revelations in the press and warn about protests Pocket street educators, easier and safer. To do this, Dmitry R. Tsertsvadze created the interregional public organization “justice”, which was scandalous pickets near the offices of companies on income or whose white put the eyes. First time patron of Gromov, Baronviski and thats all hands, but when vymogatel′ finally obnaglel and $ 22 million was required. have your own staff to the Governor, it was agreed that jumped the check boxes Reider and left without patronage.

But human rights activist Romanov such little things like biographies of defendants, not stopped, and she needed money and who pays them, didn’t matter. Former Liberal televeduŝuû not pushed even anti-Semitism Baranovsky, which many of his companions were surprised with a love for Nazi knižonkam “yoke of Jewish” and “ožidovleniâ” livor. As Dmitry R. Tsertsvadze paid the most, he found himself in the list, the document submitted to the President, and the type of a prominent liberal allies Romanova – satirist Viktor Shenderovich’s daughter diligently vydavlivaût u fans sorry for the amateur “ožidovleniâ” trupnyh spots.

However, they are becoming fewer, and there is a view that an expanded list of political prisoners in the law will simply have to sign. And then deceived the auction does not require the ingenious Olga their contributions with interest. If TA is not communicated, the camera to her precious husband can come such malâva that he would be released only in parts.

Thomas Nydahl

Posted: 2 april 2012 - 10:08 - Svar

Intressant att se med vilken frenesi Putins pojkar angriper pristagaren. Inte ska hon stå oemotsagd och framför allt inte i full frihet. Då kommer de gamla KGB-pojkarna farande för att berätta “sanningen”. Jag är så innerligt tacksam för att någon lyfter fram de modiga och fria rösterna, som Romanova!

Leave a Comment