2
okt
Seneste opdatering: 2/10-12 kl. 2219
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Fra konferencen i Odd Fellow Palæet i lørdags: Kan internettet forblive frit? der gav fire forskellige vinkler på emnet. Mulighederne for censur er nærmest uendelige, og EU har næsten kronisk et forslag på bedding. Lige i øjeblikket hedder det Clean IT*.

Historiker og redaktør af Uriasposten, Danmarks største, indvandrings-medie- og islamkritiske blog gennem snart ti år med over 10 millioner hits, fortæller om sit eget forhindringsløb. Jeg kender historierne, men de vil være virkelig interessante for alle, der ikke kender dem, ikke mindst skribenter og bloggere i Norden (der kan århusiansk). Vi kommer rundt om den svenske ‘bloggerlicens’ og nydelighedsmedierne og den norske ex-terrorist Lars Gule, der gerne vil skælde ud på Møller, men ikke argumentere. Han taler over tiden – 49 minutter. Filmet af undertegnede, se i 1080 p HD. Indledende baggrundsstøj forsvinder efter et minut. Benspænd. En islamkritisk bloggers hverdag. (* EU proposal to stop terrorist sites even more ridiculous than it sounds.)

fortsætes


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


falkeøje

Posted: 2 oktober 2012 - 11:20 - Svar

Indfører man censur, så kommer de illegale blade, vi kender fra krigens tid, igen!!!
De blev distribueret i Danmark både med og udenfor postvæsenet.
Jeg husker en ældre togfører , der gemte dem mellem batterierne på hans firkantede
tjenestelygte, til han havde læst dem.
Togene skulle være uden lys i kupeerne dengang.

falkeøje

Morani ya Simba

Posted: 2 oktober 2012 - 17:12 - Svar

Kim Moeller har nogle rigtig gode pointer omkring hvordan copyright loven bruges til at lukke munden paa dissidens. Han siger envidere: “Man maa citere 20% af en artikel…” Godt. Der er unoedrsegesler der viesr at hivs det sisdte bgosatv og det foesrte bogsavt er rgitgit, kan de andre btytes om og mneinngen beavres. Og saa at det jo ikke direkte skrevet af…. Man maa kunne lave software der teknisk scrambler saaledes men bevarer en laesbarhed af tekster…..

Ulla Nørtoft Thomsen

Posted: 2 oktober 2012 - 20:14 - Svar

Rigtig godt oplæg. Der er ingen som Kim Møller, der kan sige tingene lige ud ad landevejen. Skarp og klart skære igennem ret store mængder af nonsens. Det er godt klaret på 40 minutter. Tak for fint kursus i århusiansk og ikke mindst tak for at tale over tiden. TFS´s oplæg kan godt tåle lidt mere længde.

  Maria

  Posted: 3 oktober 2012 - 22:21 - Svar

  Som Kim Møller indledningsvis gjorde opmærksom på, har han lært ved at støde panden mod en mur og rejse sig igen, og ingen i den islamkritiske debat er i tvivl om, at han har kæmpet for sit hjørne og er gjort af solidt stof. Hvordan han når det hele, med fuldtidsarbejde og børn, er vanskeligt at forstå.

  At se og høre Kim i dag er noget helt andet, end det var for blot få år siden, og meget kommer givetvis også til at ske i de kommende år. Når ungerne bliver ældre, får han forhåbentlig tid og lyst til at skrive erindringer om sin selvvalgte uriaspost og dermed give flere indsigt i historien om, hvad der skete, da danskerne kom på nettet og begyndte at diskutere indvandringspolitik.

  Og så et par ord om det århusianske dansk, som blogejeren henviser til. Ligesom københavnsk tales i mange dialekter af divergerende vellyd, kan århusiansk variere meget. Der er det århusianske, som Niels Malmros’ film bærer præg af, og så er der det udpræget lavårhusianske, der i grimhed kun overgås af det lavhorsensianske, som Lars Hedegaard meget bevidst aflagde, førend han opfandt sit eget sprog, formelt korrekt men med en helt egen tone.

  Endelig er der det århusianske, der ifølge sprogfolk er det danske talesprog, der er tættest på rigsdansk. En vis flersprogethed er i øvrigt helt almindelig i provinsen, hvor mange af os har eller har haft nære familiemedlemmer, der voksede op på landet, og ad den vej kan brug af nogle dialektord i ny og næ blive til råhygge og hjertesprog.

  Forleden hørte jeg Henrik Gade Jensen tale, og hans sprogtone er som de flestes i min omgangskreds. En blød og rolig snært af provinsen. Det samme gælder professor Bent Jensen, der ikke er bleg for humoristisk at slå over i en folkelig tone, som afslører, at han er fra Kjellerup af, præcis som i erindringsbogen. Det er jo helt koket.

  Hvad Kim Møller angår, var hans århusianske talesprog under foredraget mest som i Niels Malmros’ film. Dog mere utydeligt, fordi der var så meget, der lå ham på sinde, og sikkert af samme grund vekslede han nogle gange mellem at udtale ord på rigsdansk for i næste sætning at udtale samme ord på udpræget århusiansk. En anden kendt debattør, der pludselig kan skifte sprogbrug, når han bliver ivrig, og hvor det er langt mere påfaldende, fordi kontrasten er større og sikkert mere utilsigtet, er Kasper Støvring.

   steen

   Posted: 3 oktober 2012 - 23:26 - Svar

   Maria – jeg tænkte med på tydeligheden og artikuleringen – ikke mindst hvis svenske bloggere ville høre ham. Men også det er blevet bedre med årene, selvom det kniber for mig eneklte gange.

   Jeg har fået at vide af en fra Hornslet, at det har noget med den lokale dialekt at gøre.

    Maria

    Posted: 4 oktober 2012 - 00:23 -

    Det kneb da også for mig. Kim har “kartofler i munden”, han skal have ordene skubbet længere frem, og det kan han hurtigt lære, hvis han synes, at det har nogen hensigt. Afstår han også fra at sige helt så meget på kort tid, får han desuden mere ro til at artikulere og holde pauser, og vi andre hører og husker bedre det sagte.

Jernhesten

Posted: 2 oktober 2012 - 22:00 - Svar

10 millioner hits.. Hvor mange er Snaphanen efterhånden oppe på? (Vil gætte på at du nærmer dig)

I øvrigt vil jeg gerne takke dig for at filme foredraget.

Lag och rätt

Posted: 2 oktober 2012 - 23:45 - Svar

Jag har svårt att höra allt som Kim Möller säger. Kan inte Snaphanen be honom lägga ut en utskrift av texten här ovan?

  Jernhesten

  Posted: 3 oktober 2012 - 08:19 - Svar

   Erling

   Posted: 3 oktober 2012 - 16:23 - Svar

   Tak.

   Interessant video, i øvrigt.

   Erling

   Posted: 3 oktober 2012 - 16:25 - Svar

   Hm. Det er jo et referat, ikke en transkription.

   Det, jeg ikke kunne høre var, hvad den omtalte tidligere overborgmester var dømt for.

    steen

    Posted: 3 oktober 2012 - 16:35 -

    Pyromani

    Erling

    Posted: 3 oktober 2012 - 16:56 -

    Tak.

Folkeskolens forpligtigelse

Posted: 3 oktober 2012 - 12:17 - Svar

“Det bedste ved den frie verden er, at vi lægger kilderne frem og lader folk selv tage stilling.” (Kim Møller)

Sæt det citat i glas og ramme og hæng det op i folkeskolerne. Det er så vigtigt.

Leave a Comment