28
dec
Seneste opdatering: 22/5-17 kl. 1855
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Efter at have hørt mig gennem flere forargede reportager på Sveriges Radio om disse våbenliderlige amerikanere, fik jeg trang til at få nogle tal på liderligheden. Amerikanerne er rigtig nok velbevæbnede med næsten ét lovligt våben pr person i landet fra spædbarn til plejehjem. I Sverige er det ‘kun’ hver 3. svensker, der har et lovligt våben, nemlig to millioner våben fordelt på 628 000 ejere.

Noget af et hjemmeværn, de kan stable på benene. Jeg kan ikke se andet end en nuanceforskel, og iøvrigt er det sjældent de lovlige våben bruges til noget kriminelt. Peter Mangs i Malmø var en undtagelse med sin lovlige Glock. Han kan ikke have være screenet psykologisk forinden han fik den med så besyndelig en opførsel og livsbane.

Der skulle være cirka 40.000 illegale våben i Sverige, og de bliver flittigt brugt, som enhver kan se i aviserne. Hvis guncontrol er så vigtigt i USA for SR, så kan det vel ikke være meningen, at hver 3. civile svensker i givet fald kan udstyres med et lovligt våben. Når SR ikke laver en reportage om det, må det skyldes det gamle, svenske, journalistiske princip: Problemer er bedst, når de foregår på den anden side af jorden, eller i det mindste i Danmark.

Et skoleskyderi eller en Breivik-massakre, der har mange psykologiske ligheder med skoleskyderier, kan ske i Sverige når som helst. Med så mange våben i omløb, er det snarere et under, det ikke er sket før. Mindre variationer har vi set med Ausonius i 1991, og Flink i 1994 (Mattias Flink brugte sit militære våben), begge temmelig afvigende personer. Heldigvis er svensk politi bevæbnet, hvad norsk endnu ikke er, en fatal faktor i Breiviks uhindrede Ragnarok.

U.S. citizens own 270 million of the world’s 875 million known firearms, according to the Small Arms Survey 2007 by the Geneva-based Graduate Institute of International Studies….On a per-capita basis, Yemen had the second most heavily armed citizenry behind the United States, with 61 guns per 100 people, followed by Finland with 56, Switzerland with 46, Iraq with 39 and Serbia with 38. France, Canada, Sweden, Austria and Germany were next, each with about 30 guns per 100 people, while many poorer countries often associated with violence ranked much lower. Nigeria, for instance, had just one gun per 100 people. U.S. most armed country with 90 guns per 100 people

Jalving: Skandinavisk bogduel

Lad to bøger fra skandinaviske nabolande runde året af.Den ene hedder ”Rødt, hvidt og blåt. Om demokratiet i Europa” og er skrevet af den norske samfundsforsker Asle Toje; den anden hedder ”Migrationens kraft: Derfor behøver vi åbne grænser” og er skrevet af de liberale svenske skribenter Johan Norberg og Fredrik Segerfeldt. Bøgerne er interessante på hver deres måde og griber fat i et af de felter, der er under hastig forandring i disse år.

Hvor bøgerne er bedst, får de os til at overveje, om den vej, vores samfund er slået ind på i migrationens tidsalder, overhovedet er farbar. Er vi på vej fremad – eller er vi godt i færd med at ødelægge vore børns muligheder?Begge bøger hælder mod det sidste svar, men af vidt forskellige grunde, og lad mig bare være ærlig. Jeg foretrækker så langt den norske empiriker for de svenske teoretikere. Toje rejser rundt, samler prægnante indtryk og opsøger centrale vidner til vor tid i de europæiske byer. Det er mildt sagt ikke opbyggeligt, men en rejse i problem efter problem, affattet på et – for en akademiker – overraskende ærligt norsk, som når han et sted noterer tørt, at han følte sig som et Munch-maleri, da han vågnede næste morgen.Svenskerne derimod ordner verdenssituationen ved hjælp af en liberal kalkule om, at mennesker er rationelle skabninger, og at det derfor er rationelt at minimere antallet af barrierer…..JP.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HH

Posted: 28 december 2012 - 13:39 - Svar

Beväpnade till tänderna? Vi har inget försvar längre och Gotland står utan en beväpnad garnison! Men, men, go´vänner, nu har vår försvarsminister – som kanske aldrig hållit i ett vapen! – förkunnat att vi kan räkna med hjälp! På förhand tack till alla danskar, norrmän och finländare som vill strida och blöda för oss. Ja, historiskt sett ser vi ju alla finländare som en samfälld Sven Dufva! Vad finns inte i vår historia…
Men det som upptar mig mest för närvarande det är den skrala svenskundervisningen av invandrare. Tänk dig att vara fullkomlig analfabet – ursäkta! talspråkig heter det numera. Du kommer till ett avancerat land som förutsätter att du kan läsa och skriva – och du ställs varje dag, bildligt talat, i skamvrån för att du ALDRIG kommer att kunna lära dig detta. Och vilket är starkare? Naturligtvis den bakgrund du har och nu är du vuxen!
Visst minns jag de första ord jag kunde koda från första klass i min gamla skola. Berusningen inför denna kunskap har funnits i mig hela livet! Vilka var de första? H C Andersen så klart! Och sen alla de andra… Elsa Beskow… Topelius… vilken värld fanns inte till där för mig?
Och genialt nog kom man i Sverige på att en läsebok med BILDER skulle uppmuntra läsningen! Tack till Anna Maria Roos som fick uppdraget en gång och genomförde det så lysande!
Den medmänsklighet som uppvisas i dag i mitt land handlar inte om medmänsklighet – utan att radera ut inkommande människors historia. En slags medveten “lobotomering” av människor med annan kultur som skulle mått bättre att få hjälp där de en gång bodde. Kanske en tillfällig asyl – och sedan tillbaka till ursprunget. Hur kunde all välvilja bli så fel?

    steen

    Posted: 28 december 2012 - 14:02 - Svar

    jo, jeg ved med militæret, men ‘hjemmværnet’ er imponerende, selv i en verdenssammenligning. En älgstudsare er et skræmmende våben

falkeøje

Posted: 28 december 2012 - 19:39 - Svar

Det er ikke nok at være bevæbnet, man skal også turde
og kunne bruge et våben.
De svenskere, der gerne vil, de kan helt sikkert få de nødvendige
lektioner i Danmark, vi har en fond af viden om, hvordan man fører
illegal modstandskamp imod en besættelsesmagt.

falkeøje

Ole Burde

Posted: 28 december 2012 - 20:53 - Svar

Mine Børn har altid vidst at der stod en M16 inde bag en falsk skabsplade . Da de blev store nok , fik de også at vide hvor magasinerne var gemt , og et lynkursus i hva den kan bruges til . Ingen af dem var videre interresseret , for de vidste jo nok at de selv ville få mere end nok af den slags i hæren . Hvis våben er en naturlig del af hverdagen , er det kun et redskab som så mange andre . Bevæbnede vagter i skoler har været påbudt i Israel siden ca 1998 , så vidt jeg ved er de enste skud som nogensinde er belevet affyret i en skole , været ved nogen enkelte lejligheder hvor terrorister har prøvet at angribe skoler . Det lykkedes ikke .

PFEP

Posted: 29 december 2012 - 13:03 - Svar

Vapen dödar inte, människor dödar!
Jag är för en potent vapenlagstiftning var envar rekorderlig medborgare har rätt att bära ett handvapen i syfte att försvara sig och sina, sin egendom och andre i skarpa lägen.
Såklart bör en licens betingas av god vandel, erforderlig kunskap och färdighet att hantera vapnet.

Tornuggleman

Posted: 29 december 2012 - 19:41 - Svar

Alla svensk-svenskar bör vara beväpnade.
Rasismen mot ursprunsbefolkningen – SVENSKARNA – är fullt accepterad bland elitpolitiker o media.
Över 2000 våldtäkter/år o färre än 16 % av alla anmälda sådana går till förundersökning !!!
Rån, misshandel, stöld, bränder mot egendom…
Äh, ni i Danmark känner igen den muhammedanska kulturen och den europeiska PK-alliansen .

Mina barn har sedan de började 4:e klass alltid burit “försvars-spray”.
Krav Maga är en ypperlig träning, vilken kostar pengar o på så sätt slipper vi packet.
Ni i Danmark borde ändå åka till Tyskland där legal/riktig tårgas finns att köpa.
Sk “Tasers” med 30 000 – 60 000 volt är bara ett gott råd för att skydda sig mot kulturberikarnas inavlade våldskultur.

Leave a Comment