1
aug
Seneste opdatering: 2/8-13 kl. 1315
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Man skulle tro, det var Egypten eller Nigeria, men hvad det ikke er, kan det nå at blive. Der arbejdes som bekendt ivrigt på det fra politisk hold. Kirken har været forsøgt antændt adskillige gange, siger præsten. I februar brændte et indkøbcenter i byen ned til grunden. Kirken så sådan ud og ligger her. Jeg har forsøgt at finde de videos, ‘de unge’ har optaget, men jeg har kun fundet en enkelt mobilvideo, resten kan ikke være postet under tyske titler.

Brandstiftere satte natten til tirsdag ild til den protestantiske kirke i Garbsen vest for Hannover. Kirken og det tilstødende menighedshus brændte totalt ud, skaderne opgår til millioner euros. Skaderne på kvarterets beboere kan dog ikke forudsiges. “Den der brænder kirker, viger ikke tilbage for at brænde mennesker,” siger beboeren Kurt Gleick. “Min fire-årige datter tør ikke længere gå ud på gaden.” Præsten Renate Muckelberg kæmper for at holde tårerne tilbage, talrige af kvarterets beboere kæmpede også med tårerne. Det er ikke første gang pyromaner er på spil, alene i 2013 har politiet talt 31 ildspåsættelser i kvarteret. Garbsen nach Kirchenbrand unter Schock (Snaphanens oversættelse) “Det har intet med religion at gøre”, skynder en kommentator sig at skrive selvom ingen aner det.

“When they torch a Church, then residential houses will soon follow”. A resident says during the night what probably many think. “I am shocked that not everyone was shocked tonight,” said Pastor Renate Muckelberg, referring to scenes the police and fire brigade had to experience: almost exuberant youths going wild on the relaxed raging youths on the Sperberhorst, malicious calls and young provocative thugs tearing past on bikes; mobile phones were filming everywhere. Hanover: ‘Youths’ Jeer Maliciously as Fire Brigade Try to Extinguish Fire in Burning Church

Kirchenbrand macht Garbsen sprachlos, Garbsen nach Kirchenbrand unter Schock. Polizei sucht Brandstifter, Kirchenbrand: Stadt setzt Belohnung aus.

ARD om fatwaen mod Hamed Abdel-Samad

Jeg har omtalt Abdel-Samads skæbne tre gange siden 12 juni – her, her og her – såvidt jeg kan se, har dansk presse ikke nævnt den en eneste gang. Rushdie vakte opsigt, nu er det hverdagsagtigt at intellektuelle og kunstnere skal myrdes af muslimske fanatikere. Med sådanne journalister er det ikke svært at finde udækket stof til en blog, kun ville man gerne have haft del i deres fede løn. Dog holder læserne denne blogs næse oven vande via Paypal, det er mere end hvad dagspressen kan prale med.

I aftes sendte ARD en spændende historie om dødsdommen, som en ledende muslimsk ‘gejstlig’ har fældet over Hamed Abdel-Samad. Han brølede sin opfordring til mord ud i en egyptisk tv-udsendelse, hvor han opfordrede sine trosfæller til at dræbe frafaldne. Abdel-Samad har siden været under politibeskyttelse og bruger ikke offentlige transportmidler mere, det er for farligt, han tager kun taxi. Dette er ikke Kairo, men München, og Al-Azhar Universitet lange, morderiske arme rækker helt til Tyskland. Her bor en mængde modtagelige commandos, der er parat til at udføre Allahs vilje hvor som helst og når som helst. Video: ARD Report München über Todesfatwa gegen Hamed Abdel-Samad (Snaphanens oversættelse, video på tysk)

Fuck off

Provokunst fra kunstnergruppen Superflex. Jeg så det for øvrigt første gang på dagen, hvor min kronik ‘Jeg maler gerne profeten på min husmur‘ blev bragt i Politiken. Det hænger i forhallen i JP/Politikens Hus. Inger Støjberg

super


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


falkeøje

Posted: 1 august 2013 - 11:26 - Svar

Omgående gengældelse er det eneste middel at sætte imod.

falkeøje

T. Snorrason

Posted: 1 august 2013 - 11:26 - Svar

Fatwaen mod Hamed Abdel-Samad.
Det er på tide, at EU og de nationale europæiske stater træder i karakter ved disse evindelige muslimske trusler om at dræbe diverse frafaldne, personer “der har fornærmet islam” osv.
Gennemføres et evt. attentat, så bør der udstedes arrestordre også mod den person, som fremsatte mordordren, indrejseforbud i EU allerede ved udstedelsen af fatwaen, økonomiske sanktioner osv.
I sidste ende kan vi allerede indstille os på at anvende samme metoder, som feks. Rusland benytter mod jihadister og salafister, i mildeste fald øjeblikkelig udsmidning og kraftige bøder til diverse for opfordringer til drab på anderledes tænkende. Falder udtalelserne i en moske, stik den en kraftig bøde og ved gentagelse, luk den.

Robert R

Posted: 1 august 2013 - 12:10 - Svar

I takt med en stgning i antallet af muslimer vil den slags episoder forekomme oftere og oftere og antallet af muslimer vil stige. Arafat sagde det rammende i sin kamp mod Israel, palæstinensernes vigtigste våben mod staten Israel er den palæstinensiske kvindes livmoder. Det er det samme vi nu udsættes for, Danmark vil ikke opleve problemet så hurtigt som f.eks Frankrig, Sverige, Holland, Belgien og Storbritanien.

I Storbritanien f.eks. har etniske britter en fødselsrate på 1,3 og muslimerne en fødselsrate på 4,0 og selv om asiater, som de kalder dem, “kun” udgør ca. 10% af befolkningen vil en hurtig skrumpning af antallet af briter og en kraftig stigning af antalket af asiater give dramatiske forandringer i sammensætningen af den britiske befolkning, asiater vil omkring 2050 overhale de ætniske briter.

Hvad det betyder ved ingen, men ser vi på historiske lignende tilfælde bliver det ikke noget kønt syn! Om Danmark vil kunne stå imod når landene omkring os i stigende hastighed udskifter deres befolkning er tvivlsomt, der er i alle tilfælde grobund for fremtidige konflikter.

  Prudentius

  Posted: 1 august 2013 - 14:11 - Svar

  Jeg tror ikke “grobund” kan gøre det. Vi er på vej med stormskridt mod et samfundsmæssigt sammenbrud.

  Endnu kan vores politikere foregive, at have en eller anden form for kontrol, men man mærker tydeligt understrømmen af kaos i næsten alle vestlige lande. Hvornår bryder den op til overfladen i fuldt flor? Svært at sige, både fordi det sker gradvist og fordi der tydeligvis stadig mangler kritisk masse i indvandrebefolkningerne til egentlige langsigtede opgør med de indfødtes staters autoritet og suverænitet. Men det kommer, det er utvivlsomt.

  Man burde måske ikke undre sig over politikernes skødesløshed, taget de herskende ideologier i betragtning, men man gør det nu alligevel.

Ole Burde

Posted: 1 august 2013 - 17:02 - Svar

Som Falkeøje siger , er der brug for en eller anden form for ”gengældelse” . Man kan selvfølgelig sige at ”et øje for et øje” er den mest retfærdige , men måske er det mere smart at tænke lidt uden for den bibelske box . Hvis det der sker kan siges at være asymetrisk konflikt , er den europæiske version SUPER-asymetrisk fordi den ene part stort set benægter at konflikten overhovedet eksisterer .
Den anden part bruger som våben det eneste den er god til , nemlig at formere sig .
Men hvis nu en dag europæerene , eller måske bare danskerne , vågnede op af deres tornerose-søvn , hvad ville så være det ‘logiske” modtræk mod formerings-våbnet ?,( altså udover ”den totale krig” , som europæere jo traditionelt er verdensmestre i) ?
I den israelske variation af asymetrisk konflikt er det bosættelserne som i mange år har udfyldt denne rolle . Det er ikke et tilfælde at araberne investerer så meget energi i at propagandere mod bosættelserne . Dette asymetriske våben kan potentielt NEUTRALISERE arabernes eget a symetriske våben : det hjælper ikke ret meget at formere vildt ,sig hvis man langsomt men sikkert bliver trængt tilbage til et mindre og mindre territorie . I sidste ende vil der bo 50 mill palæstinensere i et reservat på størrelse med en fodboldbane .
Klart nok er situationen i Europa helt anderledes , men forskellene er IKKE hvad de har været . Måske eksisterer der en anden , europa-relevant måde at fornægte oponenten adgang til dele af territoriet ?

Hans Und

Posted: 1 august 2013 - 17:20 - Svar

Når en regering ikke er i stand til at holde den slags i ave, og vi kan jo se der kommer mere og mere, ikke mindre, så er der ikke længre en legitim regering/magthaver.

Også træder den klassiske oprørsret i kraft, dvs man har ret til at afsætte regeringen, som det f.eks. skete i Spanien og Chile. Desuden har man ret til på eget/privat initiativ, at sætte sig propotionalt, men virkningsfuldt, til modværge.

Hvad der taler imod er, at stemmesedlen stadig er en mulighed. Dog må de manipulerende medier tages i betragtning, EUs angreb på demokratiet i Ungaren og Østrig, EUs angreb på demokratiet i almindelighed og diverse løgnagtig propaganda fra officielt hold.

Vore Kære Ledere leger virkelig med ilden her.

Bergfast

Posted: 1 august 2013 - 21:22 - Svar

Att inbilla sig att det skulle vara någon konstruktiv framkomlig lösningsmöjlighet med öga-för-öga, hand-för-hand i fullskaliga inbördeskrigssituationer i de europeiska nationalstaterna, är ett kortsiktigt och också ett ansvarslöst seende, som inte är särskilt förståndigt, klokt, sansat, eftertänksamt eller förnuftigt.

Men, men, det vimlar av dumma människor dessvärre. Människor med både koögon, getögon, falkögon, grisögon och örnögon. De vill inget hellre än se krigiska situationer eskalera inom de europeiska nationalstaterna. Ja, kanske storinbördeskrigiska situationer.

Man skulle nästan kunna säga att det från en hel del håll arbetas intensivt på att kunna komma dithän. Till kanske det totalitära och totalpolisiära samt totalfascistiska samhället. Man önskar att det äntligen kan införas som ett slags drömsamhälle. Ett samhälle där nolltoleransen mot allt och alla är den dominerade livsstilen. Arbetsplatser med poliser, skolor med poliser, bostadsområden med poliser, affärer med poliser. Poliser, poliser och åter poliser. En komplett och nödvändig polisstat därför att det är vad en del, särskilt de med ett mycket stort kontrollbehov, helt enkelt önskar sig.

Steg för steg, bit för bit.

Man kan inte säga att det i ett sådant samhälle är förnuftet, sansen, vettet och balansen som dominerat de flestas sinnen. Tvärtom. Där är det hatet som till varje pris skall matas, retas och frammanas. Hatet. Ilskan. Vreden. Galenskapen. Vansinnet. Hysterin. Skräcken. Mordlystnaden.

Alltså det totala sammanbrottet av det civila samhället.

Precis vad vissa förblindade, hatiska, kanske paranoida, kanske paniska, och kanske skräckfyllda ögon önskar sig.

Ingenting annat duger för dessa ögon.

Allt annat seende anses då kanske vara som ett slags kvinnligt krigsoduglig seende som då kanske avfärdas för att vara en kvinnomentalitet som inte begriper sig på krigandets självklara och nödvändiga nödvändighet. Så som då det manliga seendet kanske ser det hela…

  LarsS

  Posted: 1 august 2013 - 22:10 - Svar

  Kære Bergfast.

  Respekt for dine terapeutiske skriverier, men engang imellem må jeg altså lige tørre sveden af panden!

  Altså:

  Kloden menes at have eksisterer omkring 4,5 milliarder år og menneskelige arter omkring 3,5 milliarder år.

  Krig, ballade og ulykker har hersket på denne planet lige siden vi rejste os på vores 2 ben og krigeefter krig efter krige har plaget vores civilisation,

  Alle dage har vi efterspurgt stærke ledere og var lederne svage, blev de smidt ad helvede til, så vi kunne få de stærke tilbage på banen!

  Derfor kunne Pol Pot, Djengis Khan, Mao Zedong, Hitler, Stalin, Lenin, Mussolinni, Castro leve de fedeste liv og derfor er det disse typer som igen efterspørges på såvel de europæiske, amerikanske, asiatiske som arabiske marked.

  Intet har forandret sig, krigen og krigene vil komme igen, de stærke krigsherrer vil tage over og de svage ledere vil blive elimineret.

  Det er synd og sørgeligt, men hvor meget fylder vores lille generation af tåber i den store historiske sammenhæng?

  Nogle (Berfast, bl. a.) tror i dyb alvor, at vores få generationer efter WW2 er historiens mest oplyste og vidende mennesker siden verdens opståen!!

  Aldrig nogensine er kloden blevet inficeret af så ignorante og uoplyste knaldhoveder som os.

  Bevis for min påstand:

  “Men, men, det vimlar av dumma människor dessvärre. Människor med både koögon, getögon, falkögon, grisögon och örnögon. De vill inget hellre än se krigiska situationer eskalera inom de europeiska nationalstaterna. Ja, kanske storinbördeskrigiska situationer.”

   Bergfast

   Posted: 1 august 2013 - 23:52 - Svar

   En bloggare (Klartexten), skrev…” Jag har skrivit otaliga gånger att det är KULTUREN (religionen) som gör att dom inte kan bygga demokratiska och jämlika välfärdsstater”…..

   Detta ville jag kommentera på följande sätt,vilket också visar sig höra samman med min kommentar här, och som också hör samman med Lars S´s kommentar och historiska översyn, (Inklusive formuleringen:….”Respekt for dine terapeutiske skriverier”… (? ….”terapeutiska skriverier”?…. Anser då Lars S kanske att alla kommentatorer på Snaphanen, med sina tyckanden, åsikter och kommentarer, bedriver ….”terapeutiska skriverier”? Inklusive då hans egna…. ”skriverier”?… Vem vet…)…

   Hur som helst, min kommentar skulle lyda enligt följande:

   Inte heller de västerländska nationerna är några demokratiska och jämlika välfärdsstater, (som Klartexten verkar vilja tro….).

   Förmodligen beror det på att människan helt enkelt inte kan skapa jämlikhet eller demokrati därför att människan som varelse fungerar efter helt andra både psykologiska och sociala premisser där bl.a. viljor att hylla starka ledare finns med som en del.

   Jämlikhet är i mångt och mycket en chimär liksom också demokrati. Medborgare anses kunna välja vilka ledare de vill skall styra och bestämma över dem. Detta kallas för demokrati.

   Demokrati anses kräva yttrandefrihet.

   I praktiken fungerar denna yttrandefrihet i mångt och mycket så att den istället för att upplysa och belysa och därmed ge alternativa politiska valmöjligheter ofta förvirrar, förför och förleder ganska stora majoriteter så att många medborgare till slut inte vet ut eller in, fram eller bak, upp eller ned kring vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel, sant eller falskt, gott eller ont, förnuftigt eller oförnuftigt osv. att rösta på.

   Också sådant som är besudlande på människors sinnen och sådant som är destruktivt och desillusionerande och sådant som fungerar som söndrande, också av många familjer, vilket i sin tur i förlängningen riskerar att förstöra samhällsstruktur och i förlängningen förstöra just det civila samhällslivets känsliga nervtrådar. Många, kanske inte minst unga människor, som tar del av dessa budskap tappar stora delar av sin tilltro, sin tillit och förtröstan till alltfler och alltmer i samhället.

   Till slut riskeras då framväxa en totalitär och diktatorisk polisstat som presenteras som den nödvändiga lösningen på ett kollapsande samhälle med kollapsande medborgare.

   Kanske är det vad de styrande och ställande egentligen önskade sig från början. Med medhjälp av diverse hantlangare som kurirer och skribenter, men även i form av lydiga aktörer som politiker, lärare och professorer, och även andra, kanske främst journalister men även t ex underhållare av olika slag, så leds nationerna sakta, steg för steg, kanske fram till politisk totalitarism….

Torben S. Hansen

Posted: 1 august 2013 - 22:42 - Svar

Hans Und gør opmærksom på den “klassiske oprørsret”, og her nærmer debatten sig et minefelt, for selvfølgelig læser / lytter fjenden med. Nu opfordrer de højrenationalistiske tosser igen til borgerkrig inde på snaphanens kommentarspor – fyyyyyy!

Så må den sædvanlige “shaming + blaming” atter sættes i gang. Forargelsen og vreden over den slags overvejelser skyldes til dels, at de allerfleste Gutmenschen er historieløse. Spanien i 1936 og Chile i 1973 er aktuelle eksempler – og velkendte. I begge tilfælde havde de militære kupmagere stærk opbakning i civilsamfundet, hvilket naturligvis forties eller glemmes i de fleste bøger (Bonnevies anmeldelse af en bog om den spanske borgerkrig i Weekendavisen fra d. 26. juli er et eksempel).

Men hvor mange husker, at den superborgerlige succes Schweiz begyndte med et oprør mod en arrogant aristokrat? For slet ikke at tale om USA og englændernes Magna Charta fra 1215.

I øvrigt tvang Danmarks rigsråd i 1479 kong Christian d. 1 til at anerkende oprørsretten.

  Skjoldungen

  Posted: 1 august 2013 - 23:23 - Svar

  Og nu nærmer vi os 70-års dagen for et nyere oprør, nemlig Folkestrejken i august 1943. Også dengang havde vælgerne ved et demokratisk valg sammensat et Folketing, som i skøn samdrægtighed dannede en samlingsregering – (dog uden Kommunisterne, som man var enige om at spærre inde og udlevere til aflivning i KZ-lejre). Den tids politikere, journalister og kulturpaver kappedes i det hele taget om at behage nazisterne – akkurat som de i vor tid kappes om at behage islam. Og som besættelsen skred frem, blev kløften mellem de folkevalgte og folket til en uoverstigelig afgrund. Forskellen mellem hvad Folketinget mente, og hvad folket mente, var nået til det punkt, som min gode ven El Inglés kalder ‘diskontinuiteten’. Samlingsregeringen måtte gå af den 29.august 1943 og Folketinget opløses. – Blot til orientering for historieløse Gutmenschen

   falkeøje

   Posted: 2 august 2013 - 14:07 - Svar

   Det var en stolt dag, da fik vi gjort op med en landsforræderisk regering,
   som vi også har nu.
   Vi fjernede gulvet under den, og fik et embedsmandsstyre.
   Lad os gentage succesen med at fjerne alle de muslimvenlige politikere
   , uanset om de er røde eller blå, ved det kommende valg.

   falkeøje

    Morten - - -

    Posted: 2 august 2013 - 14:43 -

    Ja. Jeg håber også på et valg, der reducerer Venstrefløjen til dens naturlige størrelse. Fjernt fra parlamentarisk indflydelse.

    – – –

  T. Snorrason

  Posted: 1 august 2013 - 23:54 - Svar

  Der er da ingen grund til ikke at skrive, hvad man mener!
  At diverse tosser råber op om nazisme, fascisme, højrenationalisme osv viser kun, at de pågældende ikke aner, hvad de taler om. Nazisme, fascisme og kommunisme er alle en del af den totalitære socialisme – og for den sags skyld kan man tage islamismen og Det Muslimske Broderskab med under totalitære ismer.
  At det kommer til et voldeligt opgør med islam i Europa er der ingen tvivl om, det siger islam jo selv.
  At dagens politikere ikke vil erkende det, velsagtens fordi skyggen fra jødeforfølgelserne under WWII stadig hænger over Europa, er en ting.
  Men realpolitik er en anden.
  Europa går i opløsning, hvis man fortsætter med at modtage horder af unyttige personer, økonomiske flygtninge, som alene lever her af socialhjælp og ikke kan eller vil integrere sig og ernære sig selv. At man modtager folk, som helt åbenlyst og højlydt ønsker at ændre vore styreformer, religion og dagligdag er direkte tåbeligt.
  At påpege dumhederne er en demokratisk borgerpligt, og her gør Snaphanen et fint stykke arbejde, hvilket tydeligt viser sig, når kystbanesocialister og andet godtfolk ytrer sig om sitet.
  Faktisk savner jeg indlæg fra sådanne her på Snaphanen – ovre på Uriasposten har man et par stykker, som det er fornøjelse at “diskutere” med, rene floskelmaskiner uden substans eller blot basal viden.
  Selv Ole Sohn synes på sine gamle dage – og ikke mindst efter at have drevet eget forlag – at have fundet ud af, hvorledes virkeligheden fungerer, så andre kan måske også se lyset, som tiden går.

  Hans Und

  Posted: 2 august 2013 - 17:14 - Svar

  Når jeg kalder det “klassisk oprørsret” er grunden, at i teorien eksistere oprørsretten ikke længre, fordi man antager at med de “demokratiske” forfatninger var der ikke længere nogen begrundelse for at bruge den.

  – Se bort fra den som akademisk diciplin, og som noget eventuelt i socialistiske diktaturere.

  Selv ved et oprør som påberåber sig oprørsretten så vil krigens love (igen de klassiske) gælde også for oprørs siden. Hvilket fører til, at eksempelvis Breivik ikke ville kunne påberåbe sig den.

  Til gengæld kunne det være morsomt i en 266 b sag, at det blev påberåbt. Hvis det overhovedet lykkes at få domstolene til at forholde sig til spørgsmålet, kunne man så, måske, få afklaret om der overhovedet eksistere en oprørsret, eller retter om det er muligt at overbevise et dommer kollegie, om det.

Rober R

Posted: 1 august 2013 - 23:10 - Svar

@ Torben Hansen
Et er som Falkeøje at opfordre til borgerkrig et andet er at sandsynliggøre, at den demografiske udvikling samt muslimernes kultur, vil resulterer i fremtidige konflikter! Det er da også slående, at adskillige islamkritikere ikke vi anderkende at de tilhører højrefløjen.
Det er ganske enkelt lykkedes venstrefløjen at omformulere begrebet højreorienteret til at betyde islamkritisk! Det er en retorisk sejr for venstrefløjen, som islamkritikerne burde være bedre til at tilbagevise! Men det er en pyrrhussejr for islam er et angreb på de værdier som venstrefløjen, i alle tilfælde engang, stod for.

  steen

  Posted: 1 august 2013 - 23:53 - Svar

  Robert: Jeg føler mig næsten lige så venstreorienteret som højreorienteret, eller rettere cirka 1 del venstre til 3 dele borgerlig. Jeg køber ikke båsen højreorienteret bare fordi jeg er islam- og indvandringskritisk, selvom jeg godt ved at det sproglige kup er lykkedes.

  Det holder heller ikke ude i virkeligheden. Masser af traditionelt venstreorienterede vælgere, skulle altså nu være højre-orienterede/ekstreme. Det er vås at lade indstillingen til indvandring afgøre etiketter på folk.

Santor

Posted: 2 august 2013 - 03:54 - Svar

Ole Burde

Posted: 2 august 2013 - 09:54 - Svar

”Man skulle tro, det var Egypten eller Nigeria, men hvad det ikke er, kan det nå at blive.*
Måske nærmere KOSOVO før løsrivelsen fra Serbien ? Her er et udklip fra en artikkel i New York Times , 1987 :
”The army says it has uncovered hundreds of subversive ethnic Albanian cells in its ranks. Some arsenals have been raided.

Vicious Insults
Ethnic Albanians in the Government have manipulated public funds and regulations to take over land belonging to Serbs. And politicians have exchanged vicious insults.

Slavic Orthodox churches have been attacked, and flags have been torn down. Wells have been poisoned and crops burned. Slavic boys have been knifed, and some young ethnic Albanians have been told by their elders to rape Serbian girls.

Ethnic Albanians comprise the fastest growing nationality in Yugoslavia and are expected soon to become its third largest, after the Serbs and Croats. ”
Det kommer nærmere …

HH

Posted: 2 august 2013 - 16:33 - Svar

Bergfast och andra har en intressant genomgång av tidens tillstånd. Nyss satt jag och bläddrade i Stefan Zweigs boken “Världen av igår/Die Welt von gestern” och slogs av hur mycket som liknade en viss tid i min egen uppväxt. Det förf berättar om är sin egen tid och sin egen uppväxt och hur detta Europa såg ut då. Med ett lager fernissa över den tiden ser man nästan vår tid. Zweig själv klarade inte av andra världskriget. Född 1881 tog han sitt liv 1942 i Brasilien…

Det som slår mig av dagens värld är detta oerhörda behov av kontroll. Det gäller lika mycket som att köra bil som att äntra en buss och lägg därtill USA:s oerhörda behov av den yttersta kontrollen – vad vi säger och vad vi vill göra med vår frihet. Snowden pekar i sin ungdomliga harm hur USA i sitt kontrollbehov dödar eller snarare mördar för att nå den maximala “säkerheten”. Vad blir det av detta?

Gardells munterheter över muslimska kvinnors klädsel kan ses som ett skolpojksskämt. Men det träffar verkliga människor som har en tro och den tron förordar kvinnors klädsel av ett visst slag. Som en person i TV sa: “amerikaner tror att vi resonerar som dem, men det gör vi inte. I många delar av världen delar man inte alls amerikaners syn på liv och leverne.”

Där tror jag kärnpunkten ligger. Samt konsekvensen av detta levernes baksida. Häromsistens uppvisade svensk TV unga kvinnor från Pakistan som fått sina ansikten förstörda av syra och bensin. Läkaren som behandlade dem sa att han hade mer och mer svårt för att behandla kvinnorna – han var läkare men han blev hela tiden oerhört upprörd över atttackerna.

En kvinna som fått sitt ansikte förstört berättade att hennes man och hennes styvmor låst in henne i ett rum, hällt syra över hennes ansikte plus bensin och tänt på. Därefter hade de stängt och låst dörren för att hon skulle dö. Kvinnan kunde inte längre föra samman läpparna som var förstörda och kunde inte gråta – vätska kom inte fram i ögonen. Hon hulkade sig över sin längtan efter sina barn – som mannen tagit hand om. Och skräcken att tvingas återvända!

Mannen kom till tals. Han påstod att 99 procent av kvinnor i Pakistan som kommer till kliniken syraskadade och brända gjort det själva! Närbild på mannen – hans utseende fick mig att inse att den mannen borde jag nog inte köpa en kärra av…

Kontentan av det jag skriver och menar är helt enkelt att världen är så definitivt olik på diverse platser jämförd med vår uppfattning om hur den bör vara. Människors religioner ruckar man inte på. Men inte heller vad en kvinna kan utsättas för…

Gardells kolsäckar blir inte mindre kolsäckar av ett skämt. Tyvärr!

Esc

Posted: 3 august 2013 - 22:27 - Svar

Ole Burde

Jeg er meget glad for dine kommentarer her på Snaphanen. Jeg finder dem ekstremt interessante. Måske kunne du skrive endnu længere tekster. Det om bosættelserne er der jo ikke en sjæl i DK, der ved.

Leave a Comment