22
maj
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 1933
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Vanligt är också att Syrienresenärerna har etablerade kopplingar till den globala jihadistiska rörelsen. Här finns veteraner från andra konfliktzoner, propagandister, rekryterare och vänner och släktingar till dömda terrorister. Och långt från alla föräldrar är förkrossade. Tvärtom finns familjer som uppmuntrar och är stolta.

Farorna med återvändare till Sverige är svårförutsedda.Uppdrag granskning lär tyvärr inte väcka lika stor debatt den här gången. Jihadisternas våld drabbar huvudsakligen utlandet – ännu – vilket tydligen inte anses vara vårt ansvar. Den mest dödliga extremismen

Politikere vil gere have magt og penge, men de er ikke voldsomt interesserede i at tage ansvar, når ting går frygteligt galt og det er deres skyld. Svenske politikere undslap med et mulehår et meget ubehageligt ansvar, da en jihadist forsøgte at detonere en bombe i Stockholm i december 2010, men de lever på lånt tid, og det kræver en ualmindelig enfoldighed eller dødsforagt ikke at vide det. “Jag önskar ibland att jag levde i en nation där man tog en sådan krigsförklaring på allvar,” skrev Thomas Nydahl 12 december 2010.

Det er to ord, der meget godt sammenfatter europæiske politikere, og navnlig svenske: Dødsforagt og enfoldighed. Jihad betyder stort set altid krig, modsat af hvad programmet påstår, og krigen vil indfinde sig, for det har den hidtil altid gjort. Den er lige så vis, som at vi alle skal dø, men havde det ikke været for de enfoldige, ville vi alle have været sikre på at dø en naturlig død. Det er vi ikke nu. –  Hele Uppdrag Granskning, 58 minutter.

Mistænkt for Hedegaard-attentat vil til Danmark

Det kan jo godt undre én, eftersom han først påstod, at han aldrig havde sat sine ben i Danmark, men når man tænker på standarden af tyrkiske fængsler, undrer det alligevel ikke så meget. Måske vil han søge asyl, han kan jo være statsløs, og det må man ikke være ifølge en konvention, næsten kun tumpede danske politikere har underskrevet.

Den 26-årige mand, der lige nu sidder varetægtsfængslet i Tyrkiet, erkender, hvem han er og vil gerne udleveres til Danmark. Det bekræfter hans danske forsvarer, Thorkild Høyer.Manden med libanesisk baggrund har siddet varetægtsfængslet i Tyrkiet siden 25. april i år, hvor han blev anholdt i en lufthavn i Istanbul. Ifølge politiet forsvandt han fra Danmark på dagen, hvor drabsforsøget fandt sted, og han har siden opholdt sig i blandt andet Syrien.

Jeg modtog en fax fra ham, om at han erkendte, hvem han var, og at han gerne ville udleveres. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at tale med ham. Som varetægtsfængslet i Tyrkiet har man kun tilladelse til et besøg hver halve år, hvis man har en udenlandsk advokat, fortæller Thorkild Høyer….En kilde i Københavns Politi, der har stået for sagens efterforskning, siger til Dispatch International, at offentligheden må imødese en overraskelse, når sagen kommer for en dansk domstol. Kilden vil ikke yderligere uddybe, hvad denne overraskelse består i. Hedegaard-sagen: Mistænkt klar til udlevering, Mistænkt for Hedegaard-attentat vil til DanmarkLars Hedegaards attentatmand vil udleveres.

Thorkild Høyer har været forsvarer i bla. sagen mod Blekingegadebanden,  Glostrupterroristerne i 2005 og svenske indvandreres millionrøveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008. Han udmærkede sig bla. ved at sige om den terrordømte Munir Awad i JP-Politiken sagen: Han blev kun dømt fordi han er muslim, og fordi nævningene var pæredanske og i efterlønsalderen. Høyers tillid til retsvæsnet er  om muligt mindre end min. Forskellen er, at han lever af det, det gør jeg ikke.

Der er altså lagt i kakkelovnen til et politiseret forsvar af BH, som vi nu med tilbagevirkende kraft må kalde ham. Mine kilder i advokatbranchen siger, at Thorkild Høyer er en meget dyr advokat, så enten gør han det ‘pro bono’, eller også har nogen skaffet over 100.000 kroner til forsvaret af BH. Hvem? Jeg vidste godt, at Thorkild Høyer skulle forsvare BH, for den 15 maj modtog jeg en mail fra hans firma. Selvom jeg godt kan læse indenad, spurgte jeg alligevel tilbage, i hvilken egenskab han skrev, når han nu truede med politianmeldelse, men det fik jeg ikke noget svar på:

I et indlæg på Snaphanen, http://snaphanen.dk/2014/04/29/anholdte-hedegaard-attentatmand-hassan- basil/, er gengivet navnet på den formodede sigtede i sagen. Jeg skal gøre opmærksom på, at der er navneforbud i sagen, hvorfor navnet eller andet der kan identificere den sigtede ikke må bringes. Det gælder tillige oplysninger om hans familie. Jeg skal følgelig anmode om, at indlægget renses for disse oplysninger, hvilket bedes bekræftet inden 12 timer, idet jeg ellers vil foretage en politianmeldelse.
Venlig hilsen / Best regards. Thorkild Høyer, Advokat (H)

Søndag bliver en interessant dag

Ukip bliver det største parti i England, Wilders PVV det største i Holland, Front National det største i Frankrig, DF det komfortabelt største i Danmark takket været journalistpartiets effektive, let gennemskuelige kampagne mod Lars Løkke Rasmussen. Sverige udmærker sig ved ikke at publicere nogen opinionsundersøgelser, der viser hvad Sverigedemokraterne står til. Svensson kunne jo inspireres til at stemme forkert, og det kan pædagogsegmentet ikke tillade. The Mail skriver blandt andet om EU:

The EU is now so corrupt, wasteful, unaccountable, and grotesquely self-serving that it has become an affront not only to democracy but to decency itself. Its malign influence is being felt across Europe, where its disastrous economic policies have led to 26million unemployed and a surge in the Far Right not seen since before the War. Indeed, Britain should be grateful to Ukip for kicking the smug political caste and reminding it that millions of voters feel utterly disenfranchised.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Niklas R

Posted: 22 maj 2014 - 09:29 - Svar

Den där Thorkild verkar vara en riktig Quisling.
Dessutom, är det förbjudet att namnge misstänkta och kriminella i Danmark?

Kan förstå att Hassan inte vill sitta i turkiskt häkte, det är ju ett muslimsk land så deras fängelse behandlar ju kriminella som derar kultur förespråkar, vilket oftast inte faller muslimska kriminella i smaken.

  intetnavntak

  Posted: 22 maj 2014 - 10:44 - Svar

  Nej, med mindre du er offentlig ansat.

  Nogle gange holder de det hemmeligt, hvis en offentlig ansat person udgiver informationen vil han blive fyret eller værre. Medmindre det er whistleblower niveau. Hvis informationen når befolkningen er det lovlig information.

  Mistænkte og kriminelle bliver nogle gange eftersøgt af politiet med bla. navn/offentlige billeder/baggrund og tøj.

  Hvis pressen ligger inde med sex video’er eller andet i den karakter, kan den ansvarlige muligvis blive sagsøgt. Der er måske et par eksempler som dette men jeg mener ikke man skal overdrive mængden af dem.

Hans Und

Posted: 22 maj 2014 - 14:17 - Svar

Thokild Højer er åbenbart både racist og gerontofob, men det er jo også hvad man kan forvente fra en socialist. Men jeg ville nu ikke lade mig repræsentere af ham. Han virker en anelse senil.

Hans udtalelse om nævningene burde have indbragt ham en bøde hos advokatnævnet. Moske man kan klage over den slags uden en retlig interesse.

Du kunne have forsinket sagen en smule og ringet ham op kl. 03 for at sikre dig at det nu også var ham. Og så bedt ham fremsende fysisk bevis. (advokater har et privilegier her, når det drejer sig om at påstå de repræsentere nogen, men man må jo sikre sig…

Thorkild Høyer

Posted: 22 maj 2014 - 14:17 - Svar

Det ville tjene Snaphanen til ære at refere og oplyse korrekt. Hvad jeg i det pågældende interview sagde til Politiken var:

»Det blev de 12 år, vi havde regnet med. Man kan ikke anke til Højesteret, så det var det« – og
Forsvarsadvokaten afleverer en bredside mod retssystemet. Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde.

»Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«, siger han.
og- Forsvarsadvokaten kan dog af gode grunde ikke vide, om udfaldet ville have været anderledes med et andet nævningeting.

»Men det er svært at befri sig fra den tanke, at det spillede en rolle, at det drejede sig om terror og om en muslim med anden etnisk baggrund«, siger Thorkild Høyer.

Det er decideret ukorrekt, at du svarede på min mail om, at du havde overtrådt navneforbuddet. Jeg hørte aldrig fra dig, men du fjernede som ønsket navnet fra indlægget.
Og så kan jeg oplyse, at jeg aflønnes efter præcis de samme takster som enhver anden forsvarsadvokat. Der afregnes efter medgået tid. Tidsopgørelsen kontrolleres af retten, der tillige fastsætter salæret.

  steen

  Posted: 22 maj 2014 - 14:56 - Svar

  Thorhild Høyer:

  1) Hvis du mener, jeg har citeret dig ukorrekt, så linker jeg dog til interviewet.

  Jeg overværede appelsagen i Østre Landsret, fordi jeg har fulgt Munir Awads meritter i seks-syv år inden JP-Politiken sagen.

  To gange har Sverige måttet hente ham hjem fra, hvad må kaldes terrorzoner: Pakistans stammeområder og Somalia, hvor han blev arresteret af kenyanske soldater. Han rejste blandt andet med “Guantanamo-svensken” Mehdi Ghezali, og han vakte naturlig opsigt som svigersøn til Helena Benaouda, formand for Sveriges muslimska råd. HUn har trukket sig fra offentligheden siden Awads seneste fængsling.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Munir_Awad

  Om hans skyld kan jeg kun gætte, men det jeg overværede, lignede en så fair ankesag, som det kan blive. Den var også ret grundig, for den strakte sig over flere end de fem retsmøder, jeg kunne overvære. De varede fra kl. 10-16 alle dagene.

  Jeg vil gerne røbe, hvad jeg selv tror.

  Jeg tror Munir Awad er skyldig som ind i Helvede, ikke kun baseret på beviserne fremlagt i Østre Landsret, der var pletvist tynde – f.eks. en hjemmelavet maskinpistol, der kun kunne afgive ét skud hver 3. gang man forsøgte – men på grund af hans attitude i retten.

  Han sad og skæmtede med tre islamist-venner, der rejste ned fra Gøteborg hver dag, og opførte sig som om han spillede et computerspil eller var i teatret. Man kan se dem her. Hans forsvarer måtte tilsidst bede dem blive væk, ” de bidrog ikke til forsvaret.” Det gjorde de ikke, de demonstrede deres foragt for retten hver dag, flere gange om dagen.

  Jeg tror, Munir Awad er så vant til at lyve og slippe godt fra det overfor naive skandinaver, at du har været fanget på det forkerte ben, og flere retsinstanser har været på nippet til det også.

  Hvis jeg var uskyldig, og stod til 12 år i skyggen, ville jeg dels kæmpe for mit liv, dels være en anelse nedtrykt over det hele. Awad har en ung kone og et lille barn, men hvad ved jeg om Awads psyke? Han kan være psykopat og stadig uskyldig, så er han kunskyldig i at være en pestilens for Sverige og Danmark.

  Dette var mit personlige indtryk af ham på fem meters afstand parret med hans tvivlsomme forhistorie, men jeg var ikke nævning, og skulle reagere på det indtryk. Det er en trossag, det tæller ikke i en domstol.

  2) Jeg svarede få timer efter jeg fik mail den 15 maj fra dit kontor dette:

  Kære Thorkild Høyer,

  Det vil jeg måske, men under protest, men I hvilken egenskab og på hvis vegne skriver du?

  mvh Steen Raaschou

  Mailsvaret er tidsstemplet 16:56 torsdag den 15. maj 2014, og jeg synes det er et rimeligt spøgsmål, når nogen vil politianmelde én uden at gøre klart, hvilken interesse de har i sagen. Det gør ikke noget, jeg ikke fik noget svar. Måske er den røget i spamfiltret.

  Min troværdighed bygger udelukkende på, at folk af erfaring ved, jeg ikke lyver eller render med løse rygter, og at jeg er kritisk hvad angår kilder.

  “Under protest” fordi jeg vidste, at Ekstra Bladet den 1 maj har klaget formelt til Retten på Frederiksberg over den usædvanlige procedure omkring navneforbuddet, og der mig bekendt ikke er taget stilling til deres klage.

  3) Hvad angår salæret, har jeg været henvist til gætteri og venner i branchen. Jeg beklager, hvis de var forkerte.

  4) Din klients navn står mange andre steder, hvis du googler det. Er de også blevet lovet politianmeldelse af dig?

  Nå, det er formaliteter. Nu er hans navn en offentlig hemmelighed. Nu tænker vi på, om han bliver tiltalt for mordforsøg – max 4 års fængsel – eller terror oveni – dobbelt straf. Begge dele er formentlig bedre end et tyrkisk fængsel.

  Tim Pallis

  Posted: 22 maj 2014 - 16:24 - Svar

  “Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde.

  »Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«,

  siger han….

  .»Men det er svært at befri sig fra den tanke, at det spillede en rolle, at det drejede sig om terror og om en muslim med anden etnisk baggrund«, siger Thorkild Høyer.”

  Du er jo en stærkt politisk forsvarsadvokat. Retssagen foregik i en dansk ret med et dansk nævneting. Hverken du, nævningene eller dommerne ved tilstrækkeligt om islam, og det er vel ligemeget, hvis man går upolitisk til sagen. Men sådan foregår det altså ikke, når man absolut skal tage din multikulturelle ideologi med ind i retssalen. Jeg vil anbefale at du læser op på islam før den nye retsag om Hedegaardsagen. Jeg vil anbefale Robert Spencer’s Jihad Watch.

  LarsS

  Posted: 22 maj 2014 - 16:53 - Svar

  “Forsvarsadvokaten afleverer en bredside mod retssystemet. Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde.”

  »Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«, siger han.

  Interessant synspunkt om sammensætningen af nævningeting, Thorkild Høyer her fremfører.

  I følge den logik bør pædofile, katolske præster som står anklaget i retten for sexuelle overgreb altså med rette kunne forlange, at der dog blot er nogle enkelte ligesindede repræsenteret i nævningetinget, så dommen dermed kan blive fair.

  Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan nævningetinget for mordmistænkte og voldtægtsanklagede, efter Thorkild Høyers mening skal sammensættes.

Henrik T. Hansen

Posted: 22 maj 2014 - 15:14 - Svar

Sverige udmærker sig ved ikke at publicere nogen opinionsundersøgelser, der viser hvad Sverigedemokraterne står til………..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Europaparlamentsvalet_i_Sverige_2014 da ellers en udmærket oversigt her . Det ligner et valg på niveau riksdagsvalget på 6 % ( men det har svinget mellem 4-8). og den senerste wiki har er fra den 16 maj og den er fint omtalt i DI ( Dagens industri)
http://www.di.se/artiklar/2014/5/16/nya-skrallar-infor-eu-valet/. OG DI er sveriges bedste dagblad , men den er måske haram i national konservative kredse hvor man jo ikke rigtig går i rigtig økonomi og erhverv. Kort din mand har ikke ret…..

Henrik Thymann Hansen

Posted: 22 maj 2014 - 15:20 - Svar

undersøgelse offentliggjort den 16 er lavet for Sveriges Radio Ekot ( radio avisen det ved snaphanen men til andre interesseret)og har vel også omtalt der. Jeg så den bare i DI fordi jeg læser med der.

Nils

Posted: 22 maj 2014 - 16:12 - Svar

Thorkild Høyers analyse er formentlig korrekt: Et muslimsk domineret nævningeting ville have frikendt terroristen.

Thorkild Høyer

Posted: 22 maj 2014 - 21:16 - Svar

Til Steen!
Jeg kan blot konstatere, at jeg ikke har modtaget nogen mail fra dig. Måske har du anvendt forkert mail adresse. Eller måske har du ikke svaret?
Jeg kan konstatere, at selvom jeg har dokumenteret, at du citere mig ukorrekt, omend du har linket til artiklen i Politiken, så har du stadig ikke rettet dit indlæg. Det er dårlig stil.
Jeg vil ikke diskutere Awads dom. Der er faldet endelig dom og efter den er han skyldig. Var du en af de Snaphanefolk, der forsøgte at fotografere ham inde i retten, selvom det er forbudt?
Spørgsmålet om nævningeting er ret enkelt. Nævningeting er det folkelige element i retsplejen, og bør naturligvis afspejle befolkningens sammensætning. Mere indviklet er det ikke. Dermed vil det også skabe tillid til retssystemet.

  steen

  Posted: 22 maj 2014 - 21:21 - Svar

  1) Du fik det svar jeg citerer.

  2) Jeg fotograferede dem udenfor, som du kan se. Naturligvis. Jeg har ikke fotograferet Awad, selvom det kløede i fingrene på en fotograf. Det er forbudt i en dansk retssal.

  3) Jeg er ikke klar over, hvad “min dårlige stil” er.

  4) Måske kommer vi det ikke nærmere. Vi ses nok, når din klient kommer i retten. Så kan vi eventuelt diskutere det. Det tegner til en ‘tricky’ sag, som måske tager den fusen på os begge:

  En kilde i Københavns Politi, der har stået for sagens efterforskning, siger til Dispatch International, at offentligheden må imødese en overraskelse, når sagen kommer for en dansk domstol. Kilden vil ikke yderligere uddybe, hvad denne overraskelse består i.

  Peter Andersen

  Posted: 23 maj 2014 - 00:33 - Svar

  Thorkild Høyer

  Enhver har krav på et forsvar. Så forsvar dine klienter – men hold dig venligst fra perfide udtalelser til pressen.

  Danmark er, trods alt, stadig ikke en bananrepublik – uanset alle de “sjove” personager DU, tilsyneladende, konstant får smidt i armene…

  Det nævningeting du omtaler, kan såmænd sagtens have været ret så bredt funderet. Uanset hvad du måtte synes “det lignede”…

Hans Und

Posted: 23 maj 2014 - 07:06 - Svar

@ Thorkil Høyer

Et kadou for at dukke op her på stedet. Min bemærkning om demens har jeg indtaget til kaffen.

Det skrevet,

Steens citat er jo korrekt og underbygges bare af det længere citat.

Du skriver:

“Spørgsmålet om nævningeting er ret enkelt. Nævningeting er det folkelige element i retsplejen, og bør naturligvis afspejle befolkningens sammensætning. Mere indviklet er det ikke. Dermed vil det også skabe tillid til retssystemet.”

Det er en hel del mere indviklet. Og du får det til at lyde som om en anklaget har en “naturlig” ret til at blive dømt af sine egne. Det har en anklaget selfølgelige ikke.

Nævningene er der for at dømme om beviserne er tilstrækkelige, herundrer om det overhovedet er beviser. (som en eller anden sagde: problemet med almindelig sund fornuft er, at den ikke er særlig almindelig) Nej, nævningene skal ikke nødvendigvis afspejle andet end gennemsnitlig sund fornuft. De er der ikke for at give forsvaret ekstra strenge at spille på, såsom det etniske og religiøse strenge. Og jeg er opmærksom på, at dit argument er blevet gentaget til hudløshed af progressive jurister over hele den vestlige verden gennem de sidste 50 år eller mere. Det er imidlertid værdiløst, thi de/os der er uenige har været afskåret fra at komme med modindlæg. Kontradiktionen har været kortsluttet. Sagt uden jeg mener offentlig debat skal følge reglerne i en straffesag. Men noget kunne man godt tage til sig, såsom at de involverede parter skal have lige vilkår.

Tilliden til retssystemet ødelægges fra mange sider og på mange måder. Et eksempel er Blekingegadebande sagen, der som bekendt handler om, at en gruppe nazister begik røverier for at fremskaffe midler til en kick-gen-start af de allerede påbegyndte jødeudryddelser.
For at opnå lavest mulige straffe gik en gruppe advokater og universitets jurister sammen om at forplumre sagen inden den allerede var gået i gang (ved retten). Herved undgik man, at de tiltalte blev “kollektivt” dømt for medvirken til mord. Der var i øvrigt den pudsighed, at man vidste at Mossad var involveret. Den viden kan sandsynligvis kun være kommet et sted fra, nemlig et mindre venstreekstremt politisk parti med ekstremt jøde-had på dagsordnen.

Bundlinien på den historie er så bare, at retssystemet, eller rettere jurist hvervet, taber sin legitimitet. Kender man de rette slipper man måske… Så foretrækker jeg kuverter med kontanter, så er alle i det mindste stillet lige.

Kig evt i Retfærd nr 1 1985…

Hans Und

Posted: 23 maj 2014 - 07:11 - Svar

For øvrigt.

Taktiken med at holde identiten på den pågælden væk samt at undgå omtale af hans familie og venner er helt i hegnet.

Det gælder selvfølgelig om, at få så meget omtale som muligt, samt at styre MSSM i retning at vise dem som mennesker, krænkede mennesker, og omvendt få fremstillet Lars Hedegaard som et udyr der krænker mennesker.

Leave a Comment