15
aug
Seneste opdatering: 16/8-14 kl. 0037
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Der bor næsten 100.000 svenskere i Norge. Studerer man statistikkerne nøje, som jeg har gjort, må de til Norge for at få arbejde netop på grund af den svenske masseindvandring, det er hævet over enhver tvivl. De svenske medier har valgskampsrubikkerne på: Åkesson utbuad i Oslo, Högljudda protester mot Åkesson i Oslo, Åkesson i högljutt valtal i Oslo. Dygtigt, skriverkarle, men denne gang er det ikke sikkert, det virker som det har gjort i tredive år.

Sandelin: Bryt tabut om Sveriges extrema asylpolitik

Första halvåret 2014 beviljade Sverige drygt 16 000 uppehållstillstånd till asylsökande samt tog emot 1 000 kvotflyktingar. I grova drag beviljar Sverige nu mellan tre till fyra gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som övriga nordiska länder tillsammans. [..]

I Danmarks Röst har bland andra jag, Marika Formgren och DN:s utrikeskorrespondent och författaren Nathan Shachar medverkat. Alla har vi berört tabut mot att diskutera invandringen öppet i media. Med Shachars ord hindras detta av ”de moderna inkvisitionsimpulserna”. Han sa: ”En sak som jag ständigt hör från svenska kollegor och intellektuella är: ”Du är lycklig som inte lever här.” Nathan Shachar lämnade Sverige för 43 år sedan. När han ser tillbaka kan han konstatera att den livsviktiga yttrandefriheten har begränsats:

”Jag växte upp i en intellektuell miljö med många akademiker och journalister som alltid diskuterade vilt med stor respektlöshet med motsatser och extrema paradoxer. Den världen finns inte mer. Den förstördes först av vänstern och nu har den tagits över av den politiska korrektheten.” Bryt tabut om Sveriges extrema asylpolitik

I Politiken kan man se, at Den europæiske asylpolitik er godt på vej til at bryde sammen. Det er skam ikke noget at tale om endnu sammenlignet med om bare fem år. Politiken og regeringen tror, det er en midlertidig krise, hvor alt tyder på at det er det første varsel om en egentlig tsunami mod Europas kyster. Afrikas befolkning fordobles bare den næste generation, islam er efter flere og flere udenlandske bedømmere på vej ind i et årtier langt civillisationsnedbrud. Læser danske belsutningstagere ikke udenlandske aviser, har de for tralvt med at spinne og intrigere og komme i det lige så provinsielle TV?

Politiken mener, at “man ikke kan melde sig ud af virkeligheden,” hvilket er det samme som at sige til Europa, at det skal lade sig skylle bort af menneskemasserne. Den er imod imod at lukke grænserne, og vil have fordelt fattigdomsflygtninge rundt omkring i EU – mod befolkningens vilje. Det er der forhåbentlig andre meninger om end Politikens og den socialdemokratiske regering, der padler fra tue til tue. Ikke engang Venstres nye udspil beskæftigere sig med de to nævnte faktorer. Vore lederes manglende evne til at se bare to årtier frem, vil bringe Europa ud i en eksistenskamp, der ser mere og mere umulig ud at forebygge. I bedste fald sætter de os mellem to stole, som så mange politiske beslutninger gør. Sjældent rigtig gode, ofte lige akkurat ikke katastrofale.

The Economist holder sig modsat Politikens moraliseren til at beskrive the fats on the ground: Migration – A surge from the sea. Illegal migration is causing strains across the continent. Det hører med, at fattigdomsflygtningene er illegale indvandrere og grænseoverløbere, og fattigdom er endnu ikke en asylgrund undtagen de facto i Sverige, landet der for mange år siden ophørte med at følge sin egen udlændingelovgivning.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Angela

Posted: 15 august 2014 - 21:29 - Svar

”Jag växte upp i en intellektuell miljö med många akademiker och journalister som alltid diskuterade vilt med stor respektlöshet med motsatser och extrema paradoxer. Den världen finns inte mer. Den förstördes först av vänstern och nu har den tagits över av den politiska korrektheten.” Bryt tabut om tabut om Sveriges extrema asylpolitik.

Ja den tiden saknar man.Jag skulle vilja tillägga att den förstördes av att orden används som vapen mellan människor för att förgöra något eller någon. Inte till bildning eller kunskapsutbyte. Allt går ut på att nita någon annan för något den påstås ha sagt eller menat. Det råder fullt ordkrig. Och den som angrips får fullt sjå med att försvara sig mot något den aldrig sagt eller menat. Personangrepp i stället för en saklig debatt. Etablissemanget har blivit en samling halmgubbar. Alla måste vakta på sina ord och det är inte alltid man förmår det och det är livsfarligt. Raskt definierar eller tolkar någon annan om det som sagts.

Det låter ynkligt när man hör talesmän för Fremskrittspartiet i Norge i sina underliga försök att distansera sig från SD, varför de nu har behov av det, påstå att det som skiljer partierna åt är att de fördömer invandringspolitiken medan SD fördömer invandrarna. Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Det är lätt att “invandringspolitik” slarvigt blir invandrare. Det är lättare att säga men det är knappast det folk menar. De menar politik. Den politik som skapar problemen. Därför att det är politik man pratar om i politiken. Det är mest bara pinsamt av Fremskrittspartiet och alla andra i SR, framför allt, SVT och övriga medier envisas med att ständigt hävda att det är invandrare som folk har något emot i stället för invandringspolitik. Ingen har något emot invandrarna utan det är invandringspolitiken folk reagerar mot och orättvisorna och oförnuftet. Tyvärr är det så att etablissemanget lägger orden i munnen på folk för att sedan kunna attackera folk för något de aldrig sagt eller menat. Etablissemanget vill inte debattera eller tala om sin misslyckade politik och därför försöker de i stället limma fast frågan/problemet i “rasism” och “främlingsfientlighet”. För då lyckas de med att kringgå frågan och behöver inte stå där med skammens rodnad på kinderna över sin misslyckade politik. De behöver inte debattera frågan utan bara skrika rasist så tystnar debatten och etablissemanget kommer undan ansvaret. Det kvittar att SD eller sympatisörer hur många gånger som helst påpekar att det inte handlar om invandrare, de är samma brickor i spelet som alla andra, utan den dåliga invandringspolitiken det gäller. Men etablissemanget fortsätter märka ord. För gör de inte det så förlorar de debatten. För alla vet att kritikerna, folket, SD har rätt!

  Angela

  Posted: 15 august 2014 - 21:44 - Svar

  Jag kan lägga till den senaste jobbdebatten som var ett utmärkt exempel på det, när vänstern tror jag råkade säga “tjänstefolk” och centern högg på det och började en barnslig harang om att V skulle be om ursäkt för sitt ordval. Och debatten tog genast slut.

  Det är barnsligt, omoget och pekar bara på hur okunniga politiker är. Det visar upp ett folkförakt. För de vill inte ha en demokratisk debatt eftersom de inte har någon politik. De slåss bara om makten. Den enda som talar politik är SD. Folk vill tala väsentligheter utan tabun.

  Kom på ett annat exempel i Ring P1.En äldre dam som inte kunde formulera sig men alla förstod vad hon menade utom naturligtvis Täppas som såg sin chans att få ut sin politik och därför vägrade förstå vad hon menade. För SR, SVT och staten (med extra pengar och tid i indoktrineringskurserkurser)tycks ha egna partier som de för fram i public service. Vad partierna heter är oklart men det är väl SR, SVT, och Statens Hjärntvätt a la Stalins utrensning. Så passa er för att slinta med tungan eller fingrarna på tangentbordet. “Döda” armen råkade den stackars kvinnan skriva i stället för Röda armen i Stalins Sovjet. Det stod henne dyrt. Så det är inte första gången i historien och lär inte bli den sista heller.

  Skåning

  Posted: 16 august 2014 - 03:27 - Svar

  Jag sticker inte under stol med att jag även har problem med invandrarna, om jag ska generalisera. Ja, det är ytterst politikernas fel som låtit det ske, men med min moraliska kompass så har invandrare, speciellt från vissa regioner, betett sig på ett sätt som inte anstår gäster i ett annat folks land. Jag skyller inte det på deras biologiska sammansättning, men jag skyller deras kultur och religiösa uppfattningar för så mycket skit som svenskar/skåningar drabbats av de senaste decennierna.

  Det är min kulturella övertygelse att man har en viss ödmjukhet inför det folk som har tagit emot dem, och inte odlar ett hat mot dem, oavsett politikernas propaganda. Det är också elementärt att uppfostra sina barn till att bli samhällsnyttiga medborgare och inte proffsoffer som skyller allt på “svenne” och hans rasism. Sist men inte minst så bör varje invandrare som anser att deras döttrar är för fina för svenska män, medan sönerna kan leka av sig med svennehoror, på totalt konflikt med deras värdfolk.

  Så, javisst, skyll på politikerna, men låt inte invandrarna gå utan skuld. De har tagits emot, fått försörjning, deras minsta kulturella sensitivitet har beaktats, men ändå beter sig många som skit. Även om det har skett mot en folkvilja. Politikerna ska hamna på skampålen, men invandrade kravmaskiner och rasister ska fan inte komma undan heller. Själva tanken att vara självkritisk och stå i skuld till någon man föraktar så djupt, är så främmande för många invandrargrupper att de på fullaste allvar tror att vi får betalt av FN/IMF/Världsbanken för att göra det. De kan inte stå ut med sig själva om det skulle vara så att “svennes” skatt betalade hela kalaset.

  Skåning

  Posted: 16 august 2014 - 03:53 - Svar

  Förresten. Angående Fremskrittspartiet håller jag helt med dig. Det är total ynkedom att ett parti i ett nordiskt land, försöker höja sin egen PK-status genom att racka ner på ett parti i grannlandet. Fremskrittspartiet är ett skämt på den punkten. Det fanns en gång i tiden då Carl I Hagen var på samma nivå som Mogens Glistrup, så de borde hålla käften.

  Det är lika pinsamt när DF distanserar sig från SD, och inte minst Vlaam’s Belang, FPÖ, Lega Nord, Front National osv. De fegade ur och valde Cameron istället. In i värmen var viktigast. Med tanke på det som händer i Europa så tycker jag att det gränsar till förräderi. Man skyller ifrån sig och säger de där kan vi inte samarbeta med, medan huvudpoängen är att ta inrikespolitiska poäng. Vi är liksom inte som de där europeiska fascisterna (vem det nu är). Vi är normala, men inte de däääääär… DF borde veta bättre, men de hängde oss out to dry. Kan aldrig respekteras. DF är ett kärringparti idag. Kjäersgaard och Kraarup vänder sig på sina ålderdomshem.

  Vi har kanske tio år innan Europa går in i den tredje vågen. Ni som ville ha bättre kollektivtrafik och bättre vård kan ju se er i månen efter det. Det handlar om överbelastning och centralisering.

   steen

   Posted: 16 august 2014 - 04:28 - Svar

   DF distanserar sig från SD – har de gjort det? Jeg har endda set Pia og Wilders sammen. Enig med dig om de andre partier. Og desværre tror jeg også at en mere etableret status, gør et parti som DF mere tandløst. Med position kommer angsten for at miste.

   Jeg er også helt enig ang FRP – de er nogle ængstelige lusepustere.

  Marit

  Posted: 16 august 2014 - 09:42 - Svar

  Det er helt idiotisk av det norske Fremskrittspartiets (Frp) leder Siv Jensen å ta avstand fra Sverigedemokratarna og Dansk folkeparti. Det er uforståelig hva hensikten er. Frp hadde hatt altå vinne på et samarbeid.

Peter Buch

Posted: 16 august 2014 - 00:06 - Svar

Kampen om definitionsret, og værdier har vel objektivt set eksisteret fra tider med skriftlige kilders belæg for hiroglyffer, I Ching og de græske tragedier til aktuelt Snaphanekommentatorers ytringer.

norje

Posted: 16 august 2014 - 00:25 - Svar

Stemmer det virkelig at det kom 1700 asylsøkere til Danmark i juli? Hvorfor er ikke asyl.dk oppdatert siden mai? Tallet lå på 718 i mai, det er jo en eksplosjon, og de fyker forbi Norge som hadde 1000 i Juli, ned fra 1200 i juni:) Får håpe tallene faller igjen.

norje

Posted: 16 august 2014 - 00:56 - Svar

Ja, er den jeg bruker. Som du ser er den ikke oppdatert siden mai;)

norje

Posted: 16 august 2014 - 01:30 - Svar

Virker som de stoppet oppdateringen når de begynte å stige eksponensielt. Fant resten i en pressemelding fra justisministeriet, though.
http://justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelels er/pdf/2014/Fakta%20om%20udviklingen.pdf

HH

Posted: 16 august 2014 - 10:27 - Svar

Samtal häromdagen med en skicklig brunnstömmare – jo, man kan vara skicklig brunnstömmare! – och där jag fick kunskaper jag inte hade. Han hade tidigare jobbat i Malmö och hans åk var en formidabel teknisk mojäng som styrdes från en panel han hade i bältet.

Apropå tiden i Malmö berättade han att när det var jobb med tömning i Rosengård måste de alltid vara tre man på åket. En som utförde jobbet. En annan som vaktade den komplicerade och stora apparaten och den tredje som alltid vaktade dieseltanken. Plus att förarhytten alltid var låst.

Detta som en kommentar till ett inlägg ovan om uppförandekod. Ni kanske har läst om de stulna gravurnorna? Koppar inuti…

Alltnog, det som sagts härovan kan understrykas flera gånger om. MEN – tro inte att det är någonting nytt. Jag har mitt senare 1960-tal i gott minne och även om det var i mindre skala kom alltid den anonyma, regerande rösten – HÅLL KÄFTEN OCH TYCK SOM VI – ANNARS!

Så har vårt land blivit och det kan vi tacka politikerhydran för. Ursäkta min våldsamma sväng, men faktiskt mår jag illa av mitt land som det ser ut!

Leave a Comment