5
aug
Seneste opdatering: 5/8-14 kl. 1201
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

There are obvious differences between the events of 1618-1648 in Europe and those of 2011-2014 in the Middle East. But the similarities are many – and sobering. Three and a half years after the dawn of the “Arab Spring,” there is a real possibility that we are witnessing the early phase of a prolonged, costly, and deadly struggle; as bad as things are, they could well become worse.

There are limits to what outsiders can do. Sometimes, policymakers need to focus on preventing things from getting worse, rather than on ambitious agendas for improvement; this is one of those times. There is no room for illusions. Regime change is no panacea; it can be difficult to achieve and nearly impossible to consolidate. Negotiations cannot resolve all or even most conflicts.

Likewise, diplomacy can work in Syria only if it accepts the reality on the ground (including the survival of the Assad regime for the foreseeable future), rather than seeking to transform it. The answer is not to be found in drawing new maps, though once populations have shifted and political stability has been restored, recognition of new borders might prove both desirable and viable.

Policymakers must recognize their limits. For now and for the foreseeable future – until a new local order emerges or exhaustion sets in – the Middle East will be less a problem to be solved than a condition to be managed. The New Thirty Years’ War. By Richard N. Haass (oprindeligt i New York Times, gengivet mange steder)

Hvis prof. Haas får ret, er strømmen over Middelhavet kun i sin spæde vorden. Danske asylcentre er hårdt presset “lige nu.” Der er grund til at tro, det ikke er spor midlertidigt. Danske politikere går stadig på line mellem opinionen og konventionerne, mens de snakker småjusteringer. De vil ikke batte noget, Danmark og Europa er reelt uden lederskab i skæbnesspørgsmålet. Danmark har lurepasset ved at sende dem til Sverige, danske kommuner spiller aben over til naboerne, Italien spiller aben op til Tyskland. Det er uholdbart at have så fejge ledere, nu hvor ingen længere kan påberåbe sig god tro om konsekvenserne. De forårsager irreperable skader inden de forsinket ankommer til den konklusion, at Flygtningekonventionen er uholdbar, og at der foregår et gigantisk misbrug af den oveni.  Millions of migrants pour into Italy.

“Fortress Europe” is being attacked, and the foothold to getting into the EU lies along the Italian coastlines. Religious or intertribal conflicts, merciless dictatorships, famines and internal pogroms are pushing an enormous mass of people to seek salvation in emigration, a phenomenon that has taken on alarming dimensions in recent months. It is true that our secret services are alarmed. Very much so. In their reports they stress that the recent pogroms are attributable to two main factors: “battles between militias in Libya and the civil war in Syria.”

They will arrive not only in large numbers but they will soon be enraged. Our welcoming services, in truth, are saturated now and it aggravates the discomfort of the migrants, which in turn triggers protests, often violent, such as self-mutilation and en masse fleeing.

Kunstner og gallerist før retssag: Frihedsrettighederne i Sverige er under pres

I begyndelsen af juli var der fernisering på gadekunstneren Dan Park ‘s soloudstilling i Galleri Rönnquist & Rönnquist i det centrale Malmø. Åbningen af udstillingen fik imidlertid et noget andet forløb end kunstferniseringer flest. Før minutter efter at udstillingen var åbnet, mødte svensk politi talstærkt op, beslaglagde ni værker (alle de udstillede værker kan ses her) og og tog kunstneren med på stationen. Dan Park blev senere samme aften anholdt og herefter sendt til fængslet i Ystad, hvor han har siddet indespærret siden.

Onsdag 6. august skal Dan Park i retten i Malmø, hvor det skal afgøres om, kunstneren har gjort sig skyldig i hetz mod folkegruppe (svarer til den danske racismeparagraf, red.). Også gallerist Henrik Rönnquist skal møde i retten anklaget efter samme paragraf. Hvis Dan Park bliver dømt vil det i givet fald være tredje gang i år, at han dømmes for hetz mod folkegruppe. Kunstneren har foreløbig tilbragt to måneder i fængsel i 2014.

Både Dan Park og Henrik Rönnquist mener, at den kunstneriske ytringsfrihed og i sidste ende de demokratiske rettigheder er under pres i Sverige, og de opfordrer derfor alle, der støtter op om disse rettigheder til at møde op ved retten. Retssagen afholdes onsdag fra klokken 9 til 16 i Malmö tingsrätt, Rättscentrum, Säkerhetssalen, Porslinsgatan 4a i Malmø.

Med sin fængsling indskriver Dan Park sig i en række af kunstnere såsom kinesiske Ai Weiwei og de kvindelige punkaktivister fra russiske Pussy Riot, der de seneste år har været ugleset af regimerne i deres respektive hjemlande og har siddet fængslet i længere eller kortere tid. Ai Weiwei har fået massiv opbakning fra kunstverdenen (blandt Ai Weiwei’s fremmeste støtter finder man Olafur Eliasson og kendisarkitekten Bjarke Ingels), mens Pussy Riot er blevet omfavnet af alle fra Madonna til senest Roskilde Festival, der inviterede Pussy Riot til kunstdelen af dette års festival.

Helt anderledes forholder det sig med Dan Park. Der har været nærmest blikstille om hans entartete kunst, og bortset fra konceptkunstneren Lars Vilks har ingen svenske kulturpersonligheder ytret støtte til Park.  Uwe Max Jensen, Den Fri


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 5 august 2014 - 09:28 - Svar

“Det er uholdbart at have så fejge ledere, nu hvor ingen længere kan påberåbe sig god tro om konsekvenserne.”

Præcis!

Den nuværende vesteuropæiske magtelite er simpelthen en alvorlig trussel mod de indfødte europæiske befolkninger og den orden og velstand vi gennem generationer har opbygget.

Vi skal ikke miste vores lande, bare fordi et slidt umuligt/utopisk koncept fra 1700-tallet om universelle “menneskerettigheder” har bidt sig fast i hjernerne på et slæng af forkælede og generelt kriminelt uvidende politiske amatører.

Det eurokratiske projekt om at skabe det humanitære imperium må opgives fuldstændigt, Europa er ikke en flygtningelejr eller en skraldespand for den tredjeverdens overbefolkning.

Vi har allerede set begyndelsen og vi ved hvordan det ender, der er derfor ingen grund til at lade som om det hele nok skal gå.

steen

Posted: 5 august 2014 - 10:04 - Svar

Man kan se det i dag. Hvad vil Venstre – der skal forestille at være ‘strammer’ på området gøre mod den øgende asylstrøm, der sagtens kunne blive 100.000 som i Sverige? De mener at “der skal lægges et loft for, hvor meget man kan modtage i kontanthjælp.” Det er at pisse i bukserne for at holde varmen. Kernen i problemet er, at enhver har retskrav på asylbehandling, bare de sætter foden på dansk (europæisk) jord. Og »ikke-konfliktramte områder«, jeg troede vi havde et begreb, der hed “åbenlyst grundløs”

http://www.b.dk/nationalt/det-danske-asylsystem-er-kommet-under-stort- pres

Det danske asylsystem er kommet under stort pres

Venstre vil bremse indvandringen
Allerede i slutningen af juni i år var justitsminister Karen Hækkerup (S) opmærksom på det stigende antal syriske asylansøgere. I den forbindelse sagde hun, at hun var »glad for, at de stramme udlændingeregler virker som et bolværk mod det kæmpe antal asylansøgere, der kommer til Europa«.
Hun henviser til, at vores nabolande tager flere asylansøgere end Danmark. I maj i år modtog Sverige eksempelvis 6.013 asylansøgere, mens Tyskland modtog 11.160. Til sammenligning modtog Danmark 718.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, er ikke enig i, at der er blevet sat et bolværk op og vil nu sætte yderligere »en prop i« for at modvirke, hvad kan kalder »et kæmpe pres på systemet«. Der kommer også et stigende antal asylansøgere fra det, han kalder »ikke-konfliktramte områder«, og det får ham til at konkludere, at regeringens afskaffelse af 225-timersreglen og startydelsen har gjort det mere attraktivt at søge asyl i Danmark.
»Vi bør gøre noget aktivt for at dæmme op for det pres, vi ser. Der skal derfor lægges et loft for, hvor meget man kan modtage i kontanthjælp, så det bliver mindre attraktivt at søge her til landet. Det ligger fast,« siger Martin Geertsen og understreger, at flygtninge skal behandles efter reglerne.

  Prudentius

  Posted: 5 august 2014 - 10:44 - Svar

  “…siger Martin Geertsen og understreger, at flygtninge skal behandles efter reglerne.”

  Og det er jeg sådan set ikke uenig i. Flygtninge skal vitterligt behandles efter reglerne.

  Men de regler skal IKKE være sådan, at hele befolkninger kan stikke af fra deres hjemlande og slå sig ned i andre folkeslags nationer. Det er og bliver nemlig opskriften på katastrofe!

  Et godt eksempel er Kenya, der nu er grundigt destabiliseret af somaliske flygtninge.

  Og hvor stopper den kaotiske dominoeffekt??

  Og det er bare her kæden hopper af for laaaangt de fleste vestlige politikere. De tror det er vores ansvar og vores mulighed, at agere asyl for talløse millioner fra hele kloden.

  Umuligt!

HH

Posted: 5 august 2014 - 10:45 - Svar

Idag tisdagmorgon lyssnade jag på Sverige radios p1 och programmet där man kan ringa in och lufta sina tankar. Detta är ingen egen svensk programidé, utan som vanligt lånad utifrån, i det här fallet England.

En person som ringer menar att Sverige helt enkelt inte längre har en insatsberedskap värd namnet när man ser vad som händer i Västmanland där det brinner för fullt och en person har dött.

Programledaren vid namn Fågelberg börjar genast tala om de döda i Gaza – skulle det inte vara värre? Värre för den som mist en anhörig i Västmanland? Svamlet från programledaren fortsatte så jag stängde av.

Låt mig förklara min och andra svenskars oro. Sverige är ett utomordentligt skogrikt land! Jag vet, för jag har verkligen åkt igenom och bott i många olika delar av Sverige. Med en sådan rikedom borde också sjävförsvaret/brandförsvaret byggas upp.

De insatser som görs bör ha allt beröm. Men mig ger alltihop kalla kårar. Var har vi insatsstyrkorna vid händelse av – krig?

Jag känner mig inte trygg – minst sagt! – med dagens politiker.

  Angela

  Posted: 5 august 2014 - 14:15 - Svar

  Ja, det är bara en av många saker vi borde vara oroliga för. Skräckslagna rent av. Jag skulle vilja varje dag ta ett nappatag med allt som sägs bara i SR och SVT varje dag. Ge ORDENTLIG kritik. Inte minst Lövens märkliga uttalande igår om att alla arbetslösa nu skall bli undersköterskor. Sedan fick vi höra i P1 Morgon ett snyftreportage om en stackars “diskriminerad” utländska som inte blivit antagen till sjuksköterskeutbildningen fastän hon VILLE det och hade TÄNKT sig det. Nu hade hon blivit ledsen! Ja, tänka sig. Det är skamligt av en som aspirerar på att bli ett lands statsminister nedlåter sig till sådant taskspel för att vinna röster. Är det att värna om landets folk? En som ständigt gapar och skriker om hur andra “statsmän” skjuter sina folk? Har det någon betydelse hur de förgör de som valt dem?

  Något annat vi skall vara förskräckta över är Borgs deltagande i USA:s konferens med Afrikas korrupta tyranner och gangstrar. Borg vill ge dem våra pensionspengar! Nämn den politiker som inte är ute efter pensionspengarna – från höger till vänster.

  Robin Shadowes

  Posted: 5 august 2014 - 20:00 - Svar

  Jag undrar dessutom om branden eller bränderna är naturliga. I USA har det ju tidigare förekommit så kallade forest jihad. Ytterligare ett försök att bryta ned oss. Att överbelasta systemen och förstöra vårat land. Själva behöver dom ju inte bry sig då dom avskyr skogar. Där finns ju massor av djinner och kuffarna kan inte gömma sig där om dom inte längre finns.

steen

Posted: 5 august 2014 - 11:06 - Svar

Täppas Fogelberg, say no more. Der var engang jeg havde nerver til at høre det. Jeg husker, da han svinede Vilks til

  Angela

  Posted: 5 august 2014 - 14:01 - Svar

  Nej, så fort folk ställer obekväma frågor svamlar han bort det. “Du …har du åkt skidor någon gång”? Oavsett vad som avhandlats tidigare. Eller “har du plockat många jordgubbar”? “Du vet de där små röda”. Jag fattar inte att folk snällt svarar. Det gäller att få folk att tappa tråden och minska den korta tid de har till sitt förfogande. Men det är väl svårt att be programledarna till ett varmare ställe eftersom de har makten att avsluta samtalet när de vill. Obekväma samtal förläggs sist i programmet så att signaturmelodin kan ingripa. Styra det vart de vill och tysta när de vill. Detta program efterträdde “Klarspråk”, ett populärt program som många menar förhindrade att kronan byttes ut mot euron. Många flitiga debattörer där blev avlyssnade.Och programmet ersattes med Ring P1 där inringarna registreras med allsköns bortförklaringar som de kan hitta på när någon påtalar registreringen. Och visst det är hämtat utifrån. Där det fungerar på samma sak och skall dessutom vara en s k “ventil” för folk att få pysa ut sin vrede utan att det har någon betydelse för politiken. Ett utstuderat och sofistikerat kontrollmedel av pöbeln av etablissemanget.

  Det är bara oförskämt mot folks intelligens att påstå att det är en debatt och handlar om demokrati. När folk säger att de inte får tala om vissa saker så säger de “det får du väl, du gör ju det nu”. De är som små barn och svarar som små barn som medvetet mobbar och trakasserar andra. Och alla är de globalister i vartenda program och aldrig någonsin förut har agendan varit så tydlig som nu. De flesta har slutat lyssna och titta på SVT. Det är bara de nyttiga idioterna och de som inte har tillgång till kunskap och information från utlandet och alternativa media som lyssnar och är helt omedvetna om att de manipuleras, hjärntvättas och ingår i en politisk kampanj. Det är oerhört synd om dessa människor som ovetandes utnyttjas att förgöra sig själva och sin och kommande generationers framtid.

HH

Posted: 5 august 2014 - 14:35 - Svar

Helt rätt Angela! Och jag har väldigt svårt för de flickiga rösterna plus gossarnes ,målbrottsstämmor. Har man inte logopeder inom radion? Särskilt svårt har jag för röster som låter knarriga och där man gissar att det finns knutor på stämbanden.

Jag lyssnar aldrig på det där hemska programmet där någon pratar och pratar om sitt enorma liv och spelar skränig musik. Varför aldrig en visa? En vissångare som sjunger på svenska?

Att höra Wallenbergs syster tala i radion var väl intressant – om det inte varit för musiken. Vad jag förstår är denna dam av äldre sort och en del av musiken speglade just detta förhållande.

Men raskt gjorde producenten av programmet om trudiluttarna. ” Shake it baby”. Ni förstår nog… Dags att stänga av.

Bergfastb

Posted: 5 august 2014 - 15:13 - Svar

Det verkar som att varken radio, tv eller tidningar, varken politiker eller ledarskribenter, och heller inte varken idrott, svenska kyrkan eller underhållning i olika former, längre har några större lockelser på alltfler svenskar.

Idrottsrörelsen, politiken, kyrkan, skolan, vården, omsorgen, samt då massmedier i alla dess former, de verkar alla av alltfler anses svika, förleda, lura, bedra, narra, ljuga och förvirra alltmer.

Ja, vem, vad, vilket eller vilka, samt hur, på vilket sätt och när skall det då kunna skapas några alternativ som är tilltalande och som verkar ärliga, riktiga, sanna, goda och tydliga, samt allvarligt verkligen vill svenska folkets väl och ve och inte i förlängningen tvärtom.

Ja, det är frågor man kan ställa till både sig själv och andra och oftast handlar alltsammans om ekonomiska resurser i slutänden. Dock inte enbart sådana kanske, men hade man några tiotalsmiljarder så skulle det nog ändå vara lättare att kunna både starta en tidning, en radiokanal, skriva en bok, starta ett bokförlag, eller varför också ett tv-, eller filmbolag osv.

Men, men det är nog trots allt lättare sagt än gjort…

Vem vet…..

Bjovulf

Posted: 5 august 2014 - 15:42 - Svar

DF: Opret flygtningelejrene uden for Danmark

http://www.bt.dk/politik/df-opret-flygtningelejrene-uden-for-danmark

Af Thomas Nørgaard Andersen, Berlingske Nyhedsbureau Tirsdag den 5. august 2014, 14:50

Dansk Folkeparti vil bremse tilstrømningen af flygtninge til Danmark ved at oprette asylcentre i nærområderne i stedet. Partiet frygter, at presset på asylsystemet rykker den danske kultur fra hinanden. [!!!]

Det danske asylsystem er slet ikke gearet til den store flygtningestrøm, som krigen i Syrien har skabt i løbet af sommeren, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF).

Ifølge Berlingskes research er der siden 1. juni blevet forsøgt at åbne mere end 1.500 nye pladser i de danske kommuner for at skabe plads til de mange nye flygtninge – men det er ifølge Martin Henriksen den helt gale vej at gå.

»Hverken asylsystemet eller Danmark som helhed kan modtage alle de flygtninge, som kommer herop. En hel del af dem får opholdstilladelse og bliver fordelt på kommunerne, og det kan de ikke rumme. Asylsystemet er stort set brudt sammen, og det, vi ser nu, er begyndelsen på en forøgelse af Danmarks integrationsproblemer,« siger Martin Henriksen og fortsætter:

»Løsningen er i stedet at bremse tilstrømningen af flygtninge til Danmark. Vi skal som minimum vende tilbage til den udlændingepolitik, der gjaldt i 2011,« siger han.

HH

Posted: 5 august 2014 - 16:01 - Svar

Vem som helst förstår ju att det här går inte längre – vare sig i Danmark eller Sverige. Och låt oss tala förnuft och inte ramla in i samma mantra hela tiden – ni vet det där med rasism o s v.

NEJ, det är inte motvilja mot andra människor, utan omöjligheten att härbärgera ANDRA KULTURER! Det är där det skär sig. Och här kommer en upptäckt som beskriver hur man gör om ord för att de ska passa in i sammanhanget.

I en av bibeltexterna – Sakarja om jag minns rätt – står det att om främlingen ber om ett bröd ska man ge honom ett bröd. Ber han om en bädd ska man ge honom en bädd.

Den semantiska förvillelse vi utsätts för låter så här i Bibel 2000 – man ska ge INVANDRAREN ett bröd o s v. Alla med den minimalaste förståelse av svenska språket förstår ju att det här är två olika saker. En invandrare får ju sin sak prövad. Främling är ett sammansatt ord med en mycket djupare betydelse.

Jag kan varken läsa denna bibel eller den nya Fader vår som ju direkt är en språklig katastrof. Man har lånat den engelska inledningen Our Father så det har blivit Vår fader – jmfr med öppna upp/open up. Det finns andra saker i denna centrala bön som rymmer samma katastrofala scenario.

Min guru -! – i svenska språket Frans G Bengtsson har rannsakat 1917 års bibel och funnit utsagor som inte hör hemma i en religiös skrift. Han rekommenderar Melins bibel från 1860-talet – om jag minns rätt.

Det finns en fullständigt ENOOOORM tillpasslighet i Sverige. Jag tror jag ska se om “Life of Brian”. Där får jag nog svaret.

  Bergfast

  Posted: 5 august 2014 - 18:41 - Svar

  Intressant kommentar av HH om olika bibelöversättningar och förändringar av ord. Samt också en intressant, som vanligt, referens till en okänd, Melin. Mycket tack, (Mange tack!)

  Man kan också fundera över annat i anslutning till ordet främling.

  T ex:

  Angående uttalandet om att älska sin nästa, (som sig själv), så berättar tydligen Jesus en berättelse om en barmhärtig samarier. Många tror kanske att det främst och först är de själva som skall älska (alla) deras nästa. Men det är frågan om berättelsen verkligen vill beskriva det.

  Jesus får frågan av sina åhörare (alla judar), när han predikar om att älska sin nästa: – Vem är min nästa.

  Jesus berättar då en liknelse om olika män som passerar en skadad man (som troligen är jude)på olika sätt. En del går förbi, även judar. Men en samarier, (som inte var jude), stannar slutligen och hjälper den skadade mannen, (kanske en jude, kanske inte).

  Samariern betecknas därför som varande barmhärtig.

  Sedan frågar då Jesus enligt berättelsen sina åhörare: – Vem är den skadade mannens nästa?

  För den skadade mannen (förmodligen jude) som blev undsatt, hjälpt och räddad av just en barmhärtig samarier var det denne barmhärtige samarier som var just hans nästa (trots att han inte var jude).

  Den skadade mannen som blivit hjälpt skulle då älska den barmhärtige samariern som hade räddat honom och därför var just hans nästa, (även om han då alltså inte var jude).

  Den som för den skadade var den hjälpande, den var för just den skadades, hans nästa.

  Den barmhärtige samariern som hjälpte honom var denne som han skulle se som sin nästa, och älska honom, såsom han betraktade och älskade sig själv.

  Den skadade mannen som blivit hjälpt stod alltså i tacksamhetsskuld till just den Barmhärtige Samariern och blev skyldig, eller manad, att just därför se på denne, en främling (?), som sin nästa.(?)

  Det tydligen även om hjälparen alltså inte var en jude. Det fanns kanske då en osäkerhet kring vem som skulle ses som ens nästa, (eftersom frågan tydligen ställs till Jesus), där Han alltså då menade att även någon som inte lika självklart och naturligt (?) kunde älskas såsom sin nästa eller såsom sig själv, alltså även en samarier som då hjälpte en skadad jude, skulle kunna älskas som sin nästa av just en skadad jude, som råkat få hjälp av en sådan. (?))

  Detta är intressant att fundera över.

   Bergfast

   Posted: 5 august 2014 - 20:03 - Svar

   Man skulle kunna förstå och tolka detta som att det endast de som hjälper en själv om man skulle råka ut för en olyckshändelse (?), är de som då skall få älskas och (få lov att?), bli betraktade som – ens nästa som man själv då just – står i tacksamhetsskuld – till? Det är de man då skall älska som – sin nästa – just därför att man står i tacksamhetsskuld till deras hjälpande hand? (Och kanske alltså då inte med en tvingande nödvändighet annars? Vem vet….)….

   Att då själv vilja vara just – en barmhärtig samarier – och vilja försöka att hjälpa just nödställda, vare sig de är judar, eller de är andra folk, skulle då betyda att man sätter sådana som man eventuellt råkar hjälpa, i en – tacksamhetsskuld -, till en själv, (eller till sitt land, om det är landet som hjälper, med skattebetalares pengar?) Det som då alltså (riskerar?) att göra dessa som blir hjälpta på ett eller annat sätt mer eller mindre skyldiga att – tacka för hjälpen – ? …( eller i alla fall enligt kristendom då manade eller anmanade att – älska de som hjälper den som är utsatt, såsom sina (egna) nästa, dvs., alltså – såsom sig själva – ?)


   Det man kan fundera över är då om alla människor som i Sverige – blir hjälpta – på olika sätt, därför att de är just – nödställda -, t ex med sjukvård, tandvård, uppehälle eller annan hjälp, när de kommer som flyktingar till Sverige, om dessa då verkligen betraktar – svenskar – som just några som de ser som – sina nästa -? Alltså några som de känner att de – vill älska som sig själva -?

   Med tanke på höga inbrottstal, våldsbrott, våldtäkter, stölder och annan aggression mot i många fall just många svenskar, både ungdomar och äldre, så är frågan om verkligen hjälpta flyktingar kan känna så mot just – svenskar – , eller mot – det svenska samhället – ?

   Man hör ofta talas om att svenska ungdomar på t ex skolor blir stämplade med olika epitet så man kan verkligen undra hur pass många som blivit just hjälpta av – svensk barmhärtig samaritisk hjälp – , verkligen över huvud taget tycker att denna –hjälp – är någonting alls värd för dem? När de, eller deras barn, kanske attackerar svenska ungdomar? Om de då visar sådana tendenser där flera svenskar har mördats, våldtagits och bestulits.

   Det verkar som om det i Sverige som nation inte varken kan, vill eller törs, se på dessa företeelser och dessa händelser, eller alls egentligen vilja ifrågasätta sin egen invandringspolitik och dess utformning, storlek och omfattning.

   Sverige som nation verkar varken vilja, våga eller tordas ställa sig frågor om och kring invandringspolitikens omfattning, hastighet, storlek och utformning, om den verkligen enbart är av godo, alltså varken för alla de invandrade medborgarna själva eller för alla de inhemska svenskarna.

   Sådana frågor borde man kunna ställa i en nation som Sverige utan att det genast på ett slags automatiskt vis av först och främst ett politiskt och massmediealt etablissemang vill göras anklagelser, hatutfall och attacker med hatiska stämplingar eller andra nedsättande påståenden om alla och envar som då vill anse att den nuvarande invandringens omfattning behöver bromsas och minskas. Och detta då för just allas bästa och allas väl och ve, samt hela samhällets väl och ve. Alltså både för invandrade medborgare och även för inhemska medborgare.

   Det finns varken någon automatisk rasism eller något automatiskt hatande i en sådan politisk åsikt.

   Det kan tvärtom vara en både i en människovänlighet, i en omtänksamhet och i en vänlighet grundad politisk åsikt kring just invandringspolitiken.

Bjovulf

Posted: 5 august 2014 - 16:04 - Svar

Danskerne kan selvfølgelig selv bestemme, hvem der kan bosætter sig i vores land

http://denkorteavis.dk/2014/danskerne-kan-selv-bestemme-hvem-der-kan-b osaetter-sig-i-vores-land/

Mange mærkelige ting er sket i årets agurketid, herunder det besynderlige i, at en politiker udtaler sig i øst, mens alle hendes modstandere kommenterer i vest. Fordelen for medierne ved en sådan kortslutning er, at den absurde debat får et eget indre liv og kan køre videre i umindelige tider.

Inger Støjberg (V) skrev i Berlingske den 27.7. en kronik om det uhensigtsmæssige i at give flere fra tredjeverdenslande (læs: muslimske) opholdstilladelse, fordi mange ikke evner eller ønsker at integrere sig. Og på TV2 News uddybede hun sin kronik og gav eksempler på et par af de nationaliteter, hos hvem integrationen har trange kår. Havde hun haft tid i et kort nyhedsindslag, havde hun kunnet remse samtlige 57 muslimske stater op.

Hyl og skrig om grundlovsbrud, konventionsbrud, menneskerettighedsbrud, ja brud på alt, hvad der overhovedet kunne brydes.

Af en eller anden grund mente TV2 News, at det havde national interesse, hvad talsmanden for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, måtte mene om Støjbergs udmelding. Til det formål blev en meget venlig reporter sendt i Fælledparken den 28.7., hvor muslimernes eid-fest skulle løbe af stablen.

Reporteren stillede nogle spørgsmål, der i ægte Abu Laban-stil ikke blev besvaret. Den rare mikrofonholder forfulgte ikke emnet.

Han var bare så glad for, at alle var så søde, og så kunne de sørme tale dansk (sic.). På stedet opfordrede Shah Støjberg til at komme til Fælledparken og ved selvsyn konstatere, at her var fuldt integrerede muslimer i gang med at afholde en religiøs fest.

Og jeg skal da lige love for, at eid-festdeltagerne fremtrådte integreret. I baggrunden bevægede sorte telte (og et enkelt hvidt) sig frem og tilbage over græsset. Også et enkelt tæt indhyllet barn så man – i 30 graders varme. Det var som at skue ud over et marked i Bagdad. Integration var måske ikke liiige det ord, der lå længst fremme på tungen.

HH

Posted: 5 august 2014 - 16:24 - Svar

Danmark har fler intressanta städer än precis Köpenhamn. Men kommer jag till huvudstaden vill jag gå på gator där Kierkegaard har gått och funderat. Jag vill se det H C Andersen talade om, han med ögon som ´runde taarn´ vilket jag som liten läste precis som det stod med långt a. Sen vill jag gärna konstatera om det är sant det som Scherfig påstod i “Den försvunne ämbetsmannen”. Det där om att högvakten vid slottet inne i kuren hade en knapp som hade devisen: “Vid händelse av krig. Tryck på knappen.”

Alltså, jag vill ha DANSK historia, inte mellanösterns historia. Jag är inte intresserad av moskéer och inlindade människor. Vi nordbor gillar bara kroppar om sommaren, sol och bad och friskuft.

Men vart tog sufismen vägen?

HH

Posted: 5 august 2014 - 19:18 - Svar

Aah, tack för detta steen! Nu har jag min tysta upplevelse för mig själv nästa gång jag kommer till Köbenhavn. Ikväll ska jag läsa Blicher – den omöjlige suputen till präst som t o m Artur Lundkvist satte högt.

Jag också.

Leave a Comment