22
jan
Seneste opdatering: 22/1-15 kl. 1303
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Julia Caesar

SVT:s reporter Fredrik Önnevall överskred journalistrollens gränser och är polisanmäld för människosmuggling sedan han smugglat den 15-årige syriske pojken Abed med sig från Aten till Sverige. Läs söndagskrönikan “Resande i godhet” här. Men han var inte ensam. Den palestinska asylrättsaktivisten Hanin Shakrah, som av SVT uppgetts vara “researcher”, deltog aktivt i smugglingen av Abed. Projektledaren för serien, Hans Karlsson, har tidigare varit ordförande i KPML (r) – (Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna).

Allt fler märkliga omständigheter kommer fram kring SVT:s serie “Fosterland”. Serien, som inleddes den 11 januari, presenteras som en opartisk kartläggning av den växande nationalismen i Europa. Den är istället ett uppseendeväckande uttryck för SVT:s vänsterpolitiska agenda, iscensatt av personer med dokumenterat vänsterextrema åsikter.

Känd palestinsk asylrättsaktivist

På måndagen avslöjade SD-politikern Nima Gholam Ali Pour på sin blogg  att den person som anlitats av SVT för researcharbetet i ”Fosterland”, Hanin Shakrah, är en känd och radikal palestinsk asylrättsaktivist. Hon har hyllat våldsamma aktioner mot migrationsverket och menar att ”det var det enda sättet för flyktingarna att få stanna i Sverige.” Så sent som i maj 2014 organiserade Hanin Shakrah finansiering av flyktingsmuggling från Syrien till Europa, något som hon själv skrev om i den vänsterextrema tidskriften Bang. 

“Låtsas att du är min mamma”

Hanin Shakrahs namn finns med under etiketten “research” i eftertexten till de två första avsnitten av serien. I avsnitt 2 av “Fosterland, (tidskod 55:27) finns Hanin Shakrah också med i bild, med mikrofon, och visar sig ha en betydligt större roll än enbart som researcher. Hon nickar instämmande när Fredrik Önnevall rådgör med henne hur han ska hantera smugglingen av Abed till Sverige. Pojken föreslår att de ska låtsas att hon är hans mamma.

De smugglar pojken tillsammans

Hanin Shakrah tar aktiv del i inspelningen av serien och smugglingen av den syriske 15-åringen till Sverige. Avsnitt 3, visar hur Önnevall och Hanin Shakrah tillsammans smugglar med sig pojken via båt från Grekland och tåg från Italien. De går genom passkontroller med hans falska pass, samtidigt som en fotograf filmar resan. Hanin Shakrah finns med flera gånger i bild, bland annat vid tidskod 40′ och 49:06. I avsnittet kallas hon plötsligt “tolk”. Avsnittet har nu lagts ut på SVT Play och visas i SVT på söndag kväll.

“Vi behövde hennes kompetens”

Den asylrättsaktivist som SVT anlitat som researcher har alltså en annan och betydligt mer aktiv roll än vad SVT har uppgett. Hans Karlsson, projektledare för Fosterland, har bemött kritiken i en artikel i Dagens Opinion. Han säger att han kände till Hanin Shakrahs bakgrund och att det var just för hennes erfarenheter som hon anlitades.

“Vi behövde någon som hade språkkunskaper och erfarenhet av asyl- och flyktingfrågor. Hon har sådan kompetens. Hon har också en bakgrund som asylrättsaktivist, och det visste vi. Men det är lite speciellt när man försöker spegla flyktingars väg genom Europa. Det är ju människor som man måste komma i kontakt med och kunna prata med dem. Det är där en researcher med sådana kunskaper kommer in.”

I artikeln säger Hans Karlsson att Hanin Shakrah inte haft ansvar för researcharbetet. Det ansvaret uppges SVT:s före detta Europakorrespondent Malin Syrstad ha. På det sättet försöker Karlsson avleda uppmärksamheten från att Hanin Shakrah har haft betydligt mer långtgående uppgifter än enbart research, med aktiv programmedverkan och deltagande i människosmuggling.

Projektledaren f d ordförande i KPML (r)

Hur kan det komma sig att SVT:s projektledare Hans Karlsson tyckte att just asylrättsaktivisten Hanin Shakrah var lämplig att anlita i ett sammanhang som avser att ge en opartisk bild av nationalismen i Europa? En förklaring står att finna i Hans Karlssons egen bakgrund. Han är före detta ordförande i KPLM (r) i Malmö (Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna).

Samme Hans Karlsson blev i augusti förra året uppringd av Granskning Sverige och tillfrågad om sitt politiska förflutna. Han vägrade svara och slängde på luren.

När SVT ska göra en serie om nationalismen i Europa görs den alltså av en mångkulturkramande vänsterreporter tillsammans med en extrem palestinsk asylrättsaktivist, och serien produceras av en före detta ordförande i KPLM (r). Strålande opartiskt, SVT!

Hanin Shakrahs namn är borttaget från eftertexten till tredje avsnittet av serien.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jonas Bohman

Posted: 22 januar 2015 - 08:37 - Svar

Tack Julia, för en bra artikel. Nu är det upp till oss andra att den får spridning….

Peter Andersen

Posted: 22 januar 2015 - 09:01 - Svar

Når det kommer til Sverige, er der simpelthen ikke noget der kommer bag på mig mere.

Alle de venstresnoede samfunds-nedbrydere kommer på et tidspunkt til, at sprælle i deres eget net. Hvem bliver den første til at indrømme hvor tåbeligt de har ageret? Hvornår går de, for alvor, i kødet på hinanden? I øjeblikket prøver mange af dem nok bare på ikke at blinke først, mens andre giver den fuld gas, for at fremkalde en reaktion hos den anden.

Men i mellemtiden går Sverige altså under…

steen

Posted: 22 januar 2015 - 09:07 - Svar

@Peter: Du skulle prøve at høre denne. Jeg tror denne udsendelse slår rekord i svenske mediefolk, der knalder røret på intervieweren. De kan virkelig ikke lide at der spørges kritisk til dem, men som tidligere sagt: Den herskende klasse er ikke demokrater

  Peter Andersen

  Posted: 22 januar 2015 - 15:34 - Svar

  Det der føler jeg mig altså ret overbevist om man ikke ville kunne lave med danske journalister. Nok er de fleste her også til venstre for midten, men slet ikke i så ekstrem grad.

  Gad vide om der findes et par kvikke DR-folk (freelance naturligvis), som gad og granske lidt i sådan noget..? Eller ville det anses for værende ukollegialt..?

Namn Namnsson

Posted: 22 januar 2015 - 10:12 - Svar

Men når skulle Hans Karlsson ha varit ordförande för KPMLr?

Här är partiledarna:

Robert Mathiasson 2014-
Anders Carlsson 1999-2014
Frank Baude 1970-1999

KPMLr bildades 1970 efter splittring med KFML.

Kenneth Karlsson

Posted: 22 januar 2015 - 10:44 - Svar

Namn Namnsson: som det står i texten var Hans Karlsson KPMLr-ordförande “i Malmö”, alltså en lokal ledare, inte partiledare.

  Namn Namnsson

  Posted: 22 januar 2015 - 11:06 - Svar

  Ok! Läste lite väl snabbt. Fel av mig. Men era hjälpsamma svar besvarar dock inte frågan. När skulle han ha varit ordf för KPMLr Malmö?

   Freebird

   Posted: 22 januar 2015 - 12:55 - Svar

   I varje fall på 1980-talet, kanske en bit in på 90-talet. Jag var själv med i partiet på den tiden och minns Hasse Karlssons flitiga skrivande i tidningen Proletären.

Niklas R

Posted: 22 januar 2015 - 11:01 - Svar

Då borde inte bara Fredrik åtalas för människosmuggling utan även Hanin Shakrah.
Plus att båda borde åtalas i Grekland för kidnappning.

  Kurta Murta

  Posted: 22 januar 2015 - 14:12 - Svar

  Även Carl “KNÄHUNDEN” Bildt borde åtalas för människosmuggling: http://www.sydsvenskan.se/sverige/bildt-tog-flykting-med-regeringsplan  /

   Peter

   Posted: 23 januar 2015 - 03:49 - Svar

   Dem uppehållstillstånd (i Norge ) till personen i fråga så det handlade inte om nån smuggling där.

   Angela

   Posted: 23 januar 2015 - 11:08 - Svar

   Ja och det är mycket symptomatiskt för vilka lagar och förordningar är till för och hur mycket folk blir sidsteppade av etablissemanget jämt.

   Om mannen redan fått uppehållstillstånd i Norge vet jag ej men han hölls gömd på Norges ambassad i Afghanistan. De hade förmodligen avhandlat med Sverige om skjuts. Mannen var ju för övrigt redan dömd och hade gått igenom en lång rättsprocess. Det hade väl knappast pojken i Fosterlandet? Så kan vi fundera över andra. Snodown som är fast i Ryssland. Eller andra världen över i eländet. Finns så många så det är omöjligt att dra upp dem. Skickades ngt plan till Saudiarabien för kvinnan som blev halshuggen? Vem väljer ut vem/vilka som skall räddas? Och efter vilka bevekelsegrunder går man? Kan jag kräva ett program för alla misshandlade svenskar? Beställa en snyfthistoria? Nej , folk kan inte ens demonstrera eller rösta som de vill utan att bli trakasserade på alla de sätt av den globala makteliten.

   När har SVT eller Bildt räddat ngn svensk från dem själva? Dvs från etablissemangets härjningar, skamgrepp, trakasserier mot den egna befolkningen? Det är väl inte lika populärt eftersom man själv är ansvarig för trakasserierna mot det egna folket. Svenska folket är kidnappat av etablissemanget, den globala makteliten. Makteliten trakasserar vanligt folk dagligen.Inte minst ekonomiskt. Vanmäktiga, utan hopp, i ekonomiskt underläge får svenskarna kämpa varje dag. Ingen har fördelen av att fara land och rike runt och godtyckligt välja ut ngn att rädda för att vinna politiska poänger. De kan inte stå och lysa med fickorna fulla av miljarder i medierna över sin “godhet” för att de skänker ngn miljon hit eller dit. Om alla hade pengar så behövde ingen förnedras med att tigga skitstövlarna om hjälp.

   Det är symptomatiskt att SR och public service “råkade” hitta gullesagan om Carl Bildt så lägligt för att rättfärdiga SVT, Hans Karlsson och Fredrik Önnefors. Och varför ställer Bildt upp på det? Medierna ligger alltid flera steg före vanligt folk. De har tillgång till bättre, mer avancerad teknik och tillgång till allt material i världen som de kan använda vid “rätt tillfälle” för att desarmera folks protester mot det orättvisa djupt orättfärdiga samhälle de tvingas leva i. Detta är ett lysande exempel på hur den globala makteliten håller varandra bakom ryggen och arbetar tillsammans för att säkra sina intressen av global makt och rikedom. De styrande mot de styrda. De styrda har en lång jobbig väg att gå. Ständigt i underläge, ständigt underdogs, ständigt i krypläge med stövelklackarna över huvudet färdiga att mosa dem. Folk har usla vapen inte minst det ekonomiska. Demokratin som skulle vara ett vapen har vridits ur händerna på dem. Likaså rättssamhället. Ständigt underdogs. En Davids strid mot Goliat.

   Om folk fick ha sina nationer ifred. Om gränserna respekterades behövde inte folk fly mer än från naturkatastrofer och då bara så långt att man kunde rädda sig från katastrofen och sedan återvända hem. Om folk fick ha sina nationer ifred kunde inga landstrykare och gangstrar fara land och rike runt och stjäla deras råvarutillgångar eller hårt ihopslitna statskassor deras egna personliga ägodelar. Den enskilde skyddades av nationen till liv och lem.

   Precis som Jan Milld skriver i sin blogg skulle folk i Parismarschen inte burit skyltar enligt maktens rekommendationer för att döva folks ångest och vilsenhet och vanmakt med “Je suis Charlie” utan med “Je suis stupide”. Makten var snabb med att ta över och ställa sig i armkrok i första ledet. Rädda att folket skulle driva det själva. Det är inte första gången. Hur gick det med “reclaim-rörelsen”? Ingen talar om den idag. I Hongkong? Bortglömd om två år. I Sverige anordnade svenska arbetarrörelsen för några år sedan en stor demonstration i Stockholm. Det tog inte lång tid innan Wanja Lundby Wedin kom farande och tog över mikrofonen. Och vred hela demonstrationen till något helt annat än vad den var tänkt till. Kvar på torget stod förvirrade människor utan att fatta vad som hänt. Till Paris för Löfwen och Ygeman för att armkroka med patrasket. Och för ett tag byta namn. Ygemans namnbyte på Folk och Försvar får tänkande människor att spy mer än den spyende Rikspolischefen.

    Angela

    Posted: 23 januar 2015 - 11:40 -

    På söndag går grekiska folket till val. Makteliten gör som vanligt allt för att skrämma folk att “rösta rätt”. De behöver folket till att jobba ihop förmögenheten åt dem och att legitimera deras makt. Livrädda över att förlora sina lyxliv och få tjäna ihop brödfödan själva. Borgs och Reinfeldts intervjuer efter avgångarna är beklämmande. Inte den minsta tanke över att ställa sig sist i arbetslöshetens långa rad, Fas 3 eller umbäranden. Nej för dem är det en rättighet att få nästa toppjobb. Något annat faller dem inte in. De pratar om vanligt folk, framför allt märktes det på Borg i Lördagsintervjun att det var “dom” och inte “vi”. Skiten mot eliten. De ser på folket som något som de inte behöver bry sig om, som ngt konstigt som de inte tillhör. Och aldrig skulle befatta sig med.

    – Greker är fullt kapabla att fatta egna beslut om sitt eget öde. Jag gillar det inte och jag tror att det är kontraproduktivt, säger Giorgios Koumoutsakos som kandiderar för regeringspartiet Ny Demokrati i valet nästa söndag.

    Nej naturligtvis gillar man inte det om man tillhör globalisterna. Vem skall då försörja det globala patrasket och parasiterna?

    P1Morgon hade inslag om valet i morse om det var Johanna Melén eller Kajsa Ekis Ekman som berättade vad vanligt folk tyckte vet jag inte. Inslaget finns på SR, P1. Statsskulden och arbetslösheten hade ökat. Välfärden försvunnit och folkets tänder ruttnade bort. Syriza gav folket lite hopp.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6068617

    Lyssna ocså på de andra inslagen Om nyvalet i Grekland närmar sig. Med Melén och Ekis Ekman.

    Falsterbo

    Posted: 26 januar 2015 - 10:58 -

    Denna artikeln handlade om vad MSM publicerar,
    andra sidan av falskmyntet är vad de INTE publicerar:

    http://magasinetneo.se/artiklar/vansterns-goda-fina-hat/

Cavatus

Posted: 22 januar 2015 - 11:34 - Svar

Härligt, Julia, när du är med och rör om i grytan och gör livet besvärligt för rödgardisterna på SVT. Uppenbarligen skäms de för det eftersom det är ett sådant hycklande och överslätande hela tiden. Det är toppen när fjärde statsmakten (dissidentmedia på internet) tillsammans börjar skaka om grundvalarna för de gamla kolosserna, som har väldigt mycket att stå till svars för. Jag tror att detta är början på ett sönderfall som inte går att stoppa. Tack för ordet!

Sintram

Posted: 22 januar 2015 - 12:11 - Svar

I Sverige har vi förvisso inte något propagandaministerium förlagt såsom ett departement i Regeringskansliet. Propagandaministeriet finns i stället såsom de propagandacentraler som SVT och SR utgör.

Sverige är ett mycket sjukt land. De flesta svenskar är (ännu) omedvetna om hur sjukt det är.

H B

Posted: 22 januar 2015 - 13:20 - Svar

Tack Julia för att du åter avslöjar svensk Stasimedia. Att svenska “journalister” är mer av politiska funktionärer/aktivister kan knappast bli påtagligare än så här.
Och precis som i forna Stasiland finns heller ingen instans, mer än deras kamrater i Granskningsnämnden, som kan ställa dom till svars för sitt smutsiga hantverk.
Och vem med minsta erfarenhet av demokraturen Sverige vågar ställa något hopp till att den inlämnade polisanmälan ska leda till något annat än lite spel för galleriet innan slutstationen papperskorgen?

  Ådärkomdenja

  Posted: 22 januar 2015 - 15:21 - Svar

  Polisen? Den lär inte ‘utreda’ något s k brott i sammanhanget. Polisaspirantutbildningen har precis övergått till vänster- och genusanstalten Södertörns ‘högskola’. Vår nye rikspolischef, sossen Dan Kräkman-Eliasson, sossepolitruk, misslyckad gd både för Migrationsverket och Försäkringskassan, har skrattande precis invigt detta förfall i dagarna. Polisväsendet i Sverige är politiserat och utöver det i stort sett odugliga. Utom betr ‘dialog’ och gratis halalkorvs-uutdelning till unga lagbrytare i no-go-zoner, en verksamhet som sannolikt kommer att ges vidgat utrymme.

   Visionären

   Posted: 22 januar 2015 - 16:56 - Svar

   Kulturmarxisterna har för länge sedan infiltrerat så gott som alla mediehus och särskilt public service samt journalisthögskolan. Vi ser resultatet tydligt i våra medier.

   De har infiltrerat lärarhögskolan och skolverket och resultatet i senaste PISA-undersökningen lät inte vänta på sig.

   De har infiltrerat borgerligheten och resultatet ser vi bl.a. i DÖ och i politiker hos bl.a. Fp och C.

   Nu är de på gång att infiltrera polisväsendet och polishögskolan. Resultatet lär vi tyvärr se om några år.

   V

Olav

Posted: 22 januar 2015 - 15:50 - Svar

Er det ikke på tide vi får opp et kart; en plakat over disse “folkefiender”, som har innfiltrert mye av vårt viktigste media?
Vanlige avislesere og TV-tittere i Skandinavia lever og tenker som om MSM fortsatt var som før disse ekstremister overtok styring og dominans..

pk

Posted: 22 januar 2015 - 16:44 - Svar

Har ofte tænkt på , at når fronterne virkelig bliver
trukket op og det vil blive tydeligt for enhver, hvad den
muslimske indvandring betyder , så vil pressen kører hårdt på
mod de , som advarer og har advaret.

Politik for åben skærm og mikrofon , så at sige.

Kim

Posted: 22 januar 2015 - 19:01 - Svar

Detta är verkligen inte förvånande, snarare självklar , vad dom kallar objektivitet från medias sida.
Värre än så här kan inte ett land skötas.
Ett gott råd, flytta utomlands och bli därmed invandrare. Hoppet om detta land och kampen kan föras från ett verkligt demokratiskt land.

Hans Nilsson

Posted: 22 januar 2015 - 20:48 - Svar

Carl Bildt har också agerat godhetsapostel genom att smuggla in en dödsdömd man till landet med vårt Svenska Folkets flygplan (regeringsplanet).Svinaktigt så det förslår.

nobody

Posted: 22 januar 2015 - 21:17 - Svar

Jag tyar inte mer!

Sabaton-The Carolean’s prayer – “Fader vår som är i himmelen helgat varde ditt namn
Tillkomme ditt rike ske din vilja såsom i himmelen så ock uppå jorden, ge oss bröd ock idag och förlåt oss våran skuld…”: https://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P.S. Medans IS spelar fotboll med huvuden, passar vi på att tappa våra.

Juran

Posted: 22 januar 2015 - 21:21 - Svar

Grundläggande juridik. Det är den som utför handlingen som är ansvarig om de begår ett brott. Sen kan även annan åttalas. Som ansvarig utgivare. Exempel Mattsson Expressen fallet.

Att vara journalist eller göra research utgör ingen rättsligt skydd från att inte åtalas för ett brott.

Thor

Posted: 22 januar 2015 - 22:13 - Svar

Nu har Sverige erkänt Palestina. Då kan Hanin Shakrah omgående skickas tillbaka dit.

Johan

Posted: 23 januar 2015 - 03:49 - Svar

Tack Julia för ännu en infomativ artikel på temat “den oberoende televisionen”.

Det är minst sagt bedrövligt att man ska betala TV-licens för att bli ofrivilligt tvångsmatad med politiskt vinklad propaganda värdig den forna Sovjetstaten!

Hans B

Posted: 23 januar 2015 - 07:58 - Svar

Johan !

Säg upp din licens,skaffa en 42″ skårm och koppla in datorn. Voila

  Johan

  Posted: 23 januar 2015 - 21:20 - Svar

  Hej Hans.
  Tack för ditt goda råd. Imorgon är det lördag och då ska det bli åka av.
  Uppsägning av licensen kommer som ett brev på posten.

Eufrat Tigris

Posted: 23 januar 2015 - 10:06 - Svar

Nu har den nya “regeringen” visserligen erkänt Palestina. Men dom erkände också halvkriminella flyktingsmugglare som Hanin Sakrah på köpet. Och dom erkände hundratusentals små hembyggda bomber och raketer som ständigt regnar över Israel. Kan man inte ta tillbaka det där erkännandet, Löfven?

Nils

Posted: 23 januar 2015 - 13:34 - Svar

Utmärkt gräv! Public service är så helt genomruttet av allehanda vänsterslödder att enda sättet att få saklig och opartisk rapportering är att avveckla SVT, SR och UR.

Diktaturens Kreatur

Posted: 24 januar 2015 - 10:20 - Svar

Lyrik från låten “War Pigs”, Black Sabbaths andra album Paranoid, har en strof som jag tycker passar väl in på makthavarnas cynism och vad den kommer att leda till. “Treating people just like pawns in chess, Wait till their judgment day comes. Yeah!” Ozzy skriker ut varningen – vet ni att jag tror att han kommer att få rätt här!

Tittar man på de mänskliga samhällenas historia och vad som händer när makthavarna börjar tro att de inte är del av den verkliga världen, ja då förstår man vad som väntar. Ett öde som kan bli värre än Marie Antoinettes (giljotinerad) “Om folket inte har bröd, kan de ju äta kakor.”

Lena

Posted: 25 januar 2015 - 11:44 - Svar

Till Angelas två inlägg: det bästa jag läst på länge! Behöver inte säga mer än att jag stöder Julia och hennes alltid mycket snärtiga och välskrivna krönikor. Jag har också köpt hennes bok “Landet som försvann”.
Det är tungt för oss vanliga svenskar idag, vi får lida för vad “rödgardister” o dyl. som tydligen bestämt sig för att trampa på oss som inte följer deras bud. Har själv haft grannar som var riktiga rödgardister och ibland var jag kattvakt åt deras katt, därigenom blev lite bekant med dem. Det jag upptäckte med resans gång var hur galna och vilket sekteristiskt tänk de elitistiskt “röda” är. Som ung var även jag “vänster” men efter Schyman som V ledare blev det tvärstopp. Bra det så att man “vaknade”.

Naymlap

Posted: 25 januar 2015 - 11:47 - Svar

Tack och lov för att du finns Julia Cesar! Sverige av idag är ett helt genomruttet land det finns inte mycket, som fungerar, som det skall. Allt går på lösa boliner frågan är bara. När går allt ad helvede till? Det har gått fort från ett A klassat land till var vi befinner oss idag. I bästa fall är vi i botten av C klassen. Man kan inte bara skylla på galna och fega politiker alla politruker, som vi föder och göder med arbetsbefriade tjänster. Innan det sista valet var hela 95% och nu 87% av svenskarna benägna att, stötta detta vansinne, som pågår dag ut dag in. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att, jag idag skulle komma att, hysa ett så enormt förakt för svenskarna, som jag idag hyser. Till trots att, de är mina egna landsmän och kvinnor men, verkligheten är sådan att, med deras extrema feghet, monumentala dumhet och ett gigantiskt storhetsvansinne, som inte står Adolfs efter. Kan jag inte ha någon sympati eller respekt för så lågt stående folk. Som fullständigt ger fan i sina barns, barnbarns, all släkt och vänners framtid.

Snille

Posted: 18 november 2016 - 06:14 - Svar

Önevall har bott i Kina och vet att han hade spärrats inne om han gjort samma sak i Kina. – Önevall vet att i Kina möter man tusentals medlemmar i kommunistpartiet men inte en enda kommunist. – Homosexuella män som släpar runt på ID-lösa småpojkar med förflaskade pass spärras inne i Kina åmedetsamma och vill man träffa en riktig kommunist måste man åka till Stockholm. (SVT) De finns inte i Kina längre.

Rätta mig gärna om jag har fel:

Leave a Comment