12
feb
Seneste opdatering: 14/2-15 kl. 0156
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Dalrymple-19.05.2012-I-0201siger Prædikeren, Davids søn, konge i Jerusalem. Det er også Michel Houellebecqs tema, en vestlig civillisation der kører på de åndelige pumper, forfædrenes landvindinger og ikke længere har nogen åndelige værdier, som de for alvor vil forsvare. Der er ingen anden levende tro i Frankrig end islam at konvertere til, hvad hans professor Rediger da også gør. Ligesom den unge Morten Storm, der får tilbudt en åndelig totalløsning i islam og en tid er glad for, at den er – totalitær. Han fandt det han søgte efter, slaveriet, men det ærkedanske i ham slog selvfølgelig igennem. Befrielsen lå i at underkaste sig, friheden lå i ufriheden for en tid.

Det er det gamle tema, at frihedens problem er, at mange finder et liv i åndelig frihed for vanskeligt at leve. Det har kastet mennesker i favnen på hvad som helst gennem århundreder fra alkymi til kommunisme. Islam er ikke temaet, den er kun midlet til at flygte fra frihedens smerte, en universel painkiller, der lige så godt kunne have været alkohol, sex eller morfin.

Hamed Abdel Samad har også meget præcist kaldt islam “et narkotikum.”, som en komplet livs- og en samfundsmanual må være for de forvildede.  Theodore Dalrymple anmelder Soumission i The New Criterion: France’s “Submission”

Houellebecq is a writer with a single underlying theme: the emptiness of human existence in a consumer society devoid of religious belief, political project, or cultural continuity in which, moreover, thanks to material abundance and social security, there is no real struggle for existence that might give meaning to the life of millions.

It is seldom that liberty of any kind is lost all at once,” wrote Hume. “Slavery has so frightful an aspect to men accustomed to freedom that it must steal in upon them by degrees and must disguise itself in a thousand shapes in order to be received.” This book is, or could be considered, an illustration of Hume’s insight.

This novel is far from a crude anti-Islamic polemic, however, as many might have supposed it to be from its pre-publication publicity (Houellebecq has expressed himself very unfavorably on Islam elsewhere). It is rather a meditation, admittedly using all the author’s habitual tropes which fortunately, or perhaps unfortunately, are susceptible to an infinite number of bitterly amusing variations, on the state of Western civilization and what makes that civilization vulnerable to attack from so intellectually nugatory a force as Islamism which, by all reasonable standards, has nothing of any value whatever to say to the inhabitants of the twenty-first century. In other words, it is an implicit invitation to us to look inwards, to think of what is wrong with us rather than with them. Whether we or they will read it like this, I rather doubt. As to a solution, it is hardly the place of a novel to supply it. But whatever it might be, Islam is certainly not it.

Om den politiske “religion” netop i dag: New Muslim party aims for French election wins. “Politisk islam” er politikernes dobbeltkonfekt.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten - - -

Posted: 12 februar 2015 - 14:04 - Svar

Ja, livet overdrages os tomt. Kun det levede liv er fuldt. Nemlig fuldt af det, vi har fyldt i det. Udsagnet er et udsagn om ansvar. Hvis vores tilværelse er materialistisk og uden ånd – så er det fordi, det er det, vi fylder det med. Vores håb består deri, at vi kan vælge at lade det fylde af noget andet.

– – –

Ole Burde

Posted: 12 februar 2015 - 14:47 - Svar

Livets mening er noget man kun kan lære af sine børn , eller mere nøjagtig noget man kun kan lære af de forandringer i ens egen personlighed som børnene sætter i gang …en anden måde at sige det på , er at livets mening er at skabe mere liv , som er en generation længere fremme end man selv er . Det er ikke et tilfælde at den vestlige civilisation føler sig tom indvendig på samme tidspunkt hvor den har mistet evnen til at reprodukterer sig selv .

  Lawrence

  Posted: 13 februar 2015 - 09:17 - Svar

  Og netop derfor er det en katastrofe at vi får børn senere og senere, da vi så opholder os i denne åndløse tilstand af selvtilfredsstillelse og selvcentrering, denne forlængelse af puberteten, hvor folk roder i deres egen navle og bruger 10 år på uni, vælter rundt imellem linier for at “finde sig selv”, og få et papir de kan tænde op i pejsen med bagefter. Jo tidligere man får børn, jo tidligere rammer det jordiske livs vægt een, og man forstår betydningen af at have et homogent, sikkert og kulturelt sundt hjemland for ens børn og videre efterkommere, i stedet for den flyvske, konsekvensløse illusion som nu udgør flertallet af vores tids “voksne” menneskers grundstemning og indstilling.

  Peter Buch

  Posted: 15 februar 2015 - 18:09 - Svar

  Jeg synes det er lidt af en påstand at den vestlige civilisation føler sig tom indvendig. Du kunne en dag med tid og interesse for sagen nævne hvordan eller hvor du mener at konstatere det. Civilisationen, hin vestlige består vel af en række faktorer man næppe kan sige alle er pist forsvundet, eller?

   Ole Burde

   Posted: 21 februar 2015 - 23:30 - Svar

   LIdt af en påstand , rigtigt , men har vi egentlig en anden forklaring ? Hvorfor er det så enormt vigtig for eliten at forsvare alle andres rettigheder end vore egne ? Hvorfor er vi ikke istand til at viderebringe vores egen kultur til næste generation ? Hvorfor er det at forherligelsen af alle andre kulturer er blevet det enste som eliten kke har ”relativiseret ” ? Hvorfor forherliger vores film og bøger enhver situation hvor VORES kvinder vælger andre kultureres mænd ? ”Tomhed” er et ord som delvist dækker , fordi den subjektive følelse er af et TAB …..”sygdomstilstand” er et andet der også kan argumenteres for .

alexx3211

Posted: 12 februar 2015 - 15:04 - Svar

Flot anmeldelse, en fornøjelse at læse. Udsøgt sprog og fordybelse i bogets større mening og budskab. Synd den først kommer på engelsk til september. Nogen som ved, om der er planer om en dansk/norsk oversættelse? Tyskerne var ekstremt hurtige, og udgav den på tysk allerede en uge efter originalen.

disqus_1zmadoZq4O

Posted: 12 februar 2015 - 16:12 - Svar

Islam er diller i dillersovs! Dæmonisk selvfrelseri og morderisk utopi.

En fortjent loppe i pelsen på et Gudløst og uendeligt hovmodigt Vesten.

Tro på Jesus Kristus! Han er livet, sandheden og vejen. Menneskets Gud og frelser.

Humoral

Posted: 13 februar 2015 - 12:49 - Svar

“Förändring”, var Nya Moderaternas framgångskoncept för partiet och politiken. Reinfeldt anpassade chefstrategen Schlingmanns budskap och designade en toppstyrd och manipulativ förändringsprocess, skild från Moderaternas ideologi, förändring, anpassning och förbättringar efter resans gång under demokratiska former. Som politisk ledare av Sveriges globalisering har R:s attityd snarare lutat sig mot direktiv präglade från sin mamma om ordning och reda, än brukande av argument och dialog.
Hade han inte demoniserat och gjort alla som inte håller med honom till fiender, så hade kanske AKB och Moderaterna som parti haft lättare att gå vidare efter honom.

Dom förändringskrafter och den globala utveckling som pågår skapar för många en tillvaro där man ska förhålla sig till ett liv utan framtidstro, utan trygghet. Min förhoppning är att vi förenas i en själsfylld eller åndsfull kamp, där vi tar kontroll över vår tillvaro och ändrar utvecklingen.

Förändringar är en oundviklig del av livet, men förändringar ska följas av insikt och delas av en befolkning som har en samhörighet och med frihet för varje individ i denna samhörighet att vara den man är.
En hållbar förändring kommer underifrån och har sin stabilitet i lokala civilsamhälle
men ej ett myndighetssamhälle.

Leave a Comment