30
mar
Seneste opdatering: 30/3-15 kl. 1932
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

De cirka 565 000 fritidshusen är Sveriges största bostadsreserv. Självklart utgör de en oemotståndlig lockelse för desperata politiker på jakt efter kvadratmetrar där invandrare kan inhysas. Jag skrev redan 2012 om möjligheten för staten att konfiskera svenskarnas fritidshus. Krönikan “Egen härd är inte din” publicerades i repris inför valet 2014.

Staten har laglig rätt att “rekvirera” (= konfiskera) husen enligt den statliga Hot- och riskutredningen från början av 1990-talet (utredningens delbetänkande från 1993, SOU 1993:89). Den borgerliga alliansregeringen valde att inte använda sig av rätten att beslagta fritidshusen, trots att bostadsbristen blev alltmer prekär under dess åtta år vid makten. Antagligen förutsåg alliansen proteststormar och bedömde frågan som alltför politiskt känslig.

Boverkets direktiv från regeringen handlar uppenbart om att nu inför trycket från massinvandringen slita fram varenda kvadratmeter som kan användas som bostad för invandrare. Om s-mp-regeringen följer verkets förslag kommer alla hänsyn till svenska folket att kastas över bord.

I Boverkets rapport står det på sidan 57:

“Boverket ser en möjlighet i att staten betalar en premie till de hyresvärdar som upplåter sin lägenhet till poolen. Boverket föreslår att såväl kommersiella som privata hyresvärdar (t.ex. ägare av småhus, fritidshus och bostadsrätter samt privatpersoner som har ett förstahandskontrakt på hyresrätt) kan erhålla premie för att överlåta sin bostad till den statliga lägenhetspoolen. Givetvis måste detta stämmas av mot EU:s statsstödsregler.”

Pengar är alltså medlet som ska få svenskarna att avstå från sina sommarstugor och upplåta dem till invandrare. S R Larson skriver i en kommentar till krönikan:

“Med hänvisningen till diskrimineringslagen innebär det kort sagt att alla svenska sommarstugeägare kommer att få ett erbjudande de inte kan tacka nej till: hyr ut till invandrare eller bli dömda för olaga diskriminering.”

Mitt val är enkelt. Jag tar straffet. Mitt fritidshus är min borg.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Mitt svar är enklare:
  FUCK THE HELL OFF!
  MVH

  • wall32

   Tyskerne brant ned hele Finnmark/Nord-Finland for å ramme fienden. Mitt råd er å sette fyr på sin fritidsbolig. Da er problemet løst.

 • Snaphane

  Fritidshusen, ja dessa utredningar är inte alls kända av vanligt folk. Jag är dock välinformerad sedan länge.
  SD kunde använt detta trumfkort i valrörelsen men avstod, vet ej varför. Om de gjort det kunde det ha gett (teoretiskt) 535.000 röster, sick!

  Dock är detta nog den mest ömma tå en politiker kan trampa på. Men, det skulle inte förvåna mig om MP ändå kommer att göra det, MP är ju det största godhetsidioten. Konsekvenserna av att föreslå ett sådant förslag är politiskt självmord, fast MP lägger ju heltokiga förslag hela tiden och S har hitintills givit med sig. Här tror jag dock att det tar stopp, eller…?

 • Lazze

  Svenskere er i min verden nogle af de mest behagelige, rare og søde mennesker, at være i selskab med.

  I mange år var jeg VD/adm.dir. i DK for et stort svensk selskab og jeg oplevede stort set aldrig uoverensstemmelser mellem mig og min koncernledelse i Stockholm. Alle udfordringer og problemstillinger blev håndteret ved hjælp af konsensusbeslutninger og ingen tabte ansigt eller følte sig som stærke vindere af en sag.

  På vej hjem i flyveren tænkte jeg i starten af min karriere ofte, at det var en meget defensiv og alt for imødekommende måde at drive management på, men efterhånden lærte jeg mere og mere, at det var en kulturelt betinget måde at tackle udfordringer på.

  Og set i baglygtens klare røde skær, må jeg konstatere at forretningsmæssigt overgår Sverige resten af Norden med mange, mange svenske mil. Svenske virksomheder og ledere forstår virkelig at bevare roen, trække beslutningerne ud, opnå fuldstændig enighed i baglandet og så slå til med beslutninger som kun de allerstørste virksomheder i Danmark tør tage, men som er en del af den almene forretningskultur for tusindvis af bolag hos vores storesøster på den anden side af sundet.

  Selv har jeg oplevet de vildeste milliardinvesteringer besluttet i et lukket bestyrelseslokale i Sverige af ganske få herrer, men i fuld enighed. Og i fuld diskretion for offentligheden – indtil det blev valgt, af herrerne, at beslutningen skulle publiceres.

  Det er blot mit lille flig af erfaring om svensk “beslutningskultur”, men jeg ville ikke undre mig om denne facon også rækker udover forretningslivet og ind i kultur, politik, media m.v.

  I Danmark ville denne attitude aldrig fungere, vi er for små og alle sladrer om hinanden. Og derfor består vi også stort set kun af små butikker, krejlere og platte bondefangere med Brenderup trailere bag vognen.

  Det spændende for Sverige bliver nu, om en konsensusdrevet og ´nonreversible´ immigrations investering, ført bag lukkede døre og i smalle korridorer af den absolut øverste elite af kultur-, politik, -media og forretningsfolk, vil vise sig at være den rigtige samfundsmæssige beslutning for det svenske folk!

  Set med dagens briller tyder det med alle tilgængelige data på en tragisk økonomisk og human katastrofe for det svenske velfærdssamfund, men kun tiden vil vise om endnu en svensk mangemilliard investering viser sig at være den helt rigtige beslutning, taget af elitestyrelsen for Sverige AB.

  Selv tror jeg, desværre, at vores elskede Svea nu er gået over på permanent indbildsk sommertid – uret kan ikke længere skrues tilbage, viseren sidder nu helt fast på det der var engang og ikke mere kan komme tilbage!

  • snaphanen

   Tak for historien. Jeg har hørt den fra andre forretningsfolk. Kulturen er – som du også skriver – et tveægget sværd, og det er svært at forestille sig, at to kulturer kan vbære så forskellige. Det enige Sverige er ved at forsvinde.

  • Niels Henriksen

   Ja, svenskerne er desværre generelt set alt for gode, hjælpsomme, venlige og overtolerante for deres eget bedste – men det kan desværre komme til at betyde deres udslettelse som folk i løbet af få årtier,
   åbenbart uden at det så småt er begyndt at dæmre for flertallet af dem endnu …

   Man burde faktisk sætte dem under administration udefra og udstyre dem med en værge – for deres egen skyld naturligvis. Det ville man jo også normalt gøre med handicappede voksne, der er ude af stand til at tage vare på deres egen sikkerhed, handle med henblik på deres eget bedste og er i fare for at blive udnyttet på det groveste økonomisk, socialt og sexuelt af lyssky personer uden reelle hensigter 😉

 • sofiaaaas

  Intressant att det nu visar sig gång på gång att det är SD som haft rätt hela tiden.Tyvärr är väl svensken för hjärntvättad för att göra denna koppling.

 • Akhlut

  Är inte det att ta folk som gisslan? Om jag inte gör som du vill, sätter du dit mig. Men vad vet du om mina anledningar att neka? Fördomsfull much? Om det också är så enkelt att hävda diskriminering, hur kan vissa måldå förloras när de tas upp i rätten?

 • Pingback: Julia Caesar fick svenskarna att vakna upp. | ulsansblogg()

 • pappa sven

  Ja detta “vansinne” pågår tills vi sätter stopp dvs mer och fler av våra reserver och våra sparade saker konfiskeras och delas ut till “lycksökare”

 • MarElWin

  Ja om det är inbördeskrig dom är ute efter för att destabilisera Europa så – fine, eller finito kanske. Om inte gränsen går här så vet jag inte. Borde i så fall vara aktuellt att expropiera stugor åt de svårt el och mikrovågsskadade, då några av dom fryser ihjäl i sina bilar eller tar livet av sig varje år.