12
jul
Seneste opdatering: 16/7-15 kl. 0643
85 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...
Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Berlinmurens fall (Bilden: Berlinmurens fall den 9 november 1989. I 28 år hade den skilt Östtyskland och Västtyskland åt. Av DDR-regimen kallades den “antifascistisk skyddsvall”. )

Det politiska landskapet i Sverige håller på att förändras i grunden. Det sker inte på några timmar, som när Berlinmuren föll den 9 november 1989. Men det sker. Och det vi ser är bara början. Hur kommer maktkorrumperade media att förhålla sig till förändringen? Frågan är om och när de ska inse att slaget är förlorat och att en epok av lögner, mörkläggning och agendajournalistik går mot sitt slut.

Förändringen blir plågsam för journalisterna

Vare sig journalisterna gillar det eller inte kommer den politiska förändringen i kombination med ett snabbt ökande förfall på viktiga samhällsområden (skolan, äldreomsorgen, sjukvården, kriminaliteten, arbetslösheten, bostadsbristen) att successivt tvinga fram en journalistik som speglar verkligheten istället för den enskilda journalistens eller redaktionens egna åsikter eller politiska agenda. Det går helt enkelt inte att ljuga hur länge som helst om mångkulturens och massinvandringens förträfflighet när invånarna samtidigt ser Sverige monteras ner framför deras ögon. Förändringen kommer att bli plågsam för journalisterna. Medias sista strid står i proportion till de förluster journalisterna gör när deras lögner avtäcks. Den blir inte vacker.

SD slår nytt rekord med 18,7 procent i Demoskop

Indspilning i fuld skærm 12-07-2015 000617

I senaste Demoskop/Expressen minskar moderaterna med 3 procent till 23,1 procent. Sverigedemokraterna ökar med lika mycket och når ett nytt rekord på 18,7 procent. Bara 4,4 procent skiljer nu moderaterna från Sverigedemokraterna. Alla övriga partier ökar eller minskar inom felmarginalen.

“Det är en dramatisk utveckling i opinionen. SD:s fortsatta uppgång har utan jämförelse blivit den största förändringsfaktorn i svensk politik. På bara en månad har partiet tagit in mer än halva avståndet till moderaterna” säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop.

Inte ens K-G Bergström vågar längre vara tvärsäker

K-G Bergström“Den här undersökningen av partisympatierna lär nog sända chockvågor in i våra största partier” skriver Karl-Gösta Bergström, som hittills aldrig har försummat ett tillfälle att skriva något negativt om Sverigedemokraterna. Nu vågar han inte längre vara tvärsäker om någonting.

Demoskops mätning gjordes i huvudsak under Almedalsveckan (vecka 27). K-G Bergström skriver i Expressen:

“Varken Stefan Löfven eller Anna Kinberg Batra tycks ha åstadkommit något där som fått väljare som gått till SD att ångra sig.”

“Jimmie Åkesson uppträdde i mångas ögon högmodigt i Visby när han utan att tveka proklamerade att Sverigedemokraterna ska bli Sveriges största parti. Dit är det fortfarande knappt sju procentenheter. Det är mycket, men rimligen mindre än nånsin.”

“Säkerhetsmarginalen till SD minst sagt otrygg”

“Fortfarande är förstås grundtipset att SD inte kommer i kapp S, men tvärsäkert törs jag inte längre säga det. Avståndet till M är bara 4,4 procentenheter. Med tanke på att Kinberg Batra inte i varje fall hittills blivit någon succé och att det är där störst missnöje med Decemberöverenskommelsen finns, så förefaller säkerhetsmarginalen till SD minst sagt otrygg.”

Jag noterar att K-G Bergström kallar säkerhetsmarginalen till moderaterna “otrygg”. SD:s framgångar hotar alltså den moderata illusion om trygghet som vilar på DÖ, Decemberöverenskommelsen. SD-tabut inom moderaterna är under kraftig attack från moderaternas egna väljare.

Korrigerad Demoskopsiffra för SD: 21,8 procent

Demoskop är ett av de minst träffsäkra opinionsinstituten när det gäller SD:s sympatisörer. Inför valet 2014 var Demoskops siffra för SD 11,2 procent. Valresultatet blev 12,7. Norska Sentio var det enda institut som prickade rätt. 

Om man korrigerar SD:s julisiffra 18,7 procent med hänsyn tagen till tidigare avvikelser hos Demoskop hamnar SD på 21,8 procent. Det stämmer bättre med att partiet i juni fick 22,1 procent hos Sentio, 20,1 hos YouGov och 18 procent hos Novus. Demoskop visade 15,7 procent för SD i juni. 

“Regeringen förlamad av beröringsskräck”

“Den rödgröna regeringen är förlamad av beröringsskräck inför flyktingfrågan. Statsminister Stefan Löfven har abdikerat från ansvaret. Den socialdemokratiska partikongressen valde i våras symptomatiskt bort migration som en punkt på dagordningen. Miljöpartiet lever i ett parallellt universum där ekonomiska resurser är oändliga” skriver Jenny Sonesson i en ledare i Dagens Industri.

Allianspartierna har bakbundit sig själva med Decemberöverenskommelsen och låtsas vara opposition genom skådespelarinsatser som saknar motstycke. Opinionssiffrorna visar att väljarna nu börjar genomskåda farsen.

Opinionen går inte längre att ignorera

Inför valet 2010 var målsättningen för stora delar av journalistkåren att med alla medel förhindra att SD kom in i riksdagen.

Inför förra årets val var utsikterna små att SD skulle falla ur riksdagen. Men hoppas kunde man ju alltid, och ta till alla tänkbara tjyvtricks.

De senaste opinionssiffrorna borde få journalister som i åratal systematiskt har mörklagt fakta och försvurit sig som propagandister för mångkultur, massinvandring och radikalfeminism att darra i sina grundvalar. Många års desperata försök från journalister och andra att stoppa SD har misslyckats. En väljaropinion på en femtedel av väljarkåren går inte längre att ignorera.

“Vi vet att det är sant, men vi publicerar inte”

Hur ska media hantera detta? Det blir en smärtsam process. Björn Hägers bok “Problempartiet” (skriven före valet 2010) är en avslöjande dokumentation av journalisternas ansträngda förhållande till SD. I krönikan “Journalistpartiet och demokratin” citerade jag några journalister som intervjuas i boken.

Pontus Mattsson, då politisk reporter på SR:s Ekoredaktion, nu på SVT:

”Jag tror att många skulle tycka att det var skönt om de gjorde ett dåligt valresultat och hamnade på två procent, då slapp man ha med dem att göra.”

Jan A Johansson, chefredaktör på Skånska Dagbladet:

”De (SD) har ju en del påståenden om invandrargrupper, brottslighet, i Malmö framförallt, där de går ut med påståenden som vi vet är sanna. Vi kan kontrollera dem, vi känner till dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att vi vet att det ställer till sådan helvets skada för samhällsutvecklingen.”

Björn Häger:

”Journalisterna är partiska till förmån för rådande normer och värderingar – och ett parti som driver frågor som befinner sig i avvikelsesfären kommer därför att få medierna emot sig.”

“SD det självklara konservativa alternativet”

Andreas-Johansson-Heino-hogupplost“Redan 2001 publicerades den första artikeln på temat hur Sverigedemokraterna ska stoppas på DN Debatt. 15 år senare är listan över mer eller mindre värdiga försök att bromsa partiets tillväxt lång. ”Prata inte om dem!” ”Prata om dem men inte med dem!” ”Förolämpa dem! ” Listan över de framgångsrika motmedlen är dock tom. Ingenting tycks ha hjälpt” skriver statsvetaren Andreas Johansson Heinö i Borås Tidning. 

“SD har på egen hand ritat om den politiska kartan i Sverige. Som en följd av detta är den traditionella inomborgerliga debatten om liberalism kontra konservatism på väg att bli obsolet. SD är nämligen redan det självklara konservativa alternativet i svensk politik.”

Aftonbladet och public service de sista bastionerna

Efter Almedalsveckans incestuösa utsvävningar mellan politiska makthavare och dem som är satta att granska dem sitter de som ska föreställa den tredje statsmakten nu på sina sommarställen eller på någon strand i ett soligare klimat. Verklighetens kranka blekhet kommer att drabba redaktionerna senast i augusti när det är dags att börja jobba igen.

Det blir en hård kamp för i synnerhet Aftonbladet och public service, de mediala lögnarnas största bastioner, de som hårdast har murat in sig bakom en politisk/åsiktsmässig Berlinmur av enögd vänsterfanatism. Skribenter som Aftonbladets Anders LindbergKarin Pettersson,  Lena Mellin,  Daniel SwedinJan Guillou,  Somar Al NaherÅsa LinderborgFredrik Virtanen och Oisin Cantwell är bortom allt hopp om tillnyktring. Ju större investeringar i en ideologistyrd och förljugen världsbild, desto större blir fallet när man faller.

Mer än 80 procent i public service är röd-gröna

Journalisterna i vänsterbastionerna har snickrat ihop en alldeles egen verklighetsuppfattning, som har mycket lite med verkligheten att göra. I världen utanför redaktionerna kan den snarare ses som gränspsykotisk. Det är därför de flesta inte kan känna igen sig i Aftonbladets och Dagens Arenas värld. Eller i SR:s och SVT:s propagandamaskineri som går som ångvältar över landet från morgon till kväll.

Professor Kent Asp har i sina undersökningar  visat att på Sveriges Television och Sveriges Radio sympatiserar hela 52 respektive 54 procent av journalisterna med miljöpartiet. Över 80 procent av journalisterna i public service sympatiserar med de rödgröna partierna (vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet).

“Neutralitet anses vara medlöperi”

Jasenko SelimovicJasenko Selimovic, tidigare statssekreterare (fp) hos integrationsminister Erik Ullenhag i alliansregeringen och ännu tidigare anställd som chef för Radioteatern, skriver i Axess om hur idén om journalistik håller på att förändras. Han tar vänsterpropagandisterna på just Aftonbladet och Dagens Arena som exempel på politisk aktivism istället för journalistik:

“Tidigare handlade journalistik (och konst) om att spegla, visa väljarna verklighet ur olika vinklar, få dem att förstå människor som inte tänker som en själv, öppna upp debatten. Nuförtiden agerar journalister allt oftare som ledsagare, hjälpare och opinionsbildare och allt mindre som journalister. (…) Idén bottnar i en övertygelse om att medborgare är svaga, infångade i övermäktiga strukturer, oförmögna att motsätta sig eliternas och mediernas makt. Därför behöver de hjälp, uttolkare, ledsagare, snarare än journalister.”

“Vänstern på Arena och Aftonbladets kultursidor hånar oviljan att ta ställning. Neutralitet anses vara medlöperi. För om medborgarna är svaga och faran med rasismen riktig, måste alla, inklusive journalister, agera, tycks de mena. Så försvaras medborgarna och demokratin. Aktivism istället för journalistik, ställningstagande istället för neutralitet, konsekvensmedvetande istället för konsekvensneutralitet.”

Mens, transsexualitet, fri invandring och onani

Liza Marklund“Sommar i P1” sänds varje dag. Jag knäpper på radion vid slumpmässiga tidpunkter. Den 30 juni pratar bloggaren Clara Henry, 21, “i höst aktuell med en bok om mens”. Wow! Det drar ihop sig till mensfestival med tampongkastning och drinkar med blodklumpar i.  Jag stänger av.

Den 3 juli berättar transsexuella Saga Becker, 26, som om hur svårt det är att komma ut och leva som transa. Intresseklubben antecknar. Jag stänger av. Den 4 juli pläderar författaren och mångmiljonären Liza Marklund, 52, för öppna gränser och fri invandring:

“Jag tycker till exempel rent principiellt att alla borde få bo var de vill. Ta bort gränserna. Om Sverige vore lika tättbefolkat som Sydkorea så skulle det bo 180 miljoner människor här. Och det går ju bra för Sydkorea, så varför inte?” säger hon.

Det är absolut bara i den svenska statsradion som folk kan vräka ur sig sådana korkskalligheter. Jag stänger av.

Den 6 juli. Jag sätter på radion vid 14-tiden. Serietecknaren Nina Hemmingsson, 43, berättar om sin onani och sina orgasmer. Jag stänger av.

Sommar – en arena för fittintrospektion och mångkultur

Jag längtar tillbaka till den tid när “Sommar” var ett program som gick att lyssna på. Innan Bibi Rödöö från 1997 gjorde det till ännu en arena för mångkultur och extremfeminism i sin mest urspårade form som fittintrospektion och orgasmexhibitionism.

Jag är dödligt trött på narcissistiska artister, substanslöst pladder och perverterat hat från utflipprade olycksfall i den yttersta avgrundsvänstern (Athena Farrokhzad, 21 juli 2014) . Men detta är statsradion i sin prydno. Lyssnarna ska kokas i invandring och radikalfeminism tills vi spyr eller storknar.

Jag saknar Torsten Ehrenmark och Lars Ulvenstam

Lars UlvenstamJag saknar Torsten Ehrenmark och Lars Ulvenstam. Jag saknar dem outhärdligt. Utrikeskorrespondenten och kåsören Torsten Ehrenmark (1919-1985) gjorde “Sommar” i mer än 20 år, 1963-84.  Lars Ulvenstam,  född 1921, var Sommarvärd 1978-2005 och var den som enligt traditionen alltid avslutade säsongen. Ingenting fick komma i vägen för att lyssna på “Ulven”. Hans “Sommar” var heliga ögonblick.

Tack gode Gud för Tom Alandh. Han exekverar inte i egocentricitet, han berättar om viktiga saker utan att tjata om politik, han bjuder på igenkännande både i musikval och det han säger. Och varken han, Torsten Ehrenmark eller Lars Ulvenstam fördjupade sig någonsin i sina underliv på bästa sändningstid.

Kvalitetsras och vänstervridning i SR:s nyhetsprogram

I Sveriges Radios nyhetsprogram – “P1 Morgon”, Ekot, “Studio Ett” och “God morgon världen” – pågår ett förödande kvalitetsras sedan många år. “Varför?” undrar Ulrika Knutson i tidningen Journalisten.

“Tidningsbranschen befinner sig i fritt fall, pengarna sinar, likriktningen ökar, den redaktionella kulturen eroderar. Men varför har public service-radion också hoppat på kriståget, utan att någon direkt har tvingat dem? Vissa kvalitetsförsämringar i vardagsflödet börjar nu märkas lite för mycket” skriver Knutson.

Intervjutekniken lider av bristen på följdfrågor.

Det är också glesare mellan de egenproducerade nyheterna.

“Allt fler program hänvisar allt oftare till extramaterial, långa intervjuer – och bilder! – på webben, medan själva sändningarna blir glesare, pratigare och mindre angelägna.”

Att den tydliga vänstervridningen hos bland andra Ekots utrikeskorrespondenter Cecilia Uddén, (Kairo), Lotten Collin (Rio de Janeiro) och Sydeuropakorrespondenten Beatrice Janzon (Paris) får fortgå år efter år är ett mysterium. Eller inte, för de har naturligtvis sina chefers välsignelse. Beatrice Janzon låter som om hon berättar sagor i dockvrån och får glädjefnatt när hon intervjuar afrikanska båtmigranter på Lampedusa eller Sicilien som säger att de vill till Sverige. Då känner sig Beatrice Janzon utvald och hedrad.

Varför silas informationen genom Cecilia Uddén år efter år?

Eli Göndör, religionshistoriker knuten till Timbro, valde att granska P1 “Konflikt”, ett av SR:s värsta vänsterfästen, i en studie kallad ”Medieskuggans dunkla vrår”. Han studerar ”Konflikts” programpresentationer mellan 2008 och 2010, åren som föregick den arabiska våren, sammanlagt 113 stycken. USA nämndes 42 gånger. Sverige 20 och Israel 15. Egypten förekom 2 (två) gånger – Syrien inte alls.

”Då de omnämns är arabiska länder sällan eller aldrig protagonister i sitt eget öde” sa Eli Göndör när han presenterade studien vid ett seminarium på Timbro. Seminariet kan ses här. 

Och varför tvingas SR:s lyssnare år efter år få information om Mellanöstern silad via en och samma person, nämligen Cecilia Uddén? frågade Eli Göndör.

“Skitjobbigt att arbeta på Konflikt”

Negar JosephiNina Benner, chef för “God morgon världen”, “Konflikt” och “Ekots lördagsintervju” vägrade ta till sig kritiken. Hon förnekade i sten att “Konflikt” skulle vara vänstervridet. Då reser sig den före detta ”Konflikt”-medarbetaren Negar Josephi i publiken, tar mikrofonen och säger: (cirka 50 minuter in i seminariet).

”Jag vill bestämt påstå att ’Konflikt’ är ett väldigt vänsterorienterat program. Och det är ett stort problem. Jag orkade inte sitta där och lyssna på deras åsikter om Israel, judar och konflikten i Mellanöstern. Det var skitjobbigt för mig som judinna (…) När människor som gör utrikesprogram alla har liknande åsikter om Mellanöstern blir det samma vinkel år efter år efter år.”

“Som om etablissemanget går på steroider”

En vän skriver i ett mail:

“Det är precis som om etablissemanget går på steroider precis innan det faller samman. Det är som ett sista krampaktigt försök att hålla sig kvar vid de goda tider som de åtnjutit. Sprickan i fasaden är Alice Teodorescu  och några få till.”

Största nyheten i både SVT Rapport och Aktuellt onsdagen den 8 juli är ett snyftreportage gjort av Fabian Sturm. Det handlar om den 16-åriga romska tiggerskan Beatrice Vidrascu och hennes pojkvän, 21-åriga Ysak Pruteanu som har uppehållit sig illegalt i Sverige i mer än de tre månader som gäller för den fria rörligheten inom EU och alltså skulle ha åkt hem till Rumänien för länge sedan.

Indspilning i fuld skærm 11-07-2015 210817

Sextonåringen är gravid. Ingen av dem har arbete, bostad eller inkomster. De har inget försäkringskort, eftersom de inte har jobbat i hemlandet. Som EU-medborgare har de heller inga asylskäl i Sverige. Ändå har de valt att skaffa barn. Inga kritiska frågor ställs. Inget ifrågasättande görs. Innebörden i reportaget är att det är “ett chockbesked” och upprörande att inte romska tiggare får föda barn gratis i Sverige (och i fortsättningen få bostad och livstids försörjning).

Och bara i SVT kan en bekännande stalinist (Sven Wollter) få breda ut sig en hel timme på bästa sändningstid och lovprisa Stalin och Nordkorea  utan besvärande frågor från intervjuaren Anna Hedenmo.

“Man jäklas inte med folk som har 30 sekunder till mikrofonen”

Hur kan det få fortgå så här i public service? Jasenko Selimovic skriver utifrån sin egen erfarenhet av att arbeta på Sveriges Radio:

“Få tycker att public service inte skulle kunna bli bättre. Förmodligen inte en enda politiker, oavsett parti. Inte heller de som jobbar där. Så varför pratas så lite om det? Varför finns så få politiska förslag? Varför ändras så lite?Därför att politikerna, i likhet med cheferna för public service, har begränsad självmordsbenägenhet. Man jäklas inte med folk som har 30 sekunder till mikrofonen med en miljon lyssnare. Fråga Peter Örn.”  (Verkställande direktör för Sveriges Radio 2004-07, min anm.)

“Varför förändras det inte inifrån? För att det journalistiska fältet har få avanceringsmöjligheter, stor konkurrens, relativt små möjligheter att tjäna pengar och få alternativa vägar. Man har endast sitt arbete, sitt inslag, reportage, dokumentär och det ger allt: status, position, substitut för bra lön. Det tar du inte från människor. För då har du tagit ifrån dem allt.”

“Politisk snedvridning är internt en ickefråga”

Politisk snedvridning av public service är internt en icke-fråga. Jasenko Selimovic skriver:

“Under mina fem år på SR diskuterade vi ibland partiskhet i något inslag eller så, men inte en enda gång om från vilket politiskt perspektiv våra program speglade världen. Inte heller pratade vi om möjligheten att våra politiska sympatier kunde påverka våra program. Undersökningar som visade på en överrepresentation av miljöpartister och vänsterpartister avfärdades med argumentet: ”om journalister röstar på MP och V betyder det inte att deras program är miljöpartistiska eller vänsterpartistiska”.

“Det egentliga problemet här är inte sympatier för vissa perspektiv utan brist på förståelse för andra. Vissa frågor ställs därför sällan. Perspektiv kommer inte fram och konkretiseringar äger sällan rum. Ber ni medarbetare på public service att konkretisera fördelarna med jämlikhet kommer många konkreta, roliga programidéer fram. Frågar man dem däremot om nackdelarna med jämlikhet kommer det att stå lite stilla. För dem känner man inte till, och vet därför inte heller hur de skulle kunna konkretiseras i personliga berättelser.” “Väldigt få skulle idag våga, eller ens vilja, göra en riktig Susanne Björkman-dokumentär om SD-väljare, där man utan att karikera och dumförklara får lyssnaren att känna identifikation, medlidande och förståelse för SD:s anhängare.”

Vänstervridna journalister tror att de är mainstream

Vänstervridna journalister är ofta själva omedvetna om att de är vänstervridna. Deras åsikter är så självklara för dem själva att de tror att de är mainstream och att ingen kan tycka på något annat sätt. Det beror på att de lever i en liten skyddad värld där de sällan råkar ut för korrektiv utifrån, ett slags sekttillvaro där de uteslutande umgås med människor som har exakt samma åsikter som de själva och odlar samma (vänster) ideal.

Varje neddimpande i andra människors verklighet, utanför den egna bubblan, blir därför en chockupplevelse. Som illustration rekommenderar jag varmt ett av Almedalsveckans journalistiska bottennapp, Belinda Olssons intervju med Jimmie Åkesson direkt efter hans partiledartal. Hennes chock och icke-förståelse i mötet med en publik som hon inte själv har handplockat kunde inte vara större om hon oförhappandes landat på Mars.

“Det svenska debattklimatet “fruktansvärt”

Kjell Albin AbrahamsonKjell Albin Abrahamson  arbetade i flera decennier som Östeuropakorrespondent för Sveriges Radio. Nu är han 70 år, pensionerad, och sitter på sitt sommarställe i byn Truvbacken, Alsen, Jämtland, och intervjuas av Länstidningens Pelle Zackrisson. Han kallar det svenska debattklimatet “fruktansvärt” och säger att det är en av anledningarna till att han inte flyttar hem till Sverige på heltid utan numera bor i Nordtyskland.

“Så fort som någon inte har den där korridoråsikten så sätts stämpeln fascist i pannan på den personen. Det är ett väldigt intolerant klimat i dag i Sverige. Jag vet inte hur vi ska ta oss ur det.”

En lång rad inom public service måste rensas ut

Nej, hur ska vi ta oss ur det? Hur ska åsiktskorridoren rivas och media erövra en journalistik som allmänheten kan börja lita på igen? En journalistik som bygger på fakta och låter människor med vitt skilda åsikter komma till tals. Om en förbättring ska kunna ske måste en lång rad chefer, mellanchefer och journalister på alla nivåer inom framför allt public service rensas ut, ta sina ingrodda vänsterdogmer med sig och söka sig annan sysselsättning. Vänstern brukar ju gilla utrensningar.

Jag nämner inga namn, men vi vet alla vilka de är. Det var de som gick in genom dörrarna till radio- och tv-husen 1968 och sedan bet sig fast i väggarna. I decennier har de tagit sig rätten att vräka sin perverterade världsbild över oss. Nu räcker det. Nu får det vara nog.

Aftonbladet kommer marknadskrafterna att ta hand om.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

Kronikken findes oversat: THE SWEDISH MEDIA’S FINAL STAND


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Ramona Fransson

Posted: 12 juli 2015 - 00:56 - Svar

Ja, du milde … nog är media genomrutten. Den är så rutten att ett ruttet äpple i jämförelse känns fräscht. Tack Julia för härliga skratt i en återigen suverän krönika som jag återigen delar med glädje.

  Olav Ødegaard

  Posted: 13 juli 2015 - 00:09 - Svar

  I følge amerikanen Paul Craig Roberts er også mange andre länders media gått øver til att vara propaganda heller enn informasjon som gir folk olika vinklar på det som händer.
  https://www.youtube.com/watch?v=6YeK1TJV05Q

Regimkritiker

Posted: 12 juli 2015 - 01:04 - Svar

Ja hur ska man ta sig ur den här soppan med en jättesmal åsiktskorridor? Genom att systematiskt bryta extremvänsterns olika tabun och genom att våga höja rösten och utmana extremvänstern överallt där det är möjligt. Att göra som SDs partiledning och släta ut sitt budskap till meningslöshet och vara extremt skotträdd för allt som är lite kontroversiellt är i alla fall inte rätt väg.

  Jibe17

  Posted: 12 juli 2015 - 11:58 - Svar

  Skotträdd var väl ändå en rätt grov överdrift!
  Bredd i det politiska programmet behövs,
  om man skall få en chans att påverka!
  Jimmie var väl väldigt tydlig om Islam i Almedalen???

Cavatus

Posted: 12 juli 2015 - 01:56 - Svar

Den jättesmala åsiktskorridoren liknar numera lika smal som ett sugrör, så som en astmatiker känner sig som får ett astmaanfall och endast får luft via ett sugrör. Fascistepitetet har införts och odlats av Henrik Arnstad, pseudohistoriker, som t o m citerats av Löfvén (troligen av bekvämlighetsskäl och givetvis utan att bli ifrågasatt av den intervjuade journalisten). Därför sitter det djupt. Och det är oerhört skrämmande.

  Harold_the_Barrel

  Posted: 12 juli 2015 - 17:24 - Svar

  Den jättesmala åsiktskorridoren illustreras bäst med denna bild.

  http://www.agrell.info/erik/grotta/sverige/lagom/saltangrottan.JPG

  latmask

  Posted: 12 juli 2015 - 20:22 - Svar

  Vi måste skaffa fram stora “domkrafter” och sätta in i åsiktskorridoren för att tvinga isär väggar och tak. Alla oberoende, t ex pensionärer måste börja säga ifrån på riktigt.

   Cavatus

   Posted: 13 juli 2015 - 17:14 - Svar

   Först måste de få information om sakernas tillstånd. Det kan man ge dem genom att skriva ut lämpliga dokument på nedanstående sida, som skapats endast i syfte att ge alla oss en hjälp att sprida sanningen:

   http://www.korta.nu/flygblad

Harold_the_Barrel

Posted: 12 juli 2015 - 02:09 - Svar

Jan A Johansson, chefredaktör på Skånska Dagbladet:

“men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att vi vet att det ställer till sådan helvets skada för samhällsutvecklingen.”

Denne Jan A Johansson borde funderat på vad som händer om vi INTE publicerar.

Där är vi NU!

  snaphanen

  Posted: 12 juli 2015 - 02:23 - Svar

  Faktisk kan jeg gribe mig i at frygte, at den siddende nomenklatura ikke bare har deligitimeret sig selv, men i værste fald også selve demokratiet, og så får Sverige værre problemer end nogen af os har fantasi til at forestille sig. Det er i mine mareridtsstunder.

   Skåning

   Posted: 12 juli 2015 - 02:42 - Svar

   Jag delar dina mareridter/mardrömmar, men jag tror inte en sekund på någon slags rasistisk-nazistisk lashback, som du någon gång gett uttryck för. Jag tror mer på total kaos, anarki och gangstervälde av ffa olika invandrargrupper.

   Armadillo

   Posted: 12 juli 2015 - 07:35 - Svar

   Samme her; jeg anser det det muligt at medienomenklaturen og de traditionelle politiske partier i desperation over magttabet, kan og vil tage til virkelig totalitære handlinger, at ‘for Sveriges bedste’ forbyde SD under påskud av at partiet jo i deres øjne er nazistisk, ligger først på listen, organiseret valgsvindel forekommer allerede, men kan nok øges ganske maget, registrering af SD – vælgere med alvorlige konsekvenser for den enkelte; tab af job med mere, sker allerede.
   Dog må det anses som en farlig leg med den demokratiske ilden, det med tanke på hvor mange der i dag sympatiserer med SD’s politik og de findes jo i alle samfundslag fra akademikere, foretagere, håndværkere og både indenfor politi og militæret.

    JohanIII

    Posted: 12 juli 2015 - 10:42 -

    Ja, SD:are är många, men vad de saknar är att söka sig stöd hos varandra, i varje kvarter och grannskap – lokalt och fysiskt, s.k. IRL.

    Och det är ju svårt när man riskerar så mycket genom att öppna munnen.

    Men ju fler de blir… någon gång måste ju tillräckligt många snubbla på varann, råka höra ett förlupet ord, i hemlighet veta, och söka sig samman.

    Samhället behöver den sortens resistens/stabilitet som kommer av orädsla.
    T.ex. vad EDL gjorde var ju just mycket, mycket IRL.

    Sen att dagens samhälle är så digitalt bidrar till svårigheter med ovan sagda. Kanske nöjer man sig med att ventilera i forum, och IRL knyta näven i fickan.

    Armadillo

    Posted: 12 juli 2015 - 12:48 -

    Jag personligt kan konstatera att det är betydande skillnad på hur öppet personer där delar SD:s värderingar, idag är öppna med det under privata samtal, det set över en period på kring åtta år.
    Dock finns jo fortfarande en betydande diskretion att i offentliga sammanhang visa SD-sympatier, det kan ha negativa konsekvenser på en del områden, båda karriär och yrkesmässigt, plus kanske med i sociala gemenskap som ideellt arbete med vidare.
    Men men, jag ser en tydlig ‘normalisering’ av SD-sympatier överlag och efterhand partiet närmar sig 25% nivån, lär det bli problematisk att stigmatisera så många personer som simpla rasister och liknande epitet det fortfarande används från vissa politiker och i synnerhet mediepersoner.

    Omvänd

    Posted: 12 juli 2015 - 13:00 -

    Vi hittar varandra även IRL för vi är så många nu! Det börjar mer och mer likna en folkrörelse och den går inte att stoppa men frågan är om det är för sent eller om vi kommer att bli motarbetade på annat sätt än det som J.C beskriver här ovan….?

    Olav Ødegaard

    Posted: 12 juli 2015 - 15:22 -

    Det du sier kan ikke upprepas for ofte!
    I Skandinavia er det ni svensker som nu har potensiale for folklig motstånd.
    På høg tid att lägge in nästa växel.

    I USA har man mye av samma problem som oss, med en elit som inte bryr seg om befolkningen. Lysna til Chris Hedges foredrag i Seattle:
    https://www.youtube.com/watch?v=iA41ggsdeXE

    Peter Zichau

    Posted: 12 juli 2015 - 16:13 -

    Chris Hedges er en venstreorienteret teoretiker, der tager alle de nemme stik hjem som venstrefløjen elsker så højt, men overser det elementære. Forud for enhver handling har et scenario udspillet sig, som venstrefløjen, som sædvanlig, kun interesserer sig for, hvis det er i egen interesse.
    Hvad angår situationen i Sverige, kan det godt blive meget hedt, som Steen skriver.
    Herhjemme er DF ikke alene med kritikken af den førte PK-politik. Der har altid været mere eller mindre modstand mod det, fra både højre eller venstre. Men i Sverige er SD alene om at sige tingene lige ud og derfor forudser jeg også en orkan på et tidspunkt.

    Olav Ødegaard

    Posted: 12 juli 2015 - 16:33 -

    Ja, jeg forstod han baserer seg på sosialistisk tenkning. Men han peker i likhet med andre på behovet for at vi, befolkningen, er kreativ, og benytter de nye muligheter som ligger i vår tid. Den dagen en majoritet begriper det, og begynner å agere kreativt som konsumenter etc, har vi muligheter vi ikke tidligere hadde, uten å bli meget voldelige.

    Jeg håper svenskene snart innser at de kan lære verden en lekse (a lesson), etter å ha lært oss andre skandinaver å bygge velferdsstat, som vi jo alle 3 på kort tid har hjulpet til med å få revet ned.
    Noen må begynne å trekke klokt i svenske tråder, så får vi se historie..

    Peter Zichau

    Posted: 12 juli 2015 - 16:44 -

    Ja, du har ret i at han har nogle interessante tanker – og manden er naturligvis ikke dum, bare lidt enøjet for min smag.

    Jeg tror også Sverige vil blive noget af et showcase om ikke så længe. Deres socialistiske elite er jo verdensberømt og en inspiration for hele den socialistiske verdenselite – så når DE falder..!

    JohanIII

    Posted: 12 juli 2015 - 19:14 -

    VARNING! 1½ timmes video. VARNING! Om du inte ser denna…
    Jag skulle just se på Kingsman The Secret Service. Ser denna istället.

  Julia Caesar

  Posted: 12 juli 2015 - 02:32 - Svar

  Jan A Johansson avtackades som chefredaktör för Skånska Dagbladet den 20 december 2012. Det var inte en minut för tidigt.

  http://www.skanskan.se/article/20121221/MALMO/712219994/-/uppskattad-m angarig-chefredaktor-avtackades

  Julia Caesar

   ɱØяñιηg$ʇðя

   Posted: 12 juli 2015 - 05:59 - Svar

   Verkligen inte. Men hellre än att bli avtackad borde han ha fått en sula i baken.

    modernghost

    Posted: 12 juli 2015 - 20:35 -

    Så gör man inte i Sverige, inte med dom prominenta, dem antingen avtackas (med hög avskedspremie) eller sparkas runt mellan högsta befattningar.

Harold_the_Barrel

Posted: 12 juli 2015 - 03:13 - Svar

Du räknar upp en lång rad ”journalister” vars uppdrag är att rapportera om verkligheten och ställa relevanta frågor och följdfrågor. De misslyckas enligt dig fullständigt.
Några inom politikern som uppvisar samma beteende och inkompetens är i urval: Sahlin, Wallström, Romson, Dinamarca, Jämtin, Bah Kunke. Höj Larsen och Emma Heriksson (den obehagligaste av dem alla)

Gemensamt för politikerna och journalisterna är att de är kvinnor.

Vi börjar närma oss pudelns kärna! Att de får hålla på är endast på grund av att män fram tills nu tillåtit det.

Om en förändring skall ske med rationella och snabba beslut måste dessa kvinnor ges yppandeförbud. Jag sträcker mig så lång att de bör också beordras tankeförbud.

Detta måste ske snabbt om landet skall gå att räddas!

  Skåning

  Posted: 12 juli 2015 - 03:40 - Svar

  Du har en liten poäng, men om alla dessa kvinnor var som Margret Thatcher, så hade det inte varit något problem. Problemet är att kärringar av båda könen kvoteras in i dessa kretsar. Är man en genusdåre, utopist, mångkulturalist eller toffelhjälte, så känns det lite som om det faktiska könet kvittar.

  latmask

  Posted: 12 juli 2015 - 08:33 - Svar

  Jag skulle tro att politisk yppandeförbud och tankeförbud är just vad ovannämnda kvinnor planerar mot SD sympatisörer.

   Harold_the_Barrel

   Posted: 12 juli 2015 - 13:37 - Svar

   Då är det viktigt att vi förekommer dem!

    latmask

    Posted: 12 juli 2015 - 20:18 -

    Vi måste bli så stora och många att de inte längre rår på oss. Fint att Snaphanen är dansk men håller ögonen på Sverige. Lyckas fienden släcka ner en site måste de övriga bli dubbelt uppmärksamma. Är nog lättare för dem att komma åt t ex Avpixlat.

  JohanIII

  Posted: 12 juli 2015 - 10:23 - Svar

  Dinamarca kan ses helt oförstående i Almedalen, när Alice T. tar upp detta om att hålla sig till (relevanta) frågor, och diskutera dessa, utan att glida ner i åsiktsträsket och börja kasta skit.
  Helt oförstående, eller i allafall fortsätter hon verka så, trots att Alice gång på gång försöker att få henne att inse vad Alice talar om.

  Jibe17

  Posted: 12 juli 2015 - 12:11 - Svar

  Du glömde några framträdande…
  Birgitta Ohlsson, Cecilia x 2, Johansson-Metso närmast MARXIST-LIBERALA?
  SKYR MAN, Sahlinisten själv,
  CUF och LUF ordförande…
  Många säkerligen glömda!

  UNDANTAG finns förvisso!
  Alice T och Sara Skyttedal samt ETB,
  som vågar säga OBEKVÄMA sanningar.

  Lööf och AKB vågar det inte!!!
  Papegojornas JÄMLIKAR…

   Harold_the_Barrel

   Posted: 12 juli 2015 - 13:13 - Svar

   Där ser du, jag glömde fullt kompetenta framstående idioter. Schyman tillhör tätklungan och kan beskrivas som begriplig i sin obegrplighet. Sverige verkar har en variant av ymninghetshorn där idiotin aldrig sinar. 🙂

  naivtive

  Posted: 13 juli 2015 - 09:56 - Svar

  Jag misstänker att jämställdheten och feminismen har nått sin kulmen nu. De har valt sida och den är inte för deras sak om man säger som så. Invandring från MENA innebär kvinnoförtryck och inkvotering innebär inkompetens i stället för kompetens.

  Ingen ifrågasätter Thatcher eller Alice Teodorescus kompetens och kommer inte heller att göra det i framtiden. Men lite för många har kvoterats in och sågar frenetiskt på grenen de sitter på.

  Vi kan alla se med öppna ögon att public service har förändrats till oigenkännlighet och det verkar som det stora flertalet av dem drabbats av galopperande hybris. Det går ett tag, men snart flyger man ur sadeln. När spillrorna en gång i framtiden kommer att sopas upp, kommer det att bli svårt för feminismen att dölja historien.

   Petter

   Posted: 13 juli 2015 - 15:17 - Svar

   Du har helt rätt, min vän. Hybris. Dessa sektmedlemmar tror att de kan gå på precis hur hårt som helst så länge de följer vårt åsiktsklimats centrala dogmer (vita heterosexuella män är privilegierade, övriga förtrycks) så kan de hävda vad som helst och bete sig hur som helst, men de har fel. Till sist ser människor igenom deras galenskap. Att det ska ta sådan tid är ju naturligtvis fullkomligt patetiskt, men ändå. Förljugenhetens tid ska snart vara förbi.

  Petter

  Posted: 13 juli 2015 - 15:13 - Svar

  Jag tror helt ärligt att det generellt sett är problematiskt med kvinnliga politiker. Titta på vetenskapliga studier (eller ha en duglig observationsförmåga) så ser du att kvinnor tenderar att ha svårt för att vara objektiva och gärna sympatiserar med den egna gruppen (förlängd egoism). Dessa kvinnor sprider inte bara Sveriges statsreligion femiteism; de basunerar dessutom ut uppenbara lögner och perverterade uppfattningar när de drar slutsatsen att det gynnar dem.

Talibananas

Posted: 12 juli 2015 - 03:24 - Svar

Ave Julia, triumf!

Det är ganska komiskt, om det inte vore ett så allvarligt spörsmål, hur extremvänstern tillåtits kidnappa SVT och hela tonen i den [frånvarande] svenska debatten. Som om demokratin givits svenskarna på nåder, i en reducerad version.

  Dissident86

  Posted: 12 juli 2015 - 19:34 - Svar

  Olof Palme tillät dem att kidnappa svenska etermedia. Han lät till och med skapa en helt ny TV-kanal (TV2) för att snabbt bereda dem stort utrymme.

samuelafugglas

Posted: 12 juli 2015 - 05:34 - Svar

Kjell Albin Abrahamson om hur vi skall ta oss upp ur det socialistiska journalistträsket? Stoppa utplundringen av skattebetalarna och bestraffa alla lögnare. Det anonyma angiveriet är förmodligen den största och värsta skamfläcken på den svenske medborgaren. Angiveriet har socialisterna satt i system med hjälp av den kriminaliserande lagstiftningen, allt som inte uttryckligen är tillåtet i lagstiftningen är förbjudet. Underbart socialistisk instrument för att sticka kniven i medborgaren!

invandrare1957

Posted: 12 juli 2015 - 07:33 - Svar

Att börsen gick ner 30% i Kina på en vecka nämner inte gammelmedia ens. Konstigt nog så tar SVT morgonprogram upp att Spanien har gått igenom ett stålbad. Men Grekland tar man upp som EU och bankerna ställer krav på. Man tar upp snyfthistorier från Indien och om flyktingläget i världen. Den är just nu den enda nyheten som man tar upp. Bara för en sak att påverka svenskarna i invandringsfrågan. Sen TV reklamen den orkar man inte med. En hundvalp som ser sina syskon dränkas. Och ett Åsne föl som har sett sin mamma lida. Och klassikern med flickan som behöver en ögonoperation. Sitter man i Tyskland och tittar på TV så är reklamen för varor. Svenskarna programmeras för att öppna sina hjärtan som Reinfeldt ville. Vi kommer att göra det tack vare media. Tack Julia att du orkar.

tant45

Posted: 12 juli 2015 - 08:00 - Svar

När snöbollen satts i rullning brukar den vara svår att stoppa.
När dammen av lögner börjar spricka brukar även den vara svår att stoppa,sprickan sipprar först ut
droppar av sanningar som folk har svårt att ta till sig, men ju större droppar och med allt större kraft
vattnet/lögnerna sipprar ut desto mer går det upp ett ljus. Till slut brister alla fördämningar och då finns
det ingen kraft i världen som kan hålla den tillbaka.
Gammelmedia dansar dödsdansen, de har ingen trovärdighet längre, leve det fria ordet, internet och alla modiga journalister som du Julia och alla andra visselblåsare.Ni är morgondagens ledare och ett föredöme för den nya världen.

Savannahwoman

Posted: 12 juli 2015 - 08:09 - Svar

En svidande sanning som många vet om men inte låtsas om…..

I_Beg_2_Differ

Posted: 12 juli 2015 - 09:39 - Svar

Som vanligt är det en fröjd för själen att läsa Julias söndagskrönikor. I en tid då djurarter utrotas 114 gånger snabbare än normalt och då vi i den civiliserade delen av världen rödlistar utrotningshotade växter och djur skulle jag vilja sätta upp ytterligare en art; den ärliga journalisten. Vi har ett ytterst fåtal som vågar stå upp och rapportera verkligheten som den är och förutom Julia så vill jag på denna lista se; Alice Teodorescu, Ivar Arpi, Per Gudmundson och Janne Josefsson bara för att nämna några av de mest namnkunniga.

Den sistnämnda yttrade följande ord i en intervju Helsingborgs dagblad redan i februari 2008: ”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare, säger han.” Jag undra hur Josefsson, som förövrigt är en av de få icke-SVMP-märkta journalisterna, ser på situationen idag med ytterligare närmare 200 000 ”flyktingar”, anhöriginvandring oräknad?

När det gäller den nämnda Selimović så bör hans famösa debattartikel i dåvarande SvT Debatt från 10 mars 2013 ”När folket röstar fel är författningsdomstolen sista utposten” (SvT:s rubrik) http://www.svt.se/opinion/nar-folket-rostar-fel-ar-forfattningsdomstol en-sista-utposten ” läsas. ”Ovanstående är bara några av de mest drastiska exemplen (Hitler och Milošević, min anmärkning). Det är demokratins Akilleshäl – fria val innebär med nödvändighet också att det kan bli fel val. Vi ser det hända nu i Europa igen. Folket röstar fram de främlingsfientliga, trots all den historia som denna kontinent har.”

Om man hyser dessa åsikter kan man inte på allvar kalla sig för demokrat då ordet demokrati kommer från grekiskan och betyder folkstyre. Det är med andra ord maktutövning, inte skönhetstävling. Selimović är förövrigt inte den enda som hyser dessa åsikter. Vid ett av mina alltmer ovanligare besök på de kanalplatser på TV:n där SvT återfinns råkade jag se ett inslag där Kristina Kappelin intervjuade Beppe Grillo. Grillo ville folkomrösta om EMU eller om det var själva EU och då Kappelin spontant utbrister att något om att sådana viktiga saker kan man inte överlåta till folket att bestämma om. I ett bättre fungerande land hade ett sådant uppenbart brott mot demokratiparagrafen i avtalet mellan staten och SvT renderat i ett omedelbart skiljande från tjänsten. Men inte i SvT där man till och med ser mellan fingrarna när det gäller människosmuggling i tjänsten.

Vad Sverige behöver är en sanningskommission med sanktionsmöjligheter. Den skulle till exempel kunna skilja personer som avlönas via skatter eller tvingande avgifter från deras tjänst eller förverka hela eller delar av tjänstepensionen. Det skulle dels ha en preventiv effekt och samtidigt stärka den allmänna moralen då det är en sedan länge etablerad princip att ingen ska tjäna på brottslighet.

  Jibe17

  Posted: 12 juli 2015 - 12:15 - Svar

  LYSANDE FÖRSLAG!!!

  Niels Henriksen

  Posted: 13 juli 2015 - 00:02 - Svar

  Det skulla i alla fall kun bli en fantastisk rysare / parodi som film 😉

  niklasr

  Posted: 13 juli 2015 - 10:46 - Svar

  Selmiovic har rätt, Sverige behöver en författningsdomstol, men inte på grund av vad han tror den behövs för utan för att politikerna inte skall kunna hålla på att stifta lagar som går emot grundlagarna. Exempelvis, hets mot folkgrupp bryter mot grundprincipen i lagen om likhet inför lagen, därför är den ogiltig, men då vi inte har en författningsdomstol så släpps felaktiga lagar som den igenom. Samma sak med de andra åsiktslagarna. Sverige har världens äldsta tryckfrihetsförordning, men den kringskärs av en massa åsiktslagar som, om vi hade haft en författningsdomstol. aldrig skulle ha klubbats igenom då de förbjuder folk att ha åsikter som inte är politiskt korrekta. idag.

   latmask

   Posted: 13 juli 2015 - 11:18 - Svar

   Var försiktig med Selimovic´. Tänk på att han är muslim och tillämpar taqqiya när det passar honom. Han har bl a yttrat att svenskarna bör förhindras att rösta på fel parti. Gissar att han nu har vänt kappan efter vinden.

   I_Beg_2_Differ

   Posted: 13 juli 2015 - 14:01 - Svar

   Att som Selimović ha rätt av fel orsaker är inte hedervärt men visst behöver vi en författningsdomstol så långt bort från det politiska systemet som möjligt. Det var inte för inte som tvåkammarsystemet avskaffades i 1974 års regeringsform.

   Även om Sverige var först ut ur startblocken så gjorde jänkarna ett gedignare arbete med “Bill of Rights (konstitutionen plus de tio första tilläggen). Det andra tillägget är dock omdiskuterat främst av människor som inte läst det eller förstått det.

    niklasr

    Posted: 13 juli 2015 - 15:58 -

    Skillnaden är att USA gjorde en klar uppdelning mellan den dömande, lagstiftande och verkställande makten. Idag, efter kuppen som sossarna genomförde med 1975 års grundlagsreform så är all makt samlad hos statsministern.
    Så i USA, som har en författningsdomstol, så skulle aldrig en lag som t.ex. hets mot folkgrupp, gå igenom. Vilket de inte heller har gjort då den federala högsta domstolen olagligförklarat alla “affirmativ action” lagar typ HMF som grundlagsvidriga.

pappa sven

Posted: 12 juli 2015 - 10:38 - Svar

“Vi kan kontrollera dem, vi känner till dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att vi vet att det ställer till sådan helvets skada för samhällsutvecklingen.”” Ooops då finns en plan för samhällsutvecklijngen eller snarare samhällsavvecklingen och framåt mot oordning och anarki . . .

Snowflinga

Posted: 12 juli 2015 - 11:03 - Svar

Hela Sverige är som ett stort socialt experiment. Man söndrar en homogen befolkning och även förnekar svenskarnas existens. Man förändrar hela landet så att man knappt känner igen det och allt påhejas av majoriteten av journalister och politiker. Finns det något hopp för ett sådant land?

Det är bra att det åtminstone finns ärliga journalister som Julia Caesar annars skulle det vara riktigt hopplöst.

  Petter

  Posted: 13 juli 2015 - 15:21 - Svar

  Precis. Man hänger sig åt uppenbara självmotsägelser utan att någon reagerar. “Svenskhet” finns inte, men etnicitet och kulturell tillhörighet för minoriteter belyses för jämnan. Helt sinnessjukt. En sån gruppvåldtäkt på såväl logik som rättvisa.

Per Larsson

Posted: 12 juli 2015 - 12:39 - Svar

Inget behöver tilläggas till den krönikan. Kanonbra skrivet.

Max Payne

Posted: 12 juli 2015 - 12:54 - Svar

En väldigt bra krönika, skriven av en duktig journalist. En journalist som, om någon, vet hur illa det är inom mainstream massmedia.

Tack och lov är massmedias trovärdighet på väg ner. De rasar i såväl upplaga som förtroende, och det är på grund av dem själva – det är deras fel. De får skylla sig själva. När de inte vill vara objektiva, ge oss ocensurerade nyheter, utan istället försöker tvinga oss att tycka “rätt” (enligt dem), då är det högst förståeligt att såväl förtroende som upplagor sjunker.

Istället poppar det upp en alternativ media. Sidor som skriver om det massmedia vill ha begravt. Vi ska inte veta om samhällets baksidor, vi ska inte veta vad som verkligen sker i det “mångkulturella” land vi lever i. Allt ska bli så utopiskt bra, så fort vi underkastar oss mångkulturen. Och på vägen dit..? Nå, man kan inte göra en omelett utan att knäcka några ägg. Vad gör väl att några svenskar blir misshandlade, rånade, våldtagna – mördade, när vi kommer tjäna miljoner miljarder på massinvandringen och mångkulturen. Senaste siffran var visst 900 miljarder… Tänk vilken guldgruva, och det är bara VI som fattat de, övriga europeiska länder missar allt detta. Bra va?

Jag känner igen många namn här, det för att jag sitter som moderator på en av dessa alternativa sidor som massmedia avskyr så innerligt. Och jag ser hur fler och fler upptäcker dessa sidor. Hur fler och fler vaknar och vill veta EXAKT vad som händer. Och framförallt varför det händer. Varför det FÅR hända. Själv säger jag att det händer, för vi har för få journalister som “Julia Caesar”. Men det är något som ändras, sakta men säkert. Var för sig kan vi inte göra mycket, men tillsammans kan vi göra en massa. Mycket mer än summan av våra enskilda handlingar, lagda tillsammans.

Första steget är att informera vänner och bekanta vad som händer. Sen får de själva ta ställning. Men de ska inte kunna hävda att de inget visste…

taxiföraren

Posted: 12 juli 2015 - 13:00 - Svar

Väldigt läsvärd krönika
Synd att Stasi arkiven har blivit förstörda annars hade det varit väldigt intressant att spåra sambandet mellan det och svt,sr och andra som styr

KarpetCivo

Posted: 12 juli 2015 - 13:33 - Svar

Jag blir nostalgisk när du skriver Lars Ulvenstam, Torsten Ehrenmark, Kjell Albin Abrahamsson… Då var det ett lärorikt nöje att lyssna på radion. I dag lyssnar jag knappt ens på nyheterna som även de är förutsägbara – en snyftare om någon invandrare, en idiotiskt självklar “forskningsrapport” och sedan vädret.

Thinktank

Posted: 12 juli 2015 - 15:56 - Svar

Tyvärr härjar den svenska formen av korruption i svensk media. Presstöd till blaskor med välmående ägare som SvD, låg moms även för boulevardtidningar som Aftonbladet och Expressen, som om de skulle vara livsnödvändiga för medborgarna. Jobbcirkulation mellan statstelevision, kanslihus och blaskor. Statssekreterare, landshövding, teaterchef, kulturchef etc etc. Media och den makt de skulle granska lever i perfekt symbios.

Conny Bergström

Posted: 12 juli 2015 - 16:46 - Svar

Jag har slutat lita på journalister för länge sedan och jag tror aldrig att svenskar någonsin kommer att lita på journalister igen. Pravda.

Petter

Posted: 12 juli 2015 - 20:05 - Svar

Julia, tack för att du finns. Jag önskar att jag visste vem du var …

  Julia Caesar

  Posted: 13 juli 2015 - 00:48 - Svar

  Varför det? Räcker det inte att läsa vad jag skriver? Min person är fullkomligt ointressant.

   Niels Henriksen

   Posted: 13 juli 2015 - 05:21 - Svar

   Naturligtvis 😉

   Jag skulla gärna vela veta, om du nånsin hör några reaktioner från dina journalistkollegor kring JC-krönikerna ( direkta eller indirekta ) – och om det verkar som om att de diskuterar dom internt och är irriterade / arga / förvånade etc. över dom.

   Finns det några tecken på åtminstone en liten börjande självransakan bland några av dom
   kring dessa frågor? Några som fattar att de har gått allt för långt för att dölja, omskriva och tystna sanningen för att vara trovärdiga längre?

   Tack i förhand 😉

    Julia Caesar

    Posted: 13 juli 2015 - 13:23 -

    Niels Henriksen,

    mina krönikor är omgärdade av en mur av tystnad. Jag har faktiskt inte en enda gång på de drygt fem år som jag har skrivit krönikor på Snaphanen (plus tre böcker) fått någon reaktion från journalister.

    Jag tror att många av dem läser vad jag skriver. En journalist känner alltid igen ett gediget journalistiskt hantverk. Men jag tvivlar på att de ens internt låtsas om krönikorna. Jag är antagligen placerad i en zon som absolut inte får nämnas eller beröras.

    Man kan också misstänka att journalister som tvingas arbeta varje dag med PK-piskan över sig kan känna viss avund på att jag är fri att skriva vad jag vill – en frihet som de inte ens kan drömma om. Men mest är de nog provocerade och förbannade över att jag jag kritiserar dem på ett sätt som de inte är vana vid. De som ska granska blir nämligen sällan själva granskade.

    En sorts erkännande är förstås att jag i två år har röstats fram i tidskriften DSM som en av Sveriges viktigaste opinionsbildare av journalister (politiska reportrar och ledarskribenter). Inte på någon framskjuten plats, men ett tecken på att de känner till min existens och läser vad jag skriver.

    Nu är det inte erkännande jag är ute efter. Jag vill helt enkelt göra ett journalistiskt arbete som mina kolleger i gammelmedia inte gör. Men responsen från läsarna betyder mycket för mig.

    Niels Henriksen

    Posted: 13 juli 2015 - 22:31 -

    Tack så mycket för ett fint svar, Julia 🙂

    Nej, det är klart – men det är mycket interessant att få veta, om de känner till dina krönikor och om de reagerer – medvetet eller omedvetet. Kanske kommer deras
    alra innersta mycket dårliga dolda samveten att tränga sig upp till ytan så småningom nån vacker dag. Kön till tvättstället lar ju bli mycket lång i så fall …

    Ja, vi är ju ganska många läsare numera, som tycker att du gör ett fantastisk bra och oerhört nödvendigt job – och hoppas att du vill hålla på med det länge till 🙂

    Niels Henriksen

    Posted: 13 juli 2015 - 22:32 -

    Tack så mycket för ett fint svar, Julia 🙂

    Nej, det är klart – men det är mycket interessant att få veta, om de känner till dina krönikor och om de reagerar och hur – medvetet eller omedvetet. Kanske kommer deras alra innersta mycket dårliga dolda samveten att tränga sig upp till ytan så småningom nån vacker dag. Kön till tvättstället lar ju bli mycket lång i så fall …

    Ja, vi är ju ganska många läsare numera, som tycker att du gör ett fantastisk bra och oerhört nödvendigt job – och hoppas att du vill hålla på med det länge till 🙂

    Julia Caesar

    Posted: 13 juli 2015 - 15:05 -

    Jag glömde den här reaktionen från Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Martéus, daterad den 4 november 2010:

    http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/ann-charlotte-mar teus-fredrik-reinfeldt-typisk-kommunist/

    Cavatus

    Posted: 13 juli 2015 - 17:19 -

    Jag klickar aldrig på länkar till Expressen, men i det här fallet må det vara hänt!

    snaphanen

    Posted: 13 juli 2015 - 21:23 -

    Fra Expressen:

    “Men enligt Gudmundson är de som vill tala om detta hänvisade till “en parallell nyhets- och debattförmedling på nätet”. Han nämner bloggar som Politiskt inkorrekt (PI) och danska Snaphanen, där pseudonymen “Julia Caesar” skriver.
    “Det hela påminner”, skriver Gudmundson, “om de stencilerade underjordiska skrifterna som cirkulerade i hemliga nätverk under kommunismen. Vi har fått en samizdat-kultur.”
    Samizdat?! I Stalins och Brezjnevs Sovjet tvingades dissidenter att agera i lönndom. De handkopierade och stencilerade appeller, dikter och vittnesmål från Gulag.
    Pasternaks “Doktor Zjivago” och Solzjenitsyns “Cancerkliniken” kom till just så och smugglades ut ur Sovjet.
    Rörelsen kallades samizdat.”

    Niels Henriksen

    Posted: 14 juli 2015 - 01:44 -

    Ha, hon har hu tydligen inte fattat så mycket av vad det egentligen rör sig om.

    Tack för ett gott skratt 😉

   Petter

   Posted: 13 juli 2015 - 08:10 - Svar

   Människan är ju funtad lite så. Att man vill veta vilka gottgörare och ondgörare är. Men oavsett, som sagt, så ska du veta att det finns de som är väldigt tacksamma. Det är inte meningen att låta drama queenig, men du vet ju själv hur illa ställt det är och varit med masspsykosen här. Det har varit en avsevärd tröst att läsa ord från bland annat dig.

   Tonen i vårt åsiktsklimat har dock förändrats markant de senaste månaderna. Sanningen kommer nästan alltid ikapp förljugenheten förr eller senare i såna här sammanhang. Om 50 år kommer det inte vara sektisk antirasism och femiteism som har segrat.

Iq

Posted: 12 juli 2015 - 20:13 - Svar

“At være sanddrue – formår kun få ! Og ikke alle, der kan, vil være det. Men mindst af alle formår de gode det.
Å disse gode ! – Gode mennesker taler aldrig sandhed ; at være god på den måde er en sygdom for sjælen. ”

Således talte Zarathustra.

Ramona Fransson

Posted: 12 juli 2015 - 21:23 - Svar

Jag ser att tusen har delat, och det betyder att minst 100 000 tusen har läst och kanske också delat. Snart … mycket snart hoppas jag att svensk nationell media stoppas i en säck och förorenar närmsta vattendrag, men var bara lugn … miljön kommer bara bli bättre efter att de lösts upp i vatten …

  snaphanen

  Posted: 12 juli 2015 - 21:44 - Svar

  Hvor ser du det? Jeg er ny med Facebook, og jeg har det kun fordi min teknikker overtalte mig.

  Min eneste tæller er Google Analytics, og den plejer at sige mellem 7000 og 20.000

ThinLizzy

Posted: 13 juli 2015 - 12:42 - Svar

Fantastisk krönika! Den sätter fingret på vad jag och många andra tänkt i flera år. Dessutom bra underbyggd med handfasta exempel av personer och händelser. Önskar jag hade skrivit den själv.

  Cavatus

  Posted: 13 juli 2015 - 17:16 - Svar

  Använd den genom att skriva ut och dela ut till lämpliga läsare. Du kan även mejla pdf:en av den.

  http://www.korta.nu/jc

ULF HJERTQUIST

Posted: 14 juli 2015 - 12:15 - Svar

G´day !
Först. Tack till Julia Caesars krönikor, de första jag söker och läser från Sverige för de förmedlar sanning om Sverige sedan många år. Där känner jag ingen mig – äntligen inte förljugenhet som i svensk skaskpress. .
Ska försöka bli kortfattad som 83åring i Australien. Flyttade hit 82 efter jobbat i olika yrkesfält 20 år på SVT. Klarade inte V-styret längre. Var med på TV2 start i vänstervindar och i motvind till avflytt. Se nu hur allt spårat ur. Ingen renhårig politik eller journalistik.

Jag har intresserat mig för svensk politik i 33 år boende i Australien. Ni är helt sanslöst dumma i huvet hela politikerjournalistköret där uppe. Oärlighet och falsk politik och helt ryggradslösa utan kontroll på kravlös invandring med 100.000 shiits och sunnis och andra fajtare och kriminella element.
Etniska svenskar som byggt upp landet LIDER och ni blundar. Jag har avsagt mig svenskt medborgarskap sedan länge och politiska landsförrädare som Reinfeldt mfl är orsaken.
JOFFE

MXp

Posted: 14 juli 2015 - 20:53 - Svar

Media sista strid… med mediaförljugenheten
Den sista striden…

och inte Sista striden det är… med den lycka den bär

Tack Julia!
//Dag Selander

FeliCity

Posted: 14 juli 2015 - 20:54 - Svar

TACK Julia !

loofon

Posted: 14 juli 2015 - 22:29 - Svar

Som vanligt en fullträff rakt i plytet på vänsterextremisterna som egentligen är väldigt få, men ack så högljudda.

RollingHand

Posted: 24 juli 2015 - 09:52 - Svar

“Man jäklas inte med folk som har 30 sekunder till mikrofonen med en miljon lyssnare. Fråga Peter Örn.”
Detta är nog det centrala!
Vilka är det som har makten, eller som TAGIT Makten!
Jo media.
Statskupp? Kanske det.
Ingen politiker missar att kolla i MSM innan de går till jobbet och fått ett besked om hur och om vad de ska tycka idag.

linovati

Posted: 29 juli 2015 - 19:57 - Svar

Förr i tiden kunde man höra folk säga “det är sant för det har jag läst i tidningen”. Nu inser fler och fler att tidningen absolut inte förmedlar sanningar. Man kan inte nog tacka alternativa media för deras avslöjande insats i detta avseende. Vi är många nu som läser t ex DN på under 2 minuter och aldrig skulle komma på tanken att lyssna på SVT:s debattprogram eller analyser. Problemet med förtroende är ju att det lätt förloras men svårligen vinns tillbaka. SD:s siffror antyder att vi står inför en s k “lavineffekt” vad gäller kollapsen för mediaförtroendet. Många journalisterna inser nog detta men sitter fast i en mental rävsax. Det hatiska drev som man måste uthärda med för att säga sanningar orkar man inte utsätta sig (och framförallt kanske sin familj) för.
Ett slags “chicken race” kan anas. Kappvändarna lurar i vassen men törs inte visa sig på fritt vatten ännu.

Leave a Comment