22
jan
Seneste opdatering: 22/1-16 kl. 0948
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

The Jihadist Next Door’, Channel 4, 9pm Tuesday 19 January

BRÅ. Kriminalitet i Sverige, 2015

Den foreløbige statistik for 2015 er kommet. Man ser at samtlige forbrydelser (10 og 11) er steget noget til ufattelige halvanden million. Så kommer vi til mysteriet BRÅ og mord (15). (Dråp, manddrab på dansk) Der er, som man også fornemmer ved daglig avislæsning lidt under et mord om dagen, nemlig 307. om året, hvilket er voldsomt mange sammenlignet med Danmarks cirka 45 om året. Det er 6.8 gange flere (!)

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062021

Nu kommer mysteriet: Senere på året vil BRÅ fortælle, at der var cirka 90 mord i Sverige fordi en stor del af de 307 voldsomt døde i virkeligheden kom ud for ulykker eller begik selvmord. Det forekommer for usandsynligt at politiet begår så mange fejl. Nu ved jeg godt, man ikke lige skal stole på BRÅ, men så tykt vil de da ikke lyve? En talkyndig kan nok fortælle mig, hvor det gik galt, jeg må begå en fejl. Er Affe i nærheden?

Volden i Sverige er enorm (30): 84.589 grove voldssager. Det er én for hver 113. svensker. I Danmark er volden ubetydelig i sammenligning.

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062228

Mænd og drenge er meget udsat (54 og 85)

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062330

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062420

Der er et glædeligt fald i voldtægter (165). Jeg tror det skyldes, at svenske kvinder er blevet bedre til at tage deres forholdsregler, for Sverige er snarere blevet meget mere usikkert for kvinder.

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062526
Seksuelle overgreb mod børn er udbredt (217)

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062721

Seksuel chikane (235) er udbredt

Indspilning i fuld skærm 22-01-2016 062830

Övergripande tabeller – Preliminär statistik, klik Hela tabellen som fil


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


latmask

Posted: 22 januar 2016 - 09:01 - Svar

Ni ska få se att redan 2016 kommer det att bli kraftiga nergångar på alla slags brott. Detta beror på att så fort en invandrare är inblandad så kommer brottsutredningen att föras över till “Resurskod 291” samt hemligstämplas. Läser ni om ett brott i svenska tidningar fr o m nu så räkna med att svenskar är gärningsmännen. Kanske alternativmedia, Flasback kan ge vissa glimtar om det katastrofala tillståndet, men det blir inte mycket som sipprar ut.

  invandrare1957

  Posted: 23 januar 2016 - 07:47 - Svar

  Konstiga är att jag kör en väldig propaganda för alternativmedia på jobbet eller var jag än är. Gubbarna på jobbet frågar ibland vad hette den sidan som skriver sanningen. Men ändå varje förbannade morgon så går dom direkt in på Aftonbladet eller Expressen på morgonen. Och sen ska man titta på dom fördummande videoklippen som finns där. Tyvärr så är stor del av svenskarna så naivt bombade så det kan inte sluta bra för svenskarna. Utan svensk kultur inget Sverige utan det blir som vilket arabland som helst.

   latmask

   Posted: 23 januar 2016 - 08:18 - Svar

   Naturligtvis kommer 72 % av svenskarna att få betala dyrt för sin enorma naivitet. De offras helt enkelt.

    invandrare1957

    Posted: 23 januar 2016 - 09:09 -

    Hade en härlig antropsofisk läkare när hustrun fick bröstcancer. Han sa se cancern som ett land som befolkningen har slutat att kämpa då tar dom onda krafterna över. Samma med cancern man kan leva med cancer i kroppen hela sitt liv om man mår bra. Men är man svag eller pressad av någonting så bryter cancer ut. Jag kan inte glömma dom orden svensken slutade att kämpa för Sverige för en 30-40 år sedan och vad hände dom onda krafterna har verkligen tagit över. Och hustrun lever fortfarande och jag hoppas att svensken lever o mår bra om 50 år. Men troligen inte.

FelixKrull

Posted: 22 januar 2016 - 09:02 - Svar

Abu Halima, fyren med det meterlange skaeg, virker faktisk som en fin fyr. Han griner hele tiden og han stikker ikke noget under stolen. Jeg har ti gange saa meget respekt for ham, som jeg har for de tamme praemie-perkere DR bruger som huseksperter i islam.

Nemo

Posted: 22 januar 2016 - 10:17 - Svar

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3411211/Violent-crime-rises-27 -killings-hit-five-year-high.html

Tilsvarende stigning i Storbritannien, især mht knivstikkerier og voldtægt

sussebassa

Posted: 22 januar 2016 - 12:56 - Svar

Blev ganska så forvånad nær jag hørte i svt at nå var brottsligen påveg nedover i Sverige…sa dom.
For egen del leser jag både pk og ikkepk blogger/siter, og det merkelige var at man leser dagligen om brottslighet/voldtekter, rån o.l…der, som sjelvklart pk media skjuler…forenhver pris…folk skal jo ikke vite sanningen i Sverige…Løfvens misjon.
Så Nei det stemmer nog ikke, men at den er stigande som en rakett, och at det er flyktninger/muslimer som står bak dom flesta.
Trixa med statistikk er enkelt.

  snaphanen

  Posted: 22 januar 2016 - 13:09 - Svar

  kommer an på hvilke forbrydelsee – samlet er den steget 5 %

   sussebassa

   Posted: 22 januar 2016 - 13:15 - Svar

   …som jeg tror har steget mere hvis sanningen ble presentert.

    achantus

    Posted: 22 januar 2016 - 13:30 -

    I Norge får vi høre at antallet drap har gått ned. Man forsøker å gi inntrykk av at vi går mot lysere tider. Men jeg er overbevist om at det skyldes triksing med statistikkene. Løgn og bedrag, alt sammen!

    sussebassa

    Posted: 22 januar 2016 - 13:50 -

    Du har Rett….
    Bara løgn, och alt blir gjort for å prova dølja sanningen.
    SSB jobbar bare PK….

  latmask

  Posted: 23 januar 2016 - 08:27 - Svar

  Det beror på att polisen har börjat använda “Resurskod 291”. All brottslighet där invandrare är inblandade förs över till Resurskod 291 samt hemligstämplas. Du lär inte få läsa något av den i dagspressen. Däremot kommer alla svenska brottslingar att hängas ut desto mera. Givetvis kommer den REDOVISADE brottsligheten att minska.

   sussebassa

   Posted: 23 januar 2016 - 11:33 - Svar

   Ja, desprasjonen sprer seg i PK media/politikerne i hele Europa , men egentlig Vet de at de har tapt, som vi kan takke ikkePK media/bloggar for.

Lenn

Posted: 22 januar 2016 - 15:19 - Svar

Bearded Possums! Bvadr! Sådan her skulle Europa håndtere fjender af menneskeheden – jihadierne: http://www.barenakedislam.com/2016/01/22/how-would-russian-soldiers-de al-with-a-muslim-terrorist-who-has-barricaded-himself-in-his-house/ – Jeg må sige, at jeg grinte højt!
Russians Rock!!

  sussebassa

  Posted: 22 januar 2016 - 15:56 - Svar

  Rakt på sak, ingen nøling…meget effektivt…og jobben er utført,…helt min smak også.

   Lenn

   Posted: 22 januar 2016 - 16:59 - Svar

   Haha! Nemmerlig! Skandinavien kunne godt lære et og andet af de effektive russere. Alt det her blødsødenhed i vore lande er sygt!

  FelixKrull

  Posted: 22 januar 2016 - 16:05 - Svar

  Jeg hoerte en historie om nogle fremmedlegionaerer, der i Libanon engang i firserne havde omringet et hus med nogle jihadier.

  De fandt en brandbil, oversvoemmede huset og satte hoejspaending til.

   Lenn

   Posted: 22 januar 2016 - 16:58 - Svar

   Åååh, sådanne historier varmer jo i denne kolde vintertid 🙂
   Noget lignende hændte vist under Balkankrigen, hvor Fremmedlegionen havde fået til at opgave at tømme et højhus. Det gjorde de helt bogstaveligt og smed terroristerne ud gennem vinduerne, efterhånden som de arbejdede sig op på etagerne. Derefter fik de så godt nok ikke flere opgaver… De skulle slippe Legionen løs på Daesh. Sammen med Spetzna kunne de nok få ryddet godt op.

    latmask

    Posted: 23 januar 2016 - 08:21 -

    Se så effektivt saker kan göras om inte PK-kopplet sitter på, och man inte behöver tänka på några journalister.

invernes

Posted: 22 januar 2016 - 17:01 - Svar

The jihadist next door .
svensk skrekkfilm fra virkeligheten.

http://d38zt8ehae1tnt.cloudfront.net/Scary_Alien_Baby__105599.jpg?v=13 72477381

  Nilsv

  Posted: 22 januar 2016 - 22:06 - Svar

  Det lille pus er som snydt ud af næsen på sin fars kusine.

  Lodur

  Posted: 26 januar 2016 - 21:50 - Svar

  Jihadistyngel, de formerer seg da som ro****…

Hans Rahbek

Posted: 22 januar 2016 - 17:03 - Svar

I forlaengelse af denne blog kiggede jeg lige lidt naermere paa tallene fra DK, SV og NO.

Nilsv

Posted: 22 januar 2016 - 22:00 - Svar

Qua alternative nyhedskilder er der nok blevet større bevidsthed om, at det ofte ikke fører til noget at anmelde voldtægt – og at det i værste fald blot fører til nye ydmygelser for offeret.

Peter Buch

Posted: 22 januar 2016 - 22:29 - Svar

Er det bare mig, eller er der ikke flere og flere svensk og finsktalende i København end der plejer at være?
Svenskflygtninga væk fra hjemlandet da betingelserne er svåra hemma, eller?
Eller er det folk på ferie alle sammen, og blot tilfældigt jeg lige kommer forbi og hører talen?

Kingedward24

Posted: 23 januar 2016 - 00:59 - Svar

Statistik är ju som vanligt ett svårt ämne för den som har agendan klar, men den stora skillnaden utgörs alltså av antalet konstaterade våldsbrott och antalet anmälningar. 307 st är antalet anmälningar; vissa dråp, mord och grovt vållande till annans död anmäls flera gånger och vissa mord visar sig vara självmord. Därav skillnaden, ingen komplott från Brå med andra ord.
Detta har diskuterats förr på den här bloggen, men ändå dyker teorin om Brås konspiration upp igen. Är ni korkade eller vill ni missleda läsarna?

  latmask

  Posted: 23 januar 2016 - 08:30 - Svar

  Varje gång ordet “konspiration” används ökar min benägenhet att tro på “konspirationen”.

Niels Henriksen

Posted: 23 januar 2016 - 03:47 - Svar

Sakine Madon bekräftar: media mörkar för att inte gynna SD

http://avpixlat.info/2016/01/16/sakine-madon-bekraftar-media-morklagge r-for-att-inte-gynna-sd/

Den liberala debattören och journalisten Sakine Madon bekräftar i en krönika i Expressen att det finns fog för den kritik som från alternativmediehåll riktats mot gammelmedia beträffande mörkläggning av invandringspolitikens baksidor i syfte att inte gynna SD. Ett flertal journalister har, efter ett upprop från Madon i sociala medier, hört av sig till henne och vittnat om att detta är ett strukturellt fenomen på landets medieredaktioner.

Efter att det framkommit att omfattande sexuella trakasserier mörklagts på grund av att begåtts av utomvästliga invandrarungdomar mot svenska tjejer och att en ärlig rapportering skulle gynna Sverigedemokraterna, bedriver framför allt utpekade medier en intensiv skadebegränsning. Dagens Nyheter matar i en panikartat strid ström ut dementerande texter på såväl nyhets- som åsiktsplats.

Man försöker flytta över hela skulden för mörkläggningen på polisen och historierevisionistiskt framställa sig som en del av avslöjandet i stället för den medbrottsling man i själva verket varit. DN delegerar också till mindre aktörer inom koncernen, som Kit, att bedriva förminskande smutskastningsjournalistik av boulevardtabloidkaraktär mot personer bakom de alternativmedier som grävt fram och rapporterat de för DN komprometterande uppgifterna – en sorts journalistik som DN själv pga sin självbild som finmedia inte vill besudla sina händer med.

Madon som har vida och djupa försänkningar inom mediaetablissemanget vittnar om hur hon i samtal med åtskilliga kollegor fått berättat för sig om problem med att rapportera konsekvensneutralt om exempelvis
invandring och integration. Man känner pressen på sig från överordnade att bara lyfta fram positiva uppgifter och gärna också överdriva dessa och krav på att undertrycka och utelämna allt negativt som bekräftar Sverigedemokraternas bild av det svenska massinvandringssamhället. “Detta är superkänsligt” berättar en erfaren journalist för Madon.

Så känsligt är det att vederbörande endast törs berätta detta för Madon i förtroende och skydd av anonymitet. När Madon nyligen gick ut och ställde följande fråga i sociala medier: “Ni som jobbat som/är journalister. Har ni varit med om att redaktionen velat tona ner eller undvika ämnen pga ’kan gynna sd’?“,
då var det nästan ingen som tordes svara jakande, även om undantag finns, t ex namnkunnige journalisten PM Nilsson som kort och koncist svarade “ja”. Däremot hörde många av sig privat till Madon och förmedlade en närmast motsatt bild, dvs att det är vanligt förekommande att frågeställningen om något kan gynna SD tillåts avgöra vad man väljer att skriva och inte skriva.

….

Uppmaningen att vara “försiktig” innebär bland annat att man som journalist förväntas filtrera bort obekväma fakta, signalementsuppgifter på gärningspersoner med utländsk härkomst osv men också att vara politiskt korrekt i fråga om ordval. Ibland, exempelvis på SR och SVT, är man öppen med denna nyspråkliga policy men ofta är det interna regler som man utåt inte vill prata så högt om.

Att sådana styrdokument finns, vittnar en annan journalist om i privat samtal med Madon. Journalisten som har arbetat på ett flertal stora redaktioner berättar att det funnits sådana direktiv på samtliga arbetsplatser, antingen satta på pränt eller muntligt förmedlade.

Man hymlar från redaktionsledningarna heller inte om att syftet är just att inte gynna SD och inte underblåsa det man kallar “främlingsfientlighet”. Vederbörande exemplifierar med att det på en redaktion togs beslut om att inte skriva en enda rad om hedersmordet på Pela Atroshi. Då som nu var inställningen på medieredaktionerna att kulturella skillnader i kvinnosyn ska mörkläggas, även om det innebär att unga
invandrartjejer får sätta livet till när hedersvåldet breder ut sig i de etniska enklaverna i Sverige.

————————————————————————————————————————

Sakine Madon: Journalister vinklar för att inte gynna SD

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/journalister-vinklar-for-a tt-inte-gynna-sd/

Publicerad 16 jan 2016 kl 07.32

Mörkar journalister information och nyheter för att inte gynna SD?
Påståendet avfärdas som foliehattsteori. Men journalister som jag är i
kontakt med vittnar om problem.

Och det stämmer i regel. Samtidigt har till exempel Skånska Dagbladets dåvarande chefredaktör Jan A Johansson, i journalisten Björn Hägers bok ”Problempartiet”, om SD, medgett att fakta har utelämnats för
att undvika en ”helvetes skada för samhällsutvecklingen”. [ !!! ] [ Tjaa!?! – eller også er det omvendt / raka motsatsen? Det er jo nok lidt med sandsynligt / sannolikt … 😉 ]

Häromdagen ställde jag följande fråga i sociala medier: ”Ni som jobbat som/är journalister. Har ni varit med om att redaktionen velat tona ner eller undvika ämnen pga ’kan gynna sd’?” Journalister i olika åldrar, män och kvinnor, med olika bakgrunder och från olika medier, hörde av sig. De som svarade offentligt på Twitter gav mestadels nej-svar, de hade inte stött på det. De som hörde av sig privat gav en mer bekymmersam bild.

En journalist som har förmedlat nyheter som rör integration och invandring i många år uttrycker att ”detta ämne är superkänsligt”. [!!!!!] Det finns en yngre generation som tänker svart-vitt [!!!!!], menar personen: ”Om något som den intervjuade säger komplicerar tesen och ens egen världsbild klipper man bort det ur reportaget.” När journalisten själv har låtit olika röster komma till tals har det lett till påhopp från andra journalister. [!!!!!] Numera gör jag mycket försiktigare reportage, berättar personen. ”Orkar inte ha ovänner”, är förklaringen.

Landets medieredaktioner behöver fundera ett varv: ska vi uttalat vara emot SD? Om inte; hur säkrar vi att journalistiken sköts? Det är lätt att ropa ”konspirationsteori!” åt all kritik. Desto svårare är det att se sin egen roll i att förtroendet för medierna sjunker, medan SD-sajterna firar seger efter seger.

  Niels Henriksen

  Posted: 23 januar 2016 - 04:03 - Svar

  Svensk politi skjuler oplysninger om flygtninge-kriminalitet

  http://jyllands-posten.dk/international/ECE8380742/svensk-politi-skjul er-oplysninger-om-flygtningekriminalitet/

  International 20.01.2016 kl. 16:07

  Forbrydelser begået af flygtninge og migranter bliver mærket med koden »291«
  og hemmeligholdt for medierne.

  EMILIE HOLT VISSING

  Forbrydelser, hvor flygtninge og migranter er involveret, samt oversigter over, hvor mange ressourcer politiet bruger på at håndtere flygtningebølgen, bliver hemmeligholdt i Sverige.

  Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter onsdag, efter at avisen har læst et internt notat, hvor der angiveligt bl.a. står »intet skal ud«.

  Af notatet fremgår det ifølge avisen, at svensk politi 26. oktober 2015 [ !!!!! – og på hvis / vems foranledning mon? Fra toppen? Den politiske top endda? ] indførte en speciel kode således, at sager, hvor den mistænkte eller offeret er migrant eller flygtning, bliver mærket med koden »291« og hemmeligholdt for medierne og offentligheden.

  Det samme gælder forbrydelser og hændelser, som kan kobles til modtagelsen af flygtninge og migranter.

  Politiet anser 219-sagerne for at være interne, oplyser pressesekretær ved svensk politi Stephan Ray til Dagens Nyheter.

  ….

  Det var ligeledes i et internt notat, at det blev præciseret, at døgnrapporter, som offentligheden har adgang til, ikke fremadrettet skulle indeholde »signalementsoplysninger som højde, hudfarve, etnisk
  oprindelse eller nationalitet med mere« ved beskrivelser af hverdagsforbrydelser. [ Men hvad er så egentlig formålet med at have et signalement overhovedet? 😉 ]

  »Vi vil gerne undgå at udpege etniske grupper som kriminelle. [ også selv om de rent faktisk er det i stor stil? ] Derfor har vi indset, at hvis vi vil have et signalement med, så skal det ikke rutinemæssigt skrives ind i vores meddelelser,« sagde pressechef ved Stockholms Politi Varg Gyllander til Svenska Dagbladet.

OlofdeGothia

Posted: 23 januar 2016 - 15:43 - Svar

SAKINE MADON en journalist värd namnet. De flesta journalister i Sverige lyder husbondens röst.

Den svenska avundsjukan projicerar de på Sakine för att hon är öppen för alla intryck och beskriver verkligheten..https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/01/23/om-somliga- visste/

Leave a Comment