6
feb
Seneste opdatering: 7/2-16 kl. 1816
102 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Julia Caesar

collage_skolor

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Svenska barn tvingas gå i första ledet och ta smällarna av den invasion av så kallade “ensamkommande barn” som kom till Sverige förra året.

Barn och tonårsflickor våldtas och ofredas sexuellt på allmänna platser som simhallar och bibliotek, barn tvingas dela skollokaler med asylsökande män i 20-årsåldern som förföljer och trakasserar dem sexuellt, barn misshandlas, rånas och kallas dagligen fitta och svennehora. Det är vidrigt och oförsvarligt. Övergreppen på barn måste upphöra. Barn ska inte behöva stå i frontlinjen och drabbas av den vettlösa invandringspolitik som vuxna har röstat fram. Barn har rätt till skydd och trygghet.

35 369 utlänningar som uppgav sig vara minderåriga sökte asyl i Sverige förra året. Var det någon som trodde att en invasion i samma storleksordning som antalet invånare i en mellanstor stad skulle gå spårlöst förbi? Alla de som talade sig torra i munnen om “utmaningar”, var är de nu? Framför allt: Hur har deras barn det?

Vilka blir följderna av en invasion på 162 877 personer?

35 369 unga asylsökande är en femdubbling jämfört med året innan. 92 procent av dem (32 522 personer) var pojkar/män. Drygt 66 procent, 23 480 personer, kom från Afghanistan.

Diagram ensamkommande 2015 (1)

Nu ser vi följderna av invasionen av ensamkommande – som dessutom bara utgör en mindre del av det totala antalet asylsökande förra året; en rekordinströmning på 162 877 personer. Drygt 70 procent (114 728 personer) var män. Det enorma insläppet av unga kåta män från dysfunktionella våldskulturer slår direkt mot kvinnor och barn.

I förra veckans krönika  skrev jag om det importerade våldet mot framför allt kvinnor. Nu handlar det om barnen.

Migranter kommer med ett kulturellt pris

Som vanligt görs ingen konsekvensanalys av massinvandringens följder. Hur den svenska befolkningen påverkas anser varken politiker eller journalister vara intressant. “Sverige måste ta sitt ansvar” heter det. Men utöver de enorma ekonomiska kostnader som sent omsider börjar erkännas kommer migranter från tredje världen också med ett kulturellt pris. På lång sikt är det antagligen den högsta kostnaden av alla. Ändå förnekas den totalt av makteliten.

Migranter kommer inte som oskrivna blad. De har sitt kulturella bagage med sig. Runtom i Europa börjar människor få upp ögonen för vad detta kulturella bagage innebär för ursprungsbefolkningarna i form av ökande våldsbrottslighet och ständig oro och otrygghet.

Tioårig pojke våldtogs i simhall

Bara ett exempel bland många:

En tioårig pojke våldtogs i december i simhallen Resienbad i Wien av en 20-årig irakier som hade anlänt med migrantströmmarna till Österrike i början av september. (I Sverige skulle han trots sin ålder sannolikt ha klassats som “ensamkommande barn”).

Den tioårige pojken fick så svåra skador att han måste föras till sjukhus för vård. Medan badvakten kallade på ambulans fortsatte våldtäktsmannen obekymrat att dyka från trampolinen och försvarade sig senare hos polisen med att han befann sig i “en sexuell nödsituation” – han har lämnat fru och barn i Irak och inte haft sex på fyra månader. Han sa att han inte kunde rå för våldtäkten eftersom han har “sexuell överskottsenergi”.

Sexuella övergrepp ett jätteproblem

Eriksdalsbadet 2På Eriksdalsbadet i Stockholm och många andra badanläggningar runtom i Sverige har sexuella ofredanden och övergrepp blivit ett jätteproblem i takt med anstormningen av ensamkommande unga män. Förra året kom 5 521 “ensamkommande barn”, det vill säga asylsökande unga män från i huvudsak Afghanistan, till Stockholms län. Av dem kom 2 194 personer till Stockholms stad.

HVB-hemmen (Hem för vård och boende) i Stockholms län köper in hundratals frikort till stadens simhallar och delar ut dem gratis till de ensamkommande unga männen.

“Det är ett stort problem. Vissa vet inte hur man beter sig i en simhall, andra kan dessvärre inte ens simma” säger Sara Franzén Shilwan, chef på Eriksdalsbadet.

Tonårsflickor vågar inte besöka simhallen

Detta är en av konsekvenserna: Den senaste månaden har antalet tonårstjejer som besöker Eriksdalsbadet minskat så mycket att det märks. Flickorna – och deras föräldrar – är rädda.

“Troligen beror det på att de är rädda för att bli ofredade. Vi är nedringda av oroliga föräldrar som vill att vi ska garantera deras döttrars säkerhet. Det är en sorglig utveckling. Vi ska göra allt som står i vår makt för att stoppa den” säger Sara Franzén Shilwan.

Ett barn misstänks ha blivit våldtaget på Eriksdalsbadet i december. Av polisens nya statistik över brottsligheten på badet framgår att 15 fall av sexuellt ofredande mot flickor under 18 år har anmälts under det senaste året. Hittills i år har nio olika anmälningar om sexuella ofredanden mot flickor under 15 år gjorts. Åtta rubriceras som sexuella ofredanden, ett som våldtäkt. I sju av fallen går det att utläsa av anmälningarna att gärningsmännen agerat i grupp och att det inte gått att identifiera någon specifik gärningsman. Såväl polisen som simhallens personal har dock uppfattningen att det i samtliga fall handlat om unga män med utländsk härkomst som inte talat någon svenska.

“Vi mäktar helt enkelt inte med att hålla ordning”

“Vår bild är att den här brottsligheten har ökat på senare tid. Det finns ett stort problem på Eriksdalsbadet med i första hand unga män som ofredar flickor och unga kvinnor” säger Elisabeth Anestad, biträdande polisområdeschef i Stockholm city.

“Vi ser allvarligt på den här situationen, och vi vill göra barn och föräldrar uppmärksamma på att detta kan inträffa.”

Sara Franzén Shilwan:

“Vi mäktar helt enkelt inte med att hålla den ordning eller uppsikt som vi vill ha.”

Varje kväll och helg kommer grupper av ensamkommande till badet, främst på kvällar och helger, och de kommer utan ansvariga vuxna.

“Det händer att vi avvisar även uppenbart ”svenska” killgäng, men inte alls i samma utsträckning som de gäng vi har problem med nu, unga killar som inte pratar svenska.”

Vuxna vaknar först när deras barn drabbas

I Sverige kommer uppvaknandet sent. Mycket sent. Mitt intryck är att vuxna i allmänhet finner sig i väldigt mycket, nästan vad som helst, när det gäller mångkultur och massinsläpp av människor från tredje världen. Många arbetar i, har sin utkomst från eller är på annat sätt beroende av invandringsindustrin. Många är rädda för att förlora jobbet om de ifrågasätter invandringspolitiken.

Andra är fångade i en ideologi som bygger på föreställningen att alla människor är likadana, trots att vem som helst kan se att det inte stämmer. I samma ideologi ingår att det är svenska folkets ansvar att rädda alla som lider i hela världen.

Afghanistan – ett land med perverterad kvinnosyn

Eftersom 66 procent (23 480) av de ensamkommande ungdomarna förra året kom från Afghanistan kan det vara intressant att ta en snabb titt på landets kultur. Afghanistan är ett land med en fullkomligt perverterad syn på kvinnor och sexualitet. Ett vanligt talesätt är att kvinnor har man för att alstra barn, pojkar har man för sitt höga nöje.

danse

Män och kvinnor är strikt åtskilda från varandra. För att lindra männens sexuella nöd hålls minderåriga pojkar från tio år och uppåt (Bacha Bazi eller “lekpojkar”) i ett utbrett system som sexslavar, ofta hos gifta välbärgade krigsherrar och höga polisofficerare. Att äga minst en pojke ses som ett bevis på makt och välstånd. Pojkarna sminkas och kläds i kvinnokläder och tvingas dansa för sina herrar.  Sedan skickas de runt bland männen och våldtas.

“Säg inget, det är deras kultur”

Amerikanska soldater på uppdrag i Afghanistan har vittnat om hur de på nätterna hört skriken från de våldtagna pojkarna. Men av sina befäl blev de tillsagda att titta bort, eftersom detta är afghanernas kultur. Homosexualitet är förbjuden i islam, men det finns ett kryphål: eftersom männen inte är kära i lekpojkarna utan bara utnyttjar dem ser de inte sig själva som homosexuella.

Unga afghanska män som kommer till Sverige är givetvis präglade av sitt hemlands perversa kultur och kvinnosyn. Många av dem har utnyttjats sexuellt både i hemlandet och på sin väg till Sverige. Flera fall där asylsökande unga män har våldtagit andra asylsökande på svenska asylboenden utreds nu av Polisen.

Barn är helt utlämnade till sina föräldrar

Föräldrar – som i många fall har röstat på sjupartiet och därmed på en extrem och ansvarslös invandringspolitik – verkar vakna upp först när de plötsligt upptäcker att deras barn står i frontlinjen och riskerar att fara illa.

Skillnaden mellan barn och föräldrar är att föräldrar har rösträtt och kan välja vilken sorts politik de vill rösta på. Barn har ingen rösträtt. De är helt utlämnade till sina föräldrar och det samhälle som föräldrarna och andra vuxna skapar åt dem.

Det som förvånar mig är hur vuxna kan rösta på en politik som drabbar deras egen avkomma. Jag kan bara inte förstå det. Hur kan lojaliteten med utlänningar som av alla möjliga skäl vill bo i Sverige vara större än lojaliteten med de egna barnen och deras framtid? Hur ser tankearbetet ut bakom den prioriteringen?

Smärtsamt uppvaknande för många föräldrar

Förra årets explosiva ökning av asylsökande innebär ett smärtsamt uppvaknande för många föräldrar. När följderna av massinvandringen drabbar deras barn – då tar den mångkulturella toleransen plötsligt slut. När de praktiska konsekvenserna blir tydliga är få föräldrar villiga att offra sina barn. Därför sjuder det i kommunerna. Föräldrar gör uppror när de ser vad mångkulturen innebär i praktiken.

På flera håll verkar protesterna komma som en total överraskning för politikerna – vilket bara visar att de har struntat i att lyssna på sina väljare. Politikerna får vänja sig, för föräldraupproren kommer att sprida sig. Förra årets asylinvasion är nämligen bara början.

Mer än 180 000 personer i mottagningssystemet

Asylboende som bräntsUNHCR antar (gissar) att cirka en miljon människor kommer att söka sig till Europa i år. Fler människor än någonsin vill lämna sina havererade hemländer. Vi vet av erfarenhet att många av dem vill till Sverige. Migrationsverkets senaste högre scenario för 2016 ligger på 140 000 asylsökande, varav 27 000 ensamkommande “barn”.

Å andra sidan har migrationsverkets prognoser sällan visat sig stämma. I prognosen i juli 2015 förutsåg migrationsverket 74 000 asylsökande för hela året, varav 12 000 så kallade “ensamkommande barn”.  I verkligheten kom nästan 90 000 fler asylsökande och tre gånger så många ensamkommande unga som i prognosen.

Mer än 180 000 personer är inskrivna i migrationsverkets mottagningssystem, och cirka 100 000 av dem bor i någon form av asylboende.

50 nya asylboenden öppnar varje vecka

Sedan årsskiftet öppnar nu i genomsnitt 50 nya HVB-hem (Hem för vård och boende) för ensamkommande ungdomar varje vecka.

Läs det igen: Femtio nya HVB-hem öppnar varje vecka.

I fjol tillkom drygt 500 hem. Nu finns runt 2 000 HVB-hem i landet. Dessutom kommer under året ytterligare en typ av stödboenden att öppna som ska vara enklare och därmed kosta mindre, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.  De färska siffrorna kommer från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som har tillsynen över HVB-hemmen.

Tvåtusen HVB-hem och en ökningstakt på 50 nya i veckan. Det innebär minst ett HVB-hem eller annat asylboende nära dig, såvida du inte bor direkt på kalfjället. Välkommen till Sveriges nya verklighet. En verklighet som skär ända in i samhällets minsta och allra sköraste beståndsdelar, familjerna, och drabbar de allra svagaste: barnen.

Högstadieflickor sextrakasseras av vuxna män

Flickor på högstadiet i Vårboskolan i Arlöv i Skåne berättar i ett reportage i Sydsvenska Dagbladet att de känner sig förföljda och sexuellt trakasserade av äldre, utlandsfödda manliga elever på skolans språkintroduktion.

Antalet nyanlända migranter på Vårboskolan har tidigare legat på cirka 15 på högstadiet och 30 på gymnasieenheten. Men under höstens invasion av asylsökande ökade antalet med cirka hundra elever i olika åldrar. De äldsta nyanlända eleverna är vuxna män i tjugoårsåldern.

“Killarna stirrade på oss och gjorde pussljud”

När läsåret började i augusti förra året började också problemen för flickorna på högstadiet. Emilia och Nora (fingerade namn), som är14 år och går i åttonde klass, berättar att de började uppleva allt fler obehagliga händelser under hösten.

“Killarna stirrade på oss och gjorde pussljud. Fällde kommentarer som vi inte förstod ibland och sa att vi var sexiga och snygga och sånt. Och de har tagit mobilbilder på oss och flera andra tjejer” säger en av flickorna.

“Jag känner mig inte trygg i skolan längre” säger Emilia.

Barnen delar lokaler med ensamkommande

Invandrarna på språkintroduktionen och högstadieeleverna har lektioner i olika byggnader och ska bara dela lokal under lunchtid. Men flickorna har också slöjd och hemkunskap i huset där de äldre invandrade ynglingarna håller till.

“På rasterna står de och väntar utanför skolan och följer efter oss. Några gånger är det killar som har tafsat i lunchkön” säger Emilia.

“Jag vill inte gå på de lektionerna längre” säger Nora.

Pappan blev vittne till hot

En av flickorna ringde till sin pappa och bad om att bli hämtad. från fritidsgården, där invandrarkillarna också håller till. Hon hade “en sån där känsla, något kommer att hända”.

När flickorna kom ut på gatan dök en av de pojkar som Emilia känt sig förföljd av tidigare plötsligt upp. Han sa:

“Jag ska med er hem, annars får ni se vad som kommer att hända. Sedan kom han emot mig och tryckte upp sitt ansikte mot mitt.”

Just då kom pappan och blev vittne till händelsen. Trots det nekar den 17-årige ynglingen till det som hände. Vårboskolan, polisen och kommunen utreder flera fall av sexuella trakasserier som unga invandrarmän på språkintroduktionen har utsatt högstadieflickor för.

Riskerar att skadas för lång tid framåt

Det låter kanske inte så farligt? Lite tafsande, hot och obehagliga blickar. Men farligt är precis vad det är. Sexuella närmanden mot barn kan ge allvarliga psykiska skador och störningar. Både hos barn och hos tonåringar i puberteten pågår intensiva och mycket känsliga utvecklingsfaser. I puberteten formas både könsidentiteten och övrig identitet. Det är en oerhört ömtålig process. I takt med den egna utvecklingen behöver både flickor och pojkar testa sin identitet och sin attraktionskraft på det motsatta könet på sina egna villkor.

Om barn i den här ömtåliga utvecklingsfasen utsätts för sexuella trakasserier eller sexuellt våld av vuxna män riskerar de att för lång tid framåt förknippa all sexualitet, även sin egen, med rädsla, obehag och äckel. Våldtäkt är ett trauma som ger skador för livet. Det är de här riskerna politikerna utsätter svenska barn för när de lämnar ut dem till unga män från kvinno- och barnförtryckande kulturer i tredje världen.

Nu byggs HVB-hem i fina villaområden

Att inrätta asylboenden i fattiga glesbygdsområden eller hyreshusområden med låg status har varit riskfritt för politikerna och migrationsverket. Svaga grupper och fattiga människor protesterar inte i första taget. Men nu byggs HVB-hem och andra asylboenden i fina villaområden som tidigare har varit förskonade. Då kommer protesterna, och de är högljudda.

På Vendelsömalmsskolan i Haninge kommun söder om Stockholm var det full upprorsstämning i torsdags kväll. Kringboende grannar och föräldrar med barn i skolan skulle informeras om bygget av en paviljong med plats för 32 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” på skolans område.

Informeras = ställas inför fait accompli

Informeras alltså. Det vill säga ställas inför fait accompli. Kommunens beslut var redan fattat, utan att kommunen gått ut med allmän information. Det var enbart tack vare ett privat initiativ med utdelning av 600 lappar i brevlådorna till boende i trakten, oavsett om de hade barn i skolan eller inte, som planen om boendet och om detta informationsmöte spreds, berättar Avpixlats Roger Sahlström och Jan Sjunnesson, som var med på mötet.

“Jag har tre döttrar” sa en arg pappa. “Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer.”

“Jag kommer riva ned på kvällen vad ni bygger upp på dagen” sa en annan man.

“Ni har inte gjort en konsekvensanalys. Det ser ni väl själva. Se er omkring, här är konsekvensanalysen” sa en upprörd man och pekade över de hundratals arga besökarna.

Vad händer med flickorna i sommar?

En mamma till två döttrar tog upp vad som kan komma att ske i sommar när hennes flickor vill klä sig friare och mer lättklätt. Om då 30 pojkar med andra värderingar än vad flickorna är vana vid glor på dem och kanske tafsar eller antastar dem bara för att pojkarna ser bar hud som en signal till invit, vilket smaklöst och oansvarigt handlande leder inte kommunens beslut till då?

En vithårig farfar i Bad Schlema,  en liten tysk kurort med drygt 4 800 invånare som nyligen har tagit emot 85 asylsökande icke-européer, ställde samma fråga några dagar tidigare. Mannen har ett barnbarn, en flicka som ännu inte är tio år, som har utsatts för sexuella trakasserier av asylsökarna.

På ett möte frågade mannen borgmästare Jens Müller:

“Hur kommer det att bli i sommar när skolflickorna har mindre kläder på sig?”

Borgmästarens svar utlöste ramaskrin och lynchstämning i lokalen:

“Det är enkelt. Sluta upp med att provocera dem och rör er inte i deras områden. Barnen behöver inte gå just där. De kan välja andra vägar” sa borgmästaren och möttes av burop och höga protester.

En video från mötet finns på Nyheter i dags sajt.

“Ingen kommer att låta sina barn gå där”

Tillbaka till Vendelsömalmsskolan i Haninge.

“Förstår ni vad ni gör med den här skolan som är en knutpunkt dit alla barn går för att leka och träffas?” sa en pappa. “Ni förstör vad Vendelsömalmsskolan är, en trygg plats för våra barn, även efter skolan och på kvällarna. Nu kommer ingen låta sina barn gå dit.”

Indspilning i fuld skærm 06-02-2016 232517

I Dagens Nyheters version av mötet är det den förfördelade och missförstådda makten som får uttala sig genom Maria Porshage, avdelningschef för barn och unga på socialförvaltningen i Haninge.

“Jag tror att vi alla är lite chockade, vi har inte hunnit smälta det som hände. Det här var ingenting vi hade förutsett.”

“Ja, det var verkligt otrevligt” konstaterar Maria Porshage.

Otrevligt? Ja, det känns säkert otrevligt och framför allt oväntat för makteliten att inte få fullfölja sitt landsförräderi i lugn och ro. Att föräldrar skulle vakna och protestera ingick inte i planerna.

Planerna skulle mörkläggas

Tosterön, en ö i Mälaren, och Åkers styckebruk, båda i Strängnäs kommun. De har hittills varit lugna och idylliska, lantliga platser. Här ska två förskolor byggas om till asylboenden för sammanlagt 24 så kallade “ensamkommande flyktingbarn”. Beslutet fattades av en majoritet i samhällsbyggnadsnämnden den 27 januari.

Men precis som i Vendelsö har kommunen mörklagt informationen om de planerade asylboendena. Chefsutredaren Arne Rutgersson och Annica Westling, som är chef för individ- och familjeomsorgen, erkänner oförbehållsamt mörkläggningen efter att planerna läckt ut och de på onsdagen tvingats hålla ett informationsmöte för Tosteröskolans lärare.

“Vi hade planerat för informationsmöten när tiden blir lite mer mogen. Nu kom ju informationen om att samhällsbyggnadsnämnden beviljade bygglov ut på andra sätt än att vi spred den” sa Arne Rutgersson.

Rektorn nedringd av oroliga föräldrar

Så förargligt. Både barn, föräldrar och lärare skulle alltså ställas inför fullbordat faktum, “när tiden blir lite mer mogen”. Utan möjlighet att protestera. När informationen läckte ut utlöste den upploppsstämning.  Tosteröskolans rektor, Ann-Charlotte Eriksson, är nedringd av oroliga föräldrar.

“Jag har inte kunnat ta alla de samtal som jag har fått i dag. De föräldrar som jag har pratat med frågar hur jag kan ansvara för deras barns trygghet. De är helt övertygade om att riskfaktorn ökar och säger att blir det här av så kommer mina barn inte gå kvar på Tosteröskolan. Jag är inte säker på att jag klarar av att övertyga dem” sa hon.

Uppror i högstatusområdet Askim

Mer upploppsstämning.

Göteborgs kommun vill bygga tolv nya asylboenden i form av modulhus för 3 000 migranter på olika platser i staden, bland annat högstatusområdet Askim. I en sluten Facebook-grupp haglar protesterna. En man skriver:

”Det råder upprorsstämning i Askim, Brottkärr och Skintebo just nu! Varit ikväll på ett möte där föräldrar grät och hade panik. Ingen kommer våga låta barnen leka ute längre, vi vuxna kommer få låsa in oss när mörkret faller. Hela stadsdelen väster kommer förfalla, huspriser kommer krascha, brottsstatistiken kommer skjuta i höjden explosionsartat!”

När stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo hade samlats för ett informationsmöte var stämningen upprörd.

“Det här är ett vansinnigt projekt. De kör över oss som bor i den här stadsdelen” sa en askimsbo som inte ville ställa upp med namn till Göteborgs-Posten.

Stoppa all asylinvandring!

För att barn ska få leva i trygghet hjälper inga välmenande värdegrundskurser eller social ingenjörskonst. Ju fortare politiker och andra ansvariga inser det desto bättre. Det finns bara ett sätt att säkra att både svenska och invandrade barn får leva trygga, utan att bli rånade, misshandlade, våldtagna och sexuellt trakasserade:

Stoppa all asylinvandring.

Gör det NU.

Ge behövande hjälp i deras närområden istället.

Låt inte barnen ta smällen

Vi kommer att komma dit. Politikerna vet det. Frågan är bara hur många barn som ska offras först. Föräldrar över hela landet håller på att vakna. Politikerna har kniven mot strupen och kommer att pressas allt hårdare mot väggen ju fler som inser att det är de allra svagaste – barnen – som betalar priset för en hopplös utopi.

Barns säkerhet och trygghet måste gå i första hand. De har rätt till det även om det innebär obekväma beslut. Tills politikerna har insett faktum måste föräldrar och andra vuxna göra allt för att hålla barnen skadeslösa.

Bygg nätverk. Gå samman med andra föräldrar, grannar, vänner och släktingar. Hjälps åt att följa barnen vart de än ska. Skjutsa dem om du har bil, möt dem, eskortera dem, hämta dem.

Även om barnen protesterar mot töntoroliga föräldrar: låt dem inte gå ensamma Inte någonstans. Inte någon gång.
Samtidigt: Ställ politikerna till svars! De är våra ombud, deras ansvar är att företräda svenska folket. Ta initiativ. Gå på möten. Bilda Facebookgrupper. Protestera. Säg ifrån. Ställ krav.

Sluta rösta på politiker som inte lyssnar. Sluta rösta på politiker som inte vill svenska folket väl.

Sluta vara rädd. Sluta bry dig om vad andra tycker.

Låt inte barnen ta smällen.

Julia Caesar

Boendet på Vendelsömalmskolan kan stoppas

Tidligere kronikker af samme forfatter


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?