18
sep
Seneste opdatering: 20/9-09 kl. 1137
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SVT Gomorron Sverige fra i morges stiller Aftonbladets Jan Helin det klassiske spĂžrgsmĂ„l: “Hvordan ser du pĂ„ at du risikoen for,at du virkelig gavner SD med din beslutning. At I skaber et martyrium ?” Vi kommer aldrig videre og det er netop meningen. SVT-Snaphanen upload:

Aftonbladets Jan Helin i SVT Morgon med SDÂŽs Jimmy Åkesson. ForstĂ„r Helin selv, hvad   han fabler om? Ellers er det nemt at forklare for os der ser pĂ„: Han er sendt i byen af chefer i LO og SAP pĂ„ en “mission impossible” -at bekĂŠmpe politisk konkurrence med alle midler. Det slipper han ikke ret elegant fra, men underholdende er det at se “publicisten”, som han kalder sig. Der findes et mere mundret ord, men vi er pĂŠne mennesker, der langtfra skriver alt hvad vi tĂŠnker.I dagens anledning fĂ„r Åkesson lov at skrive pĂ„ ABÂŽs debatt. Det sker yderst sjĂŠldent i nogen avis, indtil for fĂ„ Ă„r siden – overhovedet aldrig. Jimmie Åkesson, 30, Sölvesborg, partiledare, Sverigedemokraterna:

I gÄr meddelade Aftonbladets ansvariga utgivare att tidningen inte kommer att publicera nÄgra annonser frÄn Sverigedemokraterna under valrörelsen.Aftonbladets Jan Helin och Lena Mellin deklarerade i gÄr att de utfÀrdar ett generellt annonsförbud för Sverige­demokraterna (SD). Beslutet grundar sig enligt Helin och Mellin pÄ att tidningen inte vill att SD:s budskap ska fÄ fÀste i det offentliga samtalet i Sverige.

Deklarationen frÄn tidningen Àr tydlig och mycket oroande. Som Sveriges största tidning Àr man en maktfaktor inom svensk politik. Att tidningar tar politisk stÀllning pÄ ledarplats Àr sjÀlvklart. Att man pÄ detta sÀtt gör det redaktionellt Àr unikt och leder till att man snedvrider konkurrensen mellan de politiska partierna. Samtliga konkurrerande riksdagspartier ges nu en möjlighet att föra ut sitt budskap som SD inte fÄr.
Om Aftonbladets stĂ€llningstagande fĂ„r spridning bland andra medier kan vi pĂ„ sikt fĂ„ en situation dĂ€r Ă€gande av medier blir en viktig maktfaktor. Det brukar rapporteras oroande om den politiska bevakningen i Italien dĂ€r premiĂ€rministern har ett eget massmedialt imperium som man menar gynnar honom. I det hĂ€r fallet har vi en tidning som till viss del Ă€gs av LO, som ocksĂ„ har vetorĂ€tt i beslut gĂ€llande tidningens chefredaktörer. Jimmie Åkesson: Aftonbladet hycklar i sin annonspolicy, Nyhetspanelen om SD och Aftonbladets annonsförbud

Sveriges nazister forener Eder

Det gjorde de i Berlin forleden. Det gĂžr de i Stockholm pĂ„ lĂžrdag.  Mohamed Omar er forhenvĂŠrende alt muligt, blandt andet SR medarbejder og “poppis” pĂ„ mange svenske aviser, men siden dette forĂ„r mindre i kridthuset.

Huvudparollen för demonstrationen Àr en enstatslösning i Palestina. Israel ska bort frÄn kartan, men judar ska vÀlkomnas att bo i det nya Stor-Palestina, anser Mohamed Omar.

Poeten Mohamed Omar öppnar Ă€ven för nazister som vill delta i söndagens antisionistiska demonstration i Stockholm. Alla som stöder vĂ„ra paroller Ă€r vĂ€lkomna, sĂ€ger han.”Detta Ă€r en islamisk manifestation och vi kommer inte att acceptera nĂ„gon rasism”, sĂ€ger den förre Sveriges Radio-medarbetaren. Hans nystartade antisionistiska rörelse har pĂ„ senare tid lyfts fram i stora intervjuer pĂ„ den nazistinspirerade nĂ€t sajten nationell.nu. AngĂ„ende söndagens demonstration skriver sajten att ”mĂ„nga svenska nationalister kommer att nĂ€rvara…Detta kan leda till kraftiga motdemonstrationer bĂ„de frĂ„n vĂ€nsterextremt och sionistiskt hĂ„ll”. Omar vĂ€lkomnar Ă€ven nazister.

Det er ved at blive i Sverige som i England: Enhver fanatiker fra en enhver flĂžj, kan enes om at hade jĂžderne. FĂžrst derefter kommer, at de ogsĂ„ hader hinanden. Det sĂ„ man kun alt for tydeligt i Channel Fours “The War on Britains Jews”. PĂ„ nazisiden, det politiske galehus Nationell.nu,  klager Omar sig: “Det rĂ„der Ă„siktskontroll pĂ„ Sveriges Radio” og “Sverigedemokraterna borde heta Israeldemokraterna”. Omar har svensk mor og er konvertit. Har man lissom hĂžrt det om andre fanatikere ogsĂ„ ?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mosemanden
12 years ago

Tro Helin at “det der er sket i Danmark” ikke sker i Sverige ? .

Bor han langt ude i skoven oppe i nord Sverige ? .

JensH
JensH
12 years ago

@Mia “hvor EU kan fĂ„ de fleste lande i unionen med pĂ„ at ivĂŠrksĂŠtte sanktioner over for os;” Det scenarie er jeg ikke helt sĂ„ sikker pĂ„. Jeg er ganske vist sĂŠrdeles kritisk overfor selve EU-systemet, og alle de tiltag dette system prĂžver at gennemtrumfe for at knĂŠgte ytringsfriheden, bl.a. ved Ăžget kontrol af internettet. Men der er trods alt et vist opbrud at spore i mange vest-EuropĂŠiske lande, (de Øst-EuropĂŠiske har vist aldrig vĂŠret begejstret for denne vest-EuropĂŠiske ide om multikulturalisme), og det forekommer mig at hard-core multikulti-lande som Sverige, Belgien og Storbritanien stĂ„r mere og mere isoleret. I… Read more »

alfahannen
12 years ago
Reply to  JensH

Svenske journalister er ikke sÄ forskellige fra de danske dito, forskellen findes i de redaktionelle forhold der arbejdes under.
Flertallet af svenske aviser har en stenhÄrd politiseret politisk korrekt redaktion og den gemene vinkelskriver der vover sig ud over det afgrÊnsede rÄderum kan se frem mod en tjans som annonceredaktÞr eller skrive nekrologer i fremtiden.
Det findes i verdens mest udviklede demokrati Sverige en meget delikat form af det tyske “Berufsverbot” der gennemsyrer samfundet pĂ„ alle plan og at forbryde sig mod de uskrevne love kan fĂ„ skĂŠbnesvanger konsekvenser for enhver i Sverige, uanset position, arbejde eller klassetilhĂžrsforhold.

Janne
Janne
12 years ago

Den unge partileder gĂžr det faktisk helt godt. Saglig og redelig lyder han. Og han har jo helt ret i at den svenske indvandrerpolitik har fejlet. Til gengĂŠld lader det ikke til at Aftonbladets redaktĂžr ved hvordan han skal tackle kritik af indvandrerpolitik. For hvorfor debatterer han ellers ikke selv de faktiske problemer, som han han jo i programmet erkender at der er med indvandrerpolitik i Sverige? Det virker noget nervĂžst at nĂŠgte et parti at annoncere. Men det har da fĂ„et den unge partileder i TV til debat. Det samme som gratis taletid, modsat at fĂ„ en annonce i… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Kunne man forestille sig at samme avismand havde sĂ„ travlt med at pleje sit eget fiktive billede af en lykkelig familie, at han nĂŠgtede at gĂžre noget ved reelle problemer i familien – nĂŠgtede at reagere hvis der var problemer? Det kan jeg ikke forestille mig. For det ville svigte de svageste i familien og pĂ„ sigt ogsĂ„ ĂždelĂŠgge familien. Men hvorfor handler han sĂ„ anderledes nĂ„r det gĂŠlder sit land og borgere i landet? Hvorfor? Som politiker og leder af en avis skal man bĂ„de kunne have visioner, udsyn OG tĂŠnke som almindelige dagligdags mennesker helt nede pĂ„ jorden.… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Mia “Det var dog uhyggeligt som Helin forsĂžger at lĂŠgge afstand til Danmark. Det mĂ„ vĂŠre tredje gang pĂ„ kun et par uger, jeg hĂžrer en svensker gĂžre det.” Danmark ‘bashing’ har vĂŠret en fast ingridens i de Svenske medier siden 2001. Der var en Svensker der ovdre pĂ„ Uraisposten fortalte mig, at i mage Ă„r har USA og Israel rutinemĂŠssigt blevet sammenlignet med Nazi-Tyskland. Efter det Danske Folketingsvalg i 2001 rĂžg Danmark med i denne ‘eksklusive’ gruppe af lande, som de Svenske journalister anser for at vĂŠre sammenlignelige med Nazi-Tyskland. Men hva’, jeg fĂžler mig som Dansker nu ogsĂ„… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  JensH

Det lyder som en ren mimik af islamister, hvordan kan det dog vĂŠre?

AltsÄ bortset fra islamisterne roser Hitler.

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  JensH

Ja, det bekrĂŠfter mine bange anelser om, at Danmark er blevet blacklistet i Sverige.
Selvom jeg ogsÄ er ganske tilfreds med de lande vi sidestilles med, sÄ frygter jeg, at dette er begyndelsen pÄ en fremmedgÞrelse af vores nation, som man mÄske Þnsker skal fÞre til et punkt, hvor EU kan fÄ de fleste lande i unionen med pÄ at ivÊrksÊtte sanktioner over for os; sanktioner der endegyldigt vil fÄ vores modstand mod multikulturen til at forstumme.

Mette
Mette
12 years ago

Jeg synes, at ordstyreren slap godt fra det, hun var hurtig og prĂŠcis i sine spĂžrgsmĂ„l og heldigvis fair overfor Åkesson, der virker bĂ„de sikker og dygtig. Han var ogsĂ„ god til at sende smĂ„ finurlige smil til kameraet.

MÄske tÞr vi hÄbe pÄ et tÞbrud.

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, hvis nogen overhovedet kan fĂ„ isen til at smelte, sĂ„ mĂ„ det da vĂŠre Åkesson. Han er begavet, ung og pĂ„ alle mĂ„der en nydelig herre…

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Mia

Ja, Mia. Naboens kvikke og sympatiske sĂžn.

Mia
Mia
12 years ago

Det var dog uhyggeligt som Helin forsÞger at lÊgge afstand til Danmark. Det mÄ vÊre tredje gang pÄ kun et par uger, jeg hÞrer en svensker gÞre det.

alfahannen
12 years ago

Jag sĂ„ debatten i repris 8:15 och förutan Att Åkesson sopade mattan med Helin fĂ„r jag ge SVT en eloge för att hĂ„lla en neutral linje. Det kan knappast vara till aftonbladets fördel att Helin tar steget att diskriminera SD inför riksdagsvalet 2010, den debatt Helin efterlyser kommer att röra sig om hur SD bemöts och diskrimineras och inte om partiets politik och det kan jo inte vara vad Helin hade tĂ€nkt sig. Dessutom verkar Helin har trampad in pĂ„ en publicistisk linje, ”judar stjĂ€ler organ” och nu SD.diskrimineringen, dĂ€r kommer att ge bakslag dĂ„ knappast nĂ„gra andra större tidningar… Read more »