9
aug
Seneste opdatering: 9/8-10 kl. 2329
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi har i de seneste √•rtier oplevet tiltagende kulturelle sp√¶ndinger. De er ikke s√• alvorlige i Danmark som i andre europ√¶iske lande. Her t√¶nker jeg p√• Sverige, Frankrig, Holland, Belgien, til dels ogs√• Tyskland og Storbritannien, hvor vi ser stadig oftere meget alvorlige tilspidsede konflikter…..Der er europ√¶iske lande som Sverige og Frankrig, der er ti-femten-tyve √•r foran for udviklingen i Danmark, der er meget, meget alvorlige problemer. Der bliver skudt mod fransk politi i forst√¶derne, der er k√¶mpe problemer i Sverige med enorme volds- og voldt√¶gtstal.

Maarten van Engeland: Jeg mener der er et nationalt perspektiv i det, fordi vi er p√• vej til at blive et servicesamfund, og flere og flere af de her servicejobs i serviceindustrien er jo medarbejdere, er medarbejdere der bliver rekrutteret blandt indvandrere. Og mange af de her indvandrere g√łr et fantastisk‚Ķ en fremragende indsats‚Ķ Disse mennesker f√•r nogle chancer ved at tage de her jobs, som de ellers ikke ville have f√•et.

Morten Uhrskov Jensen: ‚Ķ Hvad der er godt for IIS, er jo ikke n√łdvendigvis godt for samfundet Danmark, for landet Danmark‚Ķ Ikke-vestlige indvandrere giver ganske enkelt, samlet set et minus. Alts√• samlet set er der simpelthen tale om mindre bidrag end det man modtager i forskellige overf√łrselsindkomster, s√• det holder ikke.

Maarten van Engeland: ‚Ķ Vi er helt klart af den opfattelse ‚Äď jeg ved ikke hvad tal der ligger til grund for det, men vi forholder os til en virkelighed, og den virkelighed i vores servicefag, i vores servicesektor er den, at vi f√•r sv√¶rere og sv√¶rere ved at rekruttere medarbejdere.

Morten Uhrskov Jensen: Her kan vi nok godt blive enige. For jeg skulle netop til at sige, at n√•r nu indvandrere og efterkommere er s√• massivt underrepr√¶senteret rent besk√¶ftigelsesm√¶ssigt, nemlig med nogle og tyve procent i forhold til etniske danskere, s√• er jeg da fuldst√¶ndig enig med dig i Maarten van Engeland, at vi naturligvis b√łr have dem i arbejde, og det er s√• den ret store gruppe ISS m√• tage af. Men ISS kan efter min mening ikke f√• lov til at tage af nytilkomne, ganske enkelt, fordi vi jo ved fra de her beregninger, at de giver underskud, og vi kulturelt ved, at det er overordentligt problematisk med en massiv indvandring fra 3. verdenslande.

.Morten Uhrskov i Deadline: Hvad der er godt for ISS er ikke n√łdvendigvis godt for Danmark DF: Stop al ikke-vestlig indvandring.

SVT og BRÅ: Voldtægtsofre har fordomme
Sveriges pludrende klasser har afskaffet ord som “fremmed”, “araber”, “sig√łjner”. I dag foresl√•r de at afskaffe ordet “indvandrer”. S√• bliver alt godt igen. Politikere bryder sig ikke om problemer, i s√¶rdeleshed ikke om dem, de selv har for√•rsaget. Det er tydeligst at h√łre p√• sproget, stud√©r bare “fr√§mlingsfientlighet”, et super-hit blandt politikere. Et ord, der divergerer en naturlig, begundet politikerfjentlighed over p√• nogle stakler, der ikke har fortjent nogens fjendskab. Sprogbesidderne har magten, s√•dan har det v√¶ret i √•rhundreder. Det der nu sker, er at monopolet er ved at glide dem af h√¶nde, og inden ved hvem de n√¶ste Mandarin-herrer bliver. De er ikke lige appetitlige allesammen, der skal p√• den anden side en hel del til, at v√¶re v√¶rre end de nuv√¶rende.BR√Ö ryger her med i kategorien “politikere, det er de selv ude om.” SVT har selvsagt altid v√¶ret der.

Melanie Phillips: The jihad of the word erupts in Denmark yet again

A chilling development in Denmark illustrates just how ‚Äėhate speech‚Äô laws, which were introduced by deluded western liberals, are being used to stifle and criminalise the expression of legitimate opinion and essential debate — the prerequisite of a liberal society. Lars Hedegaard is president of Denmark‚Äôs International Free Press Society, which is devoted to fighting to preserve freedom of expression — particularly against the threat from radical Islam to shut it down on the spurious grounds of ‚ÄėIslamophobia‚Äô. The inevitable has now happened: as Nathaniel Sugarman writes at The Legal Project, Hedegaard finds himself facing prosecution for ‚Äėracism‚Äô over remarks he has made about Islam.

The basis for Hedegaard’s prosecution was an interview from December 2009 in which he made controversial statements about Islam. These assertions included critiques of what Hedegaard saw as Islam’s permissiveness regarding child abuse and bearing false witness, as well as Islam’s general intolerance concerning apostacism and critical speech. Snaphanen, a Danish blog, published the original interview, and Hedegaard has since clarified some of his remarks.

Hedegaard’s statements earned him a hate speech charge under Danish law. While Denmark’s constitution ostensibly protects freedom of expression and forbids censorship (see Section 77), the Criminal code provides that “expressing and spreading racial hatred” is a criminal offense punishable with up to two years imprisonment. (Article 266b.) Spectator, – Ahmed Mohamud og Eva Agnete Selsing – Advarsel til folket: sagen mod Lars Hedegaard.

England, et flygtningeproducerende land

‚ÄúWhen we were thinking of moving away we wanted it to be an English speaking country, we looked at jobs, the location, the climate and decided on New Zealand.‚ÄúWe are excited about the move.‚ÄĚRecord number of Birmingham families emigrate to Australia

UK: Demografisk sk√¶vvridning – storbyer hvor kun hver 10. nyf√łdte er brite

[…] Of 652,638 deliveries in 150 NHS Trusts in England last year an average of 62 per cent of mothers were white British. But in some parts of rural England more than 95 per cent of mothers fell into that category.

These included North Devon with 97.4 per cent, Co Durham and Darlington with 97.1, and Northumbria with 96 per cent.But at the other end of the spectrum, North West London NHS Trust – which covers Harrow – just 9.4 per cent of mothers were white British.

Another inner city trust – Sandwell and West Birmingham – had just 16.5 per cent. Just over one in four mothers were white Britons at Guy’s and St Thomas’s hospital in central London.

But the West Hertfordshire NHS Trust, which covers St Albans, just 57 per cent of mothers giving birth were of white British origin.Of the remaining 43 per cent, the biggest groupings were ‘other white’ – which includes Eastern Europeans – Indians, Pakistanis and Africans. […] Revealed: The UK maternity units in which only 1 in 10 mothers is of white British origin

Syvpartiet enigt med sig selv

Multikulturalisme for fuld udblæsning
LONE N√ėRGAARD

Ny antologi sl√•r til lyd for, at social- og sundhedsomr√•det skal t√¶nke multikulturelt og multireligi√łst.

Lad mig lægge ud med et citat fra bagsiden:

¬ĽMed det voksende antal af danske borgere med ikke-vestlig baggrund har der i de sidste 10-15 √•r v√¶ret en stadig st√łrre opm√¶rksomhed p√• patienter og klienter med etnisk minoritetsbaggrund. Social- og sundhedsv√¶senet har i stigende grad brug for at t√¶nke multikulturelt og multireligi√łst, og det er n√łdvendigt, at det sundheds- og socialfaglige personale opn√•r viden og kompetencer, der s√¶tter dem bedre i stand til at tage sig af minoritetsgruppers behov.¬ę (mine fremh√¶velser)

Formålet med denne antologi, der har 12 bidragydere, er at kvalificere de mennesker, der arbejder med etniske minoritetsgrupper. En væsentlig pointe og det styrende princip for en række af forfatterne er: Tro (sic!) og omsorg skal ske ud fra et multikulturelt perspektiv.

Tre positive n√łgleord

Bogen falder i tre dele.F√łrste sektion omhandler troens rolle for patienter, klienter eller indsatte p√• diverse institutioner.

Anden del drejer sig om kommunikation og omsorg. I parentes bem√¶rket: Til dem, der endnu ikke m√•tte have helt styr p√• den multikulturelle diskurs, kan jeg oplyse, at n√łgleordene hedder anerkendelse og inklusion.

Non-multikulturalisterne taler i stedet om integration, tilpasning til vestlige værdier og Рnår det drejer sig specifikt om Danmark Рtil dansk kultur og sædvane.

Sidste sektion besk√¶ftiger sig med mangfoldighed, som er det tredje plus-n√łgleord i multikulturalisternes ordbog.

Bogens indledning understreger, at indsigt i patientens og klientens situation er afg√łrende for, at der kan skabes et tillidsforhold. Ingen tvivl om den sag. Heller ikke om, at d√©t at ville skabe tillid og g√łre folk klogere generelt er en god ting. Derfor har jeg ogs√• med stor interesse l√¶st artiklerne, hvor ikke mindst de konkrete cases p√• godt og ondt giver stof til eftertanke.

Konflikt og konsekvens

Men √©t er at opn√• forst√•else af, hvad der foreg√•r i kulturm√łdet med ikke-vestlige indvandrere inden for social- og sundhedsomr√•det. F.eks. hvorfor der opst√•r konflikter og misforst√•elser. Noget ganske andet er at drage de konsekvenser, som i hvert fald antologiens tre redakt√łrer bastant g√łr (j√¶vnf√łr mine fremh√¶velser i citatet hentet fra bagsiden).

For medarbejdere inden for social- og sundhedsområdet skal ikke pålægges at tænke multikulturelt, som er rendyrket politisk ideologi: Ligestillingen af alle kulturer i mangfoldighedens navn

JP 9.8.2010 – med forfatterens tilladelse.

TRO, OMSORG OG INTERKULTUR Erfaringer fra social- og sundhedsområdet (red. Naveed Baig, Marianne Kastrup og Lissi Rasmussen) Hft., 238 sider, 250 kr. Hans Reitzels Forlag Er udkommet

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
11 years ago

Jeg mener, man m√• kunne diskriminere, men man skal g√łre det ordentligt.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Hans Jensen. Mange tak for linket. Jeg har v√¶ret sur p√• DS mange gange, men har ikke, som jeg burde, v√¶ret opm√¶rksom p√• denne internetside DS’ (Faktaboks 2.3: Definition af vestlige og ikke-vestlige lande) opererer virkelig med en s√¶rdeles kunstlet definition af, hvad man skal forst√• ved vestligt og ikke-vestligt. Kulturelt bestemmende er den ikke, hvis man l√¶gger kristendommen til grund. Kulturel er den heller ikke, hvis man l√¶gger sproget til grund. Kulturel er den heller ikke, hvis man l√¶gger historien til grund. Heller ikke geografisk kan definitionen ligge til grund. Det eneste kriterium, jeg kan komme i tanke… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Det klarede Morten Uhrskov flot, han er særdeles rutineret, lader det til. Desuden fik han god behandling af studieværten.

Jeg siger tak for videoen, for den slags udsendelser ser jeg jo normalt ikke, da jeg ikke har noget fjernsyn. ūüôā

Pk
Pk
11 years ago

I princippet er det vel Socialdemokratiet, SF, de gale og Ehl, der burde stoppes.
Men desværre, disse organisationer får stemmer.
Nogen gange tænker jeg, at vi klare ikke denne verdens Bin Laden og Mogens Jensen.
ISÆR Mogens Jensen segmentet.

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Jesper Jensen. Du stiller en r√¶kke gode sp√łrgsm√•l. Selv om de ikke er sv√¶re at besvare, er det gode ved dem, at du finder disse sp√łrgsm√•l og stiller dem! M√•den, du ved hj√¶lp af sp√łrgsm√•lene punkterer ISS’ selvfede tro p√• egen integrationsform√•en er jeg ret begejstret for. Mere skal der ikke til, s√• falder et korthus. Med venlig hilsen – — – – – – – – – – – – PS. til Hans Jensen! Jeg betvivler slet ikke rigtigheden af din m√¶rkelige opdeling i vestlige ikke-vestlige lande, men jeg aner virkelig ikke, hvor har du din ogs√• meget… Read more »

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  Emeritus

Her er linket, det er nu fra Ny i Danmark, men det er også en officiel hjemmeside. Integrationsministeriet tror jeg. Det er fra 2007, men det er ikke ændret siden.

http://www.nyidanmark.dk/bibliotek/statistik/tal_og_fakta/2007/tal_og_fakta_november2007/html/chapter02.htm

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Hans Jensen.

Tilgiv min uvidenhed, men hvor har du dog den besynderlige, let absurde opdeling i vestlige og ikke-vestlige lande fra?

Med venlig hilsen

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago
Reply to  Emeritus

Emeritus, den har jeg såmænd fra Danmarks Statistik.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Jubelnaivisten Mogens Jensen demonstrerer igen-igen sin afgrundsdybe uvidenhed om islam og forveksler sine latterlige, bl√•√łjede forh√•bninger og lyser√łde lufkasteller om multikulti-harmoni og endel√łs tolerance med, hvad der faktisk foreg√•r ude i virkeligheden. Det kunne v√¶re yderst interessant at lave nogle seri√łse unders√łgelser af, hvor mange muslimer i Europa, der egentlig lever op til MJ*s p√•stande om og forventninger til dem – men jeg er bange for, at manden ville f√• sig en gevaldig negativ overraskelse, bed√łmt ud fra, hvad vi allerede har set p√• dette felt – fx. at over 40 % af unge muslimer i UK √łnsker sharia-love indf√łrt,… Read more »

Pk
Pk
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Har læst at Hamburgs politi har lukket en Mogens Jensen ungdomsklub.
Måske er der håb?

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Pk

ūüėÄ

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  Pk

Mogens J: “Det er eddermame vildt!”

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Tja, det m√• vel v√¶re s√•dant et impotent, svansende politi, venstrefl√łjen & “kunstnerne”
inderst inde √łnsker sig, s√• “kulturberigelsen” af vort samfund kan f√• lov at forl√łbe
uhindret. Bem√¶rk, at det da naturligvis er “polisen”, som har optr√•dt racistisk i Malm√∂ –
aldrig de unge selv.

http://politiken.tv/nyheder/kultur/article1032020.ece

Dansende betjent er blevet et viralt hit
En svensk betjent er blevet ber√łmt p√• YouTube. I virkeligheden er det et kunstprojekt.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

I√łvrigt kan det vel aldrig v√¶re diskrimination, at vi kun √łnsker indvandrere fra den vestlige kulturkreds?
Det skyldes jo, at s√•danne indvandrere har gode muligheder for at fungere i Danmark, uden st√łrre problemer for os og dem.
Modsat indvandrere fra muslimske lande og Afrika. Her er statistikken dårlig.
Det er ikke diskrimination at reagere relevant på objektive kendsgerninger.
Det har alle egentlige indvandringslande ogs√• altid gjort, f√łr verden gik af lave (1968).

Lars
Lars
11 years ago

Nu er jeg ikke √łkonom, men skal der ikke nogle penge i firmaernes, statens og borgernes lommer for at servicesamfundet kan holdes k√łrende? Vi kan vel ikke leve af “sp√łg & sk√¶mt og t√łrrer√łv√łkonomi” alene? Vellykket arbejdsmarkedintegrering er vel n√•r det resulterer i flere penge i eksportkassen dvs. kassen som skal betale for servicesamfundet?

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago

Hmm, det der underlige land “Kian”, hedder “Kina” i resten af verden.

Hans Jensen
Hans Jensen
11 years ago

Naturligvis skal vi skelne mellem hvem vi vil have ind i landet, alt andet er jo det skinbarlige vanvid. N√•r vi skal skelne, s√• er det ogs√• vigtigt vi har kriterierne p√• plads. Kriteriet kan ikke v√¶re vestlig kontra ikke-vestlig, for det er fup.. Jeg har skrevet om det f√łr, men her kommer den officielle opdeling: Vestlige lande er EU, San Marino, Liechtenstein, Monaco, Andorra, Vatikanstaten, Island, USA, Canada, Australien og New Zealand. Ikke vestlige er resten. Hvis man nu bev√¶ger sig hen til et atlas og markerer disse lande, vil man se et noget besynderligt kort. Hviderusland, der ligger… Read more »

Elefanten
Elefanten
11 years ago

Der er fri adgang til at ans√¶tte udl√¶ndinge, hvis de bliver afl√łnnet med en m√•nedsl√łn p√• 39.500 kr. eller derover.
Så firmaerne har intet at klage over.
Det var i √łvrigt disse regler, som Politiken fors√łgte at misbruge for at skaffe de irakiske kirkekr√¶nkere ophold i Margrethes rige.

Jesper Jensen
Jesper Jensen
11 years ago

Hvad der er godt for ISS er vel ikke n√łdvendigvis tilsvarende godt for Danmark ? At det fremmer integrationen at have et arbejde i DK er vel ikke en selvf√łlgelighed ? Kunne det ikke i h√łjere grad v√¶re af √łkonomiske √•rsager at indvandrere s√łger til Danmark og ikke de v√¶rdis√¶t som vesten st√•r for ? At ISS har 40 pct ansatte af ikke-vestlig oprindelse er godt for den danske √łkonomi, men det fremmer vel ikke n√łdvendigvis integrationen ? Netop servicefag som f.eks. reng√łringsjob er vel den type af besk√¶ftigelse, som fremmer integrationen mindst ? P√• min arbejdsplads m√łder ISS reng√łringspersonalet… Read more »