28
aug
Seneste opdatering: 29/8-10 kl. 1430
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Swedish TV channel TV4 announced on Friday that it has refused to broadcast a campaign advert by the far-right Sweden Democrats because it claims it contains racial hatred.[…]

The party wanted to pay the channel 1.5 million kronor ($201,240) to run the ad. The half-minute advert shows a race in which an elderly woman with a walker is chased by a group of burqa-clad women pushing prams with a slogan promising to safeguard pension funding at the expense of immigration.

As an alarm-like sound plays in the background, a voiceover says, “All politics are about priorities – now you have a choice.” […]

“The film is contrary to the democracy clause in the Radio and Television Act and also against democracy clauses which the Sweden Democrats, among others, have adopted for the equality of all people, regardless of whether it is the European Convention or the UN Charter,” [TV4 CEO Jan Scherman] said.

“The film is also against the constitution act on freedom of speech that prohibits hate speech,” Scherman added.

Per Hultmang√•rd, a lawyer at the Swedish Media Publishers’ Association (Tidningsutvgivarna), came to a different conclusion. He does not see how the video would violate the law.

“I cannot see how this would be hate speech,” he told news agency TT. “This is an election ad. The scope is wide for what one can say. They simply play on people’s fears. Legally, it is within the allowable framework.” […] TV4 refuses to air Sweden Democrat ads

Lena Sundström, journalist och författare:

Trodde inte de skulle gå så här långt Рdock. Tror det kan slå tillbaka. Betydligt extremare än nogot jag sett i Danmark.GP

DF: Sverige overholder ikke internationale standarder for afholdelse af parlamentsvalg

Dansk Folkepartis medlem af Europa Parlamentet, Morten Messerschmidt, er dybt rystet over, at svensk TV4 n√¶gter at vise en valgvideo for Sveriges Demokraterne og mener, at det er det sidste bevis i r√¶kken p√•, at Sverige ikke overholder internationale konventioner for afholdelse af parlamentsvalg. Morten Messerschmidt vil rejse sagen overfor Vendig-kommisionen og samtidig have en debat i Europa Parlamentet, om svenskernes mangelfulde demokrati.- Den uafh√¶ngige Venedig-kommission n√¶vner specifikt sk√¶vvridning i medierne, som et af de st√łrre problemer i forbindelse med mange valg.N√•r et demokratisk parti ikke f√•r lov at vise sine valgvideoer p√• nationalt tv, s√• h√łre al snak om demokrati op, og man m√• tage sig selv i at sammenligne Sverige med mindre udviklede lande mod √łst eller sydp√•, siger Morten Messerschmidt. Pressemeddelelse.

Hegnet mod de vilde horder: ‘L√łsninger’ som v√•d h√•nds√¶be

Det er en ufravigelig regel i debat om diverse problemer aff√łdt af multikulturen, at enhver form for indgriben med karakter af konsekvens vil blive afvist med at det kun g√łr ondt v√¶rre. Der er altid en mere eller (gerne) mindre formuleret tilgang af typen ‘pr√łv, med k√¶rlighedens st√¶rke arm’. Her i tandem med kollektiv skyldsfritagelse og agensforskydning (“hvis man rejser et hegn”):

[…] De √¶ldre p√• Hothers Plads p√• N√łrrebro vil have sat et h√łjt hegn op for at sk√¶rme deres have for invaderende unge. Men hegnet er ikke en l√łsning, mener Khosrow Bayat, som er leder af Sjakket, en selvejende, socialp√¶dagogisk institution i Mj√łlnerparken. Han arbejder til daglig med de unge:

¬ĽJeg tvivler p√•, at et hegn vil l√łse problemet. Tv√¶rtimod kan det eskalere. De unge sidder bare og keder sig. Hvis man rejser et hegn, giver man dem jo noget at lave. Mon ikke de vil pr√łve at v√¶lte det.¬ę

De unge har allerede vist deres modstand ved at chikanere h√•ndv√¶rkere, s√• de indstillede arbejdet med at rejse hegnet. Khosrow Bayat tror, at det kr√¶ver helt andre tiltag, hvis konflikten skal l√łses:

¬ĽDe unge skal motiveres og aktiveres. Men det kr√¶ver en enorm indsats, og vi har hverken penge eller folk nok til at f√• fat i dem alle. Det kr√¶ver flere midler fra kommunen, hvis vi skal tage h√•nd om dem. Men det er ikke fordi, vi ikke pr√łver. Vi har et v√¶rested p√• DSB-Arealet for de 13- til 25-√•rige, og vi har i dag holdt et m√łde med ni drenge over 18, som vi fors√łger at f√• i job. […] ¬ĽHegn l√łser ikke problemet¬ę

Man m√• blot resignere og konstatere at et demokratisk flertal af danske v√¶lgere er enige i at “det kr√¶ver en enorm indsats”, og at denne indsats p√•hviler os. Og lad os v√¶re brutalt √¶rlige: Formentlig ganske mange af beboerne p√• det p√•g√¶ldende plejehjem har stemt socialdemokratisk hele deres liv. Ud over den frygt for at v√¶re uanst√¶ndig og ikke-stueren der trumfer alle andre hensyn, er problemet her ogs√• manglende sammenk√¶dning af de store √•rsager og virkninger: At tildeling af et stort stykke af samfundskagen til en part der ikke har gjort sig fortjent til den ogs√• betyder mindre kage til resten.

Historien om hegnet fandt vej til Danmarks Radio, og et eller andet sted undervejs forsvandt dels etniciteten, dels handlende individer med fri vilje til ikke at opf√łre sig som primitive barbarer. I stedet blev ondskabens primus motor upersonlige, blinde omst√¶ndigheder, formidlet i passivform (LFPC):

En forening med √¶ldreboliger p√• N√łrrebro i K√łbenhavn vil opf√łre et pigtr√•dshegn for at beskytte sig mod unge fra den socialt belastede nabobebyggelse Mj√łlnerparken, skriver Berlingske Tidende.

De unge fra Mj√łlnerparken har gennem l√¶ngere tid indtaget den have, som ellers tilh√łrer de √¶ldre i boligforeningen Hothers Plads. Bebyggelsen er i forvejen plaget af indbrud, h√¶rv√¶rk, tyverier og stenkast. […] √Üldreboliger skal beskyttes med pigtr√•dshegn

Ubekvemme fakta, ubekvem fremtid

Kulturkonflikten i den vestlige verden over bl. a. multikultur skabes i h√łj grad af en lidet erkendt pr√¶mis, nemlig sp√łrgsm√•let om h√•ndteringen af n√łgne kendsgerninger. Mon ikke de fleste af os p√• denne side af hegnet har oplevet det som en evig frustration og et stadigt irritationsmoment at modparten glider udenom at forholde sig til ubekvemme facts? Afglidningen h√¶nger ofte sammen med aggression i form af ad-hominem-angreb og str√•m√¶nd, forsvinden fra debatten, og nogle grupperinger vil endda gribe til vold for at lukke munden p√• den modpart man ikke kan argumentere imod.

De to fl√łje taler forbi hinanden, fordi de respektive pr√¶misser om h√•ndtering af facts er s√• taget for givne at man ikke kan s√¶tte sig ud over dem. Jeg kan her bruge mig selv som eksempel: Da Ekstra Bladet k√łrte sine kampagner om Godhedens Pris, befandt jeg mig selv p√• den anden side af hegnet. Jeg husker at jeg var vred, faktisk rasende, over historien om en flygtningefamilie der modtog et √•rligt millionbel√łb i bistand. Jeg husker det tydeligt, men alligevel kan jeg ikke s√¶tte mig ind i hvordan det hang sammen for mig selv – at jeg ikke stillede mig sp√łrgsm√•let om oplysningerne, hvis de nu var sande, ikke ogs√• burde kunne debatteres √•bent. Det er meget m√¶rkeligt at t√¶nke tilbage p√•, og det er endda ikke s√• mange √•r siden.

[…] Som ovenfor citeret afh√¶nger de saglige argumenter af Hans Lassen [vedr. indvandringens omkostninger, LFPC] ikke af deres sandhedsv√¶rdi alene, men om de bruges proaktivt, dynamisk og offensivt. En bem√¶rkning som han ogs√• afsluttede Deadline-debatten af med.

Her er vi ved et afg√łrende punkt.

Er en påstands gyldighed afhængig af, om den kan bruges dynamisk og offensivt? Eller er påstanden sand eller falsk uafhængig heraf?

N√•r Hans Lassen kan sige, at det afg√łrende ikke er hvad der er sandt eller falsk, men hvad de √łkonomiske beregninger bliver brugt til, st√•r han i fare for at ofre sandheden p√• det velmenendes alter. […]

Et sl√•ende tr√¶k ved det at v√¶re venstreorienteret er, at sandheden p√• en eller anden m√•de afh√¶nger af, hvad den bruges til. Mens det modsatte syn, kald det for mig gerne borgerligt, best√•r i at fastholde en objektivitet (eller idealet om den) uafh√¶ngig af klasseinteresser. Studenteropr√łret i 1968 bestormede ideen om v√¶rdineutral, objektiv videnskab og ville bruge fagligheden til fagpolitiske kampe. Mange levn fra den tid rumsterer stadig. Henrik Gade Jensen: Er det proaktive, dynamiske og offensive vigtigere end fakta?

Og at disse rumsteringer kan forventes at f√• helt afg√łrende betydning for hvordan virkeligheden tackles, har en af disse 68’ere indset og fortrudt bittert (LFPC).

[…] L√¶ring via forst√•else og selvaktivitet er det gyldne mantra i folkeskolen, gymnasiereformen og de mellemlange og videreg√•ende uddannelser.

Men dette er en katastrofal fejlforståelse!

Grundlæggende enkeltfaglige skolekundskaber er ikke modsætningen til selvstændig indsigt, de er forudsætningen for selvstændig indsigt. En dag mange år senere står jeg på et VUC (voksenundervisningscenter) og taler med en gruppe indvandrerkvinder.

¬ĽVores l√¶rer har sagt, at vi ikke skal bruge vores hukommelse¬ę, siger en ung tyrkisk kvinde engageret. ¬ĽHvorfor st√•r du s√• og siger, at hukommelsen er vigtig for l√¶ring i skolen?¬ę.

De ser p√• mig, intenst afventende. Pointen er, at deres l√¶rer tager fundamentalt fejl: Skoleelever, VUC-kursister og studerende skal v√¶gte hukommelsen og forst√•elsen lige h√łjt. Ellers f√•r de aldrig solide moderne fagkundskaber, som de kan bruget til noget selvst√¶ndigt.

Lærerens fejltagelse er vidt udbredt i det danske uddannelsessystem. Den samfundsmæssige betydning af det er, at elever, kursister og studerende får usikre og overfladiske kundskaber.

Og deres viden er begr√¶nset. De kan via internettet lokalisere viden, men de kan ikke vurdere kvaliteten af vidensm√¶ngder uden selv ‚Äď i hovedet ‚Äď at have solide fagkundskaber. S√• ender man med at tro, at holocaust er l√łgn og digt ‚Äď for man kan finde en hjemmeside, der ‚Äôbeviser‚Äô det. […] Cand. psych. Sten Clod Poulsen: Undskyld, vi tog fejl

Uro ved EDL-demonstration i Bradford

Selvom the Daily Mail m√•ske har Storbritanniens mindst politisk korrekte d√¶kning i et landsd√¶kkende dagblad, skal deres d√¶kning af nyheder om EDL af udenforst√•ende som os nok l√¶ses med et vist forbehold. EDL er en mere sammensat st√łrrelse end de obligatoriske billeder af hooligan- og skinheadtyper lader ane, og det er selvf√łlgelig p√• ingen m√•de retvisende at omtale deres ekstremt voldelige modstandere som “anti-fascists” i samme omgang. D√©t der er interessant for os er nok ikke at finde den endegyldige sandhed om EDL, men snarere det store billede: I det store billede repr√¶senterer EDL og sympatis√łrer en mikroskopisk br√łkdel af det voldspotentiale de er oppe imod, fra muslimer i ghettoer og deres supportere p√• venstrefl√łjen. H√łjlydt modstand mod udviklingen i Storbritannien bliver ikke n√łdvendigvis et k√łnt syn, n√•r man bet√¶nker hvem der g√•r forrest her, men p√• landsplan udg√łr de absolut intet. Det glemmes let i reportager i jordh√łjde som denne (LFPC).

Bottles, stones and a smoke bomb were thrown during demonstrations by supporters of the English Defence League and opponents from Unite Against Fascism in Bradford today.

Police confirmed five people have been arrested after officers were forced to erect a temporary barricade around the city’s Urban Gardens, where the EDL group has been meeting throughout the day.

At present there is only one entrance open to the Gardens and protesters have to pass through metal detectors to gain entry. There is a heavy police presence on duty in the city but trouble flared up around 2pm.

EDL supporters began throwing bottles, cans and stones over the barricade towards opponents gathered opposite the Urban Gardens.

A smoke bomb was also thrown over the temporary 8ft high wall separating the two groups, landing on the ground and exploding by uniformed police officers. […] Bottles, stones and smoke bomb hurled during English Defence League demonstration in Bradford

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
monse
monse
10 years ago

Hegnet mod de vilde horder: ‚ÄėL√łsninger‚Äô som v√•d h√•nds√¶be Hvis det er Khosrow Bayats ‚ÄĚl√łsning‚ÄĚ I hentyder til, er det er v√¶rre end v√•d h√•nds√¶be. Det er pengeafpresning. Ofret for pengeafpresningen er K√łbenhavns Kommune og dermed de k√łbenhavnske skatteydere. Og som det er normalt i pengeafpresningsforretninger gives der ingen garantier for at ofret, dvs. kommunen og skatteyderne f√•r noget som helst ud af at betale pengene som afpresseren forlanger. L√¶s hans udtaleleser til Berlingske, citeret i posteringen ovenfor, en gang til og forst√•, hvad jeg mener. Lad mig for evt. tungnemme (dog ikke sandsynligt at finde mange af den slags… Read more »

Bo
Bo
10 years ago

M√§nniskor som Jan Scherman f√∂rtj√§nar en enkelbiljett till arbetsl√§ger i Kolyma, f√∂r att de √§r emot demokratin. D√§r kan de hugga ved i -60¬įC om vintern, eller frysa ihj√§l.

Henrik J√łrgensen
Henrik J√łrgensen
10 years ago
Reply to  Bo

Enig!

Thomas Bolding Hansen
10 years ago

N√¶rmere, at det er forkert at v√¶lge allerede rige svenskere, n√•r nu n√łdlidende mennesker dr√łmmer om en bedre tilv√¶relse.

Altså asyl uden grænser og indvandringen skal nok regulere sig selv, når vi er lige så fattige som omverdenen og bor i et lige så elendigt land.

Folk er godt klar over, at pengene ikke vokser på træerne, det skal bare ikke gå ud over de svage.

At det de g√łr som om noget g√•r udover de svage. Det er en anden sag.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

EB: Fremmedfjendsk valg-video chokerer Sverige Hmm, der skal ikke ret meget til at chokere vore svenske venner, hva? ūüėČ Hvad er der nu galt med at beskrive den skinbarlige sandhed? http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1398798.ece Fremmedfjendsk valg-video chokerer Sverige Det h√łjreorienterede parti Sverigedemokraterna varmer op til det svenske valg med en st√¶rkt indvandrerkritisk video. Se den her Du har et valg. Skal der v√¶re penge til pensionisterne, eller skal vi overrendes af indvandrere, der √¶der hele statsbudgettet op. [!!! Just precis ] Nogenlunde s√•dan g√łres tingene op i Sverigedemokraternas nye valgvideo, som tv-stationen TV4 n√¶gter at vise – p√• trods af, at det ville… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Jeg troede ellers ikke, det var en del af ‘det rigtige menneskesyn’ at forbyde burkaer, og nu vil TV4 √•lts√• ikke vise burka film? Er det ikke diskrimination?Eller skal det forst√•s p√• den m√•de, at vi skal acceptere virkeligheden p√• gaden og KUN p√• gaden ikke i TV?

Frederik SJ
Frederik SJ
10 years ago

Ang. parlamentsvalg – i sidste uge blev der lavet en unders√łgelse blandt K√łbenhavns Universitets 2.√•rs statskundskabs-studerende (200 pers.). 12% stemte Enhedslisten, 32 % Radikale, 19,5 % SF, 13,5% S. VK fik tilsammen 8% af stemmerne. DF fik √©n stemme (min).

Det lover godt for fremtiden…

peerpede
peerpede
10 years ago

Jan Scherman och TV4 böjar demokrati-principen efter behag.
Nyligen visades en “hata SD” film av den √∂k√§nda Lena Sundstr√∂m och TV4 visade Socialdemokratisk reklam i pauserna. helt mot alla regler, eller n√§rmer; det finns inga regler n√§r det kommer till att f√∂rf√∂lja SD.
Sverige √ĄR ingen riktig demokrati och med anstormningen av barnaf√∂dande hucklen fr√•n Somalia, l√§r Sverige nog aldrig bli en demokrati heller.
Sverige, Nordens sjuka man.

falke√łje
falke√łje
10 years ago

De dage er forbi, hvor Sverige kan anses og godkendes som et frit demokratisk land.

falke√łje

H√łgsbro
H√łgsbro
10 years ago

S√• Jan Schermans mener at en reklamefilm skulle undergrave de demokratiske principper som ligger i statstv? Aha…?

Notarien
Notarien
10 years ago

Pensionären blir inte jagad av burkorna. Båda parter försöker nå respektive broms först. Men detta har blivit felaktigt beskrivet i media. Avsiktligt feltolkat.

Victor
Victor
10 years ago

Skal/m√• partierne i Sverige betale for valgannoncer i TV???? Mig bekendt er det forbudt i de fleste europ√¶iske lande…

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Victor

TV4 er en kommerciel kanal, Victor – de g√łr ikke den slags gratis ūüėČ

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Nej – det ved jeg sgu godt. Men f.eks TV2, TV3 (mener jeg – ser den aldrig; men den sender efter engelske love) og tyske privatkanaler som RTL og pro7 m√• ikke sende politiske reklamer….

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Victor

Ok, undskyld – troede bare du havde glemt det ūüėČ

Aha – ja, det er meget mystisk.

Det virker, som om de enkelte lande ikke selv har ret meget
at skulle have sagt mere.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

DN, Expressen, SVT & TV4 om TV4s censur imod SD’s valgfilm: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/tv4-stoppar-sds-reklamfilm-1.1160689 http://www.expressen.se/nyheter/1.2112846/pensionarer-rasar-mot-sd-s-reklamfilm http://svt.se/2.128339/1.2122696/sd_s_reklamfilm_stoppas_av_tv4 http://svt.se/2.128339/1.2122926/sd_raknade_med_reaktioner http://www.tv4.se/1.1761329/2010/08/27/sd_s_reklamfilm_visas_inte_pa_tv4 … Demokratibest√§mmelsen, i sin tur, baseras p√• ett EU-direktiv: EUs direktiv lyder: ‚ÄĚMedlemsstaterna ska p√• l√§mpligt s√§tt s√§kerst√§lla att audiovisuella medietj√§nster som tillhandah√•lls av medietj√§nstf√∂retag under deras jurisdiktion inte inneh√•ller n√•got som uppammar hat, grundat p√• ras, k√∂n, religion eller nationalitet.‚ÄĚ … Ja, selvf√łlgelig skal EU da ogs√• blande sig i, hvad man kan vise p√• vore TV-kanaler – SUK! Hvorn√•r har vi egentlig stemt for at give dem magt til den slags? Vore politikere har vist glemt at fort√¶lle os hele sandheden om,… Read more »