29
dec
Seneste opdatering: 29/12-10 kl. 1806
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Record stores, Mad Men furniture, and pencil skirts — when Kabul had rock ‘n’ roll, not rockets….A half-century ago, Afghan women pursued careers in medicine; men and women mingled casually at movie theaters and university campuses in Kabul; factories in the suburbs churned out textiles and other goods. There was a tradition of law and order, and a government capable of undertaking large national infrastructure projects, like building hydropower stations and roads, albeit with outside help. Ordinary people had a sense of hope, a belief that education could open opportunities for all, a conviction that a bright future lay ahead. All that has been destroyed by three decades of war, but it was real. Foreign Policy PHOTO ESSAY

S√§po: “Lars Vilks liv √§r i akut fara”

Efter sj√§lvmordsbomben i Stockholm och nya hot anser S√§po att hans liv √§r i akut fara. Samtidigt har konstn√§ren gjort nya teckningar av Muhammed som rondellhund. Den kontroversielle konstn√§ren Lars Vilks tog √•t sig av kritiken mot hans teckning av profeten Muhammed som rondellhund. Lars Vilks bekr√§ftar att han nu f√•r skydd av S√§po men vill inte g√• in p√• n√•gra detaljer. Beslutet om skydd har fattats efter sj√§lvmordsattentatet i Stockholm och den senaste tidens allvarliga hot mot Vilks. Han ska ha fyra poliser hos sig dygnet runt, ber√§ttar en polis. Han skyddas ‚Äď dygnet runt.

Aftonbladet, der har et defamerende form√•l med de fleste af deres skriverier om Lars Vilks, mener efter egne beregninger “kostar bevakningen av Vilks minst en miljon kronor i m√•naden.” Det er en anelse mindre √©t ensamkommande flyktingbarn.. Dem er der kommet 2.187 af i √•r. Ogs√• Vilks er nu en flygtning og givetvis mere personligt forfulgt end de fleste der pr√¶senterer sig som s√•dan ved den forhenv√¶rende svenske gr√¶nse. Vilks liv er ogs√• pebern√łdder sammenlignet med politikernes: Vid S√§pos personskyddsenhet arbetade 80-90 personer 2003, nu √§r siffran 220.Kostnaden ligger just nu p√• en kvarts miljard kronor om √•ret. “Det √•bne, demokratiske, liberale samfund” er ikke s√• billigt, som det har v√¶ret.

‚ÄĚSverige √§r feminismens Saudiarabien‚ÄĚ
Nogle rubrikker vil man godt selv have fundet på:

Wikileaks grundare och chefredakt√∂r, Julian Assange, talar f√∂r f√∂rsta g√•ngen ut om sexbrottsanklagelserna i Sverige och de tv√• kvinnorna som han ska ha f√∂rgripit sig p√•. Han passar samtidigt p√• att ge en rej√§l k√§nga till Sverige – “radikalfeminismens Saudiarabien”. Assange: “Hon tog ett trof√©foto”

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] skriver fadi Salem p√• Twitter. Foreign Policy har haft nogle meget interessante fotoessays som Once Upon a Time in Afghanistan og Once Upon a Time in Egypt, som jeg forestiller mig er s√¶rligt nyttige for dem, der forestiller […]

Madeleine
Madeleine
10 years ago

Det √§r sorgligt att se att Afghanistan var ett helt normalt land f√∂r inte s√• l√§nge sedan. Men islamisterna f√∂rst√∂rde alltihop. Det tog 30 √•r att degradera Afghanistan till ett fattigt land d√§r kvinnor och barn blir v√•ldtagna, och m√§n och djur torterade dagligen av talibanerna. Muslimerna har funnits i Sverige i 30 √•r. Det h√§r √§r v√•rt √∂de om inte n√•gonting sker nu. Kanske, om 20 √•r, hittar n√•gon en bild p√• 50-talets Sverige och hur det var d√•. N√§r utanf√∂rskapet var n√§ra en nollvision och alla hade r√•d med l√§karv√•rd och kunde f√∂lja sina dr√∂mmar; kvinna som man.… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

S√• k√łrer den s√¶dvanlige medie-m√łlle i.f.m. islamiske terror-angreb eller anholdelse af terror-grupper. Jeg tror de har en fast skabelon, som alle medier k√łrer efter. Berlingske har v√¶ret ude for at ‘bes√łge’ kvarteret hvor den 26-√•rige Irakiske asylans√łger boede, (hvorfor bor en asylans√łger ikke p√• et center???), og if√łlge naboerne “s√• b√¶rer den 26-√•rige anholdte et stort sort fuldsk√¶g, men ellers g√•r han i almindeligt t√łj”. Berlingske har dog ikke kunnet f√• naboerne til at sige at “han var s√•dan en flink mand”, da de ikke rigitg kendte ham, (den plejer ellers at komme): http://www.berlingske.dk/danmark/terroranholdt-boede-hos-mor-og-far Mon ikke snart vi ser kirke-asyl… Read more »

victor
victor
10 years ago

Hvis DF ellers kendte deres bes√łgelsestid, burde de nok, nu, foresl√• at lave Volkswagens gamle testomr√•de oppe ved Kangerlussuaq om til et f√¶ngsel for terrorsigtede og – d√łmte…

JensH
JensH
10 years ago

“Ogs√• Vilks er nu en flygtning og givetvis mere personligt forfulgt end de fleste der pr√¶senterer sig som s√•dan ved den svenske gr√¶nse.” Og den Danske gr√¶nse. PET har netop anholdt fire personer for terror-planer mod JP: “Tre af de anholdte m√¶nd har bop√¶l i Sverige og er indrejst i Danmark natten mellem den 28. og 29. december. Det drejer sig om: -En 44-√•rig tunesisk statsborger. -En 29-√•rig svensk statsborger, f√łdt i Libanon. -En 30-√•rig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt. -Den sidste af de anholdte har bop√¶l i Danmark. Det drejer sig om en 26-√•rig irakisk asylans√łger.… Read more »

Peer Pedersen
Peer Pedersen
10 years ago
Reply to  JensH

Sverige = Europas Jemen idag med tanke p√• att Sverige till√•ter invandring av identitetsl√∂sa muslimer d√§r tillsyns efter tv√• √•r blir “svenska”.

kimpo
10 years ago

Ukrainske kvinder.. samme farve som de svenske, men hvilken forskel ūüôā

Nicolai K.
10 years ago
Reply to  kimpo

Yep

Robin Shadowes
10 years ago

Hade det inte funnits några mohammedaner i Europa så skulle varken Lars Vilks eller Kurt Westergaard behöva något skydd. Därför borde det vara av högsta prioritet att avlägsna alla mohammedaner från vår mark.

trackback

[…] S√§po bevakar Lars Vilks dygnet runt. Lars Vilks personlighet p√•minner mig om Bj√∂rn Borg. B√•da har ett drag av den nordiske guden Tor i sig. De ger sig aldrig, kosta vad det kosta vill. D√∂r Lars Vilks kommer m√•nga att d√∂. Ref: Snaphanen […]

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago

Hej Steen

Der er faldet noget ud af din artikel. Du skriver: “Ogs√• Vilks er nu en flygtning.” Men du har ikke f√•et med, hvem dette “ogs√•” sidestiller Vilks med …

Fortsat god jul!

– – –

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Morten - - -

De i s√¶tningerne f√łr just n√¶vnte 2.187 enligt ankomne flygtningeb√łrn er hvad jeg formoder -ogs√•- hentyder til.