11
jan
Seneste opdatering: 13/1-12 kl. 1811
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fra Trykkefrihedsselskabets mÞde Borgerprotest mod racismeparagraffen: Et unÞdvendigt stunt eller vejen frem? i Forfatterforeningen i gÄr, hvor Lars Kragh Andersen (tidligere politibetjent nu jurastuderende), Firozeeh Bazrafkan (kunstner og blogger pÄ Jyllands Posten), Jeppe Juhl, (journalist) og Bjarke Larsen, (journalist, tidligere PEN nu Fri Debat) deltog. Den eneste tilhÊnger af 266b fra PEN, var desvÊrre blevet syg og meldte afbud. Den nu forhenvÊrende kÞbenhavnske politibetjent Lars Kragh Andersen skrev i kÞlvandet pÄ racismedommen over Jes­per Langballe og Lars Hedegaard sagen (der afventer behandling ved HÞjesteret) en kommentar pÄ hjemmesiden 180grader.dk:

For jeg er overbevist om, at muslimske mÊnd i meget stort omfang verden over bÄde voldtager, mishandler og slÄr deres dÞtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger pÄ en defekt menneskefjensk religion, hvis lÊrebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre 2 verdensreligioners manualer tilsammen.

Han blev tiltalt og sat i stĂŠvne sat stĂŠvne i KĂžbenhavns Byret, hvor han meddelte, at han ikke kunne drĂžmme om at mĂžde op. Den dag sagen kom for, skrev han hjemme fra sofaen: “Jeg lader mig ikke sĂ„dan koste rundt med, sĂ„ jeg nyder i stedet en kold juleĂžl i mit hjem.” Dommen falder i lĂžbet af denne, uge og bliver formentlig pĂ„ 6-8000 kroners bĂžde. Her er tre af oplĂŠggene i kronologisk rĂŠkkefĂžlge. (kan spille i 1080p HD) 13.01.2012: Lars Kragh Andersen fik en bĂžde pĂ„ 10.000 kroner.

Trods det, at der desvĂŠrre ikke var en tilhĂŠnger af 266b tilstede, gik bĂžlgerne alligevel hĂžjt i den fĂžlgende debat. I et af de intereressanteste indlĂŠg ridsede SĂžren Krarup TheConvention on the Elimination of All Forms of Racial Discriminations historie op, bĂ„de i FN og i Danmark, og han betegnede den som de totalitĂŠres staters kup mod demokratierne, vedtaget og opmuntret af bla. Sovjet, Cuba, Kina, Saudi Arabien osv., der med hatespeech-lovgivning i hĂ„nd kunne knĂŠgte frie ytringer i deres egne diktaturer. Jacob Mchangama, chefjurist i tĂŠnketanken Cepos skrev en kronik om det i Jyllands Posten i maj 2011: Menneskerettighedskrise og Krarup selv har senest berĂžrt det i kronikken Racismeparagraffen er totalitĂŠr i sit ophav. Der rejses kun en hĂ„ndfuld 266b (krĂŠnkelsessager, som man burde kalde dem) i Danmark om Ă„ret – altfor fĂ„ for Institut for Mennskerettigheders smag – hvad der kan betyde Ă©t af to: Enten taler vi alle meget mere poleret og stuerent til hinanden siden 1969, eller ogsĂ„ er retsvĂŠsnet og juristerne ikke nĂŠr sĂ„ begejstrede for 266b, som politikerne er. Der er frit valg.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Politibetjenten og racismeparagraffen […]

trackback

[…] med opmĂŠrksomheden og lad os hĂ„be det batter noget. Se Uriasposten og Snaphanen. Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Skriv en […]

Da Capo
Da Capo
8 years ago

NU SKALL DET BLI HÄXPROCESS I NYA SVERIGE – hela “folkgruppen” Afrikas Urbefolkning – ungefĂ€r en sjundedel av jordens befolkningĂ€ – har sig sjĂ€lv ovetande blivit krĂ€nkt av en svart/vit bild förestĂ€llande en svart afrikan, en sk neger – pĂ„ bilden ifrĂ„ga till och med en “efterlyst sk husneger” försedd med fingerade bojor, som i Lund eller Malmö blev hittad i en kopieringsapparat och som i Lund blev spridd i nĂ„got antal exemplar i nĂ„got korkat studentsammanhang. Minsann, det skall bli fĂ€ngelse, utlovar kammarĂ„klagare Mathias Karlsson. FrĂ„n den inledande domstolsföehandlingen: “Dan Park iklĂ€dd gröna kamouflageklĂ€der och tonade pilotglasögon verkade inte… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Har man interesse i, hvordan den slags 266b fungerede i Sovjet er wiki opslaget kort og klart. – Det handler om artikel 58.10, fra Ă„r 1958 artikel 70. Ligheden er slĂ„ende…

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Soviet_agitation

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
8 years ago

Denne hr. Kragh Andersen er en bemĂŠrkelsesvĂŠrdig ung mand. I modsĂŠtning til de fleste andre viser han en vej fremad.

JacobCT
JacobCT
8 years ago

Jeg hÄber der er nogen som laver en indsamling til Lars, nÄr censuren rammer!

sĂžren weiss
sĂžren weiss
8 years ago
Reply to  JacobCT

Helt enig.

Prudentius
8 years ago

Ytringsfriheden er sĂ„ vigtig fordi sandheden er sĂ„ vigtig! Uendeligt enkelt. Uden ytringsfriheden bliver det nĂŠsten umuligt at udforske sandt og falsk. Hvis islam er noget farligt lort skal vi kunne tage vores forholdsregler som nation og samfund, og hvis ikke har multikulturalisterne jo en klokkeklar vindersag, som de ikke pĂ„ nogen mĂ„de behĂžver statsapparatet til at bakke op med sanktioner mod de uenige. Men fairplay baseret pĂ„ fakta er ikke multikulturalisternes kop the, de ser helst deres modstandere tyraniseret til tavshed som ĂŠkle “racister” og “islamofober”. Og sĂ„ til helvede med hvad der er op og ned pĂ„ virkeligheden,… Read more »

Hilmar
Hilmar
8 years ago
Reply to  Prudentius

Ja, helt enig angÄende frihedens vigtighed.

Og hvis nu andre ting end kun lige Islam viser sig ogsĂ„ at vĂŠre “noget farligt lort” som du sĂ„ poetisk udtrykker det, sĂ„ skal vi ogsĂ„ kunne “tage vores forholdsregler” overfor dem; de andre ting, og ligeledes kunne diskutere og forske frit og uforbeholdent i de ting? –ikke sandt??
AltsÄ, underforstÄet, i samme grad som man mener det rimeligt at kritisere Islam.

LN
LN
8 years ago

Jag har planer pĂ„ att utvandra frĂ„n NyaSverige – begiva mig i EXIL. Jag stĂ„r inte ut med dumheten och förljugenheten mera. Bara Ă„synen av ett foto av nĂ„gon i NyaSveriges ledargarnityr gör mig illamĂ„ende. Inte minst Annie Rööf! Som gammal gubbe kan jag inte ge mig ivĂ€g till vĂ€rldens Ă€nde, jag fĂ„r vĂ€lja ett stĂ€lle dĂ€r jag forfarande kan fĂ„ min fattigpension utbetalad minus straffavdrag med 25% och dĂ€r jag kan göra mig sprĂ„kligt förstĂ„dd. Jag har dĂ€rför inriktat mitt intresse mot syddanska avfolkningsbyggder – dĂ€r kanske jag kan finna ett inte helt fallfĂ€rdigt hus att köpa och dĂ€r… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  LN

Man kan i alla fall inte sÀga annat att det var en redigt försöagen huckle-kÀrring du rÄkade ut för. Jag hade vÀgrat att betala skadestÄnd av ren principsak. Hade totalvÀgrat Ànda in i sjÀlvaste döden.

LN
LN
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

STOR I ORDEN – LITEN PÅ JORDEN.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  LN

Vad kan diktaturen göra annat Àn att hota med inkasso och den tandlösa kronofogden? SlÀnga dig i stillot för en sÄdan struntsak?

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  LN

Trist historie LN. Og sĂ„ er det jo ovenikĂžbet den selv samme “multikultur” der i sidste ende ligger til grund for, at tidligere straffede ikke kan fĂ„ dansk statsborgerskab. Men kom blot alligevel.

Crass BĂžrsting
Crass BĂžrsting
8 years ago
Reply to  LN

KĂŠre LN, du kan jo sagtens bo i DK uden at have dansk statsborgerskab. Men se dig godt for, inden du vĂŠlger opholdssted. Nogle af landdistrikterne er forslummede, og nogle steder er der muslimer i den nĂŠrmeste kĂžbstad – og dermed alle de problemer, du helst vil pĂ„ afstand af. Best of luck, anyway.

PBr
PBr
8 years ago

Bornholm, SamsÞ, Langeland, Anholt og sÄdanne steder er vel gode bud pÄ tÄlelige opholdssteder ?

LN
LN
8 years ago
Reply to  PBr

Tack för förstÄelse och goda rÄd.
Bornholm Àr mkt trevligt och lockande, men Àr tyvÀrr alldeles för nÀra
Nya Sverige. Jag lider av konsekvensmani – ‘adieu Nya Sverige’ Ă€r
nÄgot definitivt.
Langeland framstĂ„r som mera passande – bara 14000 fast boende.
Social kontroll kan vara bĂ„de negativt och positivt – men pĂ„ Langeland
kan ett hus vara till salg och stÄ obebott i nÀstan tvÄ Är utan att
fönsterrutorna blir sönderslagan efter en vecka, som skulle skett i
Nya Sverige – dessutom kan man Ă„ka knallert till Fehmarn (sorry!)
och handla, ty prisnivÄn Àr onekligen hög i Danmark.

Aksel
Aksel
8 years ago

– Uha ja, LN; held og lykke med din optagelse i det dansk samfund. Men mĂ„ske vil det blive en gang fra asken i Sverig til ilden i Danmark, eftersom det nu forlyder, at o. 3000 nye muslimske samfundsfjendske socialsnyltere kan fĂ„ adgang til/vil sĂžg “asyl” i lille Danmark i ly af den nye vĂŠlgerbedragerisk multikulti-regering.

LN
LN
8 years ago
Reply to  Aksel

http://www.islamicfinder.org/addwiz.php?country=denmark&city=langeland&start=0&step=1

>Search for Islamic Places in Langeland, Denmark<

Masjids, Islamic Centers and Muslim Owned Businesses.

No Masjids, Islamic Centers and Businesses found.

Hilmar
Hilmar
8 years ago

Efter min mening den vigtigste og mest relevante opdatering pÄ snaphanen nogensinde (ud over den fÞrste, uden hvilken der ikke havde vÊret nogen snaphane).

Tillykke til Licens-Lars og Firozeeh B. for at sprĂŠnge et gigantisk hul i tavshedens og selvcensurens neo-Berlinmur.

Kirsten Damgaard
8 years ago

Sharia og vestlig menneskeret

Menneskerettigheder ,som vi forstÄr dem i vestlige samfund, og islam gÄr ikke i spÊnd, eftersom sharia er
en del af islams essens :

”Sharia legitimerer og nĂždvendiggĂžr den permanente underordning og diskriminering af ikke-muslimer inden for islams omrĂ„de. Det vil sige, at ligevĂŠrdigheden, som udtrykkes i den vestlige menneskerettighedstradition ikke anerkendes. Diskussionen viser at indenfor islam (sharia) findes der ikke rum for menneskerettighederne.” p. 163

Uddrag af artiklen ”Islam og Menneskerettigheter”
i Mennesker og rettigheter Årgang 15 nr. 2 1997 (norsk tidsskrift )
af Fariba Parsa , politolog og tilknyttet RUC .

Hildy Koster
Hildy Koster
8 years ago

Hvor er det lĂŠkkert med 1080p videoklip! Tak.