4
jun
Seneste opdatering: 5/6-12 kl. 0515
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De skyldige er den 39-årige Sahbi Ben Mohamed Zalouti, den 46-årige Mounir Ben Mohamed Dhahri, den 31-årige Munir Awad og den 32-årige Omar Abdalla Aboelazm.De har alle nægtet sig skyldige. Mounir Dhahri har dog erkendt, at det var hans våben, der blev fundet ved anholdelserne i terroristernes dæklejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, men at maskinpistolen blot skulle repareres og sælges i København. De ville begå en massakre i København. Fire kendt skyldige i terror mod JP. Fyra fälls för terrorbrott i Danmark. TV 2 video fra Glostrup. Her er de fire terrorister. Danish terror trial finds 4 guilty of plotting attack.

“Ikke under 16 års fængsel,” lød kravet fra anklageren i terrorsagen fra Glostrup. Kl. 15.10 får alle fire 12 års fængsel. Dette burde være et flovt øjeblik for svenske politikere, når man tænker på den mellemøstlige kriminalitet, som allerede er flydt fra Sverige over Danmark. Danmarkshistoriens største røveri, f.eks. Men vi skal ikke sætte næsen for højt, når det kommer til Riksdagens medlemmer, og der vil komme mere af dette som de vil forholde sig absolut tavst til. Nogen kommer til at miste livet på grund af dette en dag.

“Fyra män, bosatta i Sverige”, kalder Aftonbladet dem så diskret som muligt. Tre af dem er svenske statsborgere, om jeg må be’. En er endda svensk født. Sosse-tabloiden kender udmærket forkvinden for Sveriges Muslimske Råds Helena Benaoudas svigersøn Munir Awad. Benaouda vil nok være utræfbar for svensk presse- der ellers har været flinke til at lade hende være i fred for penible spørgsmål – i overskuelig fremtid, og mon Fredrik Reinfeldt lader sig fotografere med hende som borddame igen i nær fremtid?

Rigtige mænd sidder ned og tisser

og svenske kvinder vil jo gerne stå op og besørge, som man husker, og således vil Det ojämlika kissandet være ganske elimineret, og mere end det, tør man nok sige: Terrorbalancen mellem de mange svenske køn er uigenkaldeligt tippet.Vänsterpartiet vill att män sittkissar

Således belærte anarkisten og agitatoren Gardell nordmændene

Af Hans Rustad

Mattias Gardell fremsto som en “lite kaxig svenske” da han skulle forklare seg om tiltaltes idéverden. De norske aktørene ble litt lavmælte. Gardell har selv noe av de trekk som han kritiserer ved høyresiden: maskulin, aggressiv, selvhevdende og opptatt av å definere motstanderen sønder og sammen. I så måte ligner han på Jan Guillou, nok en representant for maskulin-venstre: de angriper antifeminister med samme maskulinitet som dem de kritiserer. Det skaper en merkelig dissonans. Kanskje var det det som gjorde at de norske aktørene i rettssal virket noe tafatte overfor svensken som bruste med fjærene.

Gardell senket seg ikke ned til deres nivå.

Han fikk holde på i nærmere to timer. Den som vil få en pekepinn om seriøsiteten til Gardell kan sammenligne hva han sa om Ayaan Hirsi Ali med hennes egne ord. Gardell åpnet med å gå rett i strupen på Hirsi Ali, ikke på generell basis, men ut fra hun sa på talen i Berlin 11. mai, da hun mottok Axel Springers ærespris.

Mange i Norge leser Hirsi Ali, og de som har møtt henne vet at hun utstråler en egen ro. Hun lar seg ikke vippe av pinnen. Hennes meninger er gjennomreflekterte og på et høyt nivå. Men ifølge Gardell er hun en av dem hvis tekster konstituerer Behring Breiviks tankeverden. Gardell var forsvarets vitne. Det er i seg selv tankevekkende. Hvorfor er du innkalt, spurte dommer Arntzen:

Mitt bidrag er naturligvis ikke å forsvare Anders Behring Breivik, men forsøke å redegjøre for den politiske idéverden som møtes gjennom lesning av kompendiet og diskutere disse idétradisjonene og hvordan de har oppstått. Og hvordan det har blitt kokt sammen til det mest spesifikke kontra-jihadistiske miljøet.

Den kognitive dissonans går som en rød tråd gjennom Gardells forelesning, fordi det var det vitneforklaringen artet seg som. Gardell doserte til uvitende, uopplyste nordmenn. Var det denne nedlatenheten som gjorde at han turde gå så hardt ut?

Gardell fremstiller ett miljø. Ved å innlede og karikere Ayaan Hirsi Ali til del av og premissleverandør for det kontrajihadistiske miljøet, viser han hvem han er: han er ikke forsker, men en agitator hvis budskap er å skape et fiendebilde, akkurat det samme han anklager motstanderne for. Igjen dobbeltkommunikasjon.

Gardell, i likhet med Lars Gule, opererer med syllogismer: det ene premiss fører med nødvendighet til det andre. Slik skapes en jernhard logikk som må føre til en bestemt konklusjon. Det finnes ingen annen mulighet. Og heller ingen nåde. Gardell er forvalter av denne nøkkel til forståelse, som publikum må være takknemlig at han deler med oss.

Det som karakteriserer logikken er en ekstrem reduksjonsime: alle veier fører til fascismen. Denne militans er mye sterkere i Sverige enn Norge. Men 22/7 gjør oss mottakelige.

Gardell postulerer at antisemittismen er erstattet av antiislam. Det er en meget drøy påstand hva Ayaan Hirsi Ali angår, og mange andre moderate islam-kritikere. Men for Gardell er det om å gjøre å slå de moderate i hartkorn med ekstreme. Er han ikke da selv ekstrem? bidrar han ikke selv til radikalsering, av sine egne? og polarisering?

Miljøet

Dette miljøet har ligget i langkoking de siste 20 årene og kan beskrives som en ekstremhøyre-gruppe. Den har mer eller mindre framgangsrikt forsøkt å erstatte den gamle antisemittiske bevegelsen, og er i dag mer utpreget antimuslimsk. Den står i motstand mot islam, muslimer, multikulturalisme, og det man oppfatter som relativisering av de kristne verdiene.

Undergangen er allerede innledet. Klokken står fem på tolv. Verden som vi kjenner den kommer uunngåelig til å gå under. Og det modige mindretall som advarer samfunnet om faren ved islam og multikulturalisme får ikke komme til orde.

Gardell raljerte over at man klager over ikke å slippe til. Ayaan Hirsi Ali har som tittel på sin Berlin-tale: advocates of silence. Taushetens advokater. Dette er i seg selv nok til å plassere Hirsi Ali blant høyreekstreme, for Gardell får det til at hun dermed tilhører de som roper opp om sensur, og at hun ikke slipper til. Men det gjør ikke Hirsi Ali. Hun snakker ikke på vegne av seg selv, hun snakker om holdninger i store mediehus, i aviser, blader, kringkastinger, der policy er at visse problemstillinger ikke skal berøres. Hun har selv ikke de store problemer med å komme til orde, hvilket prisbelønningen viser.

Gardell vulgariserer og trivialiserer Ayaan Hirsi Ali. Så grovt har ikke en gang Ian Buruma og Timothy Garton Ash turt å svine henne til.

Både NRK og VG stenograferer fortløpende, men har ikke fått med seg hva Gardell sa på dette avgjørende punkt. VGs referat er uforståelig. NRKs referent/er har tydeligvis anammet Gardells synspunkt og skriver som om det utgjør sannheten:

kl. 09.18

Gardell snakker om den somalisk-nederlandske forfatteren og politikeren Ayaan Hirsi Ali, og viser til hva hun har skrevet om at Breivik ikke hadde noe annet valg enn å drepe. Dette er et meget grovt overtramp av NRK og viser hvor politisk forutinntatt NRK er. Man sluker Gardells ord med hud og hår.

Også VG gjør det

Han sier det var stillhetens advokat, han hadde intet annet valg enn å drepe. Dette er interessant fordi hun godtar Breiviks syn på 22. juli som en markedsføringssituasjon. Det er viktig å merke seg at de tenkerne Breivik inspireres av ikke nødendigvis oppfordrer til vold. Jeg ber dere holde det i minnet når jeg veileder dere gjennom disse tanketradisjonene. Ikke alle er like radikale som han selv. ca 3 tim

Da fikk mitt eget referat flere nyanser med seg.

– Det er ikke et enhetlig miljø, det er variert og bredt, men som i senere år har konvergert sammen i motstand mot islam og multikulturalisme. Blant miløenes særdrag gjenfinnes at kulturen er truet, at undergangen er innledet, at klokken står på fem på tolv, hvis ikke noe gjøres kommer den verden vi kjenner til å gå under,

– De identifiserer seg som det modige mindretall som sier fra, men som ikke slipper til orde, til tross for hundretalls kronikker, debattinlegg og bøker med det samme selvmotsigende innhold: de meninger som leseren får ta del av, får ikke fremføres.

En av dem som gjentar dette er antiislamisten Ayaan Hirsi Ali, der hun i en tale i Berlin 10. mai 21012, sier at “den mann som drepte 77 er inspirert bla. av meg, men han skriver ikke at det var vi som inspirerte ham til å drepe, han sier uutrykkelig at det var tystnadens advokater som gjorde, han sier at det var det som gjorde at han gikk til massedrap”.

Det er interessant at hun godtar ABBs påstand om 22/7 som en pr-operasjon, hun godtar at han har lest andre forfattere som hevder de ikke slipper til, for tredje at de hun viser til ikke oppfordrer til vold,

– og hold det i minne, alle som ABB lyfter materiale från er ikke like militante, og selv de som har ideologi som motsvarer hans egen unngår oppfordringer til vold, av årsaker som kommer til å stå klart,

men det som gjelder 22/7: når Ayaan sier at Vesten ikke finnes i krig med jihadister men med islam, at problemet er muslimer og at problemet bare kan løses ved at muslimer opphører å være muslimer, så er det ikke merkelig at hun kan tolkes som en bereder for vold.

Dette er stenografert i full fart, men Gardells teknikk: at han anvender Hirsi Alis tale og vrenger den til et våpen mot henne selv, er hårreisende og grov manipulasjon.

Slik var den sakkyndiges tale i retten.

Inkvisitor Gardell HANS RUSTAD 04.06.2012 kl. 14.48

Norsk presses referat af Gardell: Religionshistoriker: Breiviks syn er ikke unikt, Breivik ser på feminister som forrædere, Skal alle med Breiviks tanker innlegges, må dere bygge en stor anstalt, Breiviks drøm er at menn skal formane, og kvinner skal lystre.

Svenske medier hænger ved Gardells læber: ”Breivik har lånat sin ideologi från andra”, Gardell: Breiviks tankar delas av många

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Erling
Erling
8 years ago

Skal vandet i kummen så opvarmes? Det ville sgu’ være lidt hårdt at skulle starte morgenen med at dyppe svaberen i et koldt lokum, selv om det nok snarere tæller som en feature end som en bug hos hanfeministerne i VP

Bo Rönn
Bo Rönn
8 years ago

Rigtige mænd sidder ned og tisser. Nej, riktiga män pissar i hand-vasken som protest.

Vagn Henning
Vagn Henning
8 years ago

Jeg kan afsløre at man i øvrigt godt kan komme til at tisse på gulvet selvom man sidder ned… Nu orkede jeg ikke at se hele videoen, men kommer vänsterpartisten ind på hvordan høn har tænkt sig at sikre sig at der ikke er nogen (m/k) der sniger sig til at besørge sin nødtørft i en ikke-statsgodkendt stilling?

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Vagn Henning

Den statsgodkendte stilling bliver under alle omstændigheder nok sådan her til sidst i Sverige –
altså uden forbudskrydset! 😀 ( tænk, at det skal være nødvendigt at forklare dem den slags … )

http://snaphanen.dk/2010/04/20/smalandsk-pottetr%C3%A6ning/

Så kan man nemlig lige begunstige “kulturberigerne” ved samme lejlighed og samtidigt
demonstrere sin uENDElige tolerance nok en gang 😉

Vagn Henning
Vagn Henning
8 years ago
Reply to  Bjovulf

🙂

Farbror Pelle
Farbror Pelle
8 years ago

Nu blir jag trött – igen. Alltså, vad ni än gör, kalla dem inte för svenskar, för det är de inte. De är svenska medborgare – och i mina ögon borde de med sitt agerande bli fråndömda sitt svenska medborgarskap. De har fått sina svenska medborgarskap på vad jag tycker helt oriktiga grunder – de har nämligen inte hållit sig till de skyldigheter de har i och med de fick ett svenskt medborgarskap, dvs. att följa svensk, nåja, eller dansk lagstiftning, alltså de har begått brottsliga handlingar av det grövre slaget. Som jag ser det hela, borde de få avtjäna… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Der må være sket en fejl hos internet-redaktionen på DR:

“Sverige øger trusselsniveauet for terror”

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/06/04/0604173601.htm

Hvilke terrorister ville dog angribe deres eget ‘helle’, hvor de kan ‘hvile ud’ efter de hårde og udmattende terror-aktioner???

Andreas
Andreas
8 years ago

Kalla dem inte svenskar. Det här satans packet är inte mer svenskar än Usama Bin Laden. De har dessvärre en gång beviljats uppehållstillstånd och medborgarskap av våra naiva svenska myndigheter men svenskar blir de aldrig.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Andreas

Ni kunde väl åtminstone ha sänt Carl Hamilton & co. över hit, om det nu skulla göras ordentligt 😀

Är vi inte äns värd era bästa styrkor numera?

JensH
JensH
8 years ago

De fire Svenske kultur-berigere fik hver 12 års fængsel:

http://jp.dk/indland/krimi/article2794978.ece

Men i Sverige vil det nok blive set som en inhuman og alt for hård straf, specielt taget i betragtning af, at den skal afsones i det fremmedfjendske Danmark.

Frank P
Frank P
8 years ago
Reply to  JensH

Bare rolig de nordiske lande har en ordning, der gør at man kan komme hjem og afsone efter 1-2 år i dansk fængsel og så er det op til Sverige om man vil løslade dem før tid. De er ude igen inden et par år, også selvom det næsten var igår at de var på vej over for at forvandle JP/Politikens Hus til et lighus.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Frank P

Ha, gad vide, hvordan Tøger-tossen & resten af Politiken vill have reageret, hvis de
var kommet til at gå ind på den forkerte etage:

“Jamen , jamen ….. jeg er jo på jeres side ….. skyd ikke!” 😀

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  JensH

“kultur-bekrigere” ville sgu være en mere passende betegnelse for det “svenske” afskum.

Frank P
Frank P
8 years ago

Selv den gamle kommunist Johannes Andersen, samfundsforskeren fra Aalborg, revsede svensk politisk korrekthed og kvote-mani forleden i en udsendelse på P1 – ja, jeg var nær faldet ned af stolen. Hans argumentation var knivskarp: “Politisk korrekthed er positioner man tillader sig at indtage, når det bliver som om at noget er selvindlysende. Det er der politisk korrekthed begynder at blive farlig, som om at der kun er en sandhed, at der kun er en måde at tale om tingene på, så kan man ikke længere diskutere eller være uenige. Og jeg insisterer på holdninger, så man kan diskutere og være… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Så opdagede EB også, at der er ved at ske ting og sager med det politiske billede i Sverige 😉 Sådan slår du konen-imam flytter stemmer http://ekstrabladet.dk/nationen/article1770446.ece Ved valget i det indvandrerkritiske svenske parti Sverigedemokraterne, lige netop over spærregrænsen. Nu har imam-afsløring gjort dem tredjestørst 11:49, 04. jun 2012 | Thomas Harder Der er nu kun to politiske partier, der kan samle flere svenskere, end Sverigedemokraterne. Det viser en spritny meningsmåling fra United Minds for avisen Aftonbladet. [!!! – Æd den, AB & Jan Helin! 😉 ] Sverigedemokraterne – der fik 5.7 procent af stemmerne ved valget i 2010, øger… Read more »

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Måske EB skulle sende en reporter over Øresundsbroen til Malmø. Der ville EB ganske givet finde noget af forklaringen på SD’s fremgang i meningsmålingerne. Denne ene imam er vist ikke hele forklaringen på denne SD fremgang. Samtidig kunne en sådan EB reproter også oplyse Danskerne, (specielt folk i Københavs-området), om hvilken besværlig nabo-by Malmø kan vise sig at blive i en ikke så fjern fremtid.

Anonymous
Anonymous
8 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf Åkesson bør ikke stille sig tilfreds med det – men selvfølgelig skal han heller ikke lyde overmodig. Det er en frygteligt vanskelig opgave at bestyre partier som hhv. DF og SD på grund af det overmenneskelige sociale pres, der lægges på dem. Dette sociale pres får det til at slå klik for mange, og så kommer de uoverlagte udtalelser i eksplosioner, der får konsensusmenneskene til at se deres fordomme bekræftet. DF opnår alligevel rundt omkring 13 % af stemmerne, trods disse ekstreme forhold. Mere retvisende ville 30 % være, men folk tør ikke stemme på disse partier. Nok… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Anonymous

JEG er Anonymous!

– – –

Hvorfor er du det ? 🙂 *Steen

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Morten - - -

Hmnja … en “fejl 40”, er jeg bange for 🙂

– – –

Peer Pedersen (SD)
Peer Pedersen (SD)
8 years ago
Reply to  Morten - - -

Det är bara att visa flaggan, skriva under eget namn och stå för de värderinger man gillar.
Ganska enkelt faktisk, man vänjer sig vid påhopp och hot och med lite omtanke klarar man sig.
Jag är Dansk, men så länge jag bor och lever i Sverige är det Sverige först…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Anonymous

Helt enig – glimrende betragtninger, Morten 😉

Frank P
Frank P
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Husk på, at det faktisk er pisse farligt at tilkendegive at man stemmer SD i Sverige. Man har erfaring med at folk fra EXPO ringer og udgiver sig for at være fra et af meningsinstitutterne, og hvis man svarer forkert, så bliver man prompte registreret i deres racist-arkiv (google: expo åsiktsregistrering) og kan forvente ubehageligheder som at få smadret ruder, tilråb på gaden, vækning om natten, flade bildæk, grafitti på husmuren, naboer får sedler om at de bor ved siden af en racist. Din omgangskreds kan svinde ind og du vil blive behandlet som en paria – bare tænk på… Read more »

bowlaren
8 years ago

Reinfeldt rasar i den nya mätningen, Svenskarna har börjat tröttna på Reinfeldt, inte en dag för sent.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Limewoody
Limewoody
8 years ago

Sig mig fører Sverige krig mod Danmark? Er naboen øst for os i gang med at denoplive tidligere tiders tilstand af ufred. Man kan ikke løbe fra at tre svenske statsborgere og en af udenlandsk oprindelse er dømt skyldig af en dansk domstol for forsøg på at angribe en virksomhed på dansk grund. Hvad har den svenske stat tænkt sig at gøre ved dette? Jeg hører ingen undskyldninger fra den svenske stat. Jeg hører ingen beklagelser fra den svenske stat. Man hører i det hele taget intet fra den svenske stat i forbindelse med dette angreb på dansk suverænitet. Må… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Limewoody

Varken Fredrik Reinfeldt eller någon annan representant för allians-regeringen kommer att uttala sig. Hade attentatet lyckats så hade han nog talat till nationen i tv. Då hade han säkert beklagat sig att dom stackars terroristerna nu måste sitta många år i hemskt danskt fängelse och med sänkt blick bett terroristernas anhöriga om ursäkt. Offerna eller deras anhöriga hade han inte ens nämnt med ett ord. Visserligen lite gissningar men inget som skulle ha förvånat mig det minsta. Han är Sveriges sämste statsminister och får nästan Palme att framstå som bättre i jämförelse.