24
jun
Seneste opdatering: 25/6-12 kl. 0003
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hør på kvinden minut 1:00. I dag var der “fredsmarch” i Molenbeek. Jeg bliver altid lidt bekymret, når nogen overhovedet stiller sådan et spørgsmål og går i freds- og forsoningsoptog. Man fik en fredsproces, fordi der var krig. Vi fik et miljøministerium, fordi vandet og luften var møgbeskidt i 1971. Sverige fik et demokratiminsterium, fordi der nok var paralamentarisme men, nå ja. Vi får en religionsdialog, fordi håndgribeligheder truer. Vi får ‘sikker by kampagner’, fordi byen er plaget af vold og røverier. Men heldigvis har vi TV: “Beretninger om enhver dårligdom er heldigvis stærkt overdrevet.” Man kan trygt færdes i det herlige, farverige liv, og hvis ikke laver vi bare en kampagne og en lille vox-pop. De glemte bare at klippe hende fra minut 1:00 ud. Der er altid nogen, der skal være negative. En samling links, der kan være grund til hendes uro, findes under denne post.

There, You’ve Got The Presidency — Take It

Voresudenrigsminister udtaler – trods udbredt valgsvindel og trods det at ‘optællingen’ formentlig kun trak ud, fordi militæret skulle bruge tid på at forklare islamisten hans plads, så de ikke skal kuppe ham lige med det samme – at: Søvndal: God dag for demokratisk Egypten. Da det nu er Villy Søvndal, kan det desværre ikke være fordi han er en genial diplomat, men har en embedsmand mindet ham om, at Danmark har EU formandskabet, der poster millioner ind i den synkende skude:

Now let the Muslim Brotherhood rule, and misrule, and make a mess of things, without the Western world, and the ever-miscalculating Americans, sending billions to help it. Let all Western aid be withdrawn, and let the Egyptians, and other Arabs and Muslims, have a chance to see whether or not “Islam is the solution” or whether, in fact, it is Islam, its teachings, its attitudes, its atmospherics, that explain the political, economic, social, intellectual and moral failures of Muslim states and Muslim societies. No one in the non-Muslim world should do a thing to rescue the Muslim Brotherhood,and the troglodytic Morsi (or whoever may be manipulating, or think he is going to manipulate, Morsi), that stolid and dull and primitive man. [..]

One hopes that the Egyptian military will simply watch, and wait for the Muslim Brotherhood to make a mess, and the quicker and more complete that mess, the better.The Iconoclast

Hvad er det, vi ikke må få at vide om Breivik?

Avgjørende kunnskap om terroristen forblir skjult for det norske folk. Trenger vi fiksjon for å fortstå? Ti uker har vi brukt på det største og viktigste rettsoppgjøret siden krigen. Mye har handlet om å forstå hvordan Anders Behring Breivik kunne utføre de bestialske drapene, og ikke minst hvordan det er mulig å framstå så følelsesløs i etterkant. Svarene vi har fått formidlet fra retten har neppe gjort folk særlig klokere.

Svært lite har handlet om barndommen til Anders Behring Breivik. Kun bruddstykker har kommet fram i retten, og nesten ingenting ut i offentligheten. I stedet har vi fått høre i timesvis om ytre faktorer som dataspill, politikk og høyreekstremisme. Utbredte fenomener som plasserer han i et ideologisk fellesskap som deles av mange. Det røper lite om hans virkelige indre.

De som har lest de hemmeligstemplede avhørene og utredningene av Breivik som fireåring, vet at der ligger nøkkelinformasjon om hans oppvekstsituasjon som vil utfordre folks syn på og forståelse av massemorderen. Det er rett og slett sjokkerende lesning. Detaljer som ikke dekkes av et begrep som «vanskelig barndom». De fleste redaksjoner i landet sitter på disse dokumentene, men ingen lager journalistikk på dem. Årsaken er at hensynet til personvern veier tyngre enn folks rett til å vite. Derfor velges barndommen til Breivik bort i dekningen av terrorsaken og til dels i sal 250. Barnepsykiateren som i 1983 utredet Breivik og hans mor, fikk ikke vitne i saken. Ikke engang for lukkede dører. Til tross for at han ønsket det. Spørsmålet er hvilken verdi det vi sitter igjen med, har. Sannheten om Breivik

»Oslo er blevet mere farverig«

Siger Antiracistisk Center. “80-90 prosent av vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler startes av folk med ikke-norsk bakgrunn” siger indehaveren af et diskotek, Bo Vivike. I Sverige har de haft det snart traditionelle midsommerdrab på en ung svensker. Christoffer Mårtensson blev offer for en indvandrers hæmningsløse voldelighed. Måske var Christoffer ikke antiracistisk nok:

Vivike mener det ikke er nattklubbenes ansvar å bygge ned fordommer.- “Ombudet lever på en rosa sky, men sånn er ikke verden. Når klokka er tolv og folk er fulle i en pulserende tettpakket nattklubb, så er det for sent å spre det gode budskap. Derfor siler vi i døra,” sier Vivike. – “Det noen kaller rasisme kan også kalles realisme. Jeg sier ikke at det er rett, men dessverre er det slik. Slipper man inn alle, så blir det baluba,” sier Vivike, som understreker at nattklubbmiljøet i Oslo kan være tøft. – “I sju år har vi samlet erfaringer og rapporter om vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler på klubbene. I mellom 80 til 90 prosent av tilfellene startes det dessverre av folk med ikke-norsk etnisk bakgrunn,” sier Vivike.

“Jeg sier meg veldig enig i beskrivelsene fra Vivike, dette er jo ikke noe å legge skjul på. Ikke-norske på byen har ofte ti ganger så høyt temperament, de er litt som tikkende bomber,” hevder Goldenheim. – “Har man rykte for å være «utlendingsted», så er det kroken på døra. Dette er ren fakta, slik agerer folk som skal på byen. Politi på stedet kan ordne opp i kriminaliteten. Kulturelle forskjeller mellom folk på byen er derimot et langt lerret å bleke og handler om integrering, sier Vivike.” – “Initiativet fra Antirasistisk senter er fantastisk. I Oslo er det mer fargerikt på byen enn før og det synes jeg er bra, sier” Haukeland. 80-90 prosent av vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler startes av folk med ikke-norsk bakgrunn

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Und
Hans Und
8 years ago

Er Bryssel en farlig by? Det minder mig om de første måneder af 2009, hvor jeg havde besøg fra “udlandet”. Netop på det tidspunkt ville “fjernsynet” lave noget om, at København var en sikker by. Ved middags bordet kunne et udset interviwe offer til en vox populi, så berette om, at sjovnalisten udtrykkelig havde forlangt at få noget i kassen om, at København ER en sikker by, uanset at det bestemt ikke var oplevelsen hos offeret. Oplevelsen var at københavn var ok, men man skulle holde udkig efter arabere og visse asiater, for at undgå problemer. Som i det meste… Read more »

PK
PK
8 years ago

På bloggen “Every kind of people” læste jeg udtrykket “velfærds-kolonister”.
Uha for et udtryk.

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  PK

Antirasistisk senter hevder at Oslo er blitt slik en “fargerik” by. Ja. natt til mandag, 25.06.12 barket flerfoldige titalls Somaliere sammen i masseslagsmål, hvor det ble avfyrt skudd. Hurra for “det fargerike felleskapet ” !

Rajmus
8 years ago

Demokrati i egypten. Det er som at lære aber, at spille skak. Det går aldrig.

Erling
Erling
8 years ago

Hvor er min Julia Caesar-kronik?

Erling
Erling
8 years ago
Reply to  Erling

Okay, tak. Så må man vel rode lidt i arkivet indtil da…

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
8 years ago

Fra baksiden av månen kan Partapuoli berolige oss med at det vi ser for våre egne øyne kun er ett utslag av våre egne fordommer. Så kan vi trygt spinne videre på vår egen livsløgn uforstyrret av virkeligheten. Takk, takk.

(Og så legge skylden på kjekk ungdom da gitt! Ja, for det er jo flest pensjonister på utestedene i Oslo nå om dagen…)

Hans
Hans
8 years ago
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x