16
okt
Seneste opdatering: 17/10-12 kl. 1545
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

In october 2012, a team from state_owned russian tv channel Rossiya 1 came to France for a reportage. As repsresentative sites, they chose Barbès (Paris) and Saint-Ouen. France, as seen by the Russians

Tankesmedjan friat av Granskningsnämnden

af Kjell Håkansson

Den 26/27 april i år sändes ett avsnitt av programmet ”Tankesmedjan” i Sveriges Radio P3, där man bland annat raljerade över en debattartikel i DN skriven av riksdagsledamoten Staffan Danielsson (c). Han ansåg där att så kallade ”ensamkommande” asylsökande som påstår att de är minderåriga skall ålderstestas, med den högst rimliga motiveringen att unga män över 18 inte skall behandlas som barn.

Tankesmedjans medarbetare Nanna Johansson jämför i programmet Staffan Danielsson med ”ljusskygga sajter” och säger bland annat ”Precis som apor som vill äta termiter kommer på att de kan sticka ned en pinne i termithålet och fiska upp godsakerna så har Staffan Danielsson en lösning på problemet”.

Själv anser Nanna Johansson att det är ointressant om de ”ensamkommande” är ”17 eller 19 år”, och hon avslutade inslaget med orden:

“Innan vi överhuvudtaget börjar med ålderstester så finns det ett mer akut test man borde göra, nämligen att testa psyket på människor som skulle skriva debattartiklar på DN. Är Staffan Danielsson verkligen frisk nog att få påverka opinionen och borde vi döma honom som tillräknelig eller avfärda honom som en ensam galning?”

Granskningsnämnden medger att inslaget brister i förhållande till kravet på opartiskhet, men menar att bristen inte är så pass allvarlig att uttalandet strider mot nämnda krav, eftersom det handlar om satir. Man anser vidare att ” Det är fråga om ett konstnärligt grepp för att driva ämnen till sin spets”, trots att programmet faktisk ligger på en otroligt låg nivå.

Beslutet fattades av Henrik Jermsten, Elisabet Bäck, Ingrid Carlberg, Maria Edström, Leif Hedman, Jan Holmberg (som föreslog en alternativ formulering) och Tarek Touma. K-G Bergström var skiljaktig och ansåg som nämndens enda medlem att inslaget stred mot kravet om opartiskhet.

»Angreb på asylcenter«

En attack inträffade i dag mot Migrationsverkets anläggning i Arboga. Många fönsterrutor har krossats enligt polisen. Tre personer har setts försvinna från platsen och de eftersöks av polisen. Attack mot flyktingförläggning

Sydsvenskan har et foto af et hus omspændt af flammer, intet mindre. Det brændte ganske vist, men det var den 31 januar i en anden bygning. I virkeligheden blev nogle ruder knust og hele tretten politipatruljer kom til stedet for at jage lille Arbogas landsby-nazister. Det vigtigste i en svensk nyhedshistorie er jo, hvad der ikke står, men så ser jeg ved et tilfælde: Oro i Arboga efter flera överfall og Öppet forum för att diskutera överfall. Hvem, hvad, hvor ?

10 oktober:Rånförsök på fredagskvällen, 9 oktober Man jagas för rånförsök, 9 oktober: Extra mycket poliser bevakar i Arboga i natt. 7 oktober Ännu ett överfall i Arboga, 25 september: Rån och misshandel i Bergmansparken, 26 september: Kvinna nedslagen och rånad, 2 oktober: Kvinna misshandlades vid hundpromenad og Fjärde offret på en vecka angreps på öppen gata. Desværre er der ikke skyggen at et signalement i nogen af historierne, hvad der betyder ugler i mosen for en swedolog, men flere af overfaldene er sket i nærheden af asyclcentret., så man tør nok formode, at det der ville gøre historien forståelig, er det der ikke fortælles.

Indicier på en hævnaktion, javist, men “Om du helt plötsligt får en massa fall av rån och misshandel av kvinnor parallellt med att det flödar in asylsökande så hänger dessa två fenomen med hög sannolikhet ihop,” som en skriver. Men det er ikke meningen, at nogen skal forstå noget, for så ville der ikke møde nogen op til det næste ‘antiracistiske’ fakkeltog, og frem for alt ville etablissementet have et uløseligt forklaringsproblem.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
9 years ago

Om någon borde testas är det Torehammar. För han har gett den kroniska evighetspsykosen ett ansikte i sina labila promemorior som alltid förgiftar den miljö där han rör sig.

En uppkomling, som troligen från början fick ett radiovikariat som reabilitering och återanpassning till samhället. Och sen har blivit kvar där. Bitit sig fast som en envis enerverande bitvarg.