16
okt
Seneste opdatering: 17/10-12 kl. 1545
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

In october 2012, a team from state_owned russian tv channel Rossiya 1 came to France for a reportage. As repsresentative sites, they chose BarbĂšs (Paris) and Saint-Ouen. France, as seen by the Russians

Tankesmedjan friat av GranskningsnÀmnden

af Kjell HĂ„kansson

Den 26/27 april i Ă„r sĂ€ndes ett avsnitt av programmet ”Tankesmedjan” i Sveriges Radio P3, dĂ€r man bland annat raljerade över en debattartikel i DN skriven av riksdagsledamoten Staffan Danielsson (c). Han ansĂ„g dĂ€r att sĂ„ kallade ”ensamkommande” asylsökande som pĂ„stĂ„r att de Ă€r minderĂ„riga skall Ă„lderstestas, med den högst rimliga motiveringen att unga mĂ€n över 18 inte skall behandlas som barn.

Tankesmedjans medarbetare Nanna Johansson jĂ€mför i programmet Staffan Danielsson med ”ljusskygga sajter” och sĂ€ger bland annat ”Precis som apor som vill Ă€ta termiter kommer pĂ„ att de kan sticka ned en pinne i termithĂ„let och fiska upp godsakerna sĂ„ har Staffan Danielsson en lösning pĂ„ problemet”.

SjĂ€lv anser Nanna Johansson att det Ă€r ointressant om de ”ensamkommande” Ă€r ”17 eller 19 Ă„r”, och hon avslutade inslaget med orden:

“Innan vi överhuvudtaget börjar med Ă„lderstester sĂ„ finns det ett mer akut test man borde göra, nĂ€mligen att testa psyket pĂ„ mĂ€nniskor som skulle skriva debattartiklar pĂ„ DN. Är Staffan Danielsson verkligen frisk nog att fĂ„ pĂ„verka opinionen och borde vi döma honom som tillrĂ€knelig eller avfĂ€rda honom som en ensam galning?”

GranskningsnĂ€mnden medger att inslaget brister i förhĂ„llande till kravet pĂ„ opartiskhet, men menar att bristen inte Ă€r sĂ„ pass allvarlig att uttalandet strider mot nĂ€mnda krav, eftersom det handlar om satir. Man anser vidare att ” Det Ă€r frĂ„ga om ett konstnĂ€rligt grepp för att driva Ă€mnen till sin spets”, trots att programmet faktisk ligger pĂ„ en otroligt lĂ„g nivĂ„.

Beslutet fattades av Henrik Jermsten, Elisabet BÀck, Ingrid Carlberg, Maria Edström, Leif Hedman, Jan Holmberg (som föreslog en alternativ formulering) och Tarek Touma. K-G Bergström var skiljaktig och ansÄg som nÀmndens enda medlem att inslaget stred mot kravet om opartiskhet.

»Angreb pÄ asylcenter«

En attack intrÀffade i dag mot Migrationsverkets anlÀggning i Arboga. MÄnga fönsterrutor har krossats enligt polisen. Tre personer har setts försvinna frÄn platsen och de eftersöks av polisen. Attack mot flyktingförlÀggning

Sydsvenskan har et foto af et hus omspĂŠndt af flammer, intet mindre. Det brĂŠndte ganske vist, men det var den 31 januar i en anden bygning. I virkeligheden blev nogle ruder knust og hele tretten politipatruljer kom til stedet for at jage lille Arbogas landsby-nazister. Det vigtigste i en svensk nyhedshistorie er jo, hvad der ikke stĂ„r, men sĂ„ ser jeg ved et tilfĂŠlde: Oro i Arboga efter flera överfall og Öppet forum för att diskutera överfall. Hvem, hvad, hvor ?

10 oktober:RĂ„nförsök pĂ„ fredagskvĂ€llen, 9 oktober Man jagas för rĂ„nförsök, 9 oktober: Extra mycket poliser bevakar i Arboga i natt. 7 oktober Ännu ett överfall i Arboga, 25 september: RĂ„n och misshandel i Bergmansparken, 26 september: Kvinna nedslagen och rĂ„nad, 2 oktober: Kvinna misshandlades vid hundpromenad og FjĂ€rde offret pĂ„ en vecka angreps pĂ„ öppen gata. DesvĂŠrre er der ikke skyggen at et signalement i nogen af historierne, hvad der betyder ugler i mosen for en swedolog, men flere af overfaldene er sket i nĂŠrheden af asyclcentret., sĂ„ man tĂžr nok formode, at det der ville gĂžre historien forstĂ„elig, er det der ikke fortĂŠlles.

Indicier pĂ„ en hĂŠvnaktion, javist, men “Om du helt plötsligt fĂ„r en massa fall av rĂ„n och misshandel av kvinnor parallellt med att det flödar in asylsökande sĂ„ hĂ€nger dessa tvĂ„ fenomen med hög sannolikhet ihop,” som en skriver. Men det er ikke meningen, at nogen skal forstĂ„ noget, for sĂ„ ville der ikke mĂžde nogen op til det nĂŠste ‘antiracistiske’ fakkeltog, og frem for alt ville etablissementet have et ulĂžseligt forklaringsproblem.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
8 years ago

Om nÄgon borde testas Àr det Torehammar. För han har gett den kroniska evighetspsykosen ett ansikte i sina labila promemorior som alltid förgiftar den miljö dÀr han rör sig.

En uppkomling, som troligen frÄn början fick ett radiovikariat som reabilitering och Äteranpassning till samhÀllet. Och sen har blivit kvar dÀr. Bitit sig fast som en envis enerverande bitvarg.