28
feb
Seneste opdatering: 28/2-13 kl. 1328
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Flygtningene vÊlger Sverige, fordi Danmark har fÄet ry som vanskelig at fÄ asyl i. Svenskerne kan fÄ alvorlige problemer med den fremtidige integration.

Hver anden af de 43.887 flygtninge, der i 2012 sĂžgte asyl i Sverige, kom via Øresundsbroen og Danmark. Men de ville hellere til Sverige. Det store spĂžrgsmĂ„l er hvorfor? »Danmark har Ăžjensynlig haft held til at gĂ„ ud og forklare, at det er svĂŠrt at fĂ„ asyl i Danmark,« lyder vurderingen fra Carl-David Svensson, operativ chef for en del af Migrationsverkets “flygtningemodtag” i MĂ€rsta lidt uden for Stockholm.

IfÞlge ham er det rygtedes blandt asylsÞgerne, at det er svÊrt at leve som flygtning i Danmark pÄ grund af de strenge regler om indvandring og pÄ grund af reglerne om, at man ikke kan fÄ sin ÊgtefÊlle til Danmark. »Derfor er der nogle, som fÄr asyl i Danmark og bagefter flytter til Sverige for at fÄ deres familie op eller for at blive gift,« vurderer han. Ni EU-lande modtager 90 pct. af de asylsÞgere, der kommer til Europa. Kun Tyskland fÄr lidt flere end Sverige. Til gengÊld har Tyskland 80 mio. indbyggere mod Sveriges 9,1.

Et stigende antal svenskere – ogsĂ„ i indvandrerkredse – mener, at det er pĂ„ tide at slĂ„ bremsen i. Den 19-Ă„rige George Al Akhras, der selv har syriske rĂždder, er bekymret for ghettodannelser og manglende integration: »Sverige er slet ikke bygget til sĂ„ mange flygtninge, og lige nu skubber man problemerne foran sig, fordi de ikke bliver integreret. Flere og flere bor i ghettoer, og mange kan ikke fĂ„ noget arbejde. Alligevel har Sverige nĂŠrmest helt Ă„bne grĂŠnser,« lyder kritikken. Carl-David Svensson erkender, at der er problemer: »Det er en udfordring for Sverige at hĂ„ndtere sĂ„ mange mennesker pĂ„ sĂ„ kort tid. (Hvorfor vil flygtningene hellere til Sverige? og Landet alle flygtninge drĂžmmer om, Jyllands Posten, ikke online.)

Panikken breder sig

Den danske er dog for intet at regne imod, hvad der venter Sveriges Riksdag inden 2014. At tĂŠnke sig, at svensk politik skulle blive underholdende, det er lĂŠnge siden.

For lidt over to uger siden skrev vi i Den Korte Avis: ”Det kan vel ikke léngere udelukkes, at Dansk Folkeparti vokser sig stþrre end Socialdemokraterne inden néste valg.”

Nu er det allerede sket! Bevares, det er forelĂžbig kun i en enkelt meningsmĂ„ling, og Dansk Folkeparti ligger blot et mulehĂ„r foran Socialdemokraterne – 17,4 procent mod 17,2 procent. (YouGov/MetroXpress) Men bare det, at det overhovedet kan ske, spreder rĂŠdsel blandt socialdemokrater. MĂ„lingen er i det hele taget meget grim for rĂžd blok. De ligger 31 mandater efter blĂ„ blok. Ekstremt. Dansk Folkeparti spreder rĂŠdsel blandt socialdemokrater, Derfor vokser DF og SD som aldrig fĂžr.

Jeg skrev samme dag, Expressen lancerede sit ‘jernrĂžrsstunt’ med to Ă„r gamle videos, at det ikke ville skade SD overhovedet, og nu ser vi, at det endda var kontraproduktivt. Svensson er ikke sĂ„ dum, som de tror. ChefredaktĂžr Mattson mener at hans avis vil fĂ„ Guldspaden for ‘sensationen’, og det er netop sĂ„dan et makvĂŠrk man giver priser, sĂ„ mon ikke? Lena Sundström fik den “För en personlig skildring som med skenbar lĂ€tthet lyckas begripliggöra hur intolerans och frĂ€mlingsfientlighet kan Ă€ta sig in i ett demokratiskt lands politik och medier.” Snak om Newspeak pĂ„ krykker.

Sverigedemokraterna fĂ„r en ny toppnotering i TV4/Novus senaste opinionsmĂ€tning, som publiceras i dag. Partiet blir riksdagens tredje största och ökar kraftigt bland kvinnor.- “De mediala stormar vi upplevde i höstas stĂ€rkte oss, Ă€ven i opinionen,” sĂ€ger partiledaren Jimmie Åkesson. SĂ€rskilt markant Ă€r ökningen bland kvinnor. SD brukar ligga pĂ„ 4,3 procent bland kvinnliga vĂ€ljare men nu ligger de pĂ„ 7,6 procent, sĂ€ger Torbjörn Sjöström, Novus vd.Ny toppmĂ€tning för Åkesson och SD.

BĂ„de KD og “Åbne grĂŠnser- og polygamipartiet” Centern ryger ud, og fĂ„ vil savne dem.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lightmann
Lightmann
8 years ago

Tja, mĂ„ske det er derfor der er folk i DK, der Ăžnsker at vi skal kunne stemme hjemmefra via computeren, i stedet for at slĂŠbe os hele vejen ned til det nĂŠrmeste valgsted…For det kan da ikke tĂŠnkes at der pĂ„ den mĂ„de kan snydes med de elektroniske stemmer…Hmm, vent lige, er det ikke noget man tit ser ske ved amerikanske valg? 🙂

Olav
Olav
8 years ago

I tillegg til hva Sverige er, som forlokkende pĂ„ “folkevandring fra fjerne strĂžk”, har landet 150 mils Ă„pen grense mot et annet land styrt av post-68ere. Det faller naturlig Ă„ tro at den repeterende informasjonen om oljeformue pr. capita og “verdens rikeste land”, ogsĂ„ nĂ„r frem til de som kunne tenke seg, uten stor egenanstrengelse, Ă„ ta del i gildet ..

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago

Jag tycker fortfarande att det Ă€r allvarligt att bĂ„de socialdemokratin och centern har lĂ„tit bolsjevikiska infiltratörer föröda partierna genom rena sabotagehandlingar, men det Ă€r vad som sker nĂ€r man inte “tar fajten” pĂ„ ett tidigt stadium. Angreppet pĂ„ centern Ă€r ett övertydligt angrepp pĂ„ Alliansen som regeringsalternativ. Förhoppningsvis har det Ă€ntligen fĂ„tt borgerliga politiker att inse vilka ondskefulla krafter vi har att göra med.

Victor
Victor
8 years ago

Hakkebakkeskoven, har det godt – og ligger i Danmark.

I hvert fald hvis man lÊser NYTimes protrÊt af Danmark efter drabsforsÞget pÄ Lars H:

http://www.nytimes.com/2013/02/28/world/europe/lars-hedegaard-anti-islamic-provocateur-receives-support-from-danish-muslims.html?ref=world&pagewanted=print

(Bag paywall).

Slyrgraff
Slyrgraff
8 years ago

Der er ingen tvivl om, at der ved det kommende svenske valg vil ske omfattende valgfusk.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Slyrgraff

Du mener “business as usual”? – altsĂ„ med det ikke hemmelige svenske valgsystem,
hvor enhver i lokalet kan se, hvilken stemmeseddel vélgeren tager? 😉

Gad vide, om FN ville godkende det system? Jeg mener ikke det lever op til
kravene om frie demokratiske valg med hemmelig afstemning.

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Helt riktigt, och dessutom kan det vara svĂ„rt att hitta den “felaktiga” valsedeln, dĂ„ de ofta kastas bort eller göms. En annan egenhet Ă€r att ingen utomstĂ„ende övervakar röstrĂ€kningen officiellt, en grupp valförrĂ€ttare kan alltsĂ„ byta ut stora mĂ€ngder valsedlar och rapportera ett falskt resultat (kontrollrĂ€kningen som sker centralt kan inte upptĂ€cka ett sĂ„dant fusk). Det ÄR tillĂ„tet för ENVAR att stanna kvar och övervaka röstsammanrĂ€kningen. Det Ă€r inte populĂ€rt bland funktionĂ€rerna (och de upptrĂ€der ofta som om de faktiskt var skyldiga). Aggressivt beteende och kommentarer som “du stĂ„r för nĂ€ra” nĂ€r man vill se valsedlarna tydligare, samt hot att… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Slyrgraff

Der er ingen tvivl om, at der vil blive sat stor fokus pĂ„ netop dette. At DF og nu ogsĂ„ SD gĂ„r sĂ„ meget frem, burde ikke komme som nogen overraskelse for nogen. Den forfejlede indvandring begynder jo at gĂžre rigtig ondt pĂ„ samtlige segmenter i samfundet. NĂ„r vores bĂžrn ikke lĂŠngere trives i skolen eller vi bliver vidner til indvandrer-kriminalitet pĂ„ en indkĂžbstur, kan det sĂ„dan set vĂŠre ligemeget hvilke medier vi ellers forholder os til. NĂ„r vi godt vĂ©d hvornĂ„r vi skal holde vores kĂŠft eller se den anden vej, begynder skredet lige sĂ„ stille. Det kan intet… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago
Reply to  Slyrgraff

En ganske rimelig frygt. Der var jo sager efter valget 2006 og 2010. Tilsynsforordnede der ikke lige kunne styre deres anti-demokratiske sindelag. Man bĂŠvrer ved tanken om hvad der ikke alt er forgĂ„et i det skjulte, hvad vi intet ved af, og man er dristig hvis man tĂžr sammentĂŠlle hvor meget SD har tabt pga. fusk og dertil den voldsomt udemokratiske valgproces, hvor man kan fĂžlge med i hvad man hver isĂŠr vil stemme, mens man vader gennem valglokaler hvis gulvfarve ikke kan spottes i roderiet af de mange-farvede stemmesedler i alle mulige lĂŠngder. Valg i Sverige er proceduremĂŠssigt betragtet… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Det sidste link “Åbne grĂŠnser- og polygamipartiet” i “Panikken breder sig”-posten virker ikke, Steen.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  steen

Tack sĂ„ mycket 😉