1
jul
Seneste opdatering: 2/7-13 kl. 0200
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!


In the first of a series of five-minute video debates, David Goodhart, author of The British Dream: Successes and Failures of Post-war Immigration and director of the Demos thinktank, discusses immigration with Guardian columnist Zoe Williams. With all major political parties in the UK now toughening their stance on border controls, have liberals lost the argument?

Der diskuteres i hĂžj grad ‘white flight’. Det er interessant at lĂŠse kommentarerne pĂ„ The Guardian, Englands DN/Politiken. De understreger ens fĂžlelse af, at Guardian segmentet er ankommet til en fest der sluttede da Blair tog fat omkring Ă„r 1997. De sidste branderter er gĂ„et hjem eller dĂžde af druk, tilbage er et faktum etableret af dem selv mens de sov deres skĂžnhedssĂžvn.

London: “Ultra violence”

London er et socialt eksperiment, der har en del ligheder med MalmÞ, (men ogsÄ Stockholm og GÞteborg og mange andre svenske byer) det er dog her foretaget i tredive gange stÞrre skala. PÄ et tiÄr fra 2001 til 2011 er 620.000 hvide briter flygtet fra byen. Det er immervÊk otte procent af byens totale befolkning, og en endnu stÞrre andel af dens indfÞdte befolkning, der er flyttet pÄ ganske kort tid.

Up to 1,000 people a month are victims of knife crime in London, according to alarming new statistics. They show that around 400 a month are being injured in attacks — many of them seriously — while others are being threatened. In the first four months of the year, 11 people were murdered in knife attacks. Four teenagers have been stabbed to death so far this year.

The statistics, obtained after a Freedom of Information request, reveal that there were 1,038 victims of knife crime in London in January, of which 410 were injured and four killed. The remainder were threatened with knives. The figures for February show there was a total of 818 victims, in March there were 993, and in April there were 892 victims. The number injured in attacks reached a peak of 420 in April, the equivalent of 14 people a day.

In total for the first four months, 284 were seriously injured with knives, 413 suffered “moderate” injuries and 870 minor injuries. 1,000 knife crime victims in London each month, shocking new figures show. (London Knife Crime Offences 2007 to 2012 i visse bydele er Ăžgningen pĂ„ 30-40 procent pĂ„ fem Ă„r.)

NĂ„r Jimmie Åkesson bliver vred

Åbenlys vrede har ingen status blandt politikere, og da slet ikke i matriarkater som Sverige. Havde Sverige ikke vĂŠret det mest feminiserede land i verden, ville det heller ikke have vĂŠret verdensledende i at lade sig rende over ende af fjendligsindede stammer, og tilmed give sig selv skylden for deres vold, – sĂ„ dette er sĂ„ meget vrede, som det bliver til. Danskere skal nok have luppen frem, men vi der kender ham:

Det hettade till rejĂ€lt nĂ€r Jimmie Åkesson blev utfrĂ„gad av Karin Magnusson och Lena Mellin i Aftonbladets tĂ€lt i Almedalen. SD-ledaren gick till hĂ„rt angrepp mot Aftonbladets bevakning av Kent Ekeroths kopplingar till sajten Avpixlat. – Ni kissade pĂ„ barnens lekplats, sa Åkesson. Åkesson till attack mot medierna

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tidligere: Have liberals lost the argument on immigration?, David Goodhart in Amsterdam, David Goodhart: The British Dream […]

SkÄning
SkÄning
7 years ago

Jag vill inte vara en gnĂ€llspik. Åkesson gör som vanligt vĂ€ldigt bra ifrĂ„n sig, men missar alltid ett eller tvĂ„ öppna mĂ„l. Jag vet inte bara om det Ă€r jag som ser det. I den hĂ€r intervjun fanns det tvĂ„ sĂ„dana tillfĂ€llen. 1. Varför frĂ„gade han inte om Löfven och socialdemokraterna ska stĂ„ till svars för vad Aftonbladet skriver (och kanske frĂ€mst hur de beter sig). Tidningen har alltid stĂ„tt partiet nĂ€ra och Ă€gs vĂ€l fortfarande av LO, vilket i praktiken Ă€r synonymt med socialdemokratin. Löfven kommer t ex direkt dĂ€rifrĂ„n. 2. Mellin sĂ€ger att det finns över 100 tryckta… Read more »

Utflyttad svensk.
Utflyttad svensk.
7 years ago

@Bergfastb.
Som amerikansk medborgare kan jag bara hĂ„lla med. Älskar USA. Om jag vore tvungen att vĂ€lja
mellan USA eller Sverige skulle det bli USA utan tvekan. BĂ€ttre land att bo I finns inte.

Bergfast
7 years ago

Har full förstĂ„else. MĂ„nga amerikaner Ă€r charmiga mĂ€nniskor. Tror ocksĂ„ att just nationalism och hyllandet och dyrkandet av nationen Ă€r till viss del sunt, dĂ€rför att det medför kĂ€nslor av bĂ„de samhörighet och stolthet vilket smittar av sig pĂ„ mĂ€nniskor som dĂ„ oftast blir hĂ€lsosamt stolta, generösa och frimodiga vilket skapar goda sociala cirklar. Har vĂ€ninna som flyttat dit med make(lĂ€kare) och tre mindre barn(utanför Boston), för mĂ„nga Ă„r sedan, (pĂ„ tillfĂ€llig lĂ€kartjĂ€nst). De hade tur och fick sig tilldelat ett s.k. green card, sĂ„lde huset i Sverige och flyttade dit för gott. LĂ€kare tjĂ€nar ju ganska sĂ„ bra i… Read more »

Utflyttad svensk.
Utflyttad svensk.
7 years ago
Reply to  Bergfast

SjĂ€lv Ă„kte jag till USA för 46 Ă„r sedan. Hade tĂ€nkt att resa omkring för ett Ă„r eller tvĂ„. Men trivdes som fisken i vattnet frĂ„n början och har aldrig haft hemlĂ€ngtan. Du har helt rĂ€tt amerikanerna Ă€r mycket trevliga och hjĂ€lpsamma dom behandlade mig som en son i familjen och hjĂ€lpte mig tillrĂ€tta för min engelska var ganska dĂ„lig I början. Älskar deras nationalism. Vi tar varje ursĂ€kt för att kunna flyga den amerikanska flaggan. Just nu flagger vi för att hylla de 19 brandsoldater som dog i en skogsbrand i Arizona. 4:e Juli vĂ„ran sjĂ€lvstĂ€ndighetsdag firas stort hĂ€r… Read more »

Erling
Erling
7 years ago

En Åkesson Classic. Sveriges svar pĂ„ Morten Messerschmidt.

Go Jimmie!

Bergfastb
7 years ago

AngĂ„ende Jimmy Åkesson och debatt i Almedalen Jasenco Selimovic, en representant frĂ„n FP,( hur han nu stavar sitt namn), debatterar i svensk debatt i Almedalen och sĂ€ger: – Problemet Ă€r att svenskarna inte vill ha oss (invandrare) hĂ€r, och att de, svenskarna, kan inte se oss som svenskar. DĂ€rför blir det problem med integrationen. Invandrarna kĂ€nner sig inte hemma i Sverige pĂ„ grund av att svenskarna inte kan se oss som svenskar. I USA sĂ„ kĂ€nner sig invandrare hemma Ă€ven om de har invandrat frĂ„n andra lĂ€nder. SĂ„ borde det vara i Sverige ocksĂ„. Men svenskarna vill inte se pĂ„… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfastb

F.ö. tror jag att anledningar till att bĂ„de den s.k. vĂ€nster- och s.k.höger –sidan inom politiken sfĂ€r sĂ„ gĂ€rna och sĂ„ ofta vill tala om begrepp som vĂ€rdegrund, mĂ€nskliga rĂ€ttigheter och frihet kontra ofrihet, (alltsĂ„ frihet för mĂ€nniskor att flytta vart de sjĂ€lva vill vilket dĂ„ medför att de som uttalar motstĂ„nd eller kritiska synpunkter till immigrationspolitiken automatiskt stĂ€mplas som havandes en tvivelaktig mĂ€nniskosyn, samt en undermĂ„lig vĂ€rdegrund, och ocksĂ„ anklagas för att vara emot frihet, samt naturligtvis ocksĂ„ som varande fientlig och rasistisk, cetera), och att bĂ„de vĂ€nster och högersidan i politiken dĂ€rmed vill försöka stĂ€mpla alla som verkar… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfastb

Komplettering
 
.Selimovic i debatt i Almedalen: -” Men svenskarna vill inte se pĂ„ oss som svenskar”
. JassĂ„? Men ser dĂ„ t ex en grek pĂ„ en svensk och sĂ€ger; det Ă€r en grek? Eller ser en jugoslav pĂ„ en svensk och sĂ€ger; det Ă€r en jugoslav? Eller en engelsman, polack, fransman, spanjor? NĂ€r de alla tittar pĂ„ en svensk sĂ€ger de dĂ„ att det Ă€r en person som Ă€r deras egen landsman? Nej, det gör de inte. Det gör ingen. ”
. Och heller inte vad gĂ€ller i övriga sammanhang? En moderat ser inte pĂ„ en vĂ€nsterpartiskt och sĂ€ger: ”- Det… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

“The white flight” fra London vil efterlade de resterende kultur- og elitepinger alene tilbage i restauranten med de rigtige meninger i hovedet, sandheden i Ăžjnene og en kold hummer pĂ„ beskidt tallerken. Det gĂ„r stĂŠrkt nu og ganske snart vil virkeligheden nĂ„ frem til selv de mest politisk korrekte cirkler af “besserwisere”. SpĂŠndende bliver det, at fĂžlge de nĂŠste 12-24 mĂ„neder og videoen her viser tydeligt tvivlens ansigt allerede i dag – hold da op, sĂ„ mange rynker! Og alt handler om perspektiv: For hummerne i skibets kabys var det et mirakel, at Titanic stĂždte ind i isbjerget og gik… Read more »