15
dec
Seneste opdatering: 15/12-13 kl. 2033
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

max

Don’t be put off by the title, which sounds ominously like Austin Powers: Man Of Mystery.This is an old-fashioned, full-blooded, non-ironic World War II movie, based on the true story of a man who, along with some like-minded chums, made a lot of trouble for the Germans during their occupation of Norway. Like Terminator: Salvation, it’s about resistance fighters. But unlike the Hollywood blockbuster, this movie takes the time to establish its hero as a flawed, uneducated, but extremely interesting human being. Max Manus, Man of War: Dark World War II drama with real heart

Man kan se hele filmen her. Man kan ogs√• se hele Hvidstengruppen, som 600.000 danskere s√• i 2012. Den er anderledes og udforsker mere f√łlelserne bag den folkelige modstand mod bes√¶ttelsen, og den gudstro og forsoning modstandsk√¶mperne m√łdte d√łden med. Den er bev√¶gende spillet af fremragende skuespillere. Hvidsten gruppen (2012) I IE og Firefox, ikke Chrome. Det tyske publikum i Hamborg gr√¶d ved forevisningen. Jeg kan ikke finde nogle svenske referencer til nogen af filmene, jeg aner ikke, om de har v√¶ret vist i Sverige. Jeg var p√• Hvidsten kro sidste sommer: Blichers Spentrup og Hvidsten Kro.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Den tyske Forbundsdag og det tyske forbund som s√•dan var en d√•rlig ting b√•de for Danmark og for mange tyskere. http://da.wikipedia.org/wiki/Sachsen-Lauenburg Under Danmark (1815-1864)[ F√łrst 1816 tog den danske regering landet i besiddelse, men lod det beholde sin s√¶rskilte forvaltning og sine gamle indretninger. Det blev kun lidt p√•virket af det slesvig-holstenske r√łre og holdt sig tilbage under opr√łret 1848‚ÄĒ50, styret af en tysk forbundskommiss√¶r. 1853 udstedtes en ny forfatning for dets s√¶rlige anliggender, og ved F√¶llesforfatningen 1855 fik det 2 medlemmer (deraf 1 kongevalgt) i rigsr√•det. Allerede i oktober 1856, endnu f√łrend de holstenske st√¶nder, indgav Lauenburgs ¬ĽRitter- und… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Jeg har ikke set filmen om Hvidstengruppen, og g√łr det n√¶ppe.

At v√¶lg sine fjender med yderste omhu som Victor synes mig g√łre, forekommer mig meget mere fornuftigt end Moranis vennes√¶le vis.
Tyskerne er jo tyskere, ikke danske. Hvoriblandt de sidstn√¶vnte der ogs√• er nogle…

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Ja, tyskere er tyskere og danskere er danskere. Det eneste gode ved den muslimske indvandring er, at det i sidste ende vil styrke nationalf√łlelsen. S√• kan tyskerne sgu l√¶re det! Vi elsker hver is√¶r vore lande, opbygget gennem hundreder af √•r, og √łnsker ikke at nedl√¶gge dem for pludselige id√©er om unioner eller st√łrre magter. Den sandhed vil ogs√• ramme tyskerne, n√•r Neuk√∂ln har bredt sig til hele forbundsrepublikken og de v√•de dr√łmme om storindustri og mega eksport-tal er skudt i s√¶nk!

victor
victor
7 years ago

“som loyal ven”. Ubegavet og underinformeret. Det kan godt v√¶re, du har forelsket dig i kristendommens tilgivelsesonani. Jeg har ikke. Hvis EU er s√• upopl√¶rt, hvorfor f√•r AfD s√• kun 4 pct af stemmerne? Et par eksempler p√•, hvordan deres holdning til die dumme D√§nen stadig lever: http://www.spiegel.de/politik/deutschland/schleswig-holstein-morddrohung-gegen-ssw-spitzenkandidatin-a-343628.html http://www.mopo.de/news/parteien-drohungen-gegen-ssw–machtkampf-in-kiel-immer-gereizter,5066732,5808994.html Og s√• er den direkte diskrimination af danskerne i sydslesvig: http://www.taz.de/!91956/ Men du tager fejl. Jeg hader dem ikke. Man skal nemlig ikke hade sine fjender, som Langballe sagde. Og tyskerne er – som han ogs√• helt klart sagde – vores arvefjender. Desv√¶rre er P!s link til hans glimrende karakteristik af… Read more »

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  victor

I √łvrigt sider dette billede alt:

http://politiken.dk/indland/ECE1259384/historisk-moede-tyske-soldater-marcherer-igen-paa-dybboel/

Vi kan ikke en gang mindes vores – VORES – d√łde for disse svin.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago
Reply to  victor

“Ubegavet”

Det er ikke s√• tit jeg bliver kaldt det ūüôā

Din sjæl er fanget af had. Min er opflammet af viljen til at forsvare alt det der er vigtigt og centralt for mig. Vi vil aldrig kunne forstå hinanden.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

“Det tyske publikum i Hamborg gr√¶d ved forevisningen.” Tyskerne idag er ikke vores fjender l√¶ngere. Det er vores allierede og venner. Ja, n√¶sten et “broderfolk”. Endnu mere utroligt s√• har jeg l√¶st mere end eet sted at i juli 1945 var Churchill i Berlin i forbindelse med Potsdam-konferencen da en flok berlinere fik √łje p√• ham. De hyldede ham h√łjlydt. DET viser at en del tyskere forstod at deres land var faldet i h√¶nderne p√• forbrydere og at meget h√•rdh√•ndede midler desv√¶rre var n√łdvendige for at redde verden fra disse forbrydere. Jeg har altid fundet den reaktion s√¶rligt r√łrende i… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

” vores allierede”. De svin er m√•ske DINE venner. Men det er IKKE mine. Hvad er det Tyskland har gang i lige nu? Endnu et fors√łg p√• at vinde den totale magt ove Europa. Denne gang bruger de bare ikke Tiger Tanks og SS-uniformer; men EU-diktater og trojkaer i jakkes√¶t. Det er stadigv√¶k indbyggerne i det sydlige Europa, det g√•r ud over. Dem, de kaldte Untermenschen i gamle dage og Pleitegriechen eller Schmarotzer i dag. Hvis du virkelig tror, at mere end 1000 √•rs tyske fors√łg p√• at g√łre det af med Danmark som nationalstat og med dansk uafh√¶ngighed, s√•dan… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago
Reply to  Victor

Paranoidt og hadefuldt bavl fra ende til anden. EU er kanon-upopulært i netop Tyskland. Det kræver karakterstyrke at anerkende når en tidligere fjende gennem 60 år har optrådt som loyal ven. Den styrke savner du tydeligtvis.

Angela
Angela
7 years ago

http://www.friatider.se/john-mccain-pa-plats-i-kiev L√§s kommentarerna. Intressanta, informativa. L√§rorika. Och h√§r √§r det lika sp√§nnande. Med samma stora globala labbar. VEM skall bli Max Manus h√§r? Stackars satar. SVT och Agenda vinklar i sann globalistisk agenda. Agenda tar √•ter igen upp som inslag Putins taktik som man kallar “kalla kriget”???? Vad nu det √§r f√∂r floskel? ūüėÄ Samma taktiker har anv√§nts historien igenom. Finns inte s√• mycket att v√§lja p√•. Trakasserier som trakasserier. Det roliga var n√§r Bildt beklagade sig √∂ver Putins metoder f√∂r n√•gon vecka sedan eftersom han anv√§nde sig av exakt samma metoder n√§r han drev Sverige in i EU. F√∂r… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

Modstandskampens centrale personligheder har som Max Manus ofte betalt en h√łj pris for deres indsats , m√•ske SPECIELT i Skandinavien hvor de var en lille afvigende gruppe .
En veninde jeg har kendt siden skoletiden , er datter af en sådan tragisk personlighed . Hele sit liv var hun tilsyneladende bange for at et mord , som for mange år siden var sket i omegnen , var en hævnagt som hendes far havde begået mod en landsforræder .
Tragedien er ,at hun aldrig var istand til at se verden med sin fars √łjne .

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  Ole Burde

Ole – tro det eller ej – det her har jeg faktisk diskuteret med en gammel cyklist fra Oslo-gjengen. I Norge var der IKKE tale om en lille gruppe: Konge og regering sad i udl√¶ndighed. 40.000 norske s√łfolk sejlede under allieret flag. I Danmark – desv√¶rre glemt – valgte n√¶sten alle s√łfolk at sejle for de allierede. Mens de danske frihedsk√¶mpere m√•tte k√¶mpe p√• trods og mod deres egen regering, s√• kunne de norske ikke k√¶mpe mod deres egen regering; men FOR den. Det er en enorm forskel. Han, nordmanden, var MEGET kritisk over for Holger Danske. Jeg tror simpelthen… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Victor

Og det h√łrer desverre til historien at de norske krigsseilerne aldri fikk noen offentlig anerkjennelse for sin innsats og offer for fedrelandet. De gikk i graven med sine krigstraumer uten noen takk for innsatsen. Skam p√• norske myndigheter !

Victor
Victor
7 years ago
Reply to  Marit

Du har ret – hverken krigssejlerne eller de nordm√¶nd, der k√¶mpede i Den r√łde H√łr, blev nogensinde behandlet ordentligt.

Til alle andre: Jon Michelet har faktisk skrevet en trilogi om krigssejlerne. 2. del er lige udkommet:

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10135929

Caveat: Jeg har kun l√¶st 1. del. Den er ikek d√•rlig. Hvis I ikke har andre planer, kan den bog v√¶re julelekturen…

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

F√łr advarede han mod tonen i indvandrerdebatten. Nu vil Stig Dalager have venstrefl√łjen til at droppe ber√łringsangsten [ Ha, hykleriet kender sgu ingen gr√¶nser p√• den fl√łj ūüėÄ ] http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6336504/foer-advarede-han-mod-tonen-i-indvandrerdebatten-nu-vil-stig-dalager-have-venstrefloejen-til-at-droppe-beroeringsangsten/ AF Orla Borg | Rikke Gustavsen OPDATERET 14.12.13 KL. 23:12 Forfatteren Stig Dalager, der i 2005 samlede 12 forfattere bag et manifest med protest mod diskriminering af de etniske mindretal i Danmark [?!?!], opfordrer nu fronterne i striden om ytringsfrihedens gr√¶nser til at tiln√¶rme sig hinanden. Venstrefl√łjen b√łr erkende, at den har haft ber√łringsangst over for problemer i visse indvandrermilj√łer, og at der er et behov for, at det danske… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja – en n√łgtern gennemgang af “tonen i debatten” i de sidste tredive √•r, kunne bringe interessante ting for dagen.

Stig mener, at vores omd√łmme har lidt skade i visse kredse uden for landets gr√¶nser. Og hvem ved: M√•ske har han ret i det stykke … I hvert fald advarer den britiske journalist, Richard Steed, os om, at det har indflydelse p√• vurderingen af os, hvad danskere siger.

Men det er ikke vores fri debat, eller vores forholdsregler over for indvandringspresset, der √łdel√¶gger vores omd√łmme.

Læs her, hvad det så er: http://politiken.dk/debat/ECE1374895/danskerne-boer-taenke-paa-deres-omdoemme/

– – –

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Morten - - -

At Danmark skulle have brug for en kontrolleret indvandring for at holde √łkonomien i gang er et synspunkt. Et andet at der kan v√¶re mange danske, der prioriterer udrejse af nogle langt h√łjere end indvandring overhovedet eller indvandreres p√•virkning af √łkonomien. Hvordan er det lige med Japan, med deres √łkonomi og deres indvandring? Fra folketinget, til private og offentlige institutioner, selskaber og hyggelige sm√• hjem er adgangskontrol, sikring, konstant overv√•gning, sluser og vagter konsekvensen af en idealistisk og total urealistisk stillingtagen til – virkeligheden. Virkeligheden er grum for alle, b√•de for v√¶lgere, og folk der ikke stemmer. Det tror jeg… Read more »

Daniel
Daniel
7 years ago

Max Manus var en norsk krigshelt. Men dessverre har filmen om Max Manus blitt noe farget av norsk historieforfalskning. For de som ser filmen vil registrere at en karakter ved navn Jens Christian Hauge var aktiv i motstandskampen fra et tidlig tidspunkt. H√łyst trolig var dette et eks. p√• kunstneriske friheter for √• f√• offentlig st√łtte fra dav√¶rende Ap-ledet regjering i Norge. For i f√łlge offisiell norsk krigshistorie s√• var denne Jens Christian Hauge en krigshelt som senere ble Ap-politiker. I virkeligheten ble Jens Christian Hauge f√łrst aktiv i motstandskampen lenge etter at det ble klart hvem som kom til… Read more »

Hans Und
Hans Und
7 years ago

OT

Dataindbrudet hos CSC mener jeg at huske har tråde til danske og svenske venstreekstremister/kommunisternes væbnede gren.

Nu brokker Svartholms mor, Kristina Svartholm Warg, sig så over forholdene han er sikret under, her i Danmark.

Jeg mener at huske hun er universitets forsker, m√•ske jurist. Nettet er tilsyndladende st√łvsuget for information p√• det punkt siden jeg s√• det.

Under alle omst√¶ndigheder er det et smart tr√¶k i forhold til, at d√¶kke over at det er r√łde politiske psykopater der igen igen er p√• spil, at hun giver sig til at snakke om tortur.

Victor
Victor
7 years ago

“Jeg kan ikke finde nogle svenske referencer til nogen af filmene, men jeg kan selvf√łlgelig tage fejl. ” Lad nu v√¶re. Det her er sgu for ynkeligt. Det tog mig fire klik og et s√łg at finde denne anmeldelse i DN: http://www.dn.se/pa-stan/film/filmrecension-max-manus/ En kort s√łgning p√• SVD at finde denne: http://www.svd.se/kultur/film/max-manus-liv-inneholl-allt_2870341.svd Selv Expressen har en – indr√łmmet ubegavet – anmeldelse: http://www.expressen.se/noje/recensioner/film/max-manus/ I klartekst: Det er ikke de svenske mediers skyld, at du ikke kan finde ud af at s√łge. For en anden gangs skyld – n√•r en s√łgestreng, som her, indeholder et ord – Manus – der bruges p√• mange,… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

http://www.exponerat.info/las-hela-sveriges-statsskuld-har/ H√§romdagen roade jag mig med att j√§mf√∂ra statsskulden i USA och Sverige. De flesta har s√§kert h√∂rt om den el√§ndiga statsskulden i USA. Om Budget-stupet, om krisen, om de amerikanska st√§derna som g√•tt i konkurs. Ja, vid titt p√• den amerikanska statsskulden s√• tickade den p√• i marschtakt. S√• tittade jag p√• den svenska och d√• m√•ste man ha i beaktande hur m√•nga stater det finns i USA. Sverige √§r bara en stat. USA:s statsskulde √§r allts√• FLERA staters skulder tillsammans. Den svenska statsskulden √§r enbart Sveriges och det svenska folkets. Sveriges statsskuld gick inte i marschtakt den skenade.… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Angela

Angela : “verldens flaggskepp Sverige” ? Hur d√• ?

Angela
Angela
7 years ago

Du f√∂rbereder svenskarna f√∂r vad som komma skall? ūüôā Precis som de av makteliten bannade b√∂ckerna har v√§l dessa filmer redan bannats. Har aldrig h√∂rt talats om dem. T√§nk om vi kunde f√• se dem i st√§llet f√∂r alla de andra politiskt korrekta nordiska serierna i SVT. Att inte kultureliten skulle k√§nna till dem finner jag inte troligt. De √§r v√§l r√§dda att v√§cka den bj√∂rn som fortfarande sover men som b√∂rjar ruska p√• sig i sitt id√© och kommer att rusa ut med ett avgrundsvr√•l. Sanningen g√•r inte att sopa under mattan hur l√§nge som helst. Folk kommer att… Read more »