19
feb
Seneste opdatering: 19/2-14 kl. 1750
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det var egentlig den vidunderlige 2 sats, jeg ville hĂžre, men da jeg fandt den fra Vilnius i 2013 med den 10-Ă„rige Pijus PaĆĄkevičius, som spiller den udenad uden noder, mĂ„ I fĂ„ den hele. Den er bygget som en ritornello, som man senere hĂžrer raffineret til det yderste i Bachs Obo koncert BWV 1059. 2 satsen begynder minut 5:25.

Once Upon a Time in Aleppo

“If only ISIS saw this! A Syrian women’s football (soccer) team from 1971 in Aleppo”,

skriver fadi Salem pÄ Twitter. Foreign Policy har haft nogle meget interessante fotoessays, som jeg har blogget fordi de minder mig om mine rejser i MellemÞsten og Asien pÄ den tid, og min ungdoms oplevelser. Once Upon a Time in Afghanistan og Once Upon a Time in Egypt, som jeg forestiller mig er sÊrligt nyttige for dem, der forestiller sig at historien er en lineÊr bevÊgelse fra fremskridt til fremskridt.

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 024515

Denne uskyldige, naive antagelse fascinerede sĂŠrligt Mikael Jalving i hans Absolut Sverige – En rejse gennem tavshedens rige, hvor man i kvindes minde kun husker at ting er gĂ„et fra ondt til bedre, og kun erfaret at alle problemer i verden har en lĂžsning. Den har ogsĂ„ fascineret mig. Selv nĂ„r medier eller politi skal fortĂŠlle om endnu en ufattelig tragdie, er der en sĂŠr uafficeret optimsme i deres stemmer, jeg ikke kan komme mig over. En mangel pĂ„ vrede og bekymring og “nĂ„r bare vi stĂ„r sammen, ender det godt.” Sverige er et Ă„ndeligt Hollywood, den officielle stemning i landet er ikke europĂŠisk. Den tragiske bevidsthed mangler undtagen naturligvis hos enkeltpersoner, gerne kunstnere eller andre outsidere.

At det er en lumsk’vĂ€rdegrund’ og en livsfarlig tro at bygge en regeringsfĂžrelse pĂ„, ser vi af det ufattelige, kroniske morads de tĂŠnkende klasser er ved at lave ud af landet nu. Der er intet vi har ejet, vi ikke kan miste. Noget pĂ„ et sekund, noget pĂ„ en generation.

Cairo 1959 og Kabul 1970

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 040518

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
6 years ago

Malala Eller Allaah?

CNN igÄr:

http://www.youtube.com/watch?v=RY9RglIKUVY

Prudentius
6 years ago

“…for dem, der forestiller sig at historien er en lineĂŠr bevĂŠgelse fra fremskridt til fremskridt.”

Det ser nu vitterligt sÄdan ud. Historien er selvfÞlgelig forbundet med enorme lidelser, men lineÊrt og fra fremskridt til fremskridt, sÄdan kÞrer den. Dog betyder det ikke at mennesket er godt eller kan blive det.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

EU forstĂ„r da virkeligt at gĂžre sig “populĂŠrt” ude blandt de europĂŠiske befolkninger, der aldrig nogensinde er blevet spurgt til rĂ„ds angĂ„ende Euro-“elitens” sociale vanvidseksperimenter i fuld skala uden noget som helst sikkerhedsnet: “For mig er jeres velfĂŠrdssystem som at gĂ„ ned ad vejen og finde en sĂŠk kontanter, som jeg bare samler op” http://denkorteavis.dk/2014/for-mig-er-jeres-velfaerdssystem-som-at-ga-ned-ad-vejen-og-finde-en-saek-kontanter-som-jeg-bare-samler-op Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow Der er megen debat, ogsĂ„ i Danmark, om velfĂŠrdsturisme inden for EU. AltsĂ„ det, at nogle EU-borgere fra fattigere lande drager til rigere EU-lande for at udnytte deres velfĂŠrdssystemer. EU-Kommissionen afviser, at det er et reelt problem. For nylig… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Once Upon a Time in Aleppo: Steen: “Men man kunne sagtens vĂŠre i Libanon, Indonesien eller Malysia dengang uden at skĂŠnke islam Ă©n enkelt tanke.” OK, men vad var det dĂ„ egentligen som hĂ€nde? Är det inte sĂ„ enkelt som att ‘civilisationen sitter inte i klĂ€derna’. Islam och klan-, hot- och hĂ€mndkulturen kan helt enkelt inte ha varit frĂ„nvarande under 50-70-talen. DĂ„ hade de inte kunnat göra en sĂ„ stark come-back pĂ„ nĂ„gra decennier. Visst ser det oskyldigt ut, men var det sanningen? Kan det ha varit annat Ă€n yta? Ger inte hĂ€ndelserna under 50-talets Algeriet-krig och Frantz Fanon en… Read more »

Ludvig
Ludvig
6 years ago

“Sverige Ă€r ett andligt Hollywood”. Den bilden Ă€r fin och framkallar genast synen av den tidiga technicolor-erans hĂ„rt förvanskade fĂ€rger. HĂ„rd förvanskning av verkligheten Ă€r just vad den svenska överheten bjudit sin menighet pĂ„, nĂ€r den mĂ„lar upp sina Potemkin-kulisser för att dölja det eskalerande sönderfallet i samhĂ€llet. Och den övervĂ€ldigande majoriteten av valboskapen suger i sig budskapet makten sĂ„ frikostigt lögnaktigt sprider: humanistisk stormakt, vĂ€gvisare för resten av vĂ€rlden, vĂ„ra framtida pensionsbetalare – you name it. Men det som inte nĂ€mns, och redan Ă€r glömt, Ă€r sjĂ€lvmordsbombaren i Stockholm. Det som förtigs Ă€r den skamlösa behandlingen av landets pensionĂ€rer,… Read more »

Steinadler
Steinadler
6 years ago

Det var fĂžrst pĂ„ 1970-tallet etter Nassers dĂžd at den egyptiske sekularismen ble rullet tilbake. Det som skjedde skiller seg ikke all verden fra tilsvarende inngripen fra USA og UK i en del andre land. Man foretrakk simpelthen et “vennligsinnet” reaksjonĂŠrt regime fremfor et nasjonalistisk og Israel-fiendtlig et. Mye den samme destruktive politikk som ovenfor Iran der man sĂžrget for Ă„ fĂ„ fjernet den demokratisk valgte Mossadegh, I Afghanistan hvor man stĂžttet muslimske ekstremister med milliardbelĂžp og Stinger-raketter, eller for den saks skyld i dagens Syria hvor de samme gamle kolonimaktene ser ut til Ă„ foretrekke nĂŠr sagt et hvilket… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Steinadler

Detta var verkligen en intressant text. Tack för referensen. Uttdrag:…”The US, Britain, and radical Muslims were all on the same side, helping the Muslims in Kosovo fight the Serbians.*** Loftus says that Al-Muhajiroun was involved in recruiting British Muslims to fight in Kosovo, and Aswat was part of that effort. [Fox News, 7/29/2005] ***Two days after Loftus’s comments, the Sunday Times reports that senior British officials “deny ‘any knowledge’ that he might be an agent for either MI5 or MI6.”***[Sunday Times (London), 7/31/2005]”.. Verkligen mĂ€rkliga och intressanta informationer… SĂ„ man, dvs. U.S.A.ÂŽs och StorbritanienÂŽs specialpolis, , – anvĂ€nde sig alltsĂ„… Read more »

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
6 years ago

“…den fofficielle stemning i landet er ikke europĂŠisk” Den minner i mangt om det nordlige Kina, men ogsĂ„ den uoffisielle stemning ute blant menneskene minner om stemningen der. De vet utmerket godt at alt er lĂžgn og at ingen er til Ă„ stole pĂ„, men de stoler allikevel pĂ„ f r e m t i d e n – som om fremtiden gjĂžr seg selv. Det er i grunnen samme stemning her i Norge. Da min kinesiske kone og jeg flyttet hit sa hun at det er “som Ă„ flytte tilbake til Kina pĂ„ 90-tallet.” Vi har hatt vĂ„r egen,… Read more »

Hans Und
Hans Und
6 years ago

Hvis man var “ung” cirka 1965 – 1975 kan man tildels vĂŠre undskyldt for islamofili, hvis man tager i betragtning, at billeder som disse har stor indflydelse pĂ„ menneskers holdning.

PĂ„ den anden side, sĂ„ undskylder det ikke folk som Preben Wilhjelm, Gammeltoft osv. der pĂ„begyndte folkemordsforbrydelserne. De skulle selvfĂžlgelig have sat sig langt bedre ind i islams materie inden de pĂ„begyndte deres “projekt”. (hvis vi forudsĂŠtte, at f.eks. en folkemordskriminel handling som befolkningsudskiftning var fravĂŠrende hos dem. SvĂŠrt at tro, men trods alt)

Hans Und
Hans Und
6 years ago
Reply to  steen

Jeg forstÄr de psykologiske mekanismer, der i nogle tilfÊlde kan vÊre i spil.

F.eks hvis du udelukkende bedĂžmte islam udfra billederne + nogle venlige moderate muslimer du har mĂždt i Libanon, klĂŠdt som pĂ„ billedet + eks’en.

Det er sÄ ikke nogen undskyldniong, hvis man systematisk og i hÞj grad i det skjulte, arbejder for at islamisere andre. For det fÞrste; det forhold at der arbejdes skjult tillader, at man gÄ udfra at de der gÞr det, kender den rette sammenhÊng. For det andet; hvis man arbejder for et eller andet, har man pligt til at gÄ adskillig spadestik
dybere.