9
maj
Seneste opdatering: 10/5-14 kl. 0918
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En lille forsmag på hele videoen, som CEPOS plejer at lægge ud. Gress arrangementet var fyldt til sidste stol i går. Besøg Davidgress.dk.

Medvind på cykelstierne

Den gamle kommunistleder, Gudrun Schyman, har som bekendt dannet et feministisk parti, uvist  hvorfor, for der sidder syv feministiske partier i Riksdagen i forvejen, men de kan ikke få for meget øregas derovre. Det øger i øjeblikket i opinionsmålingerne. Der vil komme champagne i skovsøerne og falde stegte duer ned fra himlen, dog ikke om mandagene, der skal være kødfrie. Hun vil desuden indføre polygami, sexundervisning i børnehaven, give illegale immigranter (‘papperslösa’) bistandshjælp og afskaffe forsvaret, helt, altså. Gå hjem og vug, De Radikale!  Per Gudmundsson har studeret partiprogrammet:

Feministiskt initiativ har tidigare mest varit känt för den pr-kupp i valrörelsen 2010 då partiledaren Gudrun Schyman eldade upp 100 000 kronor i kontanter i protest mot löneskillnaderna. Efter att ha läst hennes partiprogram kan jag bara säga: vänta tills ni får se vad hon kan göra med en hel statsbudget.

Feministiskt initiativ vill skrota kärnkraften, införa ett slags medborgarlön genom socialförsäkringssystemen, avskaffa försvaret, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera barnbidraget, kvotera bolagsstyrelserna, kvotera föräldraledigheten, kvotera bidragen till idrottsföreningar, avskaffa vinster i välfärden, öka statsbidragen till offentlig sektor, avskaffa rut och rot, stoppa vapenexporten, avskaffa förskoleavgifterna, ge papperslösa rätt till socialbidrag, avskaffa straffet utvisning, skapa ett tredje juridiskt kön, införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis, förbjuda djur på cirkusar, samt införa en typ av månggifte, för att bara ta ett axplock. Och detta ska betalas med sex timmars arbetsdag.

En lille smagsprøve på lingoen i Feministisk antirasism (Svenskhed er i citationstegn, fordi den jo ikke findes i den virkelige verden). Offerdyrelsen hos denne velbjergede middelklasse siver som klæg sirup ned over partiprogrammet.

Feministiskt initiativs politik ifrågasätter den norm om ”svenskhet” som baseras på ett vitt, västerländskt, kristen arv. Den antirasistiska politik som Feministiskt initiativ bedriver utmanarden etablerade och diskriminerande strukturen som upprätthåller etniskt baserade privilegier i samhället. Feministiskt initiativ anser att en kvinna tilldelas olika positioner i samhället beroende på faktorer som ekonomiska förhållanden, utbildningsnivå, ålder, västerländskt eller ickevästerländskt ursprung, vit eller ickevit hudfärg och om hon är en hetero­, homo­,bisexuell eller transperson. Med insikten om att olika maktordningar kan samverka och påverka kvinnors positioner driver Feministiskt initiativ en feministisk antirasistisk politik som utgår från kvinnors olika erfarenheter av underordning i ett patriarkalt samhälle.

Jorden tillhör oss alla er også god, det er sådan noget folk sad og filosoferede i hashtåger i 1969 mens de drak juice og spiste kokosnødder. FI vil simptelthen opløse statsbegrebet:

Feministiskt initiativ har en vision om en fri värld som inte begränsas av skarpa gränser och höga uteslutande murar. Gränser skapar ett ”vi och dom”, bidrar till att skapa rädsla för andra människor och utgör rasismens fundament. Istället vill Fi bygga en värld efter principen att jorden tillhör oss alla och ska med omsorg och respekt delas rättvist mellan hela jordens befolkning. Så länge världen är uppdelad och präglad av orättvisor – krig, tortyr, miljökatastrofer, statligt förtryck, förföljelse, fattigdom, våld, hot, sexuella övergrepp och rättslöshet – kommer det att finnas människor som väljer att resa över gränser eller fly för att söka skydd och ett värdigare liv i ett annat land. Feministiskt initiativ anser att det ska vara varje människas rättighet….Fi ska verka för att ingen ska kunna dömas till utvisning.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Gudrun Schyman taler i Gøteborg i går. Det er tolket på tegnssprog, men jeg vil alligevel gerne have, at der er nogen der oversætter det for mig, Schymans lyriske tomhed er dyb som en tyrkisk mineskakt, den må kunne afkodes i mange etager.  Er hun helt ædru? Kan hun nu tåle de kødfrie mandage? […]

HH
Guest
HH

Mitt i all denna sörja fanns det tid för lek. Jag menar den här melodifestivalen där alla länder förbrödrades och försystrades. Danmark gjorde någonting fantastiskt av det hela. Men en sak slog mig – varför sjöng alla på ohörbar engelska? Missförstå mig inte, jag tycker det är gott att vi har ett interlingua som t o m en vitryss kan tala. Grekiskan är ju bara historisk idag. Alltså, varför fick jag inte höra andra rösters stämmor? Armeniska, rumänska, ryska (där publiken buade på ett otrevligt sätt). Och för att nu visa upp den strålande facaden av likhet och alla människors… Read more »

Torben Snarup Hansen
Guest
Torben Snarup Hansen

Danmarks og de øvrige vesteuropæiske staters velfærd er en magnet for ikke-europæere, der gerne vil forsørges. Komplet logisk! Med eller uden grænsekontrol bliver de faktisk forsørget. I det danske tilfælde til en pris af omkring 200 milliarder pro anno – i Sverige væsentligt mere. Men hele samfundet er på sprøjten. Du behøver ikke overbevise mig om, at borgerlige politikere har ladet stå til gennem årtier. Det kan enhver konstatere. Anders Fogh fandt jo ud af, at han måtte føre rød udgiftspolitik for at holde de blå ved magten. D.v.s. DJØF. I 2011 kom de røde så tilbage. Hele tiden –… Read more »

Britta
Guest
Britta

Hej Torben Du spørger: Vil DF blot hælde endnu flere penge på den gigantiske maskine? Kan den aldrig blive for stor for jer? Jeg kan ikke svare på DFs vegne. Bare almindelig medlem. Du spørger: Kan beskatningen aldrig blive for tung? Læs statistik. (Beskatningen mener jeg er faldet, men ja vi skulle have verdens højeste skattetryk. Alle borgelige taler om lavere skat og færre offentlige ansatte. Jeg har været medlem af regionsrådet (Hovedstaden) for DF. Der hørte jeg aldrig fra de andre borgelige partier om besparelser – kun at det tilsyneladende aldrig kunne blive godt nok. Jo, de andre på… Read more »

Hans Und
Guest
Hans Und

Jeg gætter på melogay juryen er sammensat så der er en eller anden form for kontrol med, hvem der vinder. Altså valgsvindel dvs alt er tilrettelagt efter et bestemt resultat. Egentligt er det uinteressant, hvem der vinder, men har EUSSR junta også sneget sine klamme hænder ind på det punkt for, at bruge det til propaganda er det pludselig en anden sag.

Hans Und
Guest
Hans Und

Og i øvrigt gætter jeg på, at der ikke er det fjerneste element at spontanit ved buhningen af russerne. Det var planlagt og formentligt også betalt.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hej Torben Du spørger: Vil DF blot hælde endnu flere penge på den gigantiske maskine? Kan den aldrig blive for stor for jer? Jeg kan ikke svare på DFs vegne. Bare almindelig medlem. Du spørger: Kan beskatningen aldrig blive for tung? Læs statistik. (Beskatningen mener jeg er faldet, men ja vi skulle have verdens højeste skattetryk. Alle borgelige taler om lavere skat og færre offentlige ansatte. Jeg har været medlem af regionsrådet (Hovedstaden) for DF. Der hørte jeg aldrig fra de andre borgelige partier om besparelser – kun at det tilsyneladende aldrig kunne blive godt nok. Jo, de andre på… Read more »

Torben Snarup Hansen
Guest
Torben Snarup Hansen

De offentlige beslutningstagere – især dommerstanden, lederne i uddannelsessektoren og institutionernes “kolde hænder”, der fyrer “varme hænder” – er grundproblemet, uanset om grænserne kontrolleres eller ej. Det gælder også læger og socialrådgivere og mange andre behandlere, og øjensynligt vil DF blot hælde endnu flere penge på den gigantiske maskine? Kan den aldrig blive for stor for jer? Kan beskatningen aldrig blive for tung? I forvejen har den danske stat verdensrekord i at presse penge ud af samfundet. Er det ikke foruroligende og grotesk, at antallet af kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister siden 1970’erne er steget parallelt med antallet af socialrådgivere? Burde det… Read more »

Torben Snarup Hansen
Guest
Torben Snarup Hansen

@ Britta: Dine indvendinger mod fri bevægelighed over grænserne er seriøse og relevante. Men spol lidt tilbage i dit ræsonnement og stands ved politikerne og bureaukraterne i stat og kommuner, som “skal sørge for …” det ene og det andet. Her er svagheden i din kommentar. Den ubehagelige sandhed er, at bemeldte “aktører” netop IKKE er aktører. De vil ikke. De tør ikke. De kan ikke. Generelt mangler de kendskab til problemerne på nærværende planet, og generelt er de ængstelige for, hvad andre politikere og journalister vil mene om deres udspil. Hvilke politikere, bortset fra DF, vil drage umiddelbar fordel… Read more »

Britta Due Andersen
Guest
Britta Due Andersen

Torben, tingene var ikke ideelle inden de åbne grænser. Dovne Robert havde det fortrinligt, men man gjorde dog noget gennem fx kontanthjælpsloftet. Nu har vi stadig Dovne Robert og vil sandsynligvis få flere. Mange fra Østeuropa vil finde ud af, hvor let de kan slå sig ned her i landet med familien og leve af kontanthjælp – som tyrkerne fandt ud af det i 70erne. Østeuropæerne er så flittige og vil samtidig tjene sorte penge ved siden af. Dernæst bliver nogle af de mange udenlandske studerende nok også her og lever af kontanthjælp. Alt i alt får vi flere, vi… Read more »

Gunnar Biering
Guest

Fri bevægelse over grænserne er een ting. Det har der været i årtier før Schengen-katastrofen. Men før Schengen kunne politi og toldvæsen kontrollere ved grænserne i det omfang, de fandt behov for det. Det kan de ikke mere. Noget andet er fri ret til at slå sig ned i andre lande og arbejde (eller lave andre ting!). Det er jo Eurokraternes kronjuvel. Men det fratager nationalstaterne deres naturlige mulighed for at varetage deres egne befolkningers interesser. De sidste 20-30 år har udviklingen i EU været til skade for deltagerlandene og folkene. Derfor begyndte jeg også at stemme imod dengang omkring… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Vedr. FI: det undrer mig, at feministerne ikke blot vil forbyde mænd, der jo generelt er roden til alt ondt … eller i det mindste kræve tvungen kastrering af henkønnet.

Anonymous
Guest
Anonymous

@ Britta: Er fri bevægelighed over grænserne for personer, som ikke er kriminelle og som forsørger sig selv plus evt. medbragte pårørende ikke det optimale? Problemet er så indtil videre, at det danske samfund er viklet ind i en gigantisk og uoverskuelig statslig og skatteyderbetalt velfærdspraksis, der på mange områder ikke skelner mellem en udlænding med et par ugers ansættelse og en indfødt dansker, som har arbejdet og betalt skat i årtier. Så her er behov til en gigantisk oprydning, som de to debattører ikke kunne nå at berøre. Mødet med Gress og Spliid varede ca. halvanden time, og en… Read more »

Britta Due Andersen
Guest
Britta Due Andersen

Nej, jeg synes den fri bevægelig er en katastrofe for Danmark. Jeg kan ikke se, at der er noget godt ved, at ufaglærte mv. kan underbydes, så de skal arbejde for en timeløn på fx 100 kr. Ingen kan leve i længden af sådan en løn i Danmark. Vi skaber et proletariat af working poor, hvilket jeg synes er helt uantageligt! Har vi mangel på arbejdskraft i visse sektorer, er det vores egne politikere, der skal udstede arbejdstilladelser – tilladelser der kun er midlertidige. Samtidige skal de sørger for at uddanne flere på mangelområdet og “dressere” dovne danskere til at… Read more »

Britta Due Andersen
Guest
Britta Due Andersen

Jeg var til CEPOS debatmøde m David Gress og Robert Spliid. Jeg gik temmelig skuffet derfra. Jeg synes ikke David Gress var særlig overbevisende. Som jeg sagde til en bekendt, så kunne Morten M. have gjort det MEGET MEGET bedre. Og så synes han, at den fri bevægelse var pragtfuld. Det at man kan få billig arbejdskraft fra Østeuropa var for ham for og Robert Spliid bare sagen. Sidstnævnte kunne ikke få nok af EU og talte kun om herligheden ved det indre marked. Det bekræftede de så hinanden i ret meget af tiden. Hele problematikken om domstolen og dens… Read more »

Synonymen
Guest
Synonymen

Alla förslag från Fi:s partiprogram verkar vara uttänkta av fullständigt verklikhetsfrånvända dårar. Alla utom ett! Nämligen att ”förbjuda djur på cirkusar” 🙂

HH
Guest
HH

Ja, Maja Dacke, vi är flera som ser korthuset. Men apropå hädanfärden hade jag tänkt mig en psalm av Grundtvig som har flera i den svenska psalmboken- 198 börjar så här: “Likt vårdagssol i morgonglöd…” Men för att citera vandrarprästen David Petander: “Låt orden fara, men behåll anden”. Hur som helst och låt var och en bli salig på sitt sätt. Det som bekymrar mig som fortsättning är rösterna i det evigt babblande radiohuset. En del röster är bra. Andra ger mig magknip! Någon gång är det något väsentligt som sägs men där det som ska sägas försvinner i en… Read more »

HH
Guest
HH

Ja, Maja Dacke, vi är flera som ser korthuset. Men apropå hädanfärden hade jag tänkt mig en psalm av Grundtvig som har flera i den svenska psalmboken- 198 börjar så här: “Likt vårdagssol i morgonglöd…” Men för att citera vandrarprästen David Petander: “Låt orden fara, men behåll anden”. Hur som helst och låt var och en bli salig på sitt sätt. Det som bekymrar mig som fortsättning är rösterna i det evigt babblande radiohuset. En del röster är bra. Andra ger mig magknip! Någon gång är det något väsentligt som sägs men där det som ska sägas försvinner i en… Read more »

Historyman
Guest
Historyman

Er Spærregrænsen ikke 4 % i Sverige?
3.0 % er stadigvæk ikke 4 %. Hvad kommer debatten op til det svenske valg til at handle om, ligestilling, økonomi, indvandre?
Mvh.
Historyman

Santor
Guest
Santor

Man må vel spørge om hvem der skal tjene pengene hjem til FI´s gave-regn.

Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Men, snälle Santor, du vet väl att pengar växer på träd här i Sverige?! Det är bara att plocka åt sig det man behöver … Men konstigt nog har jag aldrig sett de träden.

HH
Guest
HH

Det har jag sagt hela tiden – våra politiker är tonåringar i sinnet. Och vilket parlament slår detta? Fru Schyman är numera adlad och heter af Schyman! F ö är jag så gammal nu att jag snart slipper mer av eländet. Jag ska ha en snygg död i tron på min Frälsare och en enkel kista från Ikea. Återvinningsbar! I ungdomen var jag på väg bort till en annan kontinent där jag brevledes fått veta att jag var välkommen. Det blev tyvärr inte så. I brist på denna slutliga resa lever jag idag helt i en inre exil. Mitt land… Read more »

Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Samma här, HH, en inre exil. Men mitt stoft ska spridas med vinden över vatten, så inget Ikea för mig. När den tiden kommer finns ingen koll på något och …

Och mina barn och barnbarn finns inte kvar i detta ruttna skämtland – alltid en tröst.

LarsS
Guest
LarsS

Jeg elsker politiske jokes.

Men, at nogen kan finde på at stemme på dem, går udover min lille forstand!

Børge
Guest
Børge

Som min gamle mor sagde: Tag stemmeretten fra kvinderne – De ved ikke, hvad de gør.

PFEP
Guest
PFEP

Jag är nära att hålla med dig Børge, även det låter ganska drastisk.
Kanske man borde införa någon sort av “valtest” var väljaren måste ha viss baskunskap, innan en röst får lämnas.

Utflyttad svensk
Guest
Utflyttad svensk

Valtest behövs nog. Men till att börja med kan man höja röståldern till t.ex 50. Bara folk med livs erfarenhet skall få rösta. Och en IQ av over 70 borde också införas.
Men som någon sa: man får den regering som man förtjänar.

Robin Shadowes
Guest
Robin Shadowes

Påminner om en kommentar jag läste på Exponerat angående Sebbe Staxx. Från minnet gick det väl nåt i stil med att han lider inte bara av ADHD. Han lider av hela alfabetet, utom I och Q. 🙂

Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Och så finns det de kvinnor som vet vad de gör och vad som är tillrådligt för ett land. Men vi skriker inte så högt som virrpannorna runt omkring och hörs inte. Det är lättare att kalla alla kvinnor vimsiga och ointelligenta och ovetande om sina handlingar. Jag håller med dig att det finns alltför många av den sorten.

intetnavntak
Guest
intetnavntak

Enig med dig Maja.

Olav
Guest
Olav

Holder med, Maja, det finnes også menn i manesjen som aldri skulle kunne bygge et samfunn, med sin mangel av folkevett. Det slår meg at vi har kvalitetskontroll på mangt i våre samfunn, bare ikke på samfunnet selv, og de som til enhver tid sitter og trekker i spakene. Vi mangler også et overordnet felles mål, tross større produksjon av såkalte akademikere enn noensinne. Siden skandinaviske land sammen med øvrige Norden bare noen tiår tilbake kunne gi hele befolkningen allmenn trygghet, hvilket jo må være målet for vår sivilisasjon, hadde det ikke vært vanskelig å gjøre scenarier av hva som… Read more »

Machiavelli
Guest
Machiavelli

Det sagde min far også. De bliver mere og mere umulige. “Jeg elsker hele verden…” Verden lider …” osv. Flere indvandrere. Den sunde fornuft er helt væk. “Der kan være 2 millioner mere i Danmark.” Man kan blive ved og ved og ved.