16
maj
Seneste opdatering: 18/5-14 kl. 0139
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Demonstrationen mod Jimmie Åkessen er uanmeldt og ulovlig: Polisen: Fritt fram att överrösta SD-möten med talkörer. “Antiracisterne” overfaldt en mor, hvis 7-Ă„rige sĂžn havde vĂŠret fremme og give Jimmie Åkesson en gave.

HĂ€r tvingas 7-Ă„rige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant, den kurdiske ‘aktivist’ Diyar Amir. Moderen Izabella skriver om det her. Politiet afstĂ„r fra sin autoritet og griber ikke ind over for instrumenterne, der skal overdĂžve talen. Det er en anledning til at lĂŠse Marika Formgrens interessante analyse af dagens Sverige: Det antiauktoritĂ€ra samhĂ€llet Ă€r en myt. Hun hĂŠvder, at den egentlige magt i Sverige gemmer sig under den flade struktur “vi er alle lige”, og derfor kan unddrage sig ansvar nĂ„r det udkrĂŠves. Det giver god mening. Vi har en sjuk politisk kultur, skriver Per Gudmundsson. OgsĂ„ dette mĂžde mĂ„tte opgives.

“HMF er en genindfĂžrelse af blasfemiloven i Sverige” Jeg ved ikke hvornĂ„r, Sydsvenskan sidst har haft en artikel, der vovede det ene Ăžje, men det har den i dag:

Kort bakgrund: för snart ett Ă„r sedan kommenterade Hess en artikel i Aftonbladet pĂ„ nĂ€tet. Ämnet var situationen för kvinnor i Egypten. I sin kommentar skrev Hess bland annat att ”det Ă€r djupt inrotat i Islams kultur att vĂ„ldta och misshandla sĂ„dana kvinnor som inte rĂ€ttar sig efter Islams lĂ€ra”.

Stötande? Ja. KrĂ€nkande? Helt sĂ€kert. Men ligger det nĂ„gon sanning i det? Spelar ingen roll. Eller som tingsrĂ€tten skriver i sin dom: det Ă€r ”utan betydelse i mĂ„let” eftersom Hess nĂ€r han skrev sin kommentar varken hĂ€nvisade till ”etablerad forskning eller islamiska kĂ€llor”.I domskĂ€len lĂ€gger tingsrĂ€tten Ă€ven vikt vid att Hess saknar ”utbildning i den islamska tron”. Det Ă€r ett befĂ€ngt resonemang.

Sedan nĂ€r blev det ett krav att ett yttrande – nĂ€r det yttras – mĂ„ste backas upp med hĂ€nvisningar till av rĂ€ttsvĂ€sendet accepterade kĂ€llor? Sedan nĂ€r blev yttrandefriheten graderad sĂ„ att det krĂ€vs dokumenterad sakkunskap för att uttala sig i vissa Ă€mnen? Alla Ă€r inte lika inför lagen om hets mot folkgrupp. Som Ă€ven framgĂ„r av domen mot Hess ges religiösa ledare vidare ramar för sin yttrandefrihet Ă€n andra….En sĂ„dan lag hör inte hemma i en rĂ€ttsstat.“Lagen om hets mot folkgrupp hör inte hemma i en rĂ€ttsstat”

Apropos HMF har Politiken i dag en artikel om Dan Park mÞdet forleden. Svensk gadekunstner fik fÊngselsstraf for opsigtsvÊkkende plakat. Reportage med den lille syrlige drejning, der krÊver mange Ärtiers Þvelse at skrive. Det har Niels Thorsen ogsÄ. Ingen er i tvivl om avisens mening ude pÄ lÊrervÊrelserne og hÞjskolerne, eller hvad de selv skal mene, og det selvom Niels Thorsen indrÞmmer han har svÊrt ved at forstÄ, hvad der bliver sagt og ikke demonstrerer noget videre kendskab til Dan Park eller sagen.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

I mina dystraste stunder funderar jag pĂ„ att inte rösta alls – allt hat, alla pĂ„hopp och oförskĂ€mdheter frĂ„n etablerade politiker gör mig missmodig. Var det denna rĂ€ttighet att rösta – en röst för var man – som under min uppvĂ€xt ansĂ„gs nĂ€rmast helig, nu har blivit nĂ„gonting man kan placera fötterna pĂ„? Jag har tittat pĂ„ diverse program, faktiskt rĂ€tt upplysande, om EU. Vad som skrĂ€mmer mig Ă€r det faktum att INGEN av de hörda egentligen vet om EU:S slutliga mĂ„l. Jo, jag kan tĂ€nka mig en masterplan, om jag ska vara illvillig, och dĂ„ blir EU en stat… Read more »

trackback

[…] selvfĂžlgelig lidt post festum, men betragt det som en kommentar til, hvordan Sverigedemokraternes valgmĂžder bliver saboteret i Sverige til flere svenske journalisters store fryd og tilsyneladende med svensk politis […]

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Den sjuka politiska kulturen var redan fullt etablerad i Sverige i början av 70-talet, om inte tidigare. DĂ„ genomfördes nĂ€mligen den vĂ€rsta attacken mot svenskt kontraspionage i modern tid, den s.k. IB-affĂ€ren. De skyldiga blev visserligen dömda, om Ă€n till kortvariga fĂ€ngelsestraff, men dĂ€refter kom Ă„tminstone den ene och hans tidskrift att inta centrala och upphöjda positioner i svenskt offentligt liv i decennier framöver. Försvaret mot kommunistisk infiltration av svenskt samhĂ€llsliv, framförallt medier, politiska partier och universitetsvĂ€sendet förblev dĂ€remot fullstĂ€ndigt ödelagt. Om IB-affĂ€ren: http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/12/vad-var-ib-affaren-egentligen-del-1-tidsfakta-och-juridiska-turer/ http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/14/ib-affaren-del-2-journalisten-jan-guillous-konspirativa-kontakter-med-dpflp-outsourcing-av-forhorsverksamhet-och-kopplingen-till-kgb/ Om hur IB-affĂ€ren och inblandade pĂ„ IB-sidan har skildrats i “oberoende” Sverige Radio: http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/20/sveriges-radio-och-ib-affaren-del-i-styrelseordforanden-olle-wastbergs-markliga-agerande-mot-jan-mossander/ http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/21/sveriges-radio-och-ib-affaren-del-ii-olle-stenholms-kronika-om-winqvist-falld-for-grundlos-beskyllning-osaklighet-och-vagran-till-beriktigande/… Read more »

Jernhesten
Jernhesten
7 years ago

“Antiracisterne” mĂ„ have haft stor besvĂŠr med at mobilisere den menneskemĂŠngde.

Tja, de har vel fÄet de lokale gymnasier og universiteter til at slÞjfe undervisningen og herefter arrangeret gratis bustransport. SÄ kan man mÄske lige samle et par hundrede.

Olav
Olav
7 years ago

Det her er altsĂ„ ett av mange biprodukt, nĂ„r et lite folk bygger et “folkehjem”.
Jeg som trodde nettopp dĂšt (et folkehjem) var det lengste man kom med den skrĂžpelige menneskeslekten, og at dette derfor skulle bli verdt Ă„ kopiere for andre, mot et mer harmonisk hele.
Hva skal vi gjÞre nÄ, om vi ikke finner feilen?

Marit
Marit
7 years ago

Svenskene skremmer meg. Er samtlige blitt “sjuka i huvudet2 ? Kollektiv psykos ? NĂ„r kommer den totale kollaps ?

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Demokrati og Sverige er to ord der ikke meningsfuldt kan stĂ„ ved siden af hinanden i en sĂŠtning… hov

OT

BjĂžnskov er ude i en ny omgang islam er ikke et problem, intolerance er:

http://punditokraterne.dk/2014/05/14/tolerance-i-verden-nyt-fra-wvs/

Det har sin pris at blive professor, sÄsom at der er visse ting man skal pÄstÄ.

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago

Är detta vad demokratin har kommit till i Sverige? Allt jag kan sĂ€ga tack och lov sĂ„ lĂ€mnade jag detta skitland för nĂ„gra Ă„r sedan och kommer aldrig att flytta tillbaka.