16
maj
Seneste opdatering: 18/5-14 kl. 0139
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Demonstrationen mod Jimmie Åkessen er uanmeldt og ulovlig: Polisen: Fritt fram att överrösta SD-möten med talkörer. “Antiracisterne” overfaldt en mor, hvis 7-årige søn havde været fremme og give Jimmie Åkesson en gave.

Här tvingas 7-årige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant, den kurdiske ‘aktivist’ Diyar Amir. Moderen Izabella skriver om det her. Politiet afstår fra sin autoritet og griber ikke ind over for instrumenterne, der skal overdøve talen. Det er en anledning til at læse Marika Formgrens interessante analyse af dagens Sverige: Det antiauktoritära samhället är en myt. Hun hævder, at den egentlige magt i Sverige gemmer sig under den flade struktur “vi er alle lige”, og derfor kan unddrage sig ansvar når det udkræves. Det giver god mening. Vi har en sjuk politisk kultur, skriver Per Gudmundsson. Også dette møde måtte opgives.

“HMF er en genindførelse af blasfemiloven i Sverige” Jeg ved ikke hvornår, Sydsvenskan sidst har haft en artikel, der vovede det ene øje, men det har den i dag:

Kort bakgrund: för snart ett år sedan kommenterade Hess en artikel i Aftonbladet på nätet. Ämnet var situationen för kvinnor i Egypten. I sin kommentar skrev Hess bland annat att ”det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära”.

Stötande? Ja. Kränkande? Helt säkert. Men ligger det någon sanning i det? Spelar ingen roll. Eller som tingsrätten skriver i sin dom: det är ”utan betydelse i målet” eftersom Hess när han skrev sin kommentar varken hänvisade till ”etablerad forskning eller islamiska källor”.I domskälen lägger tingsrätten även vikt vid att Hess saknar ”utbildning i den islamska tron”. Det är ett befängt resonemang.

Sedan när blev det ett krav att ett yttrande – när det yttras – måste backas upp med hänvisningar till av rättsväsendet accepterade källor? Sedan när blev yttrandefriheten graderad så att det krävs dokumenterad sakkunskap för att uttala sig i vissa ämnen? Alla är inte lika inför lagen om hets mot folkgrupp. Som även framgår av domen mot Hess ges religiösa ledare vidare ramar för sin yttrandefrihet än andra….En sådan lag hör inte hemma i en rättsstat.“Lagen om hets mot folkgrupp hör inte hemma i en rättsstat”

Apropos HMF har Politiken i dag en artikel om Dan Park mødet forleden. Svensk gadekunstner fik fængselsstraf for opsigtsvækkende plakat. Reportage med den lille syrlige drejning, der kræver mange årtiers øvelse at skrive. Det har Niels Thorsen også. Ingen er i tvivl om avisens mening ude på lærerværelserne og højskolerne, eller hvad de selv skal mene, og det selvom Niels Thorsen indrømmer han har svært ved at forstå, hvad der bliver sagt og ikke demonstrerer noget videre kendskab til Dan Park eller sagen.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10
Deltag i debatten...

avatar
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
HHsteenVarmt Konservativ (kr) / Stay AheadJernhestenOlav Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
HH
Guest
HH

I mina dystraste stunder funderar jag på att inte rösta alls – allt hat, alla påhopp och oförskämdheter från etablerade politiker gör mig missmodig. Var det denna rättighet att rösta – en röst för var man – som under min uppväxt ansågs närmast helig, nu har blivit någonting man kan placera fötterna på? Jag har tittat på diverse program, faktiskt rätt upplysande, om EU. Vad som skrämmer mig är det faktum att INGEN av de hörda egentligen vet om EU:S slutliga mål. Jo, jag kan tänka mig en masterplan, om jag ska vara illvillig, och då blir EU en stat… Read more »

trackback

[…] selvfølgelig lidt post festum, men betragt det som en kommentar til, hvordan Sverigedemokraternes valgmøder bliver saboteret i Sverige til flere svenske journalisters store fryd og tilsyneladende med svensk politis […]

trackback

[…] Taget herfra […]

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Guest
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Den sjuka politiska kulturen var redan fullt etablerad i Sverige i början av 70-talet, om inte tidigare. Då genomfördes nämligen den värsta attacken mot svenskt kontraspionage i modern tid, den s.k. IB-affären. De skyldiga blev visserligen dömda, om än till kortvariga fängelsestraff, men därefter kom åtminstone den ene och hans tidskrift att inta centrala och upphöjda positioner i svenskt offentligt liv i decennier framöver. Försvaret mot kommunistisk infiltration av svenskt samhällsliv, framförallt medier, politiska partier och universitetsväsendet förblev däremot fullständigt ödelagt. Om IB-affären: http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/12/vad-var-ib-affaren-egentligen-del-1-tidsfakta-och-juridiska-turer/ http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/14/ib-affaren-del-2-journalisten-jan-guillous-konspirativa-kontakter-med-dpflp-outsourcing-av-forhorsverksamhet-och-kopplingen-till-kgb/ Om hur IB-affären och inblandade på IB-sidan har skildrats i “oberoende” Sverige Radio: http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/20/sveriges-radio-och-ib-affaren-del-i-styrelseordforanden-olle-wastbergs-markliga-agerande-mot-jan-mossander/ http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/21/sveriges-radio-och-ib-affaren-del-ii-olle-stenholms-kronika-om-winqvist-falld-for-grundlos-beskyllning-osaklighet-och-vagran-till-beriktigande/… Read more »

Jernhesten
Guest
Jernhesten

“Antiracisterne” må have haft stor besvær med at mobilisere den menneskemængde.

Tja, de har vel fået de lokale gymnasier og universiteter til at sløjfe undervisningen og herefter arrangeret gratis bustransport. Så kan man måske lige samle et par hundrede.

Olav
Guest
Olav

Det her er altså ett av mange biprodukt, når et lite folk bygger et “folkehjem”.
Jeg som trodde nettopp dèt (et folkehjem) var det lengste man kom med den skrøpelige menneskeslekten, og at dette derfor skulle bli verdt å kopiere for andre, mot et mer harmonisk hele.
Hva skal vi gjøre nå, om vi ikke finner feilen?

Marit
Guest
Marit

Svenskene skremmer meg. Er samtlige blitt “sjuka i huvudet2 ? Kollektiv psykos ? Når kommer den totale kollaps ?

Hans Und
Guest
Hans Und

Demokrati og Sverige er to ord der ikke meningsfuldt kan stå ved siden af hinanden i en sætning… hov

OT

Bjønskov er ude i en ny omgang islam er ikke et problem, intolerance er:

http://punditokraterne.dk/2014/05/14/tolerance-i-verden-nyt-fra-wvs/

Det har sin pris at blive professor, såsom at der er visse ting man skal påstå.

Utflyttad svensk
Guest
Utflyttad svensk

Är detta vad demokratin har kommit till i Sverige? Allt jag kan säga tack och lov så lämnade jag detta skitland för några år sedan och kommer aldrig att flytta tillbaka.