27
apr
Seneste opdatering: 28/4-15 kl. 1938
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mona Walther har været interviewet af Mikael Jalving i Jyllands Posten og på Danmarks Röst

En mageløst ukarismatisk partileder

Man kan mene om Frederik Reinfeldt, hvad man vil. Han havde det, Orwell kaldte “den pornografiske sans for magt”, dvs. han nød at udøve magt over andre mennesker, og han var ret god til det. Man skal ikke være blind for den elementære, primitive appel i politik: At føle sig betydningsfuld og kunne dirigere med andre.

Han kunne i det mindste improvisere i pressede situationer, hvor hans efterfølger bliver mere og mere floskuløs, repetitiv og kataton, når udspørgeren presser hende lidt. Og svenske journalister presser ikke politikere ret hårdt. Hun trækker de samme 6-7 standardsvar så meget, at interviewet havner i det rent grinagtige. Efter denne katastrofe er det let at påstå, at Sverigedemokraterne er større end Moderaterna inden et år. Kinberg Batra skal man se for den makabre fornøjelse. Hvis hun var kompetence-reserven, har Moderaterna næppe nogen fremtid.

De videre perspektiver er, at politikere der er så fantasiløse og inkompetente, at de er ved at sende Europa ud i de problemer vi ser, vil de overhovedet være i stand til at administrere dem, når de bliver akutte? Svaret giver sig selv. Forleden holdt EU et såkaldt top-møde, om problemer så indlysende, at de fleste kan indse løsningen. EU’s ledere med lønninger i millionklassen,  kunne ikke foreslå nogen løsning selvom der forelå et fornuftigt arbejdspapir.

I dag lover Labour’s Ed Milliband, at han “vil kriminalisere islamofobi”,  – noget som ingen rigtig ved hvad er – hvis han kommer til magten, hvad han gudskelov næppe gør, men det fortæller den opmærksomme iagttager en vigtig ting: Efterhånden som Europa synker ned i mere udbredt voldelighed og terror, vil det være islam- og indvandringskritikere, der havner i en retssal. Det bliver et ubehageligt job med tre fjender: Muslimer, venstreekstremister og statsmagten. Man skal overveje det nøje, inden man påtager sig det. Partiledaren, 31 minutter. Velbekomme!

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] livetransmitteret her fra kl 17.45. Svenske Mona Walther har været omtalt på bloggen her og her og i Jyllands Posten her. Hun har også medvirket i Mikael Jalving’s program Danmarks Röst […]

trackback

[…] havde jeg fat i den yderst mærkelige Kinberg Batra. Svensk toppolitik er interessant ved de rene papfigurer, systemet bringer til tops. […]

Jakob Wibroe
Jakob Wibroe
5 years ago

Kendte ikke Mona Walter før, men tak for smagsprøven. Hende har Sverige godt af, men bliver sikkert ikke hørt nok.

Lazze
Lazze
5 years ago

Du forkæler os, Steen. 31 minutter i selskab med den lækkerbisken af en intellektuel politiker!